Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelciu ale przeciez poruszamy tu tez inne tematy nie tylko cyckowe. Ja to w tym temacie odrazu rycze
Mala mi gdyby moj tylko stekal to pewnie tez obyloby sie bez kropelek i z twoimi metodami. Ale moj sie zanosil od placzu prezyl i nic nie pomagalo
Moj tez glowke podnosi. Ciekawe czy to normalne ze tak szybko. Boszzz przeraza mnie to ze nie pamietam juz takich rzeczy... -
Wlasnie teraz mam nowa taktyke .. Daje cyca na tak dlugo az sie zacznie wkurzac a dopiero potem butla i laktator.. Poza noca... W nocy max godzinka... Ale 30 ml to przeciez malo jak wypija
a potem sciagam ok 20 ml w kolejne 30 min.. Tak czy siak ona strasznie sie piekli nieraz i wtedy musze miec ta butle w pogotowiu
-
http://www.iv.pl/images/13387882270089498154.jpg
HejPozdrawiamy Was mamuśki już chyba wszystkie rozpakowane jesteśmy... JA ostatnio nie mam zbyt dużo czasu cały mój czas pochłania mój synuś ogólnie jest spokojny mamy tylko małe problemy z brzusiem bo strasznie się pręży na szczęście jutro będziemy mieli te kropelki niemieckie może one coś pomogą! Widziałam ostatnio ktoś pytał ile ściągacie z cyca mleka ja to jak krowa hehe z jednego nawet 100ml ściągam
Buziaki
mala_mi1982, Sue, Penelope, Lara 82, LadyDi, megg, Suri97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mlodociana tez się pręży, ciezko u niej z bączkami. Moze za duzo powietrza łyka jak pije mleko? Nie mam pojecia... Od nocy daje jej espumisan 100 po 5 kropli do mleka, ale wiadomo.. nie od razu Rzym zbudowano. Nie meczy sie jakos strasznie, ale bywa nieciekawie.
-
nick nieaktualnyAsiaSzw ja sie wystrzegam tych rurek, boje sie, ze rozleniwie Młodą z kupą, z bączkami i w ogóle - nie wiem czy słusznie.
Teraz sobie popierduje na śpiocha i jakos widze, ze jej to nie przeszkadza, kupki sa 1-3 dziennie, zalezy.. Nie wiem sama... Kocham tego maluszka i chce dla niego jak najlepiej, moze zapytam położnej? Z reszta, co kraj to obyczaj, kazdy chwali co innego.
AH, zamówiłam tej mojej Damuli karuzele! Smoby Cotoons z projektorem. To jest taka ciekawska istotka, że nie sposob mi jej bylo tego odmowic mimo, ze w ciazy bylam sceptycznie nastawiona do tego gadzetu. Teraz nie moge sie doczekac, az mi ją przyslą.
Z serii gorzkich żali - pojechalam kupic karuzelke do smyka, a tam same za 300zł, a na necie identyczne za 190... przegiecie pałki! -
Dziewczyny, a czytacie od powrotu ze szpitala swoim maluszkom?
Ja dostałam w szpitalu taką grubą "pierwszą książkę Twojego dziecka" i dzisiaj ją dopiero rozpakowałam - jest w niej napisane, żeby od urodzenia czytać dziecku 20 minut dziennie codziennie.
Dziś zaczynamy, ciekawa jestem czy czytacie. -
Witam. Tymuś zasnął więc mam chwilę pobuszować na forum. U nas z karkieniem różnie raz je bez nakładki a raz nawet nie chce przez nakładkę i odciagam wiec wtedy karmienie jest z butli. Młody zjada jednorazowo nawet 100ml co 2h. Ja z jednej piersi jestem w stanie odciągnąć nawet 150ml. A jeszcze 2 tyg temu udawało się nawet i 240ml więc w mam zamrożone 2l ns czarną godzinę. Na kolkę po 20 podaję mu 15kropli sab simplex a w dzień bobotic i póki co nie ma problemów z kupą i prężniem. Dziś na wadze ujżałam 60kg czyli taką jak przed ciążą
Pozdrawiam mamuśki.
Sue, Patrycja20, mala_mi1982, derii84, Lara 82, LadyDi, megg, Angélique89, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Ja Tomkowi dzis bede czytac na dobranoc podczas karmienia po kapaniu:)
W ogole, zauwazylam, ze mały ma juz plan dnia - w nocy je co 3 godziny, do południa co 2, od 12 ma drzemkę do 15, a potem nie śpi,tylko sobie lezy i obczaja:) juz widze, ze jest coraz bardziej aktywny i nidzi mu sie takie lezenie bez sensu.
A śpi sie najlepiej z cyckiem w buziGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja nawet nie nam jeszcze żadnej książki dla młodego. Bym coś zakupiła, ale nie wiem co. Co polecacie?
My też już mamy mniej więcej rytm dnia ułożony. Oczywiście czasami się coś przesunie ale jest ok
Ja mam chyba zapalenie dziasla przy ósemce... Spuchlo mi tak że nie mogę szczęki scisnac, boli jak cholera tak, że nie jestem w stanie gryźć, więc dzisiaj prawie nic nie zjadłam. Di tego boli mnie głowa i migdal. Jutro idę di dentysty bo już nie wyrabiam. -
Wiem, ze temat szczepień to temat rzeka i mamy tu wiele opinii.
Ja myślę o szczepieniu, ale nie 5w1 ani 6w1, tylko szczepionki osobno, możliwie przesunięte w czasie jedna od drugiej. Czy którąś tak szczepi? Czy macie informacje jak to najlepiej zorganizować? Czy to sa te szczepionki na NFZ? Czy one sa dobre? A moze sa jakies inne? Mamy wizytę u lekarza w piątek, wiec chciałabym się merytorycznie przygotować do rozmowy -
Mała mi nie jesteś jedyną wyrodna mamą
Chciałabym wykąpać juz Olafka, ale on sobie śpi w dobre he he.
Wy już takie szczuplutkie po porodzie, mi jeszcze 8 kg zostało do wagi z początku ciąży, a do mojej upragnionej 12kgjestem niepocieszona, eh :'(
-
nick nieaktualny