Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasianadine wrote:Witam Was dziewczyny,
dzisiaj po 3 kroplowce oxy o 9:35 przyszła na świat nasza córeczka Ania, 3320 g SN 41+4 tydz.
Odpoczywamy sobie
Kasiu Gratulujęę !! Strasznie Ci zazdroszczę
Szybko Ci to poszło
Załapałaś się jeszcze na luty
Ja nadal złączona z córeczką.
Wiedziałam ze zostanę ostatnia
NIc no odpoczywajciee - dużo zdrówka dla Was)
Jak będziesz miała więcej sił to czekam na relacje z porodu ;* -
No i jeszcze nasz ma tez problem z mocnym zasnieciem,ewidentnie zauważyłam ze jak się naje i przysnie a my go rozbudzimy to nie potrafi sam zasnąć i domaga się cyca no bo to ewidentnie najprzyjemniejsza rzecz dla takiego maluszka.no a jak nie chce mu dac to wrzask.
Tez tak macie czy tylko moje dziecko jakieś nerwowe?
Czasem do zaśnięcia wystarczy noszenie ale nie chce zapeszac pomaga nam kołyska. (Jesliby przestała to chyba sobie w łeb strzele bo na rekach nie dam rady nosic)
No a teraz wieczorem to juz koniec leży i bez cyca masakra takie ma gdzieś wieczory. -
nick nieaktualnyMam pytanie bardziej do was starszych mamusiek . starszych w sensie z wczesniwjszym terminem . Jak u was wygladalo po miesiacu krwawienie? czy w ogole bylo? U mnie juz od 2 dni eie nie ma i nje wiem czy to ok czy nie .
Teraz chyba pozostaje czekanie na pierwsza @.
-
nick nieaktualny
-
Suri, u mnie potrafi nie być krwawienia 3 dni, a na czwarty dzień znowu. I tak w kółko.
U nas smoczek ciągle beee.
Kikut nam tez odpadł wcześnie, tzn nie zagoił się do końca. Ja byłam przerazona. Nie psikalam octaniseptem kilka razy dziennie i nie czyscilam co chwile, bo to jest przecież rana i ona musi się zagoic. A żeby się zagoila to musi powstać strupek. Wiec raz dziennie psikam, delikatnie oczyszczam dookoła.
Tymek lubi zmianę pieluchy, przebieranie, pielegnacje. Ale ubierania na spacer nie znosi. Sposób na niego mam jeden - ubierać na spiochajak juz bardzo dobrze zaśnie najedzony to ubieram i do wózka. Nie budzi się. Inaczej jest wrzask jakich malo.
A dziś zasnął u cioci na rekach w salonie. W tle dużo rozmów + wrzaski czterolatka... Przełożony do lezaczka ciagle w salonie spał uradowany ze 2 godziny. Obudziła go ... kupa. Taki towarzyski gość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 19:49
-
nick nieaktualnyEhh mala mi to nie pocieszasz.
ja juz mam dosc krwawienia . ilez mozna .
A jak to z tymi @ po porodzie? chyba na.nowa musza sie uregulowac?
Na pewno juz slyszalyscie o slynnej sukience. Jeszcze tu nie bylo dyskusji na ten temat wiec mozemy porozkminiac jej kolor. haha
Ludzie widza bialo zlote albo niebiesko czarną. A ja widze niebiesko złotą i za h* nie zobacze na.niej bieli i czerni.
http://www.cosmopolitan.pl/u/e/15/09/what_colour_is_thi_3213788a.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 20:04
-
Dziewczyny, nie nadrobię Was
Kasia, Laidy - gratulacje
powiedzcie co robić bo juz mam ciężko, Maly ciagle chce jeść,bez przerwy prawie,jak sie naje to pośpi ze 3h ale potem znów je,je,je i je ciagle na cycu.. Moje mleko chyba jest slabe:( wczoraj wróciliśmy do domu i zaliczylam pierwszy kryzys, Mieszko mial kolkę i spalam tylko 3 h.. Tak mnie to osłabiło ze już sie załamałam.. Ale juz mi lepiej, tylko to ze On tak ciagle je ,cljak ten pokarm wzmocnić? -
Dziewczyny, podesłałaby któraś linka do tego organizera z Ikei do zawieszenia na łóżeczku? Mimo naszej szafy, jednak nam się przyda. M. jutro jedzie do Ikei po fotel dla mnie i od razu by kupił.
Już mamhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 20:11
-
Nasze dziecko lozeczko uznaje tylko w nocy... W dzien to musi byc kolo nas w salonie i na kanapie.. Kazda proba polozenia jej do lozeczka czy buaczko lezaczk chocby to ryk... A na kanapie to moze spac in3 h:/ lipa bo tak to ja nie pospie bo musze pilnowac co by sie z tej kanapy mi nie stoczyla
-
Boroniówka wrote:powiedzcie co robić bo juz mam ciężko, Maly ciagle chce jeść,bez przerwy prawie,jak sie naje to pośpi ze 3h ale potem znów je,je,je i je ciagle na cycu.. Moje mleko chyba jest slabe:( wczoraj wróciliśmy do domu i zaliczylam pierwszy kryzys, Mieszko mial kolkę i spalam tylko 3 h.. Tak mnie to osłabiło ze już sie załamałam.. Ale juz mi lepiej, tylko to ze On tak ciagle je ,cljak ten pokarm wzmocnić?
Bardzo dużo maluszków wisi przez większość czasu na cycu.
To jest dla maluszków najprzyjemniejsza czynność...
Poczytaj: http://dziecisawazne.pl/10-mitow-na-temat-karmienia-piersia/
Głównie punkt 8 i 9
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
kasianadine gratuluje! Witamy Anie na swiecie!
Patrycja badz dobrej mysli - juz bliziutko!
Zazdroszcze Wam tych spacerow. Moze dzisiaj wyjde na chwile chociaz. U nas jest strasznie zimno, wiec jeszcze nie bylysmy ani razu :[
Dzisiaj ze skrzynki tatus wyjal akt urodzenia Lunki i ubezpieczenie zdrowotne. Do mnie tez przyszla jakas ankieta odnosnie mojego samopoczucia i materialy na temat depresji poporodowej i pomocy - wyrzucilam. Chwala Bogu czujemy sie swietnie.
Musze ogarnac chalupe, bo za kilka godzin rodzice u nas beda! Alez sie ciesze!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:Nie, o ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
Ten polecam z całego serca! Mam na przewijaku. Nie chciałam kupować, mąż mnie namówił i super sprawa. W tym zamykanym niby koszu trzymam pieluszki czysteGosiak lubi tę wiadomość