Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się spod cyca
Moje dziecię ma chyba kolki, bo przychodzi godz 23 i zaczyna się rzucanie, płacz, prężnie się i kurczenie nóżek i tak do 1,2 w nocy. Szkoda mi go,bo cierpi, a ja nie potrafię mu pomóc. Próbuje wszystkiego i nic, nie chce go faszerowac kroplami, bo ma zaledwie tydzień, ale chyba nam nic innego nie pozostaje -
Ja tez mam przechlapane w nocy. Ale co zrobic. Moj misl dzis karmienie o 23 potem o 2 z przerwa na aktywnosc do 3 potem 4.30 mleko i walka z pierdami i o 6.30. Teraz spi ale ja juz nie. Ja nawet mojego M w nocy nie budze. On musi byc chociaz wyspany skoro chodzi do pracy. Najgorzej sie czuje nad ranem. Potem jiz sie ogarniam i jest git. Ok 12-13 musze na drzemke z malym chociaz chwile.
Bella hmm dziwne z tym odbijaniem. Moj raczej po ok 5 min odbija albo wcale. Teraz po jedzeniu nie odbil no coz. A sprobuj ja ponosic 10 min jak nie odbije to ja poloz na olasko na chwike i znowu podnies. Czasem bombel powietrza sie zawieruszy gdzies miedzy lykami jedzenia i wydostac sie nie moze albo potem idzie wlasnie z trescia. Na mojego to dziala. -
agaaa28 wrote:Dziewczyny ja to chyba dlugo nie pociagne. Mąż wrocil do pracy a Kubus w nocy po karmieniu budzi sie i trudno go uspac. Je z 30 min dlugo odbija potem nie chce spac i w rezultacie ja nie spie prawie wcale....
Agaaa mi polozna mówila, ze w nocy nie trzeba odbijać, bo dzieci jedzą spokojniej.
A ja mialam taki koszmar w nocy, ze się obudzilam rozwalona na milion kawalkow! Snilo mi się ze kuzyn mojego W nosil mala i ja upuscil a jak się po nią nachylal to się jakoś posliznal i upadl na nią calym 100 kg cielskiem. Zwalilam go z niej i wzielam taka poturbowana i lejaca sie przez ręce, a jej tylko strużka krwi pociekla z ust, popatrzyla na mnie i umarla. Boże jak ja się czulam w tym śnie, tragedia dziewczyny! Teraz aż placze , bo mam ten widok przed oczami. -
Lara widzę,że mamy podobnie;) choć dziś moja Perełka wstal dopiero o 7. W nocy dokarmiala Go moja mama,a On i tak musial sie przytulać do mnie na dobranoc i dopiero wtedy zasnal
jest taki słodki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 07:30
-
No jedyne co na razie mogę stwierdzić ale nie na 100% bo wiadomo jutro może być różnie to to, ze do południa moje dziecko jest grzeczne. Potem dopier sie zaczyna robic z niego wieksza maruda.
Nie mam pojęcia jak powoli zmieniać ten jego tryb dnia. Na pewno w nocy do niego nic nie mowie,a w dzien badań staram się go zainteresować, śpiewak itdWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 08:06
-
Gosia jaki fotel kupiliscie ??
Moj wczoraj przed kapiela nawet bez oporow zjadl normalnie z obu piersi. Az w szoku bylam. Dzis bedziemy dostawiac na kazde karmienie. Wpierw cyc a potem flacha. Zobaczgmy moze jeszcze szansa jest dla nas.
Kurde o 6 bylo przejzyste niebo a teraz grube chmury. A chcialam na spacer pojsc -
Aaaa dziewczyny. Wlasnie przestudiowalam ze :
SAB SIMPLEX, ESPUMISAN, INFACOL to ten sam sklad. Nawet w tej samej dawce. Tylko Sab simplex podaje sie do kazdego karmienia i Infacol tez a Espumisan dzieli sie na dawki.
Dziewczyny Groszek sie bardzo dlugo nie odzywala. Wiecie moze co tam u niej??