Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam teraz już ciągle miękkie piersi ale to dlatego , że laktacja się już unormowała. Czytałam parę artykułów i wszędzie piszą , że na tym etapie laktacja się już normuje i można mieć złudne poczucie pustych piersi albo, że ma się za mało pokarmu co jest nieprawdą.
Gosiak, LadyDi, Lara 82, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
U nas tylko kp. Nie mam nawet w domu żadnego mm!
Pokarmu mam tyle, ze mogę na spokojnie odciągać i mrozie, ale nie robię tego.
Moze zacznę od poniedziałku zeby miec jakiś zapas.
Młody po walce z brzuszkiem wkoncu zasnął!!!! Spi w salonie w kołysce a my leżymy na kanapie przed tv.
Pępek trzyma sie juz na resztkach! Kilka dni i odpadnie!
Ja jeszcze krwawie, choć nie.... Raczej plamie. Noszę zwykle wkładki i mi wystarczają. -
My tylko kp,choć w szafce jest NAN zakupiony w razie czego. U nas dopiero mleko zaczyna się produkować w większej ilości, ale nie w mega wielkiej, wiec nie będzie jak na razie czego odciagac.
U mnie krwawienie straszne, no ale ja od was dziewczyny daleko jestem, jutro Olafek skończy dopiero tydzień...
Pia nie stresuj się,skoro pediatra tak was potraktowała, oznacza to,że jest niekompetentna. Waga noworodków się waha, jeżeli Bartuś spadnie Ci o 300g wtedy należy się przypatrzec sytuacji i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:39
-
derii84 wrote:My tylko kp,choć w szafce jest NAN zakupiony w razie czego. U nas dopiero mleko zaczyna się produkować w większej ilości, ale nie w mega wielkiej, wiec nie będzie jak na razie czego odciagac.
U mnie krwawienie straszne, no ale ja od was dziewczyny daleko jestem, jutro Olafek skończy dopiero tydzień...
Pia nie stresuj się,skoro pediatra tak was potraktowała, oznacza to,że jest niekompetentna. Waga noworodków się waha, jeżeli Bartuś spadnie Ci o 3000g wtedy należy się przypatrzec sytuacji i tylederii84 lubi tę wiadomość
-
Ja juz tez tylko mm, choćbym sie miała zajechać to bedzie tylko kp!
Daliśmy raz mm, ale na szczescie koleżanka mnie pocieszyła, ze jej synek tez tak spadał z wagi i go przystawila
Co godzinę i zaczal przybierać. I Tomka przestawialam częściej i zaczal odbijać z wagi.
Teraz już widzę po brzuszku i nóżkach, że nabiera tłuszczyku:)
Strasznie padnieta jestem. Oglądam wlasnie neonowke w tv, ale oczy mi sie same zamykają.
Spijcie dobrze i do zobaczenia na karmienia
Kasia, serdeczne gratulacje! Śliczne imię wybraliście:) cieszcie sie sobą :* duzo zdrowka dla Was :*
-
nick nieaktualnyMy od poczatku na mm nie liczac znikomych ilosci siary.
Serio juz jestescie na pampersach 2? My od poczatku jedziemy na premium care jedynkach i sa jeszcze ciagle dobre. Nie widze zeby byly gdzies przyciasnawe a sa do 5 kg wiec mala jeszcze w nich troche pochodzi. -
Spoko ja tez jade na jedynkach ale kończę już ostatnią paczkę. Moje dziewcze waży już 4200 a jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 2860
Tutaj trochę o wadze
http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/1257/zdrowie/waga-noworodka-i-niemowlaka
Piszą, że przyrost powinien być 20-30g na dobę. U nas jak na początku były problemy ze spadkiem tak teraz Miśka przybiera 100g na dwa dni...a nadal cycka ciągnie 6-7 minut tylko...w ogóle nic z tego nie rozumiem ale jest dobrze...tfu tfu.. -
U mnie piersi się napelniaja, ale ja mam mniejszy rozmiar niż wy
i dlatego to widzę i czuje. Nie są twarde, ale znacznie pełniejsze. Poza tym młody robi dłuższe przerwy miedzy karmieniami.
Mój mały spał cały dzień. Noc nie będzie wiec łatwa. Teraz wsuwa mleko i oczy jak 5 zł. Może jak wytrzymamy do północy to pójdzie spać spokojnie. -
No to mnie pocieszylas Stokrota z tymi miękkimi piersiami. Wczesniej Gosiak tez mnie pocieszyla z tym artykulem o zasypianiu przy piersi. Czyli wszystko w normie u nas.
A tutaj żeśmy sobie fotkę z córką strzelily z okazji miesiącakiedy to zlecialo?!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/331447168875.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:56
mala_mi1982, Suri97, Stokrota :), laureczka25, Lara 82, Gosiak, Patrycja20, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My też tylko kp i mały dużo tyje a je malutko..z 10 minut ssania to max. Mnie to bardzo cieszy bo mlodsza corka godzinami siedziała na cycku..myślę że teraz syn mniej ssie pierś bo zdecydowałam się na smoczek i przyznaje ze jest to dla mnie bardzo wygodne..(mąż kupił jakiś avent do dwóch miesięcy) początkowo trochę go wypluwal ale teraz widzę ze chyba go polubił wiec trzeba do skutku próbować a maluch się przyzwyczai ..
Obawiam się tylko żeby nie był dwulatkiem ze smoczkiem w buzi bo jakoś nie lubię jak duże dzieci chodzą ze smoczkiem ale to jeszcze przed nami...
A co do spacerów to my ubieramy w body na krótki, pajac bawelniany, gruby kombinezon i kocyk. I chyba jest ok.Laureczka25 -
W ogóle polozna była u nas dwa razy i podsunela mi jakieś oświadczenie ze rezygnuje z dalszych wizyt bo twierdziła ze się nie wyrabia a ze sobie radzę i juz nie musi mnie odwiedzać..podpisałam a później sobie pomyślałam że gdyby coś się stało z dzieckiem to by była moja wina bo sama zrezygnowałam z patronazu..Dziwne to wszystko jest w tej mojej przychodni
.może któraś mama z warszawy poleci dobrego pediatre i przychodnie, będę wdzięczna bo ta do której chodzę to jakaś masakra..Laureczka25 -
Laureczka u mnie polozna była raz. Nast razem jakbym jej potrzebowała to miałam zadzwonić do przechodni i się z nia umawiać. Generalnie nie spodobała mi się, więc już nie skorzystam z jej usług.
Co do przychodni w Warszawie to ja też mam problem ze znalezieniem odpowiedniej... Ta moja też jest tragiczna.
My miesiac kończymy w środę, ale ten czas leci!laureczka25, megg, derii84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny