Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Bietka ja daje delicol i espumisan.
Bella my bez smoka ani rusz. A jak na 39 min ssania 30 ml to dobry wynik mysle.
AsiaSzw ile dajesz EEspumisanu?
Topola trzymam kciuki, dobrze, że masz tak czujna położną.Topola lubi tę wiadomość
-
hej DZiewczynki, co tam?
jak mamusie, jak dzieciaczki ???
U nas dzis dzien marudyale ogolnie to oki
Mam nadzieje , ze nas kolki ominął, juz prawie 4tyg i nie ma, i oby tak zostało
Ja dzis ledwo na oczy widze, Maly co 2h chcial cyca a miedzy cycami oczy jak 5zł i zajmuj sie mną mamano i mama pada na pysk...a teraz nasza mała Maruda nie spi tylko popłakuje, cos tam sobie gada ale o śnie nawet nie myśli
pewnie padnie popoludniu i bedzie GO trzeba budzić na kąpiel i bedzie nietomny
-
My codziennie leżymy rano na brzuszku, mały ładnie podnosi główkę i obraca na boki i przy okazji spbie pierdzi
Topola, pamietaj, ze tutaj też masz wsparcie nasze!! Korzystaj z pomocy, bo moze nawet sie okazać niepotrzebna, ale czesto rozmowa z kimś "z boku" bywa oczyszczającaduzo siły dla Ciebie :*
U mnie dzis rodzice sa, mama od piątku:) zakochani po uszy we wnuku, mama już mowila, ze bedzie go obrzydliwie rozpieszczać
Fajnie, ugotowała mi obiad, poprasowała mi ubrania, no i dotrzymała towarzystwa, bo moj maz wraca we wtorek dopiero.
Chciałam dzis werandowac małego, ale tak przeraźliwie wieje, że zrezygnowałam.
Bella, tak sie zastanawiam czy na pewno musisz podawać małej to mm? Jakbyś spróbowała przystawiac ja częściej? Zamiast laktatora? Bo wydaje mi sie, ze nasz organizm produkuje mleko pod dziecko, a jesli ona je mm, to piersi produkują mniej.
Trzymam kciuki, żeby sie jednak udało z tym kp!!Topola, blador lubią tę wiadomość
-
Sue, to miły weekend
Ja właśnie zjadłam szarlotkę od mamy mężaSyna nakarmiłam, teraz pilnuję, czy się nie obudzi za szybko
No i o 17 w końcu przyjadą moi rodzice i siostra małego zobaczyćWiem, że mama przywiezie nam pierogi
Dla mnie ruskie, dla męża z kapustą i serem
Muszę tylko odkurzać, bo nie wiem jak to możliwe, że od wczoraj pełno śmieci -
laureczka25 wrote:Tak. I właśnie u nas w przychodni jest dr Pokwap bardzo dobry (możesz poczytać opinie na necie) ale na NFZ nie ma szans do niego się zapisać, ale przyjmuje prywatni.
Na nowym rembertowie ma prywatny gabinet i odbiera telefony o dziwnych porach:)
Bylismy na spacerze, ale cudnie!!! Słoneczko świeciło, synek spał i nadal spi!
Rano dokonczylismy sesje, zdecydowanie lepiej we własnym domu Tymek sie czuł!!!!
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Za nami najlepsza noc od urodzenia. Nakarmilam o 22:00 potem o 2:00 i obudzila sie znowu o 6:00. Nie pamietam juz kiedy tyle spalam! I dzisiaj 3 tygodnie konczymy!
Moi rodzice sa wnuczka zachwyceni :] Dostalam od nich chuste i dzisiaj bedzie pierwsze podejscie do wiazania.
Jedyne, co nie jest fajne to to jej ropiejace oczko :[ Przemywam kilka razy dziennie a poprawy nie widac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Bietka wrote:Powiedzcie mi czy na te problemy z gazami wszystkie uzywacie kropelek? Czy radzicie sobie bez nich? Bo ja sue zastanawiam czy jakichś nie zakupić.
My nie używamy kropelek. Bąbel jak ma gazy, czy chce mu się kupkę to okrutnie stęka. Część wypurka sam, a potem go kładę na przewijaku, rozluźniam pieluchę i masuję brzuszek podkurczając mu nogi i kręcąc nimi. Albo kłade na brzuszku. To pomaga i zaraz się odgazuje
Topola, trzymaj się. Strasznie mi Cię żal. Też miałam podobne przejścia w swoim życiu, ale po jakimś czasie udaje się dojść do siebie. Trzymam kciuki, żeby okazało się to tylko trochę cięższym baby blusem!
My po spacerze. Też byliśmy godzinę, słonko przebiło się kilka razy. A teraz mały śpi w wózku przy otwartym oknie.
Ja również ciągle jem wszystko. Z nowości to wczoraj wypiłam mnóstwo soku jabłkowo-marchewkowego z sokowirówki , a 2 dni temu karton soku pomarańczowego. Dziecko ciągle zadowolone.
Mój też zaczyna podnosić główkę, ale głownie jak leży mi na klatce i jest pod małym kątem. Wtedy głowa w górze i się rozgląda. Cudny jest wtedy :*
Bella, a może faktycznie zrób doświadczenie i odstaw mm na kilka dni? JAk mała będzie głodna, to na pewno da znac.
Topola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Masakra, nawet nie mam sie tu co udzielac - ciagle tylko o piersi, a mnie ten temat w ogole nie dotyczy
Co do podnoszenia glowki - mnie Ada przeraza, tak mocno ja trzyma, kręci nią, podnosi... Az nie wiem czy to normalne "na jej wiek".
Angelcia u nas też ten problem z podnoszeniem główkiAż się boję, że sam sobie coś zrobi
-
Dziewczyny, troche mnie z wami nie bylo ale chcialabym sie podzielic newsem, ze urodzilam 18 lutego sliczneog chlopczyka Zacharego, za to ja mam dlugi okres powrotu do zdrowia i caly czas jestem w lozku, chodze tez do szpitala na phisio terapie wiec po malu odzyskuje sily. Zachary jest kochany i dosc grzeczny ale poznalam juz dobrze smak niepszespanych nocek, na szczescie maz mi duzo pomaga bo ma wolne z pracy.
megg lubi tę wiadomość