X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem ile waze. Pewnie dowiem się dopiero w połowie marca, bo mam wizytę u gin a tam jest waga. Moja musiałam wywalić, bo się zepsuła w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 21:54

c7hyim7.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u nas zaliczone załamanie nerwowe i płakanie, moje mleko jest jednak na pewno za słabe,nie wyrabiam z karmieniem i wczoraj w nocy M musial jechać do apteki bo już nie dawałam rady i niestety Małego na noc dokarmiamy,żeby pospał bo wczoraj nie spał prawie wcale a ja razem z nim,do tego mało jadlam i byłam już tak słaba ze coś okropnego. Dzis łącznie spalam 6 h. Ciągle sprawdzam czy Maly oddycha, mam świra :/ ciagle beczę...
    pierwsza kąpiel za nami,calkiem niezle bylo:) nie mam kiedy Go pokazać,ale,jest przepiękny :) i jest mieszanka każdego z rodziny ;) ale pucaty jest po mnie ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do wagi sprzed ciąży zostały 4 kg. I wiem, że teraz może być ciężko, bo im mniej, tym ciężej zrzucić. Chociaż, u mnie to dopiero 2 tygodnie po porodzie, więc może jeszcze trochę spadnie. No i 1-1,5 kg to moje cyce, które z małego B zrobiło się wielkie D :)

Mam w ogóle wrażenie, że mam szersze biodra... Nie wiem, może mam jeszcze ciążowy tyłek :D

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie do wagi sprzed ciąży zostały 4 kg. I wiem, że teraz może być ciężko, bo im mniej, tym ciężej zrzucić. Chociaż, u mnie to dopiero 2 tygodnie po porodzie, więc może jeszcze trochę spadnie. No i 1-1,5 kg to moje cyce, które z małego B zrobiło się wielkie D :)

Mam w ogóle wrażenie, że mam szersze biodra... Nie wiem, może mam jeszcze ciążowy tyłek :D
    Ja też z 75B awansowałam na 80D i przyznam , że trochę tęsknie za starymi cyckami ;) Tyle ładnej bielizny leży w szafie...

Mi ogólnie flak na brzuchu został ale wiem , że to tylko moja wina...Przed ciążą ani w ciąży nie byłam zbyt aktywna. Tyłek niby w stare spodnie mi się mieści ale się nie dopnę :( Yyyyyhhhh...wizyta u gina 10.03, zapytam czy mogę już jakoś ćwiczyć brzuch.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam zgłębiać temat szczepionek. Tak źle i tak niedobrze. Mam metlik w glowie :-( A to juz lada chwila trzeba będzie podjąć decyzje.

U mnie kilogramy widać wszędzie, w spodnie sprzed ciąży na pewno nie wejde. Trzeba kupić nowe :-)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi temat szczepionek też mnie męczy. Jedno wiem tylko nie szczepie skojarzonymi. Na gruźlicę szczepimy za tydzień. Po 2 m-cu na wzw b. Potem chyba będziemy opierać się na belgijskim kalendarzu szczepień. Ale to do przekonsultowania. Trochę mnie męczą pneumokoki i rotawirusy, bo jak wrócę do pracy to mogę to przywlec do domu.

Sue, głowa do góry! Będzie dobrze!

W ogóle dziewczyny musimy się trzymać i dbać o siebie i naszą psyche:) Ja też popłakuję i takie tam, ale staram się dla syna, dla męża, dla siebie.mam wrażenie, że te humorki to są wpisane w ciążowe następstwa :/

diamonds lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biust z 75C zmienił sie w 80F!!! Masakra!!!!!

Moj maz tez chce szczepić 6w1 bo szkoda mu dziecka na tyle wkluc.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też teraz dałam 10ml mm,bo Mały juz tak zmęczony, a z cycow wszystko wyssal, niech pospi bidulek :-(
    Kładę się razem z nim,bo nie długo pobudka zapewne ;-)
    Spokojnej nocy życzę wam dziewczyny, do zobaczenia na karmieniu

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy Się. Mloda przespala 3 godz. Mam nadzieję ze teraz szybko usnie bo oczy mi się same zamykają.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, my tez jemy:)
    Mały po dwoch cyckach przespał bite 4h, zmiana pieluszki przed jedzeniem i bez płaczu:)
    I teraz sobie cycka :)

Oczy mi sie zamykają... Ale pospalam tez 2godziny:)

• cath Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak ja bym chciala aby Konstancja mi cycki opróżniała! Ona wypije 1/3 i kima! A ja mecze sie z pełnymi cyckami!!! Aaaaa

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to my się teraz karmimy. Ale zabicia aż 3 godz to mi nie przespi. No i przebieranie było po cyklu bo jak się wybudza to Cyc musi być juz od razu i koniec. No a teraz zasnął ze smoczusiem. No i jak karnie na łóżku to żeby mię rozbudzony zasnął muszę wziąć na kolana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 02:06

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha wczoraj była pierwsza kąpiel bez wrzasku nawet po wyjęciu z wody, jestem dumna z syncia bo i relaks dla niego i dla rodziców

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki idziemy spać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn nie jadł 5.5 h, normalnie jak go karmie, to czuje się wyspana a tu jeszcze pół nocy przede mną :D

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 2:) normalnie z zegarkiem w ręku sie obudził po 3 godzinach:)

Cath, z Tomka sie taki żarłok zrobił, ze nie puści cycka, dopóki go nie opróżni :) i dzieki temu na ja mam
    Wreszcie miękkie piersi! Wcześniej mi przysypiał, ale nie dawałam mu spac - szczypalam go za ucho, pod broda, po stopkach, a jak było trzeba, to przewijalam :) no i juz nie zasypia, czasami sobie tylko odpoczywa chwile:)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, u nas tez karmienie :D a ja znów ledwo na oczy widzę

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam przechlapane bo mój je co półtorej godz. A może ja mam jakieś kiepskie mleko ze musi tak często?

I nie ma szans żeby przeciągnąć bo jest krzyk.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz pytanie co zrobić jak mój syn ma właśnie godz aktywności. Nie płacze ale oczy jak 5zl i nie śpi?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak samo. Oczy jak 5 zł i już nie chce spać, w przeciwieństwie do mnie :P

‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ