X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kąpieli, to nasza córcia uwielbia kąpiel w wiaderku, siedzi zadowolona i szczęśliwa :)

Laurka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a jak z pepkiem? Moczycie? Odpadl juz jej kikut? Bo mu jeszcze kapiemy w miseczce aby kikuta nie moczyc.

Dziewczyny czy moge jesc chleb kukurydziny. Nigdzie nie moge znalezc info ale skoro mozna platki to mozna i chleb tak na chlopski rozum?!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia a jak z pepkiem? Moczycie? Odpadl juz jej kikut? Bo mu jeszcze kapiemy w miseczce aby kikuta nie moczyc.
    Moczymy, ale potem osuszamy dokładnie.

http://www.ciazowy.pl/artykul,jak-pielegnowac-pepek-noworodka,589,1.html
    W Polsce całkiem naturalne jest przemywanie pępka spirytusem oraz unikanie zamoczenia pępka podczas kąpieli. Ale na przykład w Anglii czy Szwecji lekarze zalecają przemywanie pępka przegotowaną wodą, a zamoczenie pępka w czasie kąpieli nie stanowi żadnego problemu – jeśli później dokładnie się go wysuszy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziekuje. Bo jestem strasznie spieta tym pepkiem. A jak go przemywasz to tez taka wydzielinke zolta zdejmujesz?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    Patrycja,
    u mnie to samo. Po 6h męczarni rozwarcie na 2 palce i po odstawieniu kroplowka skurcze znikły. .
    jutro pewnie powtórka. Bóle krzyżowe są okropne a na dodayek muszę leżeć, więc średnio sobie z nimi radziłam
    a gdzie tam 10"cm??

Jutro pewnie powtórka
    Pozdrawiam i powodzenia. Jutro ostatni dzień lutego

Wiesz co dla mnie te skurcze były do przezycia, gorsze mam miesiaczki.
    plecy lekko bolą.
    Jutro znowu oxy, no ale jutro już marzec więc będziemy raczej marcowymi mamuśkami :)
    DObrze, że w tym roku nie ma 29 lutego - dzieki bogu !
    Ciekawe co w sytuacji jak druga kroplówka nie zadziała - cesarka co ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    O dziekuje. Bo jestem strasznie spieta tym pepkiem. A jak go przemywasz to tez taka wydzielinke zolta zdejmujesz?
    Tak. Wącham też pępek przy przrwijaniu jak zaleciła pediatra i wiem, że jest ok.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie witamy po prawie przespanej nocy :) Nelka spala od 1 do 7 wiec szlo sie wyspac

• asia888 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z tymi witaminkami:)
    Dzisiaj Oskarek ma 8 dobę. A karmie go na zmianę mleczkiem modyfikowanym ( z 240 ml na dobę ) reszta to mleczko moje ( 60 ml co 3 godzinki ) .
    To podawać witaminę K + D ? Czy sama D ?

Ja podaje i vit d i k
    a witaminy ciazowe tez kazali mi brac nadal

Moj dostal infacol na kolki

Pielegniarka pokazala mi super pozycje jak trzymac maluszka gdy ma problem ze zrobieniem kupki zehy mu pomoc, poziem wam ze dziala! Dzis postaram sie zrobic fotke tej pozycji i wrzucic

ja tez zastanawiam sie nqd chusta tylko niewiem jaka :p

Fedra jesli sie karmi mm to nie podaje sie wit d i k bo one sa w sklqdzie mleka, a w sklqdzie naturalneg8 mleka ich nie ma bo nasz organiwm ich nie potrafi sam wytworzyc dlatego sie je podaje tak mi tlumaczyla polozna

Sue olej ryzowy moze nie ale oliwa z oliwek juz jak najbardziej

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to za duża ilość bodźców, bo jedynie TV mam wlaczone i to cicho. Chodzi o to, ze przy cycku mi zasypia, ja ją odkladam i wrzask. No to nosze, śpiewam, pokazuje - wrzask aż się zanosi. Przystawie do cycka - spokój. Pociąga kilka razy, w tym czasie przelknie raz albo dwa i śpi dalej. I tak w kolko. I co to może być?
    Polozna mi smoczek kazala dawać, no ale ona nie chce. Juz mam 5 różnych ksztaltow i materialy tez różne i dalej nie.

A jak ona tak mi śpi na ręku, to ja nic nie mogę zrobić i ona taka wygięta. No i reka mi odpada bo ona juz ponad 4,5 kg wazy. A w nocy spi cudownie. Odkladam ja i po kazdym karmieniu spi po 4 godz prawie. I jest spokoj i cisza, a w dzien tylko raz ma dluga drzemke 4 godzinna w lozeczku i wtedy tez jest ok. A tak to ciagle na tym reku przy cycu. Bo sama tez nie polezy. No i co to może być? Co robić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:02

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Patrycja wielkie kciuki! Uparciszki karza dlugo nq siebie czekac ale to juz tuz tuz :)

My tez moczymy pepek w kapieli

jestem w koncu na liscie rozpakowanych jej ale fajnie :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pampersy są do dupy :/ kupilam dwie paczki zielonych dwojek i dwa razy w nocy mala byla mokra aż po pachy prawie :/ teraz te wewnetrzne falbanki najbardziej na zewnątrz wzielam - zobaczymy.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, u nas to samo, przy cycku, na rękach pięknie śpi, odłożony do łóżeczka - ryk. I nie mam żadnych sprzętów włączonych, absolutna cisza.

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My karmienie o 22:00, 0:30, 3:30 i 5:30. Jestem zadowolona ze pomiędzy daje mi spać :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    LadyDi, u nas to samo, przy cycku, na rękach pięknie śpi, odłożony do łóżeczka - ryk. I nie mam żadnych sprzętów włączonych, absolutna cisza.
    Dołączam do drużyny, u mnie dokładnie to samo. Plus dopadł mnie baby blues :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też spanie tak wygląda , ręce są super może spać parę godzin, łóżeczko na góra godzine, kanapa obok mnie też na 2 godziny. U nas tylko tv i ewentualnie psy zaszczekaja.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na baby blues polecam melise w syropie. Pije ja od przyjścia do domu, a jak zapomnę to od razu humor mam do dipy, jestem rozdrazniona i płakać się chce.

Gosiak lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge prosic o link do zamknietego forum? Lapek mi sie zepsul i przepadl :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.luty2015.fora.pl

asia888 lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mocze pepek przy kapieli a potem osuszam, wczoraj sie wystraszylam bo krew sie pojawila, ale podobno tak moze byc, zwykle taka zolta wydzieline sciagalam
    Dzis o 7.30 wyrwalam sie z domu na zakupy bo goscie beda, zostawilam M 200ml mojego mleka, wracam o 9, a M mi mowi ze tak sie zestresowal jak mala glodna wstala ze podgrzewajac moje mleko dodal do niego mm bo mu sie ubzduralo ze sama wode podgrzewa i dziecko zjadlo 40ml mojn rozrobionego w moim mleku- MASAKRA!!! Mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi taki mix

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, to nie jestem sama. Mam nadzieje, ze nasze dzieci się opamiętają, bo na dluzsza metę nie ujdzie wytrzymać.

No i znowu pampers przeciekl. Ja ich chyba nie umiem zakladac :O

Pia Gizela lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ