Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suri97 wrote:Enfamil Lipil.
Z tym ulewanien to nie wien bo moja nie miala takich problemow. Czasami troszke sie uleje. A czemu zageszczasz mleko? Takie zalecenie dostalas? -
mala_mi1982 wrote:Dziewczyny, jak chodzicie pobrać krew maluszkowi, to jak oni to robią? Normalnie z paluszka czy maja jakas inna metodę?
My jak byliśmy na pobraniu krwi do zbadania bilirubiny to pobierali z rączki w kuli się do żyły... a myślałam że będzie z paluszka tak mi go było żal... -
mala_mi1982 wrote:Dziewczyny, jak chodzicie pobrać krew maluszkowi, to jak oni to robią? Normalnie z paluszka czy maja jakas inna metodę?
wczoraj wenflon Oli założyli w głowęale jak główka krecila cały dzien to po nocy zruszyl się i dziś przelozyli na rączkę. Najgorzej wygląda jak się wybije w rękę i pod skórą szuka żyły, jakby oddzielala skórę od mięsa.
i dzisiaj jeszcze jedna traumę przeżyłam - rtg klatki piersiowej maleństwa. Wkładają w plastikową rurę/tube bezbarwna, ciało leży wzdłuż a rączki do góry, dziecko rozebrane oczywiscie, obwiazuja paskami, żeby nie wypadło z tuby i ta tubę z dzieciątkiem wieszają na hak i pionowo robią zdjęcie. Jakby prosiaka zarzynali ;-( serio tak to wyglądało okropnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:44
-
nick nieaktualnyMistrzyni naprawde trzymam mocni kciuki zeby malutka wyzdrowiala i zeby mogliscie jak najszybciej opuscic szpital. A jest juz jakas poprawa?
Truskawka a co u was? Mieszkamy mozna powiedziec po sasiedzku moze kiedys sie spotkamy mijajac sie wozkamiSpacerujecie juz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:51
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Mistrzyni tak mi Was żal, że musicie to przechodzić w szpitalu. To straszne z takim maleństwem
Dlatego ja się tak bardzo boje żeby Tymcio nie zlapal tego wirusa od Kamilka, bo wtedy szpital i kroplówki murowane
Tymkowi pobierali krew z paluszka. Z pól godziny wyciskania byloJa go wczesniej przystawilam do piersi i tak z ta piersią w buzi mu pobierali. O tyle byl spokojniejszy, ale paluszek caly czerwony dzisiaj
Juz chyba lepiej z tej zyly by bylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 22:03
-
Suri97 wrote:Mistrzyni naprawde trzymam mocni kciuki zeby malutka wyzdrowiala i zeby mogliscie jak najszybciej opuscic szpital. A jest juz jakas poprawa?
Truskawka a co u was? Mieszkamy mozna powiedziec po sasiedzku moze kiedys sie spotkamy mijajac sie wozkamiSpacerujecie juz?
Może kiedyś nam się uda faktycznie spotkać z wózeczkami:) świat jest mały
Jeszcze nie spacerujemy, ale przygotowujemy się do pierwszego spacerku tylko musze dość do siebie bo nie wiem co się stało ale od 3 dni mam gorączkę ponad 40 stopni i dzisiaj spadła tylko do 37.8 i tak się utrzymuje nie mam ani kataru ani kaszlu... może to od piersi ? Ale nie są bolące ani twarde...
W środę byliśmy na sesji i 6 godzin nie odciagałam pokarmu później przy tak dużej gorączce tez nie było mi to w głowie i ściągałam jak mi trochę gorączka spadła czyli tak co około 6 godzin i pokarmu teraz mam tak małoodciagałam 120 ml teraz 20ml ehhhh
Suri a Ty wiem ze karmisz mlekiem modyfikowanym. Pokarm Ci sam zanikł ? Bo nie wiem jak by to wyglądało gdybym chciała skończyć z piersią... bo malutki nie chce dalej z cyca pić a wcześniej odciagałam swoje i mu dawałam a teraz jak tego pokarmu tak mało to przecież on nie poje tym co odciągne... -
http://www.iv.pl/images/45091285317337676446_thumb.jpg
Oto Pola specjalnie dla e-cioć
No i witamy się z karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 02:48
Lara 82, Suri97, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
A u mnie tesciowa dzis nie przyjedzie zgrzala sie i kicha prycha... Wiec kazalam jej sie wstrzymac do wtorku jesli nic nie bedzie to we wtorek a jak ja cos zlaoie to tydzien kaze sie wstrzymac...
I teraz oytanie tydzien temu moj tato cos zlapal i juz mu przechodzi ale jakies fam jeszcze resztki ma.. Wiec wiadomo on mnie nie odwiedzi ake czy mama przebywajaca z nim ktora sie bdb czuje moze wpasc? Jak sie dobrze czuje to chyba nic od taty nie przyniesie? Bo ona ma ooniedzialek wolny i. Moglaby od niedzieli u mnie do poniedzialku posiedziec... Jak myslicie?
Co do wycierania pupy ja mam chusteczki mustela do przewijania i jestem bardzo zafowolona
Kurcze czytam ile wasze makuchy soia i zazdroszcze.. suri a jak Twoja po miesiacu az 6 h potrafi to jestem zielona z zazdrosci :p
Moj sen od 18 to 1.5. H potem karmienie cyc i butla z 2 h potem 1 h snu potem znowu cyc i butla i potem 1.5 h snu do 2 i potem znowu troszke cyc i butla i usypianie... Narazie nie odbila daje jrj jeszcze 20 min i klade... Oby pospala chociaz do 6 bo zjadla cyca i 50 ml butli i nuz wiecej butli nie chciala... -
U nas karmienie 3
) pròbuje małą przestawić,narazie co godzine karmienie i śpi zobaczymy dalej
wasze dzieci też tak mało śpią? Moja w dzień z 3h potrafi i nad ranem 3 :o a sypiała całe dnie:o
A jeszcze pytanie bo wiem że dajecie niektòre mm na noc;same je kupiłyście czy pediatra zalecił jakie? -
Co do pupy to ja chusteczki z dady mam
i puder do tego.
Mistrzyni trzymaj się dzielnie,jeszcze troszke i do domku wrôcicie
Z mlekiem kp też mam wrażenie,że sie nie najada...ale nie płacze,kupki robi...
Penelope spokojnie,karm co 2h i zobaczycie za tydzień co bedzie,musi być dobrze:*
Sue moja po karmieniu tylko w dzień dłużej pośpi,w nocy max godzina...nawet jak z dwôch dałam...Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość
-
My mialysmy dzisiaj wizyte u pediatry. Luna od urodzenia urosla 3,5 cm i wazy teraz niespelna 3700 g, wiec wszystko ladnie.
Chcialabym jakis lepszy plan dnia z nia miec, jakas regularnosc widziec tych karmien i spania, ale poki co, to nie zauwazam regularnego rytmu dnia. Czasem ma lepsze noce, czasem gorsze. Zle mi z tutejsza pogoda maksymalnie, bo mam wrazenie, ze zima juz od pol roku trwa i sie skonczyc nie moze. Chcialabym na spacery z mala chodzic a tu sie nawet nie zapowiada w najblizszym czasie :[Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 04:27
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A ja znowu karmie .. 1.5 h od poprzedniego.. Zmieniam taktyke na noc samo mm bede ladowac... A sobie odciagne troche... suri pytanko jak dajesz te 90? 30 tka,i i patrzysz czy dalej chce czy na raz? Pytam bo koja jak dam na raz to zje i 60 ale jak dam 30i biore do odbicia to potem pada i kolejnej nie wcisne bo spi
no i budzi sie wtedy oczywiscie po 1.5 h...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 05:03