Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mleko wytwarza się na bieżąco podczas ssania piersi przez dziecko. Nie tylko usta i język dziecka, poprzez stymulowanie zakończeń nerwowych, powodują, że mleko się produkuje. Również obecność, zapach, widok dziecka sprawiają, że mleko powstaje i wypływa. Żaden laktator nie jest w stanie “podrobić” tych warunków. Możliwa jest sytuacja, kiedy kobieta, która jest w stanie wykarmić swoje dziecko, nie może odciągnąć pokarmu.
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak zgadzam sie Gosiak ale ja mam w prawej piersi tyle pokarmu ze jak Konstancja spi to modle sie aby sie obudzila. W nocy dzis myślałam ze mi cycek eksploduje! Masakra jedna wielka!! A to dlatego ze po cc polozne mi malutką przystawiay tylko do prawego cycka. W lewej tez mam pokarm ale w prawej jest tyle ze trojaczki bym mogla wykarmić. Dzis pierwszy raz zaczelam odciągać bo to jest nie do wytrzymania. A najgorsze jest to ze Konstancja nie wypija wszystkiego! I śmiało drugiego dzieciaka bym mogla przystawić do piersi!
-
Pia Gizela wrote:A my dziś odstawiliśmy mm i mały ważył mnie niż wczoraj. Nie mam już siły rozmyślać o co chodzi
dzieci przybierają na wadze skokowo nie liniowo, oznacza to, że raz przybierze 100 gram tygodniowo, raz nic, a raz pół kilo do końca miesiąca zrobi w tydzień -
Czy wszystkie dajecie mm? Ja nie daje. Tylko cyc.
Maly w dzien prawie nie spi, czasem z pol godz. Teraz spi.
Boli mnie pol tylka od tego szwu..
A co do krwawienia- czasem poleci duzo az przeciekne a czasem tylko kremowy sluz. Zeby szybciej to sie skonczylo a krocze zagoilo:((
-
słoneczna 85 wrote:Czy wszystkie dajecie mm? Ja nie daje. Tylko cyc.
Maly w dzien prawie nie spi, czasem z pol godz. Teraz spi.
Boli mnie pol tylka od tego szwu..
A co do krwawienia- czasem poleci duzo az przeciekne a czasem tylko kremowy sluz. Zeby szybciej to sie skonczylo a krocze zagoilo:((
Absolutnie nie. Ponadto czytalam (i wklejalam tu tez) artykul argumentujacy, ze laczenie KP z MM nie jest dobre, bo dzieci karmione piersia oraz karmione mm maja inna flore bakteryjna w jelitach i laczenie tych dwoch typow pokarmow jest dla dziecka pod tym wzgledem niekorzystne. Przemowilo to do mnie. Od jutra bede odciagac pokarm i wprowadzac butelke - mus to mus.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:Dziecko przybrało w danym miesiącu mało na wadze więc się nie najada piersią-mit! -
dzieci przybierają na wadze skokowo nie liniowo, oznacza to, że raz przybierze 100 gram tygodniowo, raz nic, a raz pół kilo do końca miesiąca zrobi w tydzień
niby wiem to wszystko i wierzę, ale jest we mnie irracjonalny lęk, że głodzę własne dziecko. to jak nas potraktowała pediatra w środę mnie rozwaliło emocjonalnie na łopatki. -
Kasiu gratuluję córeczki!
Patrycja czekamy jeszczęście ns Ciebiei właściwie wszystkie udzielajace się będą rozpakowane
Ja mam już tylko śluz lekko zabarwiony krwią od jakiegoś tygodnia.
Moje dziecko też chętnie zassie tam gdzie coś się dzieje czyli w salonie na kanapiew lozeczku dopiero jak zostanie odłożony uspany.
Ja ostatnio mam tyle mleka w piersiach ze trzy godziny to wieczność zwłaszcza w prawej. Nie mam laktatora i się zastanawiam czy go nie zakupic, bo czasami by się przydał.
W ogóle od wczoraj dziaslo przy ósemce. Chyba będę musiała wybrać sie do dentysty, bo właściwie nie mogę jeść przez ten bol... -
Pia Gizela wrote:niby wiem to wszystko i wierzę, ale jest we mnie irracjonalny lęk, że głodzę własne dziecko. to jak nas potraktowała pediatra w środę mnie rozwaliło emocjonalnie na łopatki.
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Kurcze, a ja mam tyle pokarmu ile Tymek potrzebuje. No i problem mam taki, ze jak zaczne odciągać to mogę to zaburzyć, a przydałoby się jakieś mleko, jak tatuś będzie musiał z dzieckiem zostać.
Słoneczna, ja tez nie daje mm.
Pia Gizela, dlatego właśnie nie powinno się ważyć codziennie. Wtedy się właśnie człowiek tylko na denerwuje niepotrzebnie.
No i mój tez zaczął przesikiwac pampersy 2. Dziś zaczynam Dady, zobaczymy jak się spisza.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Wniosek: zmienić pediatrę. Jest sporo położnych i pediatrów, którzy uważają, że lekiem na całe zło jest MM niestety
takie mamy założenie, że więcej do niej nie idziemy!
oczywiście wiem, że nie powinniśmy go ważyć codziennie, ale nie potrafimy się powstrzymać
boję się, że na prawdę będą chcieli w środę nas zostawić na patologii noworodka