X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku mój tez nie brał w ogóle smoka. Teraz tez z reguły nie chce, ale ewidentnie widzę, ze jak jest pojedzony i go weźmie do odbicia i przebrania i się rozbudzić to ciężko mu zasnąć. Tak jakby czasem dorosłemu ciężko zapaść w ten głęboki sen. I jak juz go bujam w kołysce i mu śpiewac to przychodzi taki moment ze zaczyna cycka szukać i wtedy czasem złapie smoka i łatwiej mu zasnąć. Potem czasem go zgubi to się wkurza to mu go podam, a jak juz głęboko zaś nie to go wypływa.

Nie zauważyłam żeby miał problemy z cysiem, bo cycus to cycus jak się dossa pijawa to nie ma mocnych

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f07b4b20b7cadd78med.jpg[/

dziewczyny to ja pisalam o pozycji na brzuszek ktora pomaga gdy dziecko ma problemy z kupka
    To ta pozycja tylko brzuszdk troszke bardziej w strone podlogi, jak to moja polozna powiedziala- jak pantera na drzewie maluszek ma wisiec, pomaga naprawde u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:08

derii84, Stokrota :), mala_mi1982, megg, Angélique89, Suri97 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu wiem ze jeszcze jest dla ciebie szansa bo czytalam bodajże na grudniowkach ze dziecko po ponad 2 miesiącach cycka dopiero zlapalo.

Z tego co wiem Sapsimplex ma jedna dodatkowa substancje więcej niż to co jest w Polsce dlatego u nas jest oficjalnie zakazany.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu spróbuje jak młody będzie się prezyl.

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie piekne maluchy, Janinka ma bardzo madre dojrzale spojrzenie, jak zdaze wrzuce mojego smerfa ale poki co slabo u mnie z wyrabianiem sie na zakretach

Pia czemu chcesz szczepic systemem belgijskim? Tu sa same skojarzone :/

Angelcia moj maly tez tak podnosi i kreci glowka mysle ze po prostu niektore maluchy szybciej to robia, uscick raczka tez ma bardzo silny jak lapie moj lancuszek zawsze boje sie zerwie

u mnie wczoraj wizyta rodziny maly byl mega niespokojny spal niepokojnym snem dyszal i kwilil bylismy bardzo zmartwieni czy u was maluchy tez tak reaguja?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko zastanawiam nad jednym. Dawniej nie było tych kropli to jak sobie ludzie radzili?

Może my musimy po prostu przeczekać ten zły czas i jest to zupełnie normalne?

Juz sama nie wiem, może każde dziecko się wygina i prezy do zrobienia kupy i taki jest urok rozwijania i dojrzewania układu pokarmowego?

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze Was o pomoc odpadl dzis pepek ale jest wogle nie zagojony jest ranka niewyschnieta bialo zolta wydzielina i czerwona z srodeczku, niewiem co robic :( przestraszylam sie na maxa jak to zobqczylam moze ta spinka zachaczyla jakos o pieluszke i sie oberwal niewiem, niewiem co teraz z tym pepkiem dalej robic.... ;(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jak czytam Twoje posty to mam wrażenie, że nasze dzieci mają identyczne charaktery. Mojego też odbijanie i przewijanie bardzo rozbudza i potem ma problemy z zapadnięciem w ten głębszy sen.

Co do smoka, to mój Kubuś też na początku nie chciał, ale teraz jak jest najedzony to widzę, że zaczyna się przy nim uspokajać i pomaga mu zasnąć. Potem i tak go wypluwa i sobie śpi. A z piersią nie ma żadnego problemu. Mało tego w międzyczasie przestajemy jeść w nakładkach i chwyta samą pierś, więc smok chyba mu nie przeszkadza.

No i moje słoneczko kończy dziś 3 tygodnie :) Nie wiem, kiedy to zleciało.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Prosze Was o pomoc odpadl dzis pepek ale jest wogle nie zagojony jest ranka niewyschnieta bialo zolta wydzielina i czerwona z srodeczku, niewiem co robic :( przestraszylam sie na maxa jak to zobqczylam moze ta spinka zachaczyla jakos o pieluszke i sie oberwal niewiem, niewiem co teraz z tym pepkiem dalej robic.... ;(

Spokojnie, u nas też została taka żółta błonka z wydzielinką i czasem to podkrwawiało (do dziś tak jest ale co raz rzadziej). Dalej to przemywaj i osuszaj i będzie się dalej goiło.

asia888, derii84 lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wszystkim :)
    Wita sie z WAmi matka cyborg według mojego dziecka, nie potrzebuje jeśc, spać tylko zajmować sie Malym i wystawiać cyca :) Mlody pospał do 2 w nocy i zaczeło sie szaleństwo...i tak do teraz...bo po co spać:0
    Siedzi teraz w łozeczku i ciumka smoka..mam nadzieje, ze zasnie choć na godzinke:)
    Powiem, WAm, ze dłuzej tak nie pociagne, ledwo zyje..non stop mnie głowa i gałki oczne bolą- masakra jakaś :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też się pręży przy kupce, czasem też troszkę stęknie przy tym, ale nie płacze więc nic mu nie daję. Kupki są regularne, więc nie chcę go niczym faszerować. Raz faktycznie nie mógł zrobić to oprócz prężenia płakał, ale też w taki specyficzny sposób. Wtedy dostał Delicol, pomasowaliśmy brzuszek i poszła kupka a Kubuś się uspokoił.

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja się tylko zastanawiam nad jednym. Dawniej nie było tych kropli to jak sobie ludzie radzili?

Może my musimy po prostu przeczekać ten zły czas i jest to zupełnie normalne?

Juz sama nie wiem, może każde dziecko się wygina i prezy do zrobienia kupy i taki jest urok rozwijania i dojrzewania układu pokarmowego?

Lara mi to samo powiedziala polozna

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Asiu nic nie martw to ma tak wyglądać.psikasz dalej octaniseptem odkażające osuszasz i się wygoi. I do tego ta skora na około sam się uformuje w pepuszek.

U mnie tez tak wyglądało.

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki a czy moge go kapac z taka ranka?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mow mi tak jeszcze :)

Asiu bedzie dobrze. Wpoerw octenisept a potem na sucho.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mówiła położna ze jeszcze nie kapiemy, dopiero z tydz. Po odpadnięciu bo wtedy się ranka dokładnie zagoi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje słoneczko skończyło dzis 2 tygodnie:) nie wiem kiedy to zlecialo:)
    Mały galgan obudził sie o 6:40 i oczy jak 5zl. Zaczal sie kręcić i machać raczkami, juz ogarnelam, że to znaczy, że coś mu w pieluszce przeszkadza. Przewinelam go, pogadał sobie coś po swojemu i zasnął:)

Jak przewijalam go przed jedzeniem, to pozniej była straszna histeria przy kapaniu piersi. Teraz karmie go, po 10 minutach na śpiocha przewijam i jeszcze daje troche cyca. I prawie zawsze odpada na amen.

Lady, straszny sen!! Dzizas, bałabym sie zasnąć drugi raz!!

• asia888 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny eh myslalam ze to calkowicie sie wysusza przed podpadniciem, ja niemam co prawda octaniseptu, dostalam w szpitalu plyn z 0.5% spirytusem 70% w skladzie i tym przemywam raz dziennie, a osuszac czyli gazikiem jakims czy zostawic goly brzuszek na jakis czas

Lara 82 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 w sobotę u nas była taka sama akcja z pępkiem. a dziś jest niemal całkiem zasuszony! jedynie przemywałam mu 3x dziennie.
    co do szczepień, to mnie zaskoczyłaś, mamy znajomych w Belgii i oni szczepili wszystko osobno, z przerwami min. 2 tygodnie, więc myślałam, że to belgijski standard.

my się karminy,ale dzieć mi przysypia ostro :D

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Dzieki dziewczyny eh myslalam ze to calkowicie sie wysusza przed podpadniciem, ja niemam co prawda octaniseptu, dostalam w szpitalu plyn z 0.5% spirytusem 70% w skladzie i tym przemywam raz dziennie, a osuszac czyli gazikiem jakims czy zostawic goly brzuszek na jakis czas

Osuszac patyczkami do uszu, ponieważ tam je wlozysz i do okoła wyczyscisz.

Ja kąpie galgana pomimo tego pępka :-( no bo jak tu nie kąpać przez kilka czy kilkanaście dni??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ