X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze na dodatek z wiadomości połogowych, to dziś mnie dosłownie krew zalała... :/ a już myślałam, że powoli się uspokaja...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiaderko uwielbia :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije herbatke na laktacje bo próbuje bujnac drugą piers i chu... daje :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 18 do 22 nie zmruzy oka. Wtedy przewaznie nosze ja w chuscie, lezy w lezaczku, hustawce, albo na macie.O 19 kapiemy co drugi dzien. I juz sie do mnie swiadonie usmiecha! :) Cos pieknego.
    No u nas sie juz wykrztalcil taki godzinowy plan dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krwawienie juz calkiem ustalo. Jakis tydzien juz niczego nie ma. Ciekawie kiedy nadejdzie pierwsza @. U mnie pewnie szybciej bo wy wszystkis kp :)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Boroniówka jaki kochany Mieszus w avatarku <3

Stokrota bo ja zmierzylam malej tempke bo wydawala mi sie ciepla i ma 37,2 :( I nie wiem czy sie zaziebila na spacerku czy to normalne
    Moja czasem tez miewa taka temp. I lekarz mowil mi,ze to jest ok.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Moj spi obecnie juz 1.5h musimy go wybudzic bo potem kto w nocy spac bedzie. A o 2.30 kapiel.

Gosia Twoja malutka tez tak lubi wiaderko? Jej nasz jest zafascynowany. Mam tylko zawdze trudnosc umyc mu glowe :-/ ale na szczescie nie denerwuje sie jak leje mu wode na oczy :-)

Laski pytanie!!
    CZY WASZYM DZIECIOM TEZ DRŻĄ TAK NOGI CZASEM ? JAKBY OTRZEPYWAŁ SOBIE NÓŻKE Z WODY??
    mojemu tez tak sie trzęsą, w szpitalu powiedziali mi,ze ja mam brac magnez i wapń i mu przejdzie,są dni gdy tego nie ma wcale,no ale karmimy glownie mm,moje jest jako dodatek,wiec moze to wystarcza

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Boroniówka jaki kochany Mieszus w avatarku <3

Stokrota bo ja zmierzylam malej tempke bo wydawala mi sie ciepla i ma 37,2 :( I nie wiem czy sie zaziebila na spacerku czy to normalne

Pomiedzy 36,5-37.5 to normalna temp u malucha, moj zwykle rano ma ok 37,1-37.3 chyba za cieplo go ubieram do snu

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniowka dziekuje za odpowiedz :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie z ta tempka. Mam nadzieje ze nie bedzie rosla.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp ki3dy trzeba leciec do lekarza to 36 i mniej i 38 i wiecej, kazda polozna mi o tym trabi ;)

Ma ktoras z Was chuste elastyczna? Szukam i akurat mam okazje kupic niedrogo chuste elastyczna tricot slen Babylonia, ma ktoras z Was?

do mnie wlasnie dzwonila tesciowa czy moze przyjsc j6tro do wnuka ;p powiedzialam ze nie ze chcemy odpoczac. Niewiem ile tym ludziom trzeba razy mowic ze w pierwszysch tyg wolimy byc sami z maluchem, sto razy tlumacz a i tak sie nwpraszaja...byla w poprzednia niedziele i chyba planowala co tydzien wpadac.. niedoczekanie.

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, Ash mi na ta nadaktywnosc malego polozna poradzila dlugo karmic, 20min. U nas maly poje 5-10 i przysypia przy cycu po czym ponosze go i probuje odlozyc to sie budzi, albo kupa w miedzyczasie i sie budzi, i w kolko tak sie bawimy godzinami. Poradzila budzic gdy przysypia, przy cycu, ale tak konkretnie np przebierajac itd i znow dac cyca zeby sie najadl dobrze, ze wtedy wydluza sie te 15-30 minutowe drzemki

moj maly przez te ciagle cycowanie przybral 330g w tydzien, na samym cycu, to chyba dobrze bo przekroczylismy juz mase urodzeniowa, wazy 3860 ale w sumie co w tym dziwnego jak ciagle na cyckach wisi! Duzy plus w tej calej sytuacji ze wysilki moje i niewyspanie nie ida na marne, a i ze mam naprawde piekne cycki teraz fajnie by bylo jakby takie zostaly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 20:12

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, co u Ciebie? Tulisz swoje maleństwo??

kasianadine
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888, mój M też zachwycony moim biustem :) taki duzy, jędrny i pełny :D
    Wyglada jak silikonowy!

Dobrze, że piszecie o tej temperaturze. Mój miał dziś 37.0, niby wiem ze ok, ale teraz już jestem calkiem spokojna.

Teraz zaczelam zazdroscic tych wiaderek do kapieli. Nie dziwie się, ze maluchy zachwycone. Ale już nie będę kupować, za dużo wszystkiego ;)

W herbatki na laktacje średnio wierze. Mysle, że trzeba po prostu dużo pic i jesc zdrowo i zróżnicowanie i tez niemalo :) Poza tym to raczej od osoby i dziecka zależy, nie od herbatek.

Jak kp synka, to przez cały ten czas nie miałam @ (tj. 11 miesięcy). Jak odstawiłam od piersi to równo po miesiącu dostałam @.

asia888 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie (chyba asia) ze moze za cieplo ubierasz do snu. A sprawdzasz cieplote na karku?
    Ja tak sprawdzam i jak ma goracy to np sam pajacyk wkladam a letni to tez z body pajac plus czapeczka itd:))

Moj krolewicz zasnal a ja czekam z kapiela od 19. Zaraz pewnie sie obudzi. Nie wiem czemu on tylko wieczorami i noca spi normalnie. W dzien to tak jak ash mam.

Jutro u nas pierwsze wizytacje. W sumie ma byc 7 osob

Dziadkowie itd.
    Jakos moze przezyjemy te zlote rady;)
    Dzis z mezem sprztaalismy na raty.. Kregoslup wysiada

Jem chalke i czekam i patrze na mojego aniolka:) bo tak wyglada jak spi:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 21:29

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Moj krolewicz zasnal a ja czekam z kapiela od 19. Zaraz pewnie sie obudzi. Nie wiem czemu on tylko wieczorami i noca spi normalnie. W dzien to tak jak ash mam.
    Ja mam dokładnie tak samo - u nas od ok. 18-19 dziecko przechodzi w tryb nocny i śpi aż miło. Też czekam aż się obudzi, żeby przewinąć, nakarmić i położyć się z nią spać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, Ash, Gosiak my mamy chybw podobny "typ" dzieci ;-)

Gosiak, ash lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn to sie zapsul wczoraj! Do tej pory w dzien spał idealnie, co 3 h karmienie, szybka zmiana pieluszki i znowu spał.
    A dzis to jakiś koszmar. Pospał 2h, obudziłam go na kąpiel i teraz znowu spi.
    Ciekawe jak noc bedzie wygladała!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nakarmilam corcie i teraz juz obie idziemy spac.
    Dobranoc! Przespanych nocek zycze :*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się jeszcze nie obudziła, a ja bym już dawno poszła spać tylko mi się nie opłaca, bo zaraz się obudzi i będzie przewijanie, karmienie... ehhh

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2532 2533 2534 2535 2536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ