X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja położna będzie u mnie w poniedziałek po raz szósty. Czyżby to rekord tu na forum? ;-) One maja w obowiązku być od 4 do 6 razy. Mi moja bardzo pomogła przy pepku, który odpadł wg mnie za szybko (nie zagoił się), gdy za mocno krwawilam, gdy mi się rana rozeszła... Bardzo mila osoba, zresztą znamy się od paru lat (gdy jeszcze byłam ze starszym w ciąży to ona była przy moim ginku).

derii84 lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Laureczka a Ty jestes z Warszawy? My idzemy w pon do nfz. Ciekawe jak bedzie. Tez bede musiala poszukac- najlepiej takiego ,
    Do ktorego bedzie mozna zadzwonic i w dziwnej porze..

Tak. I właśnie u nas w przychodni jest dr Pokwap bardzo dobry (możesz poczytać opinie na necie) ale na NFZ nie ma szans do niego się zapisać, ale przyjmuje prywatni.

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tego co piszecie to każda przychodnia działa na innych zasadach..niektóre są bardziej pomocne inne mniej..moja nie nie oglądala rany, nie patrzyła jak karmie ani o nic nie pytała, zostawila ulotki i poszł, tylko pępek obejrzała obejrzała ;) no cóż jakoś bez niej sobie poradzimy :)

Laureczka25
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje :) jestem zmęczona ale muszę sie do tego trybu przyzwyczaić. Jutro jak mu sie uda pokaże Wam Synka :)
    karmimy się długo,ale coraz lepiej nam idzie ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś karmi?

Naszlo mnie takie pyt: jak się będziecie zabezpieczać po pologu? Ja końcem marca mam wizytę u lekarza. Tutaj zazwyczaj proponuja spirale, ale sama nie wiem. Ktoś mial?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię ja:) Ją wizytę mam 17 marca i też się zapytam. Myślałam o tych wkladkach wewnątrz macicznych ale zalada się je na min 3 lata a my chcemy drugie dziecko za 2 tzn starać się za dwa chcemy jak wszystko będzie ok.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja witam z nocnego karmienia.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy i my ;)

Moje dziecko chyba sobie wyrabia rytm dnia-podoba mi się on ;) do 12 się bawimy,cyc i sen do 15,znowu cyc i sen,wieczorem mycie,cyc i sen :p a noce jeszcze ròżne;wczoraj bez spania praktycznie a od 4-7 juz w ogòle a dzisiaj narazie drugi cyc i śpimy oby tak dalej ;)

Czy ktòraś wsadza pieluchy na bioderka dziecka by było w rozkraku? Jak sie kiedyś robiło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 02:45

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko pobiło rekord swojego spania! Zasnela o 22 i dopiero wstała! Wlasnie sie karmimy :)

U nas polozna byla juz 3 razy :) i z tego co mowila Jeszcze pare razy bedzie :) babka jest super :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez karmienie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas było karmienie o 23.30, 0.30, teraz o 4.30.

no i zaropiało nam mocno oczko:/

nasza położna była dopiero 2 razy, we wtorek będzie znów. fajna kobitka, ranę moją ogląda, doradza i co do dziecka i co do mnie.

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejne u nas:D kurcze oczy mi się same zamykają. Dziś Pola jedzie do dziadków :) Cieszę się że z domu wyjdę hehe:P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kp i poki co mala spi a ja smigam z laktatoremi zaraz koncze :) a jak sie wybudzi to dostanie butle :)
    Poprzednie karmienie od ok 23 pierw na cycu godzine potem mm 30 ml i ulala wszyyyystko... Potem szukala i krzyczala to maz dal jej znowu 30 mm i potem usypial gidzine az:/
    Co do pieluch to ja jestem na premium care 1 ciagle :) i koncze wlasnie kolejne opakowanie, mam jedno op 2ek wiec wyprobuje 1 pieluche bo nie wiem czy juz 2 zaczac czy jeszcze 1 -2ke ..niby mala wazy juz 3200 jakos wiec od szpitala utyla ok 800 g w 3 tyg :)
    Wczoraj ta doradca wogole mowila ze mala musi mi z piersi wiecej niby ciagnac bo jak butle dziennie 300 ml zjada ... (200 mm i 100 z laktatora)+ cyc to niby nie utylaby tyle co tyje tygodniowo bo niby taki maluch powinien na 1 karmienie ok 100 ml zjadac...
    Z kolei pediatra mowila ze min co mala teraz powinna zjesc to wlasnie 300 ml dziennie.. Wiec juz nic nie wiem :p
    Bylo pytanie w co ubieramy malucha na dwor, to ja w body, pajac polar, kombinezon( ktory jest bardziej jak spiwor z uwagi na to ze mala ma ok 50 cm a kombinezon na 62) i w wozku pod koldre:) a jak cieplej jest np ok 5-7 st to bez body na dwor idzie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj kupilam torbe z przewijakiem fiirmy kees :) i jest super , wyglada jak taki kuferek calkiem pojemna i przystepna cenowo -126 zl, a podoba mimsie bardzo ;) a np ta do mojego wozka firmowa gdybym chciala to sobie az 420 zl zycza!! Masakra

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic mala po cycu spi ja skonczylamlaktator wiec tez ide w kimke :) pewnie sieobudzi niebawem i tak bo jej nie przewinelam... Z reguly robie to po cycu.. No ale jak spi to wybudzac nie bede :) widac jej to nie robi:p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem kiedy będziemy się starać o następne dziecko, a ta spirala jest na 5 lat.

Ja mala na spacery ubieram w body, na to kombinezon, kocyk i mam dwie warstwy zasuwane po szyje w wózku jeszcze.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jakie zalecenia dostalas odnośnie kąpieli z tym nadmanganianem potasu na ten trądzik? Ile czasu, co ile dni?
    Mi pediatra kazala kąpać codziennie, bo teraz kapie co drugi dzień. Boje się, ze tak częste kąpiele wysusza jej skore na wior.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, jak z bioderkami jest wszystko dobrze, to się nie pieluchuje profilaktycznie, bo można zaszkodzić.

Tez się właśnie zastanawiam nad antykoncepcja. Spirali bym nie chciała, jak zaczęłam o niej czytać. Może tabletki, nie wiem. My juz dzieci raczej nie chcemy, mamy dwójkę i styknie :-) Poza tym mam 33 lata, więc wiek juz tez słuszny :-) teraz tylko odchowac maluchy i można jeszcze poszalec ;-)

derii84, Sue lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochanie, witam się z trzeciego karmienia :-) dziś było o północy, o 3:30 i teraz. Całkiem nieźle!

Dziś po południu jedziemy do Wrocławia. Trzymajcie kciuki za naszą podróży. Oby nie było żadnych przygód. Ciekawa jestem jak maluszek zniesienia tyle godzin w samochodzie. Obstawiam ze przesypia całą podróż.
    Pediatra, pozwolił nam na tę podróż. Zalecił tylko przerwy po godzinie, półtorej podróży. I nie ze względu na kręgosłup dzieciaczki tylko gazy które będą mu się zbierały w brzuszku a nie będą mogły się wydostać. Trzeba mu zmienić na chwile pozycję, i potem można jechać dalej.

Ja mojego szkraba nie dokarmiania mm. Ale u nas od początku nie było problemu z karmieniem piersią. Juz przy wypisie ze szpitala Mały miał wzrost a nie spadek wagi. Jestem pewna że waży juz grubo ponad 5 kg. Zaczyna wzrastać juz z ubranek 62!! W 56 wogole go nie ubierałam. Te ubranka czekają na mniejszego braciszka albo siostrzyczke.
    My z moim P. zdecydowanie planujemy jeszcze dzieciaczki. Chciałbym mieć trojeczke. I nie będziemy długo z tym zwlekać. Ale mimo wszystko trzeba pomyśleć o antykoncepcji. Choć jakbym wpadła w niedalekiej przyszłości to bym się nie poniegniewala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 06:24

derii84, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy planujecie zacząć jakieś ćwiczenia? U mnie skończyło się już krwawienie. Noszę podpaski na wszelki wypadek, bo może się podobno coś jeszcze ze mnie polac. Ale od tygodnia mam plamienia jak na koniec okresu.
    Fizycznie czuję się całkiem dobrze (w szczególności jak jestem wyspana) więc myślę że jakaś nieduża aktywność poprawi mi humor. Trzeba pozbyć się pozbyć się oponki ;-) macie jakieś sprawdzone, polecone ćwiczenia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 06:33

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ