X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Witajcie:)
    Asia walka o pokarm u mnie jest jak walka z wiatrakami.. Lewa piers po zastoju poki co nie rusza...
    Chce dawac malej cos swojego wiec do 3 msca i odpuszczam kp :) nie warto nic na sile tym bardziej ze mnie to poprostu wykancza... Spie w ciagu dnia moze z 6 h z przerwami, zawsze cykl 30 min cyc do godziny potem mm potem 30 min laktator i od 4 tygodni chodze wrecz do tylu.. Teraz jeszcze mam meza w domu ktory robi mi jesc ale w srode wyplywa i wtedy musze ograniczac laktator bo sie wykoncze a to dziecku napewno nie pomoze... Wiec ogolnie przestawiam sie powoli na mm :)... Zycie
    Fajnie ze udalo sie mala przestawic z nan pro na enfamil:)
    Poza tym mala zdrowo rosnie i to najwazniejsze :) dalam z siebie wszystko a nawet wiecej by kp wiec nie mam wyrzutow :)
    Z tego oslabienia i zmeczenia czuje ze cos mnie chwyta i to mnie martwi :/ co wtedy jak sie kp mozna zazywac oprocz paracetamolu? Pytam na zas :)
    A swoja droga patrze na liste rozpakowanych mam i nie wierze jak ten czas leci:) jeszcze niedawno kazda sprawdzala czy przyrost bety jest ok :) a tu prosze:)
    Racja....duzo lepiej podać mm niż się wykańczać fizycznie i psychicznie bo nie będzie się miało ani cierpliwości do dziecka, ani pozytywnej energii, którą trzeba mu przekazywać. Nie ma co z siebie robic matki polki uciemiężonej. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a mm to przecież nie trucizna :)I tak walczysz dzielnie !

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle powiem Wam , ze wczoraj dostałam butelke medela calma i odciągnełam pokarm bo chciałam wypróbować i zawiodłam się....Leci z tej butli jak z kranu. Dziecko wcale nie musi ssać mocno żeby to leciało. Michalina za każdym pociągnięciem płakała bo mleko tak się lało , że wypływało jej z buzi. Przelałam je do butelki TT ze smoczkiem o najmniejszym przepływie i tu musiała troszke possać żeby poleciało i mleko też leciało tak , że nadążała przełykać. Jakie są wasze wrażenia odnośnie tej butelki ? Może ona ma jakiś hamulec, o którym nie wiem...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:08

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej. My karmienie o 22:00, 0:30, 3:30 i 5:30. Jestem zadowolona ze pomiędzy daje mi spać :)
    Katis, u mnie identyczne godziny!! Tylko ostatnie karmienie bo było o 6:50 :)

Katiś lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, u mnie z medeli nic nie leci!! Mały musi naprawdę dobrze zassac, zeby cos poleciało :)

bella84 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza medela tez wymaga ssania (próbowałam) zeby cokolwiek polecialo.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella rozumiem cie. Dzielna jestes bardzo. Podziwiam i chyle czola bo ja chyba bym juz wczesniej sie poddala.
    Kup sobie ten syrop prenalen czy cos na wzmocnienie skoro w ciazy mozna to i przy kp tez.

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, u mnie z medeli nic nie leci!! Mały musi naprawdę dobrze zassac, zeby cos poleciało :)
    Kurde może ja ją jakoś źle skręciłam....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też z medeli calm u nas też wolno leci. Dodatkowo synu mój jej lubi :/ Prędzej wypije z TT

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ewidentnie musiałam ją źle poskładac albo jest felerna...w takim razie zrobię test jeszcze raz. Dzięki !

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzicie na spacery codziennie ? Bo ja mam czasem dzień słabości i nie chce mi się....wtedy mam wyrzuty, że z nią nie poszłam :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, Wczoraj padało wiec nie poszliśmy na spacer , dziś tylko mąż wyszedł z wózkiem na 30 minut. Pewnie też będą takie dni że mi się nie będzie chciało iść a pogoda będzie sprzyjała, też na samą myśl mam wyrzuty sumienia ale wiem że mi się będzie zdarzać. Znam siebie :)
    Stokrota :) wrote:
    Wychodzicie na spacery codziennie ? Bo ja mam czasem dzień słabości i nie chce mi się....wtedy mam wyrzuty, że z nią nie poszłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:34

Stokrota :) lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wychodzimy codziennie. Tez nie zawsze mi się chce w taka pogodę. Jak było ładnie i świeciło słońce to jak mi się nie chciało to wystawialam małego na balkon. To na jedno wychodzi :-) Ale jak będzie wiosna i lato to będziemy duuuzo czasu na dworze :-)

Co do butelki to ja takiej nie mam, ale przyszło mi do głowy, ze może masz butelkę bądź smoczek dla starszego dziecka? Wtedy leci szybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:39

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, tez uważam ze nic na siłę. Jak się nie da, to trudno. Nie ma co się tak katowac. Trzeba myśleć tez o sobie żeby ten szczególny czas z dzieckiem był miły i dla nas matek. A nie potem wspominać jak cos traumatycznego...

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam smoczek medela calma ale moj maly wogole jej nie chce. Moge ze tak sie wyraze opylic go po kosztach jesli ktoras chce miec drugi w zapasie.

A wczoraj moj M kupil nam kolejna butelke do karmienia. Mamy Avent ale uwaga stary model i jest strzal w 10. Maly nie lyka w koncu powietrza. Bo w nowym Avencie i TT ciagle zaciagal bomble. Wiec juz mam swoj typ :-D :- D

Penelope lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odpadł nam kikut pępowiny, ale pępek w środku niezasuszony. Co robić?

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez calme i mala musi zassac by lecialo :) kurcze tak sobie mysle nakupowalam tych ciuszkow na 62 a mala ma ok 50 to tych pajacow na 62 moze nawet nie wlozy bo lato przyjdzie :p
    Jeszcze odnosnie kp byla u mnie dzis znowu doradczyni laktacyjna i jedyny pomysl ktory ew miala jeszcze to ze niby maka zbyt plytko piers chwyta... B bo kat powinien byc miby mocno rozwarty... Ok moze i rozwartego super nie ma ale ciagnie i przelyka...a metody na ew poprawe jak dla mnie sa tak brutalne.. Ze jakos nie mam ochoty ich stosowac :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    dziewczyny odpadł nam kikut pępowiny, ale pępek w środku niezasuszony. Co robić?

Pia nam odpadł w 3 dobie, dzwonilam do mojej kuzynki która jest położną i powiedziała, żeby się nie stresować, 3-4 razy dziennie psiknac octeniseptem po minucie jak się dobrze spieni wyczyścić patyczkiem do uszu to,co jest w środku, Może lekko podkrwawiac. Oczywiście uważać na skórę w okół pępka, bo szybko ulega podraznieniom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 17:20

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Pia nam odpadł w 3 dobie, dzwonilam do mojej kuzynki która jest położną i powiedziała, żeby się nie stresować, 3-4 razy dziennie psiknac octeniseptem po minucie jak się dobrze spieni wyczyścić patyczkiem do uszu to,co jest w środku, Może lekko podkrwawiac. Oczywiście uważać na skórę w okół pępka, bo szybko ulega podraznieniom

dzięki!

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z medeli też łatwo nie poleci, a Kuba jej nie lubi, ale i tak z niej mu podajemy. Kuba za to przy piersi nie zasypia albo zasypia ale z kupą, którą zrobił w trakcie karmienia i efekt taki, że podczas przebierania i tak się rozbudza. No i potem musimy go jakoś ululać, co latwe nie jest.
    Obecnie poszukuję smoczka, którego by polubił i tak w domu mam już 6 smoczków (2 Avent, 2 TT, 2 Lovi).
    A może któraś poleci mi jakiś smoczek, który dziecko ssące pierś zaakceptuje?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pytanie - jak ubieracie swoje dzieci na dwór?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ