X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super. Nie panikuj, naszykuj się, dopakuj torbę i jedźcie. Mi na IP kazali od razu po odejściu wód przyjeżdżać. Powodzenia i lekkiego porodu życzę :)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia powodzenia!
    ale idziecie, jak burza :)
    a mnie ani szczypanie ani <3 nie rusza nic.
    przedszkolanka:) wrote:
    u mnie skurcze co 7-8 minut...czekam dalej, dzisiaj jestem nie do życia...brak apetytu, ciągle bym spała ..
    a Ty pijesz liście malin?
    jak u reszty?
    bolesne te skurcze? gdzie je czujesz? i jak Ci się brzuch przy nich napina?
    Boroniówka wrote:
    Ja wlaśnie wróciłam z zakupów,zaraz biore się za ogarnianie domu, a potem moze za męża faktycznie ;) wiem,że to tylko delikatnie no i bez szaleństwa ale i tak sie troche boję. Juz zaczęłam myśleć,ze cos mi wody moga sie sączyć bo mam strasznie dużo śluzu momentami,bezbarwnego,ale nie przez caly czas,chcialam kupic papierki lakmusowe no ale nie ma nigdzie oczywiscie:/
    Bole okresowe przeszły,gdyby nie wielki brzuch i bolące cycki czułabym sie całkiem jak sprzed ciąży ;)
    Jeszcze spacer z pieskami musze zaliczyć, Mieszko wynajem kawalerki dobiega końca!
    ja jutro mam o 10 rano rzęsy, więc teraz maluch niech siedzi i po rzęsach może wychodzić :P a poza tym jutro termin z om, a od terminu usg 3dni już mijają.

Ahh... i porzuciłam telefon. Pierdziele! Już wiem jak to wkurza jak każdy non stop dzwoni i pyta czy już. Nosz do cholery... Przecież damy znać!

Ja w nocy się trochę pomęczyłam, skurczami tymi z góry macicy przechodzącymi w dół, ale co z tego;)... ani <3 wczoraj ani <3 dziś nie zadziałały. Przynajmniej było meeega przyjemnie <3 ahh już zapomniałam jak to jest !

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, pewnie są to jakieś skurcze przepowiadające. Skurcze porodowe bolały mnie bardzo mocno, nawet te niezbyt częste. Wg mnie i chyba każdej mamy po porodzie - nie da się ich przegapić ani pomylić z czymś innym.

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMUŚKI
    czy każda z Was doświadczyła bólów okresowych przed bólami porodowymi bądź przy bólach porodowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 20:17

3523x2t.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia powodzenia oby poszło szybko..!:)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też objawów brak..Chodzenie po schodach, herbatka, nawet miłość nie pomagają. . Chyba mojej małej podoba się w brzuchu, mnie mniej..
    Pospałam dzisiaj po południu i śniło mi się, że urodziłam i bólów nie czułam. Moja mała taka słodka była i 3200g ważyła. . Człowiek już zaczyna wariowac. . Jestem ciekawa, kiedy to w końcu nastąpi.

Asiu! Tobie powodzenia!! bo to już. . Trzymam kciuki!

kasianadine
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu super. Trzymam kciuki.
    Mysle ze jesli masz GBS ujemny to bez przesady nie musisz sie spieszyc mozesz sie zrelaksowac w domu i pojechac jak beda skorcze. Bo twraz to i tak nic nie zrobia. Nasza Agnieszka do szpitala po 7h pojechala lepiej w domu ta faze porodu przejsc. Powodzenia kochana!!

My dzis pierwsza kapiel w domu zaliczylismy. Ale bosko <3

Bella kurde z tym cewnikiem to mnie zalamalas :-/ nawet nie wiedzialam ze tak mozna zalatwic. Ten cewnik to jakas masakra totalna. Ja na szczescie nie mam probkemu z tym.

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? Jak widze jak opisujecie te bóle porodowe, to ja się bardzo cieszę i dziękuje Bogu, że ja nie miałam ani jednego! Jestem straszną panikarą i wszystkiego się boje hehe :) cieszę się, że oxy na mnie nie zadziałało, i miałam cc :D

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Asia, ile możesz przeczekaj w domu !
    Się więcej w szpitalu nasłuchasz i zestresujesz niż to warte !

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Kurcze ja to bym w ogóle chciała wiedzieć jak bolą skurcze ..
    Ja nie mam raczej żadnych bóli, czasami brzuch się wydaje mega ciężki i źle się chodzi no i z pęcherzem masakra. czasami jakieś bóle macicy chwilowe ale to chyba nie skurcze
    Jak te skurcze wyglądają ? (aż wstyd pisać )
    Chyba też będę musiała wypróbować tą herbatke
    hmm,ciezko to opisac ;) mnie sie robi brzuch jak skala i ten skurcz zniekształca brzuch, ja akurat pępek mam nie wypchany wiec kiedy mam skurcz to on mi sie zapada ;) no i czuje taki dyskomfort, cieplo leci aż do głowy ;) a czasami nie czuje ich nawet

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Asiu super. Trzymam kciuki.
    Mysle ze jesli masz GBS ujemny to bez przesady nie musisz sie spieszyc mozesz sie zrelaksowac w domu i pojechac jak beda skorcze. Bo twraz to i tak nic nie zrobia. Nasza Agnieszka do szpitala po 7h pojechala lepiej w domu ta faze porodu przejsc. Powodzenia kochana!!

My dzis pierwsza kapiel w domu zaliczylismy. Ale bosko <3

Bella kurde z tym cewnikiem to mnie zalamalas :-/ nawet nie wiedzialam ze tak mozna zalatwic. Ten cewnik to jakas masakra totalna. Ja na szczescie nie mam probkemu z tym.

Asiu w szpitalu mówili, że jak tylko wody odejdą to od razu jechać. Jak wkońcu najlepiej i najbezpieczniej ? ZGŁUPIAŁAM :(

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia powodzenia !:) zaczynajcie dziewczyny tą naszą lawinę ;) ja też jestem panikara więc pewnie odrazu pojadę jakby mi wody odeszły ;)

ja sie teraz mecze z zaparciem :/ nic juz na mnie nie dziala a czopków nie mam :/

Lady mnie tez męczą na fejsie " rodzicie juz cos?" nie cos a moje dziecko, albo " dajcie znać bo juz chcemy wiedzieć" no kur.. Jak pojade to dam znac! Postanowilam,ze do tych najbardziej denerwujących będę w nocy nawet pisac jak sie zacznie ;) taka mala zemsta ;)

Asiaa1201, LadyMK, PatrycjaP lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny szykuje sie powoli i jade

ja nie mialam zadnych objawow zbytnio, nawet mi brzuch nie opadl

tyle ze senna bylam i dzis i wczoraj i spalam duzo w ciagu dnia, dzis caly dzien tez w domu bo nie poszlam na ten spacer i odpoczywalam

wlasnie wlaczalam sobie film w lozku i nagle poczulam jakby kopniecie w szyjke i cos polecialo, moja pierwsza mysl to bylo 'o nie' heh i wstalam to wody polecialy mocno, nie da sie tego z niczym pomylic, sa rozowe i dalej leca, powoli sie ogarniam w takim razie myje wlosy i jade

trzymajcie kciuki bo sie boje

Asiaa1201, LadyMK, Patrycja20, ash lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka polubiłam za ''zemste'' hahaha ;D

Boroniówka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno Asia :D

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    hmm,ciezko to opisac ;) mnie sie robi brzuch jak skala i ten skurcz zniekształca brzuch, ja akurat pępek mam nie wypchany wiec kiedy mam skurcz to on mi sie zapada ;) no i czuje taki dyskomfort, cieplo leci aż do głowy ;) a czasami nie czuje ich nawet
    Boroniówka to na pewno macica? może maluch? u mnie jak maluch się wypina i gmera na dole to mam takie ból "okresowe", ale przy tym wypchany brzuch nierównomiernie
    Jak mnie łapie skurcz macicy to jest równo cały brzuch napięty, tzn najpierw na górze się skała robi. Wygląda to tak jakby macica popychała małego w dół

3523x2t.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się ostatnuio wkurzyłam i przestałam odbierać telefony i niestety a gorsze wyszło, bo ddopiero się zaczęło wydzwanianie..

Mnie najbardziej wkurza to, że to oni wszyscy sa tacy biedni, bo ja mam już rodzić bo to ONI się nie umieją doczekać, bo to ONI już chca zobaczyc tą Majeczke i w kółko taka gadka.. Ja pierdziele. A ja ? I każdy ma z tego czekania jakąś frajdę, kazdy czuje jakieś podekscytowanie itp i gdzieś ma to, że mnie to jeszcze bardziej stresuje i denerwuje. Ludzie dajcie mi w spokoju czekać na MOJE dziecko

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i maly dzis ruszal sie normalnie jak zwykle ani mocniej ani slabiej, i mial z 2 razy czkawke

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyMK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps i tak też zrobię jak piszesz - zemsta będzie słodka! :D

Boroniówka lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykorzystuje swój fotel dmuchany do skakania jak na piłce hihihi <3

przedszkolanka:), megg lubią tę wiadomość

3523x2t.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ