X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    mozliwe,ze się pokuszę o dzwonienie bo mnie denerwują już z tym i z tym,ze oni czekają też, no a my z M też czekamy,najbardziej przecież,no ale ludzie .. eh.

tez się boję,ze nie poznam tego bólu, chciałabym,zeby mi ktoś to porównał do czegoś,albo określił skale tego bólu,żebym wiedziała czy wytrzymam,czy dam rade

dziewczyny,a czy podanie znieszulenia czułyście?

ja mam z gbs problem bo wynik mam w szpitalu gdzie będę rodzić ale nie wiem jaki jest wynik,nie mam go przy sobie, więc odrazu pojade jakby wody się lały

Boroniowka, moge Ci określić skale- boli jak sam skur...yn:)) nie przeoczysz, uwierz mi.
    Po znieczuleniu czuc napinanie macicy i bol miesiaczkowy:)

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dzięki za dobre określenie :) mam nadzieję,że to zniosę i uda się,żeby podali mi ZZo

oj dziewczyny, tak bym chciała już mieć Syneczka :) takie to piękne .. rozczuliłam się :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból jak sam skurw*syn - to jest idealne określenie :) Pola śpi od 19:00 do teraz, ciekawe czy usnie w nocy :D

asia888 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka sie obudzila pol godziny temu ale spokojna . Za pol godziny karmienie. I tak w ogole o 18 wypila 70ml. Rekord! I teraz taka cichutka bo chyba nie czuje jeszcze glodu.

Kciuki za rodzace! Jakis postoj ostatnii. Juz dawno nie bylo informacji o nowym dzidziusiu.

• cath Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wodami to ja bym id razu jechała. Tydzień przed porodem mialam ilość wód książkowa. Gdy w domu zaczely mi tydzień później wody odchodzić po 2 godzinach w szpitalu juz mialam małowodzie!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja nie wiem co u nas będzie z tym kp. Nie wiem, czy mały się najada. Pokarmu mam dużo, ale co z tego. Mały w końcu jak dziś zasnął to obudziłam go na kąpiel o 20 (jak go nie obudzę wcześniej to jak się budzi sam jest taki głodny, że nie da nic przy sobie zrobić tak wrzeszczy). Wisiał na cycu od 20.20 do 21.10 i niby odpadał przy niej, więc wzięłam go do odbicia i ryk. Daliśmy mu mleko w butli to wciągnął jeszcze 60 i wtedy dopiero dał się odbić i nawet chwilę poleżał. Potem oczywiście płacz. Teraz tata usypia w pokoiku. Masakra.
    Czy to oznacza, że mój pokarm może być dla niego za mało treściwy?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po pierwszym nocnym karmieniu.A teraz mowie dobranoc i ide tez spac :*

Naprawde niesamowita cisza tu panuje ;)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz bede miala ktg podlaczane i o 24 kolejny antybiotyk. Skurczy nadal brak :-( Jestem juz bardzo zmeczona i glowa mnie boli. Jutro juz mam nic nie jesc. Musze sie wyspac.

Aga trzymam kciuki zeby szybko poszlo,

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa28 wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, napisz prosze jakie macie sposoby ja jedzenie z cyca, ja też mam nakładki i na prawdę musimy się namęczyć żeby złapała i ładnie jadła +nie zasnęła od razu. Od wczoraj odciągam laktatorem mleko, ale już mi brakuje bliskości z moją malutką.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z karmienia nr 1 - oby zjadł i zasnal.

Boli tak jak dziewczyny napisały :-) Ja po znieczuleniu nic nie czulam.

Agaa skoro masz dużo pokarmu, to niepotrzebnie dajesz mm. Trzeba mu było dac po odbiciu jeszcze raz piers i dojadlby i zasnął. Pokarm mamy nie może być za malo tresciwy. Jak nie poje, to się szybciej obudzi na następne karmienie.

Laurka, Lara 82 lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa u nas maly tak sie przyzwyczail do butli ze jak tylko przystawialismy do cyca probowal zlapac z 2 razy a potem zaczynala sie histeria. Probowalam dostawiac go przy kazdym karmieniu alevpo kilkudziesieciu minutach krzyku i uspokajania rezygnowalam i dostawal butle. W koncu przyjechala do nas polozna i stwierdzila ze na razie po pierwsze nakladki a po drugie trzeba prseczekac krzyk i w koncu zlapie. Pierwsze przystawianie przez nia trwalo 1,5 godziny. Kuba takbsie darl ze maz wyszedl ale dla mnie bylo to wazne psychicznie bo po tej poltorej godziny w koncu pierwwsy raz najadl sie przy cycu. Przy kolejnych karmieniach dlugosc przeczekiwaniaxaz kuba zapomji o butli trwala co raz krocej - 30.min 10. Teraz cyc z nakladka dobry na wszystko i uczymy sie bez nakladki - dostawiam go jak juz podje z nakladka. Tyle ze moj Kuba nigdy nie usypial, wrecz rtczal bo chcial natychmiast i bez wysilku. U Ciebue troche inna sytuacja. Powiem Ci ze grunt to cierpliwosc a z czasem bedzie lepiej i to co powiedziala mi polozna - nic sie nie stanue jak kilka razt zje 2 h pozniej.
    Moze byc.tez tak ze masz zbyt pelne i twarde piersi. Sprobuj wtedy przed karmieniemnodciagnac troche zeby zrobily sie bardziej miekkie. Bedzie latwiej chwycic. No i na pocz. polecam nakladki. U mnie mega sie sprawdzily.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Witam z karmienia nr 1 - oby zjadł i zasnal.

Boli tak jak dziewczyny napisały :-) Ja po znieczuleniu nic nie czulam.

Agaa skoro masz dużo pokarmu, to niepotrzebnie dajesz mm. Trzeba mu było dac po odbiciu jeszcze raz piers i dojadlby i zasnął. Pokarm mamy nie może być za malo tresciwy. Jak nie poje, to się szybciej obudzi na następne karmienie.

Tyle ze on malo przybiera na wadze i lekarz kazal nam go dokarmiac. A jemu to nawet sie nue zdazylo odbic bo sie darl :(

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa28 dziękuję za odpowiedź, mam nakładki, dzisiaj 1 raz jadła z piersi, zanim ją przystawiłam to już byłam cała mokra. Poza tym odciągałam pokarm, jednorazowo jestem w stanie odciągnąć 50 ml max lub 40. Dokarmiamy mm, Natalia potrzebuje dużo zjeść :) Po moich 50 ml robimy jej 30 mm, lub jednorazowo mm je 60. Zjadłaby więcej, ale nie chce przesadzać, ma dopiero 5 dni.

z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak macie temp w domu teraz przy maluchu?

I jescze czy wasze dzieci spia z otwarta buzia? Moj tak i boje sie o gardlo?

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Tyle ze on malo przybiera na wadze i lekarz kazal nam go dokarmiac. A jemu to nawet sie nue zdazylo odbic bo sie darl :(

Doczytalam waszą historie i u was to bardziej skomplikowane. Poza tym z lekarzem nie będę dyskutować ;-) Niemniej jednak uważam, ze jak dziecko aktywnie ssie conajmniej kilkanaście minut (czasem nawet krócej) a mama widzi ze ma pokarm, to powinno to wystarczyć. Mój jak głodny i cos przy nim robię, np. zmieniam pieluche za długo, to tez się drze. A kąpiel musi być po jedzeniu, bo afera gwarantowana. Do tego nie dziwie się, ze się denerwuje jak przysnie porządnie i zostaje obudzony. Dlatego ja często nie odbijam po jedzeniu, bo szkoda mi budzić (ale do tego nie namawiam:-) , a smoczka nie tknie.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, to ciekawe, mi doradca taktacyjna mowiła, że dziecko w 4-5 dobie potrzebuje jednorazowo ok. 30 ml mleka mamy. Ale jak ssie pierś. Butelką może zjeść więcej i tego nie zauważyć nawet. Tutaj znalazłam też trochę na ten temat:

Dzieci często jedzą z butelki więcej mleka niż Ty uzyskujesz w czasie jednej sesji odciągania pokarmu. To NIE OZNACZA, że masz mało pokarmu.
    Szybszy i stały wypływ mleka z butelki może sprawić, że wiele dzieci będzie przekarmionych. Wiele dzieci karmionych z butelki je rzadziej. Dzieci karmione piersią często czują się najedzone mniejszą ilością mleka. Te mniejsze i częstsze karmienia sprzyjają powstawaniu zdrowych nawyków żywieniowych.
    Jeżeli Twoje dziecko będzie regularnie otrzymywać butelkę, możesz wybrać smoczek z najwolniejszym przepływem. Wolny wypływ pokarmu z butelki może pomóc zapobiegać przekarmieniu.

mala_mi1982, agaaa28, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się żeby było 21 stopni, ale dzisiaj doszło do 24, przesadziliśmy. A śpi różnie, raz z otwartą buzią, raz z zamkniętą, ale jak ma otwartą to wydaje mi się, że ma sucho w buzi i tak ciumka.

A powiedzcie w czym śpią Wasze dzieci, tzn. w różkach, kocykach?? Ja daje moją do rożka i owijam jeszcze kocykiem. Czasami zjeżdża mi w tym rożku i troche się boje, ciągle sprawdzam czy się nie zakopała.

z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak, ciekawe to co napisałaś. Od jutra nie ma, że boli, próbujemy. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    dziewczyny jak macie temp w domu teraz przy maluchu?

I jescze czy wasze dzieci spia z otwarta buzia? Moj tak i boje sie o gardlo?

Tez miałam kiedyś pytać o temperaturę ;-) W domu mamay ok. 22 stopnie - chyba, jutro sprawdze

Mój śpi z zamknięta buzią.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy W karmienie nr 1.
    Pola śpi w rozku z kocyka. Czasem śpi z otwartą buziaki, ale gardłem bym się nie przejmowala :) co do temp. Mamy ok 20-21 st + 35-50% wilgotności.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ