Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bella84 wrote:Witajcie:)
Asia walka o pokarm u mnie jest jak walka z wiatrakami.. Lewa piers po zastoju poki co nie rusza...
Chce dawac malej cos swojego wiec do 3 msca i odpuszczam kpnie warto nic na sile tym bardziej ze mnie to poprostu wykancza... Spie w ciagu dnia moze z 6 h z przerwami, zawsze cykl 30 min cyc do godziny potem mm potem 30 min laktator i od 4 tygodni chodze wrecz do tylu.. Teraz jeszcze mam meza w domu ktory robi mi jesc ale w srode wyplywa i wtedy musze ograniczac laktator bo sie wykoncze a to dziecku napewno nie pomoze... Wiec ogolnie przestawiam sie powoli na mm
... Zycie
Fajnie ze udalo sie mala przestawic z nan pro na enfamil:)
Poza tym mala zdrowo rosnie i to najwazniejszedalam z siebie wszystko a nawet wiecej by kp wiec nie mam wyrzutow
Z tego oslabienia i zmeczenia czuje ze cos mnie chwyta i to mnie martwico wtedy jak sie kp mozna zazywac oprocz paracetamolu? Pytam na zas
A swoja droga patrze na liste rozpakowanych mam i nie wierze jak ten czas leci:) jeszcze niedawno kazda sprawdzala czy przyrost bety jest oka tu prosze:)
-
W ogóle powiem Wam , ze wczoraj dostałam butelke medela calma i odciągnełam pokarm bo chciałam wypróbować i zawiodłam się....Leci z tej butli jak z kranu. Dziecko wcale nie musi ssać mocno żeby to leciało. Michalina za każdym pociągnięciem płakała bo mleko tak się lało , że wypływało jej z buzi. Przelałam je do butelki TT ze smoczkiem o najmniejszym przepływie i tu musiała troszke possać żeby poleciało i mleko też leciało tak , że nadążała przełykać. Jakie są wasze wrażenia odnośnie tej butelki ? Może ona ma jakiś hamulec, o którym nie wiem...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:08
-
Stokrota, Wczoraj padało wiec nie poszliśmy na spacer , dziś tylko mąż wyszedł z wózkiem na 30 minut. Pewnie też będą takie dni że mi się nie będzie chciało iść a pogoda będzie sprzyjała, też na samą myśl mam wyrzuty sumienia ale wiem że mi się będzie zdarzać. Znam siebieStokrota :) wrote:Wychodzicie na spacery codziennie ? Bo ja mam czasem dzień słabości i nie chce mi się....wtedy mam wyrzuty, że z nią nie poszłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:34
Stokrota :) lubi tę wiadomość
-
My nie wychodzimy codziennie. Tez nie zawsze mi się chce w taka pogodę. Jak było ładnie i świeciło słońce to jak mi się nie chciało to wystawialam małego na balkon. To na jedno wychodzi
Ale jak będzie wiosna i lato to będziemy duuuzo czasu na dworze
Co do butelki to ja takiej nie mam, ale przyszło mi do głowy, ze może masz butelkę bądź smoczek dla starszego dziecka? Wtedy leci szybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 16:39
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam smoczek medela calma ale moj maly wogole jej nie chce. Moge ze tak sie wyraze opylic go po kosztach jesli ktoras chce miec drugi w zapasie.
A wczoraj moj M kupil nam kolejna butelke do karmienia. Mamy Avent ale uwaga stary model i jest strzal w 10. Maly nie lyka w koncu powietrza. Bo w nowym Avencie i TT ciagle zaciagal bomble. Wiec juz mam swoj typ:- D
Penelope lubi tę wiadomość
-
Ja mam tez calme i mala musi zassac by lecialo
kurcze tak sobie mysle nakupowalam tych ciuszkow na 62 a mala ma ok 50 to tych pajacow na 62 moze nawet nie wlozy bo lato przyjdzie :p
Jeszcze odnosnie kp byla u mnie dzis znowu doradczyni laktacyjna i jedyny pomysl ktory ew miala jeszcze to ze niby maka zbyt plytko piers chwyta... B bo kat powinien byc miby mocno rozwarty... Ok moze i rozwartego super nie ma ale ciagnie i przelyka...a metody na ew poprawe jak dla mnie sa tak brutalne.. Ze jakos nie mam ochoty ich stosowac -
Pia Gizela wrote:dziewczyny odpadł nam kikut pępowiny, ale pępek w środku niezasuszony. Co robić?
Pia nam odpadł w 3 dobie, dzwonilam do mojej kuzynki która jest położną i powiedziała, żeby się nie stresować, 3-4 razy dziennie psiknac octeniseptem po minucie jak się dobrze spieni wyczyścić patyczkiem do uszu to,co jest w środku, Może lekko podkrwawiac. Oczywiście uważać na skórę w okół pępka, bo szybko ulega podraznieniomWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 17:20
-
derii84 wrote:Pia nam odpadł w 3 dobie, dzwonilam do mojej kuzynki która jest położną i powiedziała, żeby się nie stresować, 3-4 razy dziennie psiknac octeniseptem po minucie jak się dobrze spieni wyczyścić patyczkiem do uszu to,co jest w środku, Może lekko podkrwawiac. Oczywiście uważać na skórę w okół pępka, bo szybko ulega podraznieniom
dzięki! -
U nas z medeli też łatwo nie poleci, a Kuba jej nie lubi, ale i tak z niej mu podajemy. Kuba za to przy piersi nie zasypia albo zasypia ale z kupą, którą zrobił w trakcie karmienia i efekt taki, że podczas przebierania i tak się rozbudza. No i potem musimy go jakoś ululać, co latwe nie jest.
Obecnie poszukuję smoczka, którego by polubił i tak w domu mam już 6 smoczków (2 Avent, 2 TT, 2 Lovi).
A może któraś poleci mi jakiś smoczek, który dziecko ssące pierś zaakceptuje?