X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw to może jeszcze dodam wietrzenie pupy, ale pewnie to robisz. A może w ciągu dnia niech po leży w pieluchach tetrowych? Są bardziej przewiewne i nie uczulą na pewno.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc też masakra...mała nie spała od 23 do 5 i od 6.45 znowu na cycu...dołączam do mam zoombie...mama dzisiaj na spacer z nią pòjdzie a ja marzę by pòjść spać...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu,
    Moze to rzeczywiscie uczulenie od pampersow? Ja znam tylko sposoby, ktore opisalas, wiec nie pomoge :/

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak go zawine w tetre to zaraz wszystko bedzie mokre juz mi ciuchow brakuje do przebierania az ryczec mi sie chce

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, Sloneczna, ogladalyscie w TV odcinek? To dzis bedzie jeszcze smutniejszy, Marcina nie beda chcieli dopuscic do dziecka, przeplakalam prawie caly (ogladalam na ipli).
    Nie ogladalam. Dzis bedzie seans:) Pewnie przy cycu;)
    Moj przed w nocy teraz robi sobie przerwe od spania. Zwykle ok 4.

Dobrze ze sa te spacery..
    Chociaz na spacerze ja nie odespie.
    Lara moj sie zakrztusil pare razy. Je bardzo lapczywie. Wczoraj karmilam na siedzaca i sie zakrztusil. Od razu caly zczerwony a mi serce staje. Wtedy go przewracam na kolano i stukam w plecki lekko.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, jakbyś chciała podesłać syna albo narzeczonego, to mogę Ci paczkę dziś odstąpić, mam zapas.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa Gosia to ja nawet moge podjechac bo moj syn ma dzis dlugo lekcje a M do 19 w pracy.
    Napisze priva

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj czesto sie krztusi, je bardzo lapczywie, ostatnio nawet kilka razy podczas jednego karmienia :/

Jakie macie termometry ? Ten do dupki jest naprawde do d....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jak sobie radzisz z tym lapczywym jedzeniem. U nas to samo niestety :( wnerwia mnie to bo przez to nalyka sie powietrza a potem brzuszek boli :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, ja też znam tylko te sposoby co wypisałaś na problemy z pupcią.

Wiecie co leżaczek-bujaczek od Tiny Love to moje wybawienie. Funkcja kołyski dla noworodka i wibracji samej kołyski mnie ratuje, ofc nie zawsze, ale jednak! Zwykła kołyska tak na moje dziecko nie działa.

Zjadłam śniadanko! Idę myć zęby ;) I prasować.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie na lezaco. On na boku. Nawet jak uleje to splynie a wczorajto polecialo do srodka a ja zamarlam.

Agaa tak mi sie przypomnialo. Moze wypij kminek? Podbno pomaga na kolki. A probowalas innych kropli niz delicol? Delicol nie bedzie dzialac na wszystkie kolki.
    Chyba z kminkiem 2 lyzeczki zalac wrzatkuem bylo i pij

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam microlife nc 150. Sprawdza sie bo ma tez mozliwosc spr temp obiektow i tak sobie wode dokladnie sprawdzam;)

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia wytrzymuje w leżaczku-bujaczku 5-10 minut jednorazowo. Ale to i tak wybawienie dla mnie, bo w ciagu dnia mogę zrobić sobie herbaty, wysikać się, podgrzać obiad...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, nic nie poprasowałam :D karmimy się ;)

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasuje bodziakow i tetr. Tyle dziennie sie przebieramy wiec to bez sensu.

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tymek tez sie krztusi przy jedzeniu bo tak łapczywie je. Staram sie go odbijać kilka razy w trakcie karmienia czyli mu po prostu przerywam ssanie. Ulewa troszeczkę na szczęście wiec sie nie przejmuje.
    Dzis super noc, po wczorajszym mAsakrycznym dniu.
    Teraz spi mi na ręku, bo go cos obudziło i płakał :/ za chwile go dołożę i zobaczymy co on na to ;)
    Dzis jadę do rodziców, pójdziemy na spacer do lasu bo pogoda mega!
    Jadę pierwszy raz sama z dzieckiem. Muszę zabrać wózek, torbę z rzeczami i fotelik.
    Matka Polka :D

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Kurde dziewczyny mamy odparzenie na pupce :(juz wszystkiego uzywalismy a dzis mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej. Juz nie wiem co robic. Moze to od pampersow bo jasny gwint od czego???!!!! Pupka myta woda, przewijana zaraz po kupce. Mialam jakas probke dady teraz to mu zalozylam i obsypalam pupe maka ziemniaczana. Ale rece mi opadaja nie wiem co robic :( jakies sugestie??
    Zaraz zamowie eko pieluszki ale przyjda dopiero jutro albo i dalej :(
    mój się po dada nie odparza ;) zalezy chyba od pupy, ale ja smaruje linomagiem,a wycieram chusteczkami sensitiv i są super, do tego te pampersy zakladam tylko na noc a w dzień mamy pupę w tetrowych

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja wczoraj byłam matka zoombie, dziś nawet sie wyspałam, bo cyc był 2 razy i to po 3-4h :) wiec zyje...
    no ale eraz Maly daje popalić :) nie spi od 7..kweka cosik, kupka nie chce pojsc wiec sie prezy,krzyczy ze całe osiedle go słyszy. Ale za chwile zapuka pani połozna to moze sie nim zajmie i powie co i jak...

Dziewczyny ile jedza Wasze dzieci, mierzyłyscie?
    Ja spusciłam do butelki 120ml...Mlody wypił i jeszcze cyca ciągnął, kurde nie za duzo tooo???

Stokrota :) lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po pierwszym spacerku - z AsiaSzw i Ignasiem :)

Sue, Stokrota :), justta, AsiaSzw, słoneczna 85, asia888, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie GOsiak :)

Ja tez wyjde ale poki co czkema na polozna. PEwnie ok 13-14 wyjdziemy :):)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2545 2546 2547 2548 2549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ