Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A moja położna będzie u mnie w poniedziałek po raz szósty. Czyżby to rekord tu na forum?
One maja w obowiązku być od 4 do 6 razy. Mi moja bardzo pomogła przy pepku, który odpadł wg mnie za szybko (nie zagoił się), gdy za mocno krwawilam, gdy mi się rana rozeszła... Bardzo mila osoba, zresztą znamy się od paru lat (gdy jeszcze byłam ze starszym w ciąży to ona była przy moim ginku).
derii84 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Laureczka a Ty jestes z Warszawy? My idzemy w pon do nfz. Ciekawe jak bedzie. Tez bede musiala poszukac- najlepiej takiego ,
Do ktorego bedzie mozna zadzwonic i w dziwnej porze..
Tak. I właśnie u nas w przychodni jest dr Pokwap bardzo dobry (możesz poczytać opinie na necie) ale na NFZ nie ma szans do niego się zapisać, ale przyjmuje prywatni.Laureczka25 -
No właśnie z tego co piszecie to każda przychodnia działa na innych zasadach..niektóre są bardziej pomocne inne mniej..moja nie nie oglądala rany, nie patrzyła jak karmie ani o nic nie pytała, zostawila ulotki i poszł, tylko pępek obejrzała obejrzała
no cóż jakoś bez niej sobie poradzimy
Laureczka25 -
Karmimy i my
Moje dziecko chyba sobie wyrabia rytm dnia-podoba mi się ondo 12 się bawimy,cyc i sen do 15,znowu cyc i sen,wieczorem mycie,cyc i sen :p a noce jeszcze ròżne;wczoraj bez spania praktycznie a od 4-7 juz w ogòle a dzisiaj narazie drugi cyc i śpimy oby tak dalej
Czy ktòraś wsadza pieluchy na bioderka dziecka by było w rozkraku? Jak sie kiedyś robiło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 02:45
derii84 lubi tę wiadomość
-
U mnie po kp i poki co mala spi a ja smigam z laktatoremi zaraz koncze
a jak sie wybudzi to dostanie butle
Poprzednie karmienie od ok 23 pierw na cycu godzine potem mm 30 ml i ulala wszyyyystko... Potem szukala i krzyczala to maz dal jej znowu 30 mm i potem usypial gidzine az:/
Co do pieluch to ja jestem na premium care 1 ciaglei koncze wlasnie kolejne opakowanie, mam jedno op 2ek wiec wyprobuje 1 pieluche bo nie wiem czy juz 2 zaczac czy jeszcze 1 -2ke ..niby mala wazy juz 3200 jakos wiec od szpitala utyla ok 800 g w 3 tyg
Wczoraj ta doradca wogole mowila ze mala musi mi z piersi wiecej niby ciagnac bo jak butle dziennie 300 ml zjada ... (200 mm i 100 z laktatora)+ cyc to niby nie utylaby tyle co tyje tygodniowo bo niby taki maluch powinien na 1 karmienie ok 100 ml zjadac...
Z kolei pediatra mowila ze min co mala teraz powinna zjesc to wlasnie 300 ml dziennie.. Wiec juz nic nie wiem :p
Bylo pytanie w co ubieramy malucha na dwor, to ja w body, pajac polar, kombinezon( ktory jest bardziej jak spiwor z uwagi na to ze mala ma ok 50 cm a kombinezon na 62) i w wozku pod koldre:) a jak cieplej jest np ok 5-7 st to bez body na dwor idzie -
Przedszkolanko, jak z bioderkami jest wszystko dobrze, to się nie pieluchuje profilaktycznie, bo można zaszkodzić.
Tez się właśnie zastanawiam nad antykoncepcja. Spirali bym nie chciała, jak zaczęłam o niej czytać. Może tabletki, nie wiem. My juz dzieci raczej nie chcemy, mamy dwójkę i stykniePoza tym mam 33 lata, więc wiek juz tez słuszny
teraz tylko odchowac maluchy i można jeszcze poszalec
derii84, Sue lubią tę wiadomość
-
Hej Kochanie, witam się z trzeciego karmienia
dziś było o północy, o 3:30 i teraz. Całkiem nieźle!
Dziś po południu jedziemy do Wrocławia. Trzymajcie kciuki za naszą podróży. Oby nie było żadnych przygód. Ciekawa jestem jak maluszek zniesienia tyle godzin w samochodzie. Obstawiam ze przesypia całą podróż.
Pediatra, pozwolił nam na tę podróż. Zalecił tylko przerwy po godzinie, półtorej podróży. I nie ze względu na kręgosłup dzieciaczki tylko gazy które będą mu się zbierały w brzuszku a nie będą mogły się wydostać. Trzeba mu zmienić na chwile pozycję, i potem można jechać dalej.
Ja mojego szkraba nie dokarmiania mm. Ale u nas od początku nie było problemu z karmieniem piersią. Juz przy wypisie ze szpitala Mały miał wzrost a nie spadek wagi. Jestem pewna że waży juz grubo ponad 5 kg. Zaczyna wzrastać juz z ubranek 62!! W 56 wogole go nie ubierałam. Te ubranka czekają na mniejszego braciszka albo siostrzyczke.
My z moim P. zdecydowanie planujemy jeszcze dzieciaczki. Chciałbym mieć trojeczke. I nie będziemy długo z tym zwlekać. Ale mimo wszystko trzeba pomyśleć o antykoncepcji. Choć jakbym wpadła w niedalekiej przyszłości to bym się nie poniegniewala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 06:24
derii84, Sue lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Kiedy planujecie zacząć jakieś ćwiczenia? U mnie skończyło się już krwawienie. Noszę podpaski na wszelki wypadek, bo może się podobno coś jeszcze ze mnie polac. Ale od tygodnia mam plamienia jak na koniec okresu.
Fizycznie czuję się całkiem dobrze (w szczególności jak jestem wyspana) więc myślę że jakaś nieduża aktywność poprawi mi humor. Trzeba pozbyć się pozbyć się oponkimacie jakieś sprawdzone, polecone ćwiczenia??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 06:33
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego