X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcialam sie spytac ile ml odciagacie z niejedzonego wczesniej cycka?? Ja dzis z prawego odciagnelam rano 60 ml i później kolo 16 tak samo. Z lewego za chiny nie chce lecieć przy laktatorze :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja odciągnęłam ledwo 70ml a moje dziecię już starsze....Mało zjada ale przybiera. pediatra powiedziała, że to najważniejsze....

Suri ja po 2 tygodniach już miałam lekko podbarwiony śluz tylko. Właściwie krwawienie skończyło mi się po 2 tyg.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko wytwarza się na bieżąco podczas ssania piersi przez dziecko. Nie tylko usta i język dziecka, poprzez stymulowanie zakończeń nerwowych, powodują, że mleko się produkuje. Również obecność, zapach, widok dziecka sprawiają, że mleko powstaje i wypływa. Żaden laktator nie jest w stanie “podrobić” tych warunków. Możliwa jest sytuacja, kiedy kobieta, która jest w stanie wykarmić swoje dziecko, nie może odciągnąć pokarmu.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a moja znowu dzien normalnie potrafi zasnac jak jest spiaca w lozeczku sama . Czasami potrzebuje chsilke ponoszenia ale ogolnie sama zasnie.
    Za to w nocy to juz tylko przy nas. Ale to moja wina bo ja ją tak nauczylam.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś odstawiliśmy mm i mały ważył mnie niż wczoraj. Nie mam już siły rozmyślać o co chodzi :/

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadzam sie Gosiak ale ja mam w prawej piersi tyle pokarmu ze jak Konstancja spi to modle sie aby sie obudzila. W nocy dzis myślałam ze mi cycek eksploduje! Masakra jedna wielka!! A to dlatego ze po cc polozne mi malutką przystawiay tylko do prawego cycka. W lewej tez mam pokarm ale w prawej jest tyle ze trojaczki bym mogla wykarmić. Dzis pierwszy raz zaczelam odciągać bo to jest nie do wytrzymania. A najgorsze jest to ze Konstancja nie wypija wszystkiego! I śmiało drugiego dzieciaka bym mogla przystawić do piersi! :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A my dziś odstawiliśmy mm i mały ważył mnie niż wczoraj. Nie mam już siły rozmyślać o co chodzi :/
    Dziecko przybrało w danym miesiącu mało na wadze więc się nie najada piersią-mit! -

dzieci przybierają na wadze skokowo nie liniowo, oznacza to, że raz przybierze 100 gram tygodniowo, raz nic, a raz pół kilo do końca miesiąca zrobi w tydzień

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie, o ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

A sa inne kolory?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie dajecie mm? Ja nie daje. Tylko cyc.
    Maly w dzien prawie nie spi, czasem z pol godz. Teraz spi.
    Boli mnie pol tylka od tego szwu..
    A co do krwawienia- czasem poleci duzo az przeciekne a czasem tylko kremowy sluz. Zeby szybciej to sie skonczylo a krocze zagoilo:((

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Maly w dzien prawie nie spi, czasem z pol godz. Teraz spi.
    Boli mnie pol tylka od tego szwu..
    A co do krwawienia- czasem poleci duzo az przeciekne a czasem tylko kremowy sluz. Zeby szybciej to sie skonczylo a krocze zagoilo:((

Absolutnie nie. Ponadto czytalam (i wklejalam tu tez) artykul argumentujacy, ze laczenie KP z MM nie jest dobre, bo dzieci karmione piersia oraz karmione mm maja inna flore bakteryjna w jelitach i laczenie tych dwoch typow pokarmow jest dla dziecka pod tym wzgledem niekorzystne. Przemowilo to do mnie. Od jutra bede odciagac pokarm i wprowadzac butelke - mus to mus.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziecko przybrało w danym miesiącu mało na wadze więc się nie najada piersią-mit! -

dzieci przybierają na wadze skokowo nie liniowo, oznacza to, że raz przybierze 100 gram tygodniowo, raz nic, a raz pół kilo do końca miesiąca zrobi w tydzień

niby wiem to wszystko i wierzę, ale jest we mnie irracjonalny lęk, że głodzę własne dziecko. to jak nas potraktowała pediatra w środę mnie rozwaliło emocjonalnie na łopatki.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A sa inne kolory?

z tego co wiem, niestety nie

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratuluję córeczki!
    Patrycja czekamy jeszczęście ns Ciebie :) i właściwie wszystkie udzielajace się będą rozpakowane :)

Ja mam już tylko śluz lekko zabarwiony krwią od jakiegoś tygodnia.

Moje dziecko też chętnie zassie tam gdzie coś się dzieje czyli w salonie na kanapie :) w lozeczku dopiero jak zostanie odłożony uspany.

Ja ostatnio mam tyle mleka w piersiach ze trzy godziny to wieczność zwłaszcza w prawej. Nie mam laktatora i się zastanawiam czy go nie zakupic, bo czasami by się przydał.

W ogóle od wczoraj dziaslo przy ósemce. Chyba będę musiała wybrać sie do dentysty, bo właściwie nie mogę jeść przez ten bol...

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Nie, ja tylko i wyłącznie cyc.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    niby wiem to wszystko i wierzę, ale jest we mnie irracjonalny lęk, że głodzę własne dziecko. to jak nas potraktowała pediatra w środę mnie rozwaliło emocjonalnie na łopatki.
    Wniosek: zmienić pediatrę. Jest sporo położnych i pediatrów, którzy uważają, że lekiem na całe zło jest MM niestety :/

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja mam tyle pokarmu ile Tymek potrzebuje. No i problem mam taki, ze jak zaczne odciągać to mogę to zaburzyć, a przydałoby się jakieś mleko, jak tatuś będzie musiał z dzieckiem zostać.

Słoneczna, ja tez nie daje mm.

Pia Gizela, dlatego właśnie nie powinno się ważyć codziennie. Wtedy się właśnie człowiek tylko na denerwuje niepotrzebnie.

No i mój tez zaczął przesikiwac pampersy 2. Dziś zaczynam Dady, zobaczymy jak się spisza.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko cyc. Moj mąż dwa razy podał małej mm jak mnie nie bylo i tyle. U nas po prostu opakownie mm jest tak na wrazie w! :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą założyłam pierwszą pieluszkę w rozmiarze 2, mam jeszcze kilka jedynek, ale wydawały mi się już przyciasne.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wniosek: zmienić pediatrę. Jest sporo położnych i pediatrów, którzy uważają, że lekiem na całe zło jest MM niestety :/

takie mamy założenie, że więcej do niej nie idziemy!

oczywiście wiem, że nie powinniśmy go ważyć codziennie, ale nie potrafimy się powstrzymać :/
    boję się, że na prawdę będą chcieli w środę nas zostawić na patologii noworodka :(

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko Cyc. No i ja nie uzywam laktatora, bo nie mam takiej potrzeby. Mala wisi mi non stop na cyckach, aż czasem juz nie wiem do której przystawiać. Wy tez macie ciągle miękkie piersi?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ