X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka u Ciebie maluszek pomylil dzien z noca :) u mnie to samo jest w ciagu dnia co ty masz w nocy :)

U nas karmienie nr 3 i maly oczy jak 5zl

musze zaczac przegotowana woda przemywac pupke, malem zrobila sie czerwona :(

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z karmienia. Dzis miałam fatalna noc. Maly poszedł spać po polnocy, a obudził sie z płaczem o 1.30. Nigdy tak nie miał. Przebralam go i nakarmilam i zasnal. Chyba bolal go brzuszek. Potem tak się tym przejelam, a Tymcio spal bardzo niespokojnie, ze każde jego kwiekniecie czy stekniecie,.to ja srawdzalam czy nie wymiotuje... Jakieś takie miałam dzis zle przeczucie. Na szczęście jst ok.

Dzieki dziewczyny za info o pobieraniu krwi. Pytalam, bo być moze młody będzie musial być kluty jeszcze raz w przyszłym tygodniu, a pobieranie krwi z paluszka jest strasznie długie i bolesne dla takiego malucha. Szukam wiec alternatywy... Ale widzę, ze z zyly to tez nic przyjemnego i nie zawsze sie udaje. Musze to jeszcze przemyśleć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ona to za jednym razem wciaga te 90mk. tylko robie przerwe tak po polowie moze na minutke zeby odbila i potem reszte dopija.

Truskawka. po 2 dniach jak wrocilismy do domu zaczelam brac tabletki na powstrzymanie laktacji.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a zawsze Ci odbija po minucie? Bo moja jak jej dam 45 to czesto nie odbija...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Przedszkolanka u Ciebie maluszek pomylil dzien z noca :) u mnie to samo jest w ciagu dnia co ty masz w nocy :)

U nas karmienie nr 3 i maly oczy jak 5zl

musze zaczac przegotowana woda przemywac pupke, malem zrobila sie czerwona :(

Oj tak,u nas dzień i noc jest odwrotnie,chociaż dzisiaj w nocy było super! Oby tak zostało...może dlatego że dałam dwa cyce a pòzniej dojadała po jednym :o
    A dzisiaj pierwszy spacerek :) :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie zawsze. ale jak nie odbije po polowie to po calosci juz zawsze odbije

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Bella ona to za jednym razem wciaga te 90mk. tylko robie przerwe tak po polowie moze na minutke zeby odbila i potem reszte dopija.

Truskawka. po 2 dniach jak wrocilismy do domu zaczelam brac tabletki na powstrzymanie laktacji.

Suri a gdzie można dostać takie tabletki ? Kto je przepisuje ?:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przepisala pod koniec ciazy lekarka rodzinna co od malego sie u niej lecze. Powiedzialam jej ze to z wlasnego wyboru . Ale tez ze prawdopodobnie po porodzie bede musiala brac tabletki od serca przy ktorych nid mozna KP. I przepisala. I faktycznie po porodzie tak jak myslalam musze brac takie tabletki od serca i i tak bym nie mogla karmic piersia.

truskawkax25 lubi tę wiadomość

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie bardzo intymne pytanie. Jak wygląda czy wyglądała Wasza wydzielina z pochwy tak ponad 2 tygodnie po porodzie ? dzisiaj zauważyłam duży skrzyp krwi i nie wiem czy to normalne ? Może tam coś się dzieje i temu była taka gorączka

qb3c3e5eerxx6827.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dziewczyny mam do Was takie bardzo intymne pytanie. Jak wygląda czy wyglądała Wasza wydzielina z pochwy tak ponad 2 tygodnie po porodzie ? dzisiaj zauważyłam duży skrzyp krwi i nie wiem czy to normalne ? Może tam coś się dzieje i temu była taka gorączka

U mnie okolo 11 dni po porodzie bylo bardzo silne krwawienie aż wylądowałam na IP. Potem po okolo 2-3 dniach wyleciał duży skrzep. I to bylo ok, wtedy intensywne krwawienie sie skonczylo. Widocznie cos sie jeszcze musiało oczyścić. Goraczka jest sygnalem ze się cos dzieje. A masz bole brzucha, intensywne krwawienie, cuchnące odchody (taki termin znam ze szpitala :-\ ).?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka a co z twoim karmieniem? Nadal dzidzia nie chce cyca? Dobrze pamietam?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    U mnie okolo 11 dni po porodzie bylo bardzo silne krwawienie aż wylądowałam na IP. Potem po okolo 2-3 dniach wyleciał duży skrzep. I to bylo ok, wtedy intensywne krwawienie sie skonczylo. Widocznie cos sie jeszcze musiało oczyścić. Goraczka jest sygnalem ze się cos dzieje. A masz bole brzucha, intensywne krwawienie, cuchnące odchody (taki termin znam ze szpitala :-\ ).?

Dzisiaj zauważyłam duży skrzep wcześniej miałam krwawienie takie podobne do miesiączki... nie mam bólu brzucha... Faktycznie nie jest to przyjemny zapach :/ może ten skrzep blokował i stad temperatura sama nie wiem.

Suri z mojego to jest taki dżentelmen ze zamiast ssać to on dalej tego cyca całuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:09

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my dalej męczymy sie z gazami... juz zmieniałam butelkę na dr.browns ale dalej jest tak samo. Tak mi go szkoda juz nie wiem jak mu pomóc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:10

qb3c3e5eerxx6827.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobel dla tego kto wymyslil aspirator do nosa do odkurzacza! Nie dość, ze dziecko mi się uspokoilo jak uslyszalo odkurzacz to jeszcze tak jej wszystko pięknie wyciągnęlo ta cala wode , ze juz nic nie charcze. Rewelacja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 10:05

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyłam że Pola czasem ciężko oddycha i świszczy jakby w nosku coś jej przeszkadzało ale nie leci katarek...może to być od suchego powietrza?
    Niepokoi mnie do tego że zakaszle czasem...i teraz nie wiem co robić...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:

No truskawka mnie juz nic prawie nie leci, taka tylko sluzowata wydzielina lekko bardzo pod barwiona krwią o dość dziwnym zapachu. Ale tak podobno ma być. Ja juz tylko wkładek używał.

Garaczke moglas mieć z przeziębienia, od cycoli, ale nie można wykluczyć tez ze cos się dzieje tam na dole. Jeśli cos ci nie pasuje to dzwon do swojego giną.
    Moja teściową wiele lat temu tak miała, po prostu cos tam został po porodzie i trzeba było czyścić jeszcze raz.

Nie starsze cie tylko nie wolno bagatelizowac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dzisiaj zauważyłam duży skrzep wcześniej miałam krwawienie takie podobne do miesiączki... nie mam bólu brzucha... Faktycznie nie jest to przyjemny zapach :/ może ten skrzep blokował i stad temperatura sama nie wiem.

Jak sie dobrze czujesz, nie masz juz gorączki, to poczekaj moze dzień czy dwa. Po skrzepie powinno sie uspokoić. A "cuchnące odchody" to podobno czuć z drugiego pokoju, wiec tego nie można przeoczyć.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly od 6 na cycu, teraz przysnal ciekawe na ile :p
    czekamy na polozna
    maly ma obtarcie w pachwinie, od pieluszki lub od tych chusteczek :/ nie wiecie jak sobie z tym poradzic? Z obtarciami i odparzeniami w takich trudno dostepnych miejscach

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny dzis poraz kilejny przekonalam sie ze bardziej mige liczyc na obcych niz wlasna matke ktora mieszka z 20 km ode mnie.. Ciagle mowila ze jak bede czegos potrzebowac pomicy itd to mam dac znac.. Tata byl przeziebiony ona zdrowa ale nie chcialam ryzykwoac.. Tydzien minal ona zdrowa a tesciowa ktora miala przyjechac pomoc sie wylozyla wiec pomyslalam ok poprosze mame o pomoc bo dzis jestem juz mega wystrzelona przez to ze wczoraj mala od 2.30 rano nie spala a tej nicy spalam 4 gidziny ale po godzinie.. Wiec 1 h snu i 1,5-2 h bez snu i tak przeplatane.. Wiec chodze do tylu.. Zadzwonilam by pomogla.. I uslyszalam ze jutro moze no to pytam co ma do zrobienia.. A ona fryzjera o 10- ok fryzjera rozumiem... A potem praaanie posprzatac mieszkanie musi bo brudno i obiad tacie ugotowac.. No i sie wykapac bo obklejona do dziecka nie przyjedzie.. Rece mi opadly.. Jakby oranie i sprzatanie to cos co nie moze poczekac skoro janjuz opadam z sil.. A tata dotosly facet nie kze sobie bez obiadu zony poradzic nie mize sobie czegos zamowic albo zjesc mrozoonki.. Nie ona moze dopiero jutto to mnie strzelilo i powiedzialam jej co mysle a ona na to zebzachowuje sie jak udzielna ksiezna!! I ze jakos radzilam sobie do tej pory to przeciez moge i dalej sobie poradzic.. No wlasnie radzilam sobie wiec poradze sobie kurna bez jej pieprzinej pomocy... Normalnie kurwica mnie strzelila...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały ddieb było Milo, a ok 17 do jakiejś 1 w nocy hardcore.

Dziś od rana tez nieznosny jak cholera.

Ja nie wiem jak to przetrwamy, mam dość, nie mam ochoty aby nikt przychodził!
    Nie chce w domu żadnych gości, wszyscy powoli zaczynają pytać, a my nie mamy siły nawet gadac. Chce gdzieś zniknąć i wrócić jak on juz nie będzie wyl.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2529 2530 2531 2532 2533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ