Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDi wrote:Cath, jakie zalecenia dostalas odnośnie kąpieli z tym nadmanganianem potasu na ten trądzik? Ile czasu, co ile dni?
Mi pediatra kazala kąpać codziennie, bo teraz kapie co drugi dzień. Boje się, ze tak częste kąpiele wysusza jej skore na wior.trzy razy dziennie przegotowana woda i raz dziennie roztworem. Nie musimy jej w tym kapac ponieważ nie ma nigdzie indziej krosteczek a dodatkowo mój mąż nigdy jak kapie malutką nie myje jej twarzy tobie to ja zawsze sola fizjologiczna no teraz tym roztworem.
-
A my dziś masakra jak zaczął marudzic o 18 tak koniec zasnął po 24 obudził się o i dalej naruszenie. Wysiadam co mu jest ja juz nie wiem.
Czy Wasze dzieci jak są niespokojne to wykonują tak dużo ruchów na raz? Machaja tak szybko raczkami, nóżkami i oddechaja tak szybko.
Normalnie aż się wystraszylam bo jak wzielam głowę do jego klatki to tak szybko bilo serduszko -
Po takiej nocy jak ta gdzie on nadal nie śpi tylko się ćwierci w kołysce mam to gdzieś werandowania nie będzie bo jak ustnie idziemy spać!
Czuje się strasznie wyrodna ale kuzwa nie spodziewała się ze dziecko może tak się zachowywać i tyle. Ilez można się drzec.
Na ta chwile drugiego nie będzie bo ja po 2 tyg mam dość choć kocham go całym sercem ale właśnie dlatego nie mogę znieść jak płacze cholera wie czemu! -
cath wrote:My mamy tylko buźkę przemywac kalli.
trzy razy dziennie przegotowana woda i raz dziennie roztworem. Nie musimy jej w tym kapac ponieważ nie ma nigdzie indziej krosteczek a dodatkowo mój mąż nigdy jak kapie malutką nie myje jej twarzy tobie to ja zawsze sola fizjologiczna no teraz tym roztworem.
No moja buzke ma wysypana okropnie, no i kilka pojawilo się na klatce piersiowej, wiec chyba bede robic tak jak Wam zalecila.Na szczęście tych ropnych, czerwonych juz ma malo. A powiedz mi Konstancja ma takie pryszczyki które widać tylko pod swiatlo i czuć pod palcami? Taki jakby piasek pod skora. Moja Zoja ma tego od groma!
-
LadyDi wrote:No moja buzke ma wysypana okropnie, no i kilka pojawilo się na klatce piersiowej, wiec chyba bede robic tak jak Wam zalecila.
Na szczęście tych ropnych, czerwonych juz ma malo. A powiedz mi Konstancja ma takie pryszczyki które widać tylko pod swiatlo i czuć pod palcami? Taki jakby piasek pod skora. Moja Zoja ma tego od groma!
-
mala_mi1982 wrote:Spirali bym nie chciała, jak zaczęłam o niej czytać. Może tabletki, nie wiem.
A co takiego przeczytalas o spirali? Tabletki można przy karmieniu piersią? Ja tak myslalam o drugim dziecku za 2-3 lata wlasnie, a trzecie juz jak tamte podrosna. Ale wiadomo, życie zweryfikuje. Jak to będzie finansowo nie wiadomo. -
cath wrote:No ma taka kaszke na czole :*
Tylko na czole? Moja ma policzki cale takie.mam nadzieje, ze to wszystko zejdzie.
Normalnie moja córka ma wszystko co możliwe: trądzik niemowlecy, ciemieniuche i plesniawki. I ta matka tylko ja męczy calymi dniami, jak nie czyszcze plesniawek, to wyczesuje ciemieniuche, a teraz jeszcze ta buziunie myć będę. Jeszcze trochę i mnie córka będzie nie lubić :p
W ogóle snilo mi się dzisiaj, ze się smiala i taka brzydka i straszna byla wtedy. No i śmiech okropny miala, jak diabel jakiś. Bylam przerażona i się jej balam. Brrrr
-
Witam i ja.
Ja mialam spirale przed ciaza 5 lat. Rewelacja. Polecam. Wygoda taka jak nic innego. My tez planujemy jeszcze jedno malenstwo w miare szybko wiec faktycznie wpierw jakas alternatywe trzeba bedzie znalezc ale do spirali wroce na pewno.
U nas noc 24, 2, 5 -
Dziewczyny kilka dni temu odstawilam absolutnie wszystko z bialkiem mleko, maslo ser zolty. Wczoraj wypilam inke z odrobina mleka i maly byl w nocy bardzo niespokojny. Pierdy byly wyjstkowo uciazliwe
Trzeba jednak uwazac na jedzenie...
Bella kurde z tym ulewaniem u was to nie moge tego zrozumiec. Moze faktycznie po cycu zapchaj ja tylko smokiem ?! -
Bella według mnie za dużo jej dajecie.
jak wszystko ulewa znaczy ze żołądek jest pełen. 300 ml to czasem człowiek na raz nie wypije. A zobacz taki malutki żołądeczek.
a mm jest bardziej syte to juz wg! No nie wiem takie jest moje zdanie. Mogę sie mylić. A mzoe ona ma taka potrzebę ssania tylko duza. Dawalas jej smoczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 08:34
-
mala_mi1982 wrote:A moja położna będzie u mnie w poniedziałek po raz szósty. Czyżby to rekord tu na forum?
One maja w obowiązku być od 4 do 6 razy. Mi moja bardzo pomogła przy pepku, który odpadł wg mnie za szybko (nie zagoił się), gdy za mocno krwawilam, gdy mi się rana rozeszła... Bardzo mila osoba, zresztą znamy się od paru lat (gdy jeszcze byłam ze starszym w ciąży to ona była przy moim ginku).
I co z tym pępkiem? Octenispet i wysuszac dobrze? Bo mi tak poradziła kuzynka, która jest położną.
-
My dzisiaj noc ok,tzn ja miałam ok,bo mąż zajął się Olafkiem, podał mi go tylko do karmienia, wiec teraz odsypia, a ja z dziećmi
LLadyDi pamiętam, że takie pod światło krostki świecące miał Tymek i pod wpływem ciepła robił się z nich taki brzydki rumień, okazało się, że za dużo białka jadłam, musiałam ograniczyć mleko, masło, sery,jogurty.
Co do antykoncepcji polozna w szpitalu rozmawiała ze mną i tutaj także spirala jest preferowana, ale my z mężem będziemy mieć dłuższą przerwę ze względu na moje poporodowe komplikacje, także ponownie ten mój ślubny biedny będzie