X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz już ciągle miękkie piersi ale to dlatego , że laktacja się już unormowała. Czytałam parę artykułów i wszędzie piszą , że na tym etapie laktacja się już normuje i można mieć złudne poczucie pustych piersi albo, że ma się za mało pokarmu co jest nieprawdą.

Gosiak, LadyDi, Lara 82, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko kp. Nie mam nawet w domu żadnego mm!
    Pokarmu mam tyle, ze mogę na spokojnie odciągać i mrozie, ale nie robię tego.
    Moze zacznę od poniedziałku zeby miec jakiś zapas.

Młody po walce z brzuszkiem wkoncu zasnął!!!! Spi w salonie w kołysce a my leżymy na kanapie przed tv.
    Pępek trzyma sie juz na resztkach! Kilka dni i odpadnie!

Ja jeszcze krwawie, choć nie.... Raczej plamie. Noszę zwykle wkładki i mi wystarczają.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko kp,choć w szafce jest NAN zakupiony w razie czego. U nas dopiero mleko zaczyna się produkować w większej ilości, ale nie w mega wielkiej, wiec nie będzie jak na razie czego odciagac.
    U mnie krwawienie straszne, no ale ja od was dziewczyny daleko jestem, jutro Olafek skończy dopiero tydzień...

Pia nie stresuj się,skoro pediatra tak was potraktowała, oznacza to,że jest niekompetentna. Waga noworodków się waha, jeżeli Bartuś spadnie Ci o 300g wtedy należy się przypatrzec sytuacji i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:39

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    My tylko kp,choć w szafce jest NAN zakupiony w razie czego. U nas dopiero mleko zaczyna się produkować w większej ilości, ale nie w mega wielkiej, wiec nie będzie jak na razie czego odciagac.
    U mnie krwawienie straszne, no ale ja od was dziewczyny daleko jestem, jutro Olafek skończy dopiero tydzień...

Pia nie stresuj się,skoro pediatra tak was potraktowała, oznacza to,że jest niekompetentna. Waga noworodków się waha, jeżeli Bartuś spadnie Ci o 3000g wtedy należy się przypatrzec sytuacji i tyle
    Derii zaszalałaś z tymi zerami przy gramach ;)

derii84 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uupppssss, już poprawione :-P

Stokrota :) lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez tylko mm, choćbym sie miała zajechać to bedzie tylko kp!
    Daliśmy raz mm, ale na szczescie koleżanka mnie pocieszyła, ze jej synek tez tak spadał z wagi i go przystawila
    Co godzinę i zaczal przybierać. I Tomka przestawialam częściej i zaczal odbijać z wagi.
    Teraz już widzę po brzuszku i nóżkach, że nabiera tłuszczyku:)

Strasznie padnieta jestem. Oglądam wlasnie neonowke w tv, ale oczy mi sie same zamykają.
    Spijcie dobrze i do zobaczenia na karmienia :)

Kasia, serdeczne gratulacje! Śliczne imię wybraliście:) cieszcie sie sobą :* duzo zdrowka dla Was :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poczatku na mm nie liczac znikomych ilosci siary.
    Serio juz jestescie na pampersach 2? My od poczatku jedziemy na premium care jedynkach i sa jeszcze ciagle dobre. Nie widze zeby byly gdzies przyciasnawe a sa do 5 kg wiec mala jeszcze w nich troche pochodzi.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miękkie piersi przez jśluz czas, ale chyba od wczoraj znowu są twarde jak długo czyli ok 3h nie przystawiam młodego.

c7hyim7.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko ja tez jade na jedynkach ale kończę już ostatnią paczkę. Moje dziewcze waży już 4200 a jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 2860 ;)

Tutaj trochę o wadze
    http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/1257/zdrowie/waga-noworodka-i-niemowlaka

Piszą, że przyrost powinien być 20-30g na dobę. U nas jak na początku były problemy ze spadkiem tak teraz Miśka przybiera 100g na dwa dni...a nadal cycka ciągnie 6-7 minut tylko...w ogóle nic z tego nie rozumiem ale jest dobrze...tfu tfu..:)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem na 2 dady i jestem zazadowolona! Nie przeciekaja, nie uciskaja w przeciwieństwie do baby dream 1. Jak te mi się skończą to wyprobujemy baby dream 2.

c7hyim7.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi się napelniaja, ale ja mam mniejszy rozmiar niż wy :-) i dlatego to widzę i czuje. Nie są twarde, ale znacznie pełniejsze. Poza tym młody robi dłuższe przerwy miedzy karmieniami.

Mój mały spał cały dzień. Noc nie będzie wiec łatwa. Teraz wsuwa mleko i oczy jak 5 zł. Może jak wytrzymamy do północy to pójdzie spać spokojnie.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszylas Stokrota z tymi miękkimi piersiami. Wczesniej Gosiak tez mnie pocieszyla z tym artykulem o zasypianiu przy piersi. Czyli wszystko w normie u nas. :)

A tutaj żeśmy sobie fotkę z córką strzelily z okazji miesiąca ;) kiedy to zlecialo?! :O

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/331447168875.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 21:56

mala_mi1982, Suri97, Stokrota :), laureczka25, Lara 82, Gosiak, Patrycja20, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypadkowo napotkane o szczepieniach
    http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/12,79343,17499754,Lekarze_obalaja_mity_nt__szczepien_dla_dzieci__Nie.html#BoxVidImg

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi Twoja Zojka cudne ma te wloski <3
    My jutro konczymy miesiac chociaz moja jest z 01.02 a twoja 28.01 . No ale taki urok 28dni lutego :D
    Tez jutro wstawie jakas focie :)

LadyDi, derii84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a Ty cos wspominałaś o pozycjach na brzuszek chyba...wstawisz foty?

Penelope lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też tylko kp i mały dużo tyje a je malutko..z 10 minut ssania to max. Mnie to bardzo cieszy bo mlodsza corka godzinami siedziała na cycku..myślę że teraz syn mniej ssie pierś bo zdecydowałam się na smoczek i przyznaje ze jest to dla mnie bardzo wygodne..(mąż kupił jakiś avent do dwóch miesięcy) początkowo trochę go wypluwal ale teraz widzę ze chyba go polubił wiec trzeba do skutku próbować a maluch się przyzwyczai ..

Obawiam się tylko żeby nie był dwulatkiem ze smoczkiem w buzi bo jakoś nie lubię jak duże dzieci chodzą ze smoczkiem ale to jeszcze przed nami...

A co do spacerów to my ubieramy w body na krótki, pajac bawelniany, gruby kombinezon i kocyk. I chyba jest ok.

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle polozna była u nas dwa razy i podsunela mi jakieś oświadczenie ze rezygnuje z dalszych wizyt bo twierdziła ze się nie wyrabia a ze sobie radzę i juz nie musi mnie odwiedzać..podpisałam a później sobie pomyślałam że gdyby coś się stało z dzieckiem to by była moja wina bo sama zrezygnowałam z patronazu..Dziwne to wszystko jest w tej mojej przychodni
    .może któraś mama z warszawy poleci dobrego pediatre i przychodnie, będę wdzięczna bo ta do której chodzę to jakaś masakra..

Laureczka25
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka u mnie polozna była raz. Nast razem jakbym jej potrzebowała to miałam zadzwonić do przechodni i się z nia umawiać. Generalnie nie spodobała mi się, więc już nie skorzystam z jej usług.

Co do przychodni w Warszawie to ja też mam problem ze znalezieniem odpowiedniej... Ta moja też jest tragiczna.

My miesiac kończymy w środę, ale ten czas leci!

laureczka25, megg, derii84 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Suri a Ty cos wspominałaś o pozycjach na brzuszek chyba...wstawisz foty?

Nie wspominalam nic. ;) Musialas z kims pomylic. :D

A jutro dodam jakies zdjecie na miesiac Nelki

derii84 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka a Ty jestes z Warszawy? My idzemy w pon do nfz. Ciekawe jak bedzie. Tez bede musiala poszukac- najlepiej takiego ,
    Do ktorego bedzie mozna zadzwonic i w dziwnej porze..

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ