X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie udzielam się bo mieliśmy kryzys i to straszny, póki co sytuacja chyba opanowana,ale nie wiem jak będzie z moim karmieniem, 2 dni temu miałam zastój pokarmu,zablokował mi się chyba ze stresu,ledwo uniknęłam zapalenia a ból górszy niż porodowy,myślałam,że się wykończę.. nie mogłaam karmić Małego bo leci mi krew i dopiero goję brodawki,ale mam bardzo mało pokarmu, ciągle jesteśmy na mm,może jeden raz dziennie uda mi się odciągnąć z obu piersi około 120 ml,nie więcej.. nie wiem jak to będzie dalej,chciałam Go karmić koło roku,a nie wiem czy dam rade choć miesiąc :( ale nie załamuję się już,choć byłam bliska
    Mieszko pięknie rośnie, jest już taki silny :) zaczyna już unosić głowe!
    Jest cudowny :)
    Mam nadzieję,że jednak mleko nadpłynie i jak się wygoję to już będę mogła normalnie Go karmić chociaż do 3 miesiąca

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka, ja karmie mimo poranionej prawej brodawki. Boli tylko sam moment zassania, pozniej jest ok.
    Myslalam, zeby nie karmić z tej piersi, tylko odciągać, ale laktatorem boli jeszcze bardziej. Nie wiem kiedys sie to zagoi, mam nadzieje, ze niedługo...

Trzymam mocno kciuki za Twoje kp!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dziewczyny, a jak piszecie co ile karmicie to podjęcie czas od rozpoczęcia karmienia (bo niby tak jest prawidłowo) , czy podjęcie czas przerwy pomiędzy karmIeniami?

Ja pisalam te godziby tak jak zaczynam karmienie.

Penelope lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy ze spacerku. Wyszliśmy o 12:30...i mały wciąż śpi. Dziś jest tak piękna pogoda, że v chciałam jak najwięcej czasu spędzić na powietrzu. Udało nam się z P. zjeść obiad. Kupił pyszne ciastka, i wracamy do domu. I na kanapę, czas poleniuchowac trochę. Może uda nam się obejrzeć jakiś film. Mój synek jest cudowny, że pozwala nam na to wszystko. Jest Aniołkiem.
    Podziwiam Was dziewczyny. Jak czytam wasze historie z płaczem i kolkam, czy bólem brzuszuka, to strasznie mi Was szkoda. Mam nadzieje ze szybciutko minie ten trudny okres.

Penelope jak ja wprowadzilam karmienie z dwóch ppiersi, to też miałam wrażenie ze one nie napełniaja się wystarczająco pomiędzy karmieniem. A one potrzebowały czasu. Po kilku dniach się przyzwyczaily i teraz obie są gotowe do karmienia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:23

Penelope lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również podziwiam za te cierpliwość przy bóach brzuszka i kolkach. Mój maluch dzis chwile plakal jakby zbolu brzuszka i ja juz prawie lakalm z nim. Straszne.

Tymczasem Tymcio spal teraz 4 godziny, nawet ja się zdrzemnelam. Teraz je. A ja ciągle sie o niego martwię. Cos mu w nosku świszczy i cos tam widzę jakas wydzieline. Caly czas mam nadzieje, ze nic sie z tego nie rozwinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na spacerze prawie dwie godzinki. :)

U nas juz tez jest smok. Trudno. Na poczatku wypluwala a teraz sama sie domaga .

• Bietka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mąż poszedł z młodym na spacer, ja w tym czasie mogłam posprzątać łazienki. Jutro już nie odpuszcze, bo ms być ok 12 stopni, grzech byłoby nie skorzystać ;)

U nas smok jest be, ale rączki już ok :) na rękach zasypia ładnie, ale jsk tylko dokładnym do pożyczka to jego reakcja po kilku min jest taka jakby parzylo :p na szczęście w nocy nie mamy większych problemów z zasypianiem.

Mąż zamówił dzisiaj w aptece ten krem f18. Zobaczymy jak się
    sprawdzi na pupie mojego niemowlaka.

c7hyim7.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras podaje Sab Simplex i pomaga??

Ja się zastanawiam czy nie kupic kurczę....

Mój zasnal godzinę temu, śpi na brzuchu, na plecach rady nie daje...
    Ale wiercil sie od czasu do czasu i puszczal baki... Czyli cos go wierci zi kreci w tych jelitkach

relge6yd309xm1zq.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Boroniowka, ja karmie mimo poranionej prawej brodawki. Boli tylko sam moment zassania, pozniej jest ok.
    Myslalam, zeby nie karmić z tej piersi, tylko odciągać, ale laktatorem boli jeszcze bardziej. Nie wiem kiedys sie to zagoi, mam nadzieje, ze niedługo...

Trzymam mocno kciuki za Twoje kp!!
    tez próbowałam ale ilość krwi jaka z niej idzie mnie blokuje,nie chce zeby Malemu cos przez to bylo,zresztą i tak tak jak pisalam mam żałośnie mało mleka..dzis odciągnęłam z obu za caly dzien okolo 60.. To nawet nie jest na jedno karmienie,juz nie wiem co robić :'(

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia przy cycku i budzi się z płaczem co jakiś czas :/ Dziś chyba wypróbujemy leżaczek-bujaczek chociaż wątpię, żeby pomógł w czymkolwiek... Mam sab simplex, ale jeszcze nie podawałam - bo to nie są kolki ponoć...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    Cześć dziewczyny, nie udzielam się bo mieliśmy kryzys i to straszny, póki co sytuacja chyba opanowana,ale nie wiem jak będzie z moim karmieniem, 2 dni temu miałam zastój pokarmu,zablokował mi się chyba ze stresu,ledwo uniknęłam zapalenia a ból górszy niż porodowy,myślałam,że się wykończę.. nie mogłaam karmić Małego bo leci mi krew i dopiero goję brodawki,ale mam bardzo mało pokarmu, ciągle jesteśmy na mm,może jeden raz dziennie uda mi się odciągnąć z obu piersi około 120 ml,nie więcej.. nie wiem jak to będzie dalej,chciałam Go karmić koło roku,a nie wiem czy dam rade choć miesiąc :( ale nie załamuję się już,choć byłam bliska
    Mieszko pięknie rośnie, jest już taki silny :) zaczyna już unosić głowe!
    Jest cudowny :)
    Mam nadzieję,że jednak mleko nadpłynie i jak się wygoję to już będę mogła normalnie Go karmić chociaż do 3 miesiąca
    Wow Boroniówka to ty masz full pokarmu. Ja jeszcze za jednym strzalem nie sciagnelam 120ml a moje dziecko ma juz prawie 2 mies. I nie dokarmiam jej. Przyrasta dobrze.wydaje mi sie ze masz wystarczajaco duzo pokarmu.

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 7 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja drogą... ja jak dokarmialam małą jak miala 2 tyg. To z trudem odciagalam 30ml.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka temperature powinny miec niemowleta? Tak jak u doroslych jest norma 36,6°?

Wysłany: 7 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Jaka temperature powinny miec niemowleta? Tak jak u doroslych jest norma 36,6°?
    Pediatra mowila mi, żeby martwić sie dopiero przy 38. 37 z hakiem moze u niemowląt często występować i jest to naturalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 18:59

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Wow Boroniówka to ty masz full pokarmu. Ja jeszcze za jednym strzalem nie sciagnelam 120ml a moje dziecko ma juz prawie 2 mies. I nie dokarmiam jej. Przyrasta dobrze.wydaje mi sie ze masz wystarczajaco duzo pokarmu.
    oj no ale to jest tylko jednorazowe, potem odciagam po 20,po 10 :(

działały na Was herbatki na laktacje?

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal masakra. Cały dzien na ręku i przy cycku. Spał jedynie na spacerze, a tak to przysypia i sie budzi i tak w koło.
    Teraz spi juz odłożony 30 minut, udało mi sie na stojąco zjeść obiad.
    Wykończe sie!
    Juz słyszę ze sie wierci :/
    Dzis minęły 3 tygodnie na świecie!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 19:03

ug3715nmrb0zdbvc.png

Wysłany: 7 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    oj no ale to jest tylko jednorazowe, potem odciagam po 20,po 10 :(

działały na Was herbatki na laktacje?
    Podobno femaltiker jest zachwalany. Ja czasem pije ale nie zauwazylam różnicy. Fakt faktem nie pije go regularnie wiec to moze dlatego. Po herbatkach też szału nie ma.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    U nas nadal masakra. Cały dzien na ręku i przy cycku. Spał jedynie na spacerze, a tak to przysypia i sie budzi i tak w koło.
    Teraz spi juz odłożony 30 minut, udało mi sie na stojąco zjeść obiad.
    Wykończe sie!
    Juz słyszę ze sie wierci :/
    Dzis minęły 3 tygodnie na świecie!!!!!!!!
    U mnie dziś jest dokładnie to samo. Bujaczek zajął na 15 minut.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka jaki kochany Mieszus w avatarku <3

Stokrota bo ja zmierzylam malej tempke bo wydawala mi sie ciepla i ma 37,2 :( I nie wiem czy sie zaziebila na spacerku czy to normalne

Boroniówka lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj spi obecnie juz 1.5h musimy go wybudzic bo potem kto w nocy spac bedzie. A o 2.30 kapiel.

Gosia Twoja malutka tez tak lubi wiaderko? Jej nasz jest zafascynowany. Mam tylko zawdze trudnosc umyc mu glowe :-/ ale na szczescie nie denerwuje sie jak leje mu wode na oczy :-)

Laski pytanie!!
    CZY WASZYM DZIECIOM TEZ DRŻĄ TAK NOGI CZASEM ? JAKBY OTRZEPYWAŁ SOBIE NÓŻKE Z WODY??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ