Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas karmienie nr 2, pospal dokładnie do 3:30:)
Wczoraj marudził w lozeczku, mam nadzieje, ze dzis odpadnie przy piersi.
U nas wrzaski w dzien sie skończyły jak zaczęłam dawać mu dwie piersi. Jak juz widze, ze nie je, tylko sobie robi z piersi smoczek, to go przystawiam do drugiej. Nie zawsze zje, ale spróbować trzeba
-
Kurcze tylko u nas dziwne jest to poniwaz mala dostaje oprocz ćyca mm wiec teoretycznie powinna spac dluzej a tu klops.. Teoria swoja droga a zycie swoja.. Mam wiec szczera nadzieje ze jak przejde na mm w 100 % to wtedyjuz bedzie krpiej z tym spaniem.. A przy okazji znacie sposoby maturalne insprawdzone by zakonczyc laktacje?? Bo branie bromergonu mi sie nie usmiecha.. Owijanie bandazem elastycznym tez..
-
Pia moja n cycu od 5 tez byla i usypiala wiec ja przebrala, tylko bo narobila solidnie przystawilam znowu i znowu usypiala i odlozylam i tak spi od 5.30
a ja odciagam bo przez ta noc i to ze bylo wiecej spania niz ssania cyca to juz czuje mocno lewa piers i boje sie zastoju.. A juz mialam w lewej 2 wiec nie chce teraz tego z prawa przerabiac
-
U nas tez prawie cala noc mi dzieciatko stekalo
Ale się umordowal bidulek. Dopiero rano poszły baczki i kupa. Ale ciągle steka.
Bella, jak ja kończyłam karmienie dziecka, tzn nie chciałam juz produkować mleka, to nie dostawialam dziecka wcale, ale odciagalam laktatorem tylko trochę, żeby sobie ulżyć i jak była taka potrzeba (malutko!). Odciagalam coraz mniej. Poszło bardzo sprawnie i szybko.
A ja czuje się dobrze, nie wymiotuje. Może rozejdzie się po kościach. Tymek troszkę posmarkuje i pokichuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 07:03
-
Witam z karmienia. Pia mój różnie trochę podkurczone, trochę proste. W czasie płaczu ma podkurczone jak boli brzuszek. Jak relaks to puscic potrafi i wyprostować.
A czy wasze dzieci na KP potrafią się zkrztusic? Mój tak ledwo czasem może oddech złapać, i taki świszczacy jest potem. Czasem mnie martwi czy mu się to mleko nie dostanie gdzieś bo potem zakaszle nawet?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 07:27
-
Lara, mi pediatra mówiła, że ten oddech jest od ulewania/refluksu - bo się cofa kwas solny. I że gdyby się poważnie zakrztusiła i by wleciało coś do płuc a to się bardzo rzadko zdarza, to nie będę miała wątpliwości.
Małami, ja miałam wizytę domową prywatnie.Stokrota :), mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny mamy odparzenie na pupce :(juz wszystkiego uzywalismy a dzis mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej. Juz nie wiem co robic. Moze to od pampersow bo jasny gwint od czego???!!!! Pupka myta woda, przewijana zaraz po kupce. Mialam jakas probke dady teraz to mu zalozylam i obsypalam pupe maka ziemniaczana. Ale rece mi opadaja nie wiem co robic
jakies sugestie??
Zaraz zamowie eko pieluszki ale przyjda dopiero jutro albo i dalej