Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia powodzenia!
ale idziecie, jak burza
a mnie ani szczypanie aninie rusza nic.
przedszkolanka:) wrote:u mnie skurcze co 7-8 minut...czekam dalej, dzisiaj jestem nie do życia...brak apetytu, ciągle bym spała ..
a Ty pijesz liście malin?
jak u reszty?
Boroniówka wrote:Ja wlaśnie wróciłam z zakupów,zaraz biore się za ogarnianie domu, a potem moze za męża faktyczniewiem,że to tylko delikatnie no i bez szaleństwa ale i tak sie troche boję. Juz zaczęłam myśleć,ze cos mi wody moga sie sączyć bo mam strasznie dużo śluzu momentami,bezbarwnego,ale nie przez caly czas,chcialam kupic papierki lakmusowe no ale nie ma nigdzie oczywiscie:/
Bole okresowe przeszły,gdyby nie wielki brzuch i bolące cycki czułabym sie całkiem jak sprzed ciąży
Jeszcze spacer z pieskami musze zaliczyć, Mieszko wynajem kawalerki dobiega końca!a poza tym jutro termin z om, a od terminu usg 3dni już mijają.
Ahh... i porzuciłam telefon. Pierdziele! Już wiem jak to wkurza jak każdy non stop dzwoni i pyta czy już. Nosz do cholery... Przecież damy znać!
Ja w nocy się trochę pomęczyłam, skurczami tymi z góry macicy przechodzącymi w dół, ale co z tego;)... aniwczoraj ani
dziś nie zadziałały. Przynajmniej było meeega przyjemnie
ahh już zapomniałam jak to jest !
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
MAMUŚKI
czy każda z Was doświadczyła bólów okresowych przed bólami porodowymi bądź przy bólach porodowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 20:17
-
U mnie też objawów brak..Chodzenie po schodach, herbatka, nawet miłość nie pomagają. . Chyba mojej małej podoba się w brzuchu, mnie mniej..
Pospałam dzisiaj po południu i śniło mi się, że urodziłam i bólów nie czułam. Moja mała taka słodka była i 3200g ważyła. . Człowiek już zaczyna wariowac. . Jestem ciekawa, kiedy to w końcu nastąpi.
Asiu! Tobie powodzenia!! bo to już. . Trzymam kciuki!kasianadine -
Asiu super. Trzymam kciuki.
Mysle ze jesli masz GBS ujemny to bez przesady nie musisz sie spieszyc mozesz sie zrelaksowac w domu i pojechac jak beda skorcze. Bo twraz to i tak nic nie zrobia. Nasza Agnieszka do szpitala po 7h pojechala lepiej w domu ta faze porodu przejsc. Powodzenia kochana!!
My dzis pierwsza kapiel w domu zaliczylismy. Ale bosko
Bella kurde z tym cewnikiem to mnie zalamalasnawet nie wiedzialam ze tak mozna zalatwic. Ten cewnik to jakas masakra totalna. Ja na szczescie nie mam probkemu z tym.
asia888 lubi tę wiadomość
-
PatrycjaP wrote:Kurcze ja to bym w ogóle chciała wiedzieć jak bolą skurcze ..
Ja nie mam raczej żadnych bóli, czasami brzuch się wydaje mega ciężki i źle się chodzi no i z pęcherzem masakra. czasami jakieś bóle macicy chwilowe ale to chyba nie skurcze
Jak te skurcze wyglądają ? (aż wstyd pisać )
Chyba też będę musiała wypróbować tą herbatkemnie sie robi brzuch jak skala i ten skurcz zniekształca brzuch, ja akurat pępek mam nie wypchany wiec kiedy mam skurcz to on mi sie zapada
no i czuje taki dyskomfort, cieplo leci aż do głowy
a czasami nie czuje ich nawet
-
AsiaSzw wrote:Asiu super. Trzymam kciuki.
Mysle ze jesli masz GBS ujemny to bez przesady nie musisz sie spieszyc mozesz sie zrelaksowac w domu i pojechac jak beda skorcze. Bo twraz to i tak nic nie zrobia. Nasza Agnieszka do szpitala po 7h pojechala lepiej w domu ta faze porodu przejsc. Powodzenia kochana!!
My dzis pierwsza kapiel w domu zaliczylismy. Ale bosko
Bella kurde z tym cewnikiem to mnie zalamalasnawet nie wiedzialam ze tak mozna zalatwic. Ten cewnik to jakas masakra totalna. Ja na szczescie nie mam probkemu z tym.
Asiu w szpitalu mówili, że jak tylko wody odejdą to od razu jechać. Jak wkońcu najlepiej i najbezpieczniej ? ZGŁUPIAŁAM -
Asia powodzenia !
zaczynajcie dziewczyny tą naszą lawinę
ja też jestem panikara więc pewnie odrazu pojadę jakby mi wody odeszły
ja sie teraz mecze z zaparciemnic juz na mnie nie dziala a czopków nie mam
Lady mnie tez męczą na fejsie " rodzicie juz cos?" nie cos a moje dziecko, albo " dajcie znać bo juz chcemy wiedzieć" no kur.. Jak pojade to dam znac! Postanowilam,ze do tych najbardziej denerwujących będę w nocy nawet pisac jak sie zacznietaka mala zemsta
Asiaa1201, LadyMK, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
dziewczyny szykuje sie powoli i jade
ja nie mialam zadnych objawow zbytnio, nawet mi brzuch nie opadl
tyle ze senna bylam i dzis i wczoraj i spalam duzo w ciagu dnia, dzis caly dzien tez w domu bo nie poszlam na ten spacer i odpoczywalam
wlasnie wlaczalam sobie film w lozku i nagle poczulam jakby kopniecie w szyjke i cos polecialo, moja pierwsza mysl to bylo 'o nie' heh i wstalam to wody polecialy mocno, nie da sie tego z niczym pomylic, sa rozowe i dalej leca, powoli sie ogarniam w takim razie myje wlosy i jade
trzymajcie kciuki bo sie bojeAsiaa1201, LadyMK, Patrycja20, ash lubią tę wiadomość
-
Boroniówka wrote:hmm,ciezko to opisac
mnie sie robi brzuch jak skala i ten skurcz zniekształca brzuch, ja akurat pępek mam nie wypchany wiec kiedy mam skurcz to on mi sie zapada
no i czuje taki dyskomfort, cieplo leci aż do głowy
a czasami nie czuje ich nawet
Jak mnie łapie skurcz macicy to jest równo cały brzuch napięty, tzn najpierw na górze się skała robi. Wygląda to tak jakby macica popychała małego w dółMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
a ja się ostatnuio wkurzyłam i przestałam odbierać telefony i niestety a gorsze wyszło, bo ddopiero się zaczęło wydzwanianie..
Mnie najbardziej wkurza to, że to oni wszyscy sa tacy biedni, bo ja mam już rodzić bo to ONI się nie umieją doczekać, bo to ONI już chca zobaczyc tą Majeczke i w kółko taka gadka.. Ja pierdziele. A ja ? I każdy ma z tego czekania jakąś frajdę, kazdy czuje jakieś podekscytowanie itp i gdzieś ma to, że mnie to jeszcze bardziej stresuje i denerwuje. Ludzie dajcie mi w spokoju czekać na MOJE dziecko -
ps i tak też zrobię jak piszesz - zemsta będzie słodka!
Boroniówka lubi tę wiadomość
-
wykorzystuje swój fotel dmuchany do skakania jak na piłce hihihi
przedszkolanka:), megg lubią tę wiadomość