Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia a jak z pepkiem? Moczycie? Odpadl juz jej kikut? Bo mu jeszcze kapiemy w miseczce aby kikuta nie moczyc.
Dziewczyny czy moge jesc chleb kukurydziny. Nigdzie nie moge znalezc info ale skoro mozna platki to mozna i chleb tak na chlopski rozum?! -
AsiaSzw wrote:Gosia a jak z pepkiem? Moczycie? Odpadl juz jej kikut? Bo mu jeszcze kapiemy w miseczce aby kikuta nie moczyc.
http://www.ciazowy.pl/artykul,jak-pielegnowac-pepek-noworodka,589,1.html
W Polsce całkiem naturalne jest przemywanie pępka spirytusem oraz unikanie zamoczenia pępka podczas kąpieli. Ale na przykład w Anglii czy Szwecji lekarze zalecają przemywanie pępka przegotowaną wodą, a zamoczenie pępka w czasie kąpieli nie stanowi żadnego problemu – jeśli później dokładnie się go wysuszy. -
kasianadine wrote:Patrycja,
u mnie to samo. Po 6h męczarni rozwarcie na 2 palce i po odstawieniu kroplowka skurcze znikły. .
jutro pewnie powtórka. Bóle krzyżowe są okropne a na dodayek muszę leżeć, więc średnio sobie z nimi radziłam
a gdzie tam 10"cm??
Jutro pewnie powtórka
Pozdrawiam i powodzenia. Jutro ostatni dzień lutego
Wiesz co dla mnie te skurcze były do przezycia, gorsze mam miesiaczki.
plecy lekko bolą.
Jutro znowu oxy, no ale jutro już marzec więc będziemy raczej marcowymi mamuśkami
DObrze, że w tym roku nie ma 29 lutego - dzieki bogu !
Ciekawe co w sytuacji jak druga kroplówka nie zadziała - cesarka co ?
-
nick nieaktualny
-
truskawkax25 wrote:Dziewczyny, a jak to jest z tymi witaminkami:)
Dzisiaj Oskarek ma 8 dobę. A karmie go na zmianę mleczkiem modyfikowanym ( z 240 ml na dobę ) reszta to mleczko moje ( 60 ml co 3 godzinki ) .
To podawać witaminę K + D ? Czy sama D ?
Ja podaje i vit d i k
a witaminy ciazowe tez kazali mi brac nadal
Moj dostal infacol na kolki
Pielegniarka pokazala mi super pozycje jak trzymac maluszka gdy ma problem ze zrobieniem kupki zehy mu pomoc, poziem wam ze dziala! Dzis postaram sie zrobic fotke tej pozycji i wrzucic
ja tez zastanawiam sie nqd chusta tylko niewiem jaka :p
Fedra jesli sie karmi mm to nie podaje sie wit d i k bo one sa w sklqdzie mleka, a w sklqdzie naturalneg8 mleka ich nie ma bo nasz organiwm ich nie potrafi sam wytworzyc dlatego sie je podaje tak mi tlumaczyla polozna
Sue olej ryzowy moze nie ale oliwa z oliwek juz jak najbardziej
Penelope lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy to za duża ilość bodźców, bo jedynie TV mam wlaczone i to cicho. Chodzi o to, ze przy cycku mi zasypia, ja ją odkladam i wrzask. No to nosze, śpiewam, pokazuje - wrzask aż się zanosi. Przystawie do cycka - spokój. Pociąga kilka razy, w tym czasie przelknie raz albo dwa i śpi dalej. I tak w kolko. I co to może być?
Polozna mi smoczek kazala dawać, no ale ona nie chce. Juz mam 5 różnych ksztaltow i materialy tez różne i dalej nie.
A jak ona tak mi śpi na ręku, to ja nic nie mogę zrobić i ona taka wygięta. No i reka mi odpada bo ona juz ponad 4,5 kg wazy. A w nocy spi cudownie. Odkladam ja i po kazdym karmieniu spi po 4 godz prawie. I jest spokoj i cisza, a w dzien tylko raz ma dluga drzemke 4 godzinna w lozeczku i wtedy tez jest ok. A tak to ciagle na tym reku przy cycu. Bo sama tez nie polezy. No i co to może być? Co robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:02
-
Ja tez mocze pepek przy kapieli a potem osuszam, wczoraj sie wystraszylam bo krew sie pojawila, ale podobno tak moze byc, zwykle taka zolta wydzieline sciagalam
Dzis o 7.30 wyrwalam sie z domu na zakupy bo goscie beda, zostawilam M 200ml mojego mleka, wracam o 9, a M mi mowi ze tak sie zestresowal jak mala glodna wstala ze podgrzewajac moje mleko dodal do niego mm bo mu sie ubzduralo ze sama wode podgrzewa i dziecko zjadlo 40ml mojn rozrobionego w moim mleku- MASAKRA!!! Mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi taki mixLara 82 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017