Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Mi, ja sie nad tym zastanawiałam zeby szczepić możliwie pojedynczo ale wiem, ze u nas w przychodni to nie przejdzie. Oni musza szczepić wg kalendarza bo pozniej ich sanepid ściga. Chciałam rozkładać każda wizytę szczepienna na pojedyncze szczepienie i robić 3 tyg przerwy.
Niestety wszystkie głosy w mojej okolicy mówią zeby szczepić 5w1 bo to lepsze szczepionki a nie te najtańszy "chiński" syf ale ja nadal nie jestem przekonana.
Moja bratowa szczepi dzieci 5w1, moja przyjaciółka rownież i nic sie nie dzieje. -
Ash, ja syna starszego tez 5w1 szczepilami i jest wszystko dobrze. Ale teraz juz sama nie wiem co robić
taka nagonka na te szczepienia. U mnie w przychodni pewnie tez będzie problem. Myślisz, ze te zwykle szczepionki to największy syf? Nawet nie wiem gdzie szukać wiarygodnych informacji o tych szczepionkach.
-
Karmisz piersią? Nie musisz stosować diety eliminacyjnej:
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Karmisz-piersia-Nie-musisz-stosowac-diety-eliminacyjnej,wid,17295481,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6146e4Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 19:55
-
A my już po wizycie rodziców moich i siostry. Mały dostał tyle prezentów, że ho, ho! Najfajniejszy prezent to jednak leżaczek bujaczek Tiny Love. Poślubiony już skręcił i bujaliśmy młodego
Podobało mu się
Dziś synek nasz jest wyjątkowo spokojny i grzeczny i popołudniu nie płakał tak jak zawsze, pięknie spał. Nawet podczas kąpieli nie było tyle płaczu co wcześniej. Zaczynam schizować czy aby wszystko w porządku :]
Gosiak ciekawy artykuł!Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
dziękuję za gratulacje. Jak dobrze pójdzie, tojutro idziemy do domu. Ale się cieszę.
Karmiące mamy- macie jakieś sprawdzone sposoby na bolace brodawki???
Patrycja, co tam u ciebie?? Cały czas jestem z Tobą i myślę o tobie. Jak będę w domu to opiszę swój poród, na komórce trochę mi trudno. .
kasianadine -
Gosiak wrote:Karmisz piersią? Nie musisz stosować diety eliminacyjnej:
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Karmisz-piersia-Nie-musisz-stosowac-diety-eliminacyjnej,wid,17295481,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=6146e4Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba i tak jestem rekordzistka bo u mnie do wagi sprzed ciąży brakuje 14 kg spadło mi tylko 9kg i waga stoi w miejscu..wyc mi się chce jak widzę ten tłuszcz i rozstępy..nigdy nie byłam tak gruba. Chciałabym juz zacząć ćwiczyć ale jeszcze chyba jest za wcześnie.
A pijecie herbatki ziołowe typu rumianek, mięta itp..niektóre zmieniają smak mleka a dziś zaparzylam skrzyp i zastanawiam się czy można go pić podczas kp.Laureczka25 -
GOsiak, ten artykuł powinny przeczytać wszystkie położne, które przy byle problemie z laktacją wpychają mm.
Tomek dziś ładnie jadł, następna pobudka pewnie ok 24, ja skorzystam z tego, że śpi i się wykąpię.
Znów jestem sama, jest wieczór i chce mi się ryczeć.
-
Przepraszam, ze sie tak wtrace miedzy dyskusje na inne tematy, ale martwie sie o moja małą, niedawno pisałam, ze jest bardzo aktywna w dzien i malo spi to caly weekend mi praktycznie przespala, doslownie budzi sie na 15-20min na karmienie i dalej spi, dzis od 15 tylklo 2 karmienia i nawet jak ja mylam wacikami i przebieralam w pizame to na spiocha, zawsze po myciu jadla i o 21 szla spac, a dzis prosto do lozeczka:/ zaraz chyba sprobuje ja wybudzic"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Ja szczepilam córkę szczepionkami 5w1 i po pierwszej dawce na ospę strasznie się rozchowowala (każdy był zdziwiony ze roczne dziecko ma ospę) druga dawka była przekładana bo strasznie ja wysypalo i trzeba było odczekać przed kolejnym szczepieniem. I teraz chce szczepić tymi z sanepidu ale oczywiście jak byłam na patronazu w przychodni to już kręcili nosem ze te z sanepidu to są kiepskie i żeby szczepić płatnymi ale nie tymi co córkę tzn hexą tylko jeszcze czymś nowym bo są lepsze..no Kurde juz zgłupialam. Moje zdanie jest takie ze rynek farmaceutyczny to wielki biznes i napewno nie jest tak ze te szczepionki z sanepidu są kiepskie bo co ma zrobić matka której nie stać na płatne szczepionki (idzie szczepić dziecko ze świadomością ze je truje- chyba tak nie jest bo jednak te szczepionki są dopuszczone do obrotu) Ja mam mętlik w glowie ale chyba będę szczepila tymi z nfz..
Na studiach miałam zajęcia z farmakologii z młodym doktorem i on na każdych zajęciach powtarzał ze farmakologia to biznes i ze np są leki raka ale koncerny ich nie dopuszcza do obrotu bo bardziej się "oplaca" leczyć chorego przez parę lat niż podać mu antidotum. I ze tak samo szczepionki są eksperymentem na dzieciach a lekarze mają olbrzymie profity z tego ze zaszczepia dziecko ta a nie inną szczepionką..
I bądź tu mądra gdy każdy mówi i radzi coś innego. Ja na dzień dzisiejszy jestem za tymi z nfz ale może jeszcze zmienię zdanie..bo mąż chce te 6w1.Laureczka25 -
Mnie do wagi sprzed ciąży zostało jeszcze 7kg, także tez nie malo. Ale nie od razu Kraków zbudowano. Teraz nie mogę się odchodzac bo karnie i mam anemię po porodzie, a i tak bardzo malo jem ze wzg, na misia.
A ogólnie cały dzień płacze bo mis dziś grzeczny a ja mam straszne wyrzuty sumienia ze wczoraj zerzarlam rybę i dlatego go tak brzuch Bilal a ja byłam zła.
A kocham go ponad życie i mi tak przykro ze on tak cierpiał. To chyba baby blues bo mam nadzieje ze nie depresja -
Gosiak wrote:Dziewczyny, a czytacie od powrotu ze szpitala swoim maluszkom?
Ja dostałam w szpitalu taką grubą "pierwszą książkę Twojego dziecka" i dzisiaj ją dopiero rozpakowałam - jest w niej napisane, żeby od urodzenia czytać dziecku 20 minut dziennie codziennie.
Dziś zaczynamy, ciekawa jestem czy czytacie.
Ja czytam w trakcie karmienia, bo chce, zeby slyszala jezyk polski :]
Zostalo mi chyba 4,5 kg na plusie. Wyszlo na to, ze faktycznie wiekszosc u mnie to byla woda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:20
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya