X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Deri a co tobie się stało przy porodzie?

Nic nie chcesz pisać?

Bo to temat nie na forum jest :-( może odwaze się na drugim, jak ogarnę się i od razu pochwaliłabym się jakąś fotka Małego

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wiem zalamka z jedzeniem. Ja zamiast masla jem margaryne, chude wedliny, pasztet sobie sama upieklam aby wiedziec co tam jest do tego czasem kanapka z dzemem truskawkowym. No i kupilam sobie kaszki mleczno ryzowe bobovita bo je uwielbiam i w ten sposob jem bialko. Obiady to wiadomo pulpety wczoraj gotowalam i gulasz wolowy do tego ryz lub ziemniaki. Reszte mam w dupie. Wazne ze waga leci w dol :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    I co z tym pępkiem? Octenispet i wysuszac dobrze? Bo mi tak poradziła kuzynka, która jest położną.

Mi polozna powiedziala, zeby sie nie martwic. Przemywac, psikac octanoseptem ale nie za czesto. Tzn raz na dobe. Bo zeby sie rana wygoila to przeciez musi sie zrobic strupek. Wiec ja nie zdzieralam tego strupka, tylko z wierzchu troche przemywalam I sie pieknie zagilo.

Spirale wiele kobiet chwali, w tym jedna moja kolezanka - ona ma te z uwalniajacymi sie hormonami. A ja nie chce, bo to dla mnie jednak cialo obce, wepchniete do szyjki/macicy (nie wiem dokladnie), podobno sa infekcje, a spirala moze ranic cialo. Dlatego ja nie chce, co nie znaczy ze jest zla. :)
    A tabletki nie wiem czy można, będę sie dopiero zastanawiała i dowiadywała.

Ach. A dzis mnie spotkalo cos cudownego! Tymcio sie rano obudził i jak zwykle zaczął stękać. Po jakimś czasie wstalam, pokazałam mu sie i odezwalam, a on sie rozesmial szczęśliwy! Trudno mi to przypisywać przypadkowi, bo nigdy sie aż tak noe cieszył!

Angélique89 lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma założoną spirale i chwali :) ma juz ja jakiś czas.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas odpadl pepek :) jupiiii

No ja tabsow anty nie moge bo jestem obciazona nowotworem,gumki slaba przyjemnosc wiec zostaje spiralka. :)

Penelope, derii84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon na kolki chyba rozpoczęty.
    Mój Syn wczoraj bite 3 godziny wieczorem płakał, nic nie pomagało, noszenie, tulenie, chodzenie, bujanie, nic. W nocy niby śpi po 3 godziny a teraz już 4,5 ciągnie ale jest przy tym niespokojny, ciągle jakieś dźwięki wydaje a ja się budzę, mam wrażenie że dziś w ogóle nie spałam. Trzeba będzie w dzień nadrobić. Wyślę ich chyba z mężem na długi spacer.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak często kąpiecie dzieci? Ja co co drugi dzień i ze dwa razy na na dzień pupke wsadzam do umywalki, sadzam Go po prostu i myję porządnie pupę. W dzień w który nie ma kąpieli myję Go dużymi płatkami (szyja, pachy, twarz). Szczerze mówiąc to chętnie kapalabym Go rzadziej, On nie lubi, lepiej znosi mycie płatkami.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Piszę do Was szybko żeby się przypomnieć i odezwać jeśli ktoś się może o mnie trochę martwił :P
    Ostatnio u nas tak sobie, a raczej u mnie. Dopadła mnie depresja poporodowa. Chociaż pewnie to tylko baby blues w każdym razie nasza położna trochę się zaniepokoiła i w przyszłym tygodniu mam mieć umówioną rozmowę z położną specjalizującą się w psychologii rodziny, żeby w razie czego zdusić problem w zarodku. Wybaczcie że nie bardzo mam ochotę o tym opowiadać. Na tyle jest to trudne że musiałam na jakiś czas przestać karmić piersią bo przy tym się wszystko bardzo nasilało. Póki co odciągam pokarm przy czym też czuję się kiepsko ale przynajmniej moje dziecko tego tak nie odczuwa z bliska. Trzymajcie kciuki żeby przeszło.
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i ściskam.

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Cześć dziewczyny. Piszę do Was szybko żeby się przypomnieć i odezwać jeśli ktoś się może o mnie trochę martwił :P
    Ostatnio u nas tak sobie, a raczej u mnie. Dopadła mnie depresja poporodowa. Chociaż pewnie to tylko baby blues w każdym razie nasza położna trochę się zaniepokoiła i w przyszłym tygodniu mam mieć umówioną rozmowę z położną specjalizującą się w psychologii rodziny, żeby w razie czego zdusić problem w zarodku. Wybaczcie że nie bardzo mam ochotę o tym opowiadać. Na tyle jest to trudne że musiałam na jakiś czas przestać karmić piersią bo przy tym się wszystko bardzo nasilało. Póki co odciągam pokarm przy czym też czuję się kiepsko ale przynajmniej moje dziecko tego tak nie odczuwa z bliska. Trzymajcie kciuki żeby przeszło.
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i ściskam.
    Topola bardzo dobrze, że położna zareagowała. Nie bój ani nie wstydź się korzystać z pomocy psychologa. Dwa lata temu też miałam trudny okres w życiu, wiele złych rzeczy się wydarzyło i wiem co czujesz mówiąc o depresji. Sama też chodzilam do psychologa jednak potem żałowałam, że za długo z tym zwlekałam i udawałam , że nic się nie dzieje. 3mam mocno kciuki !!! U Ciebie wiele robią też teraz hormony. Niebawem będzie lepiej :):):)A baby blues to chyba wszystkie tu przechodziłyśmy...

Topola lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, życzę żebyś szybko uporała się z tym stanem, mam nadzieję że u Ciebie to tylko mijający baby blues. Trzymajcie się :)

Topola lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiamy niedzielnie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8beae2a3cce6.jpg

LadyDi, Sue, mala_mi1982, Penelope, Patrycja20, Suri97 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola trzymam kciuki za ciebie. Dobrze ze nie zostawisz tego tak poprostu. Ja mialam poprzednio depresje poporodowa. Ale 15 lat temu wszystko bylo w czarnej dupie i ja tez tam zostalam. Wiele lat sie leczylam. Bedzie dobrze wazne ze masz wsparcie. Moje rowniez!!!

Topola lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, czytalam gdzieś ze to normalne, ze maluszki wydają dźwięki przez sen. Moja tez steka, jeczy, czasem zaplacze. Także tym się nie martw.
    Ja kąpie Zojke co 2 dni. Też się darla jak nie wiem, ale od kiedy lejemy cieplejsza wodę, tak 38-39 stopni i karmie ja chwilke przed to jest ok. Wczoraj to plakala jak ja z tej wody wyjmowalam :D

U nas odpukac nie ma kolek, a ja jem wszystko. Ostatnio nawet surówkę z pora zjadlam i wszystko ok. Także ja się nie ograniczam, ale wiadomo, ze jem z umiarem.

Penelope lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola dużo sił!!! Trzymam kciuki za szybki powrót do formy!

My byliśmy na pierwszym spacerze. W końcu! Ale pół godziny i ja odpadłam. Nie mam sił jeszcze. Kręci mi się w głowie i jak z waty jestem.

Po spacerze mały śpi, a ja z Poślubionym czekamy aż się ziemniaki do 2 dania ugotują :D

Topola lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ostrożniej. Raz zjadłam kanapki z jajkiem i jeden gryz kromki z nutellą i była masakra :/
    Myślę, że wszystko zależy od brzuszka dzieciaczka.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola trzymam kciuki za wyprostowanie się Twojej sytuacji ! Będzie dobrze!

Penelope moje dziecko też wydaje różne dźwięki przez sen, czasami sapie, czasami mruczy a czasami się prezy.
    My kolek nie mamy, ale problemy z bazami już tak. Zazwyczaj wieczorem młody się prezy u marudzi.
    Kapiemy go co drugi dzień.

Muszę się pochwalić, że krwiaczek prawie się wchłonął młodemu :) właściwie z dnia na dzień

Penelope, megg, Topola lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem delikatnie. Nawet nabiał ograniczyłam, ale duzej rróżnicy nie widzę, więc się zastanawiam czy w mkim przypadku o dietę chodzi.

Powiedzcie mi czy na te problemy z gazami wszystkie uzywacie kropelek? Czy radzicie sobie bez nich? Bo ja sue zastanawiam czy jakichś nie zakupić.

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoka poki co nie dajemy... Wazylam ja przed i po cycu i bylo 30 g roznicy... Wiec niewiele wyciaga ode mnie po 30 min ssania/ ciumkania/ wiszenia na cycu
    Dzis sprawdzilismy pieluchy 2 ki i poki co sa za duuuze wiec kupuje 2 opak 1 ek narazie...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ja daje delicol i espumisan.

Bella my bez smoka ani rusz. A jak na 39 min ssania 30 ml to dobry wynik mysle.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciężka niedziela, dopiero dziecię padło od 11,jakiś niespokojny jest.
    Mąż dostał wezwanie do pracy, wiec w niedzielne popołudnie zostaliśmy sami :-(

Co do diety, nie stosuje, jem wszystko, co jadłam, jedynie pomarańczy nie jadam. Tutaj tak jest, w szpitalu dawali wszystko do jedzenia, nawet owoce z puszki jako deser :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ