Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Sue, Sloneczna, ogladalyscie w TV odcinek? To dzis bedzie jeszcze smutniejszy, Marcina nie beda chcieli dopuscic do dziecka, przeplakalam prawie caly (ogladalam na ipli).
Moj przed w nocy teraz robi sobie przerwe od spania. Zwykle ok 4.
Dobrze ze sa te spacery..
Chociaz na spacerze ja nie odespie.
Lara moj sie zakrztusil pare razy. Je bardzo lapczywie. Wczoraj karmilam na siedzaca i sie zakrztusil. Od razu caly zczerwony a mi serce staje. Wtedy go przewracam na kolano i stukam w plecki lekko.
-
AsiaSzw, ja też znam tylko te sposoby co wypisałaś na problemy z pupcią.
Wiecie co leżaczek-bujaczek od Tiny Love to moje wybawienie. Funkcja kołyski dla noworodka i wibracji samej kołyski mnie ratuje, ofc nie zawsze, ale jednak! Zwykła kołyska tak na moje dziecko nie działa.
Zjadłam śniadanko! Idę myć zębyI prasować.
-
Ja karmie na lezaco. On na boku. Nawet jak uleje to splynie a wczorajto polecialo do srodka a ja zamarlam.
Agaa tak mi sie przypomnialo. Moze wypij kminek? Podbno pomaga na kolki. A probowalas innych kropli niz delicol? Delicol nie bedzie dzialac na wszystkie kolki.
Chyba z kminkiem 2 lyzeczki zalac wrzatkuem bylo i pij -
Mój Tymek tez sie krztusi przy jedzeniu bo tak łapczywie je. Staram sie go odbijać kilka razy w trakcie karmienia czyli mu po prostu przerywam ssanie. Ulewa troszeczkę na szczęście wiec sie nie przejmuje.
Dzis super noc, po wczorajszym mAsakrycznym dniu.
Teraz spi mi na ręku, bo go cos obudziło i płakałza chwile go dołożę i zobaczymy co on na to
Dzis jadę do rodziców, pójdziemy na spacer do lasu bo pogoda mega!
Jadę pierwszy raz sama z dzieckiem. Muszę zabrać wózek, torbę z rzeczami i fotelik.
Matka Polka -
AsiaSzw wrote:Kurde dziewczyny mamy odparzenie na pupce :(juz wszystkiego uzywalismy a dzis mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej. Juz nie wiem co robic. Moze to od pampersow bo jasny gwint od czego???!!!! Pupka myta woda, przewijana zaraz po kupce. Mialam jakas probke dady teraz to mu zalozylam i obsypalam pupe maka ziemniaczana. Ale rece mi opadaja nie wiem co robic
jakies sugestie??
Zaraz zamowie eko pieluszki ale przyjda dopiero jutro albo i dalejzalezy chyba od pupy, ale ja smaruje linomagiem,a wycieram chusteczkami sensitiv i są super, do tego te pampersy zakladam tylko na noc a w dzień mamy pupę w tetrowych
-
hej
ja wczoraj byłam matka zoombie, dziś nawet sie wyspałam, bo cyc był 2 razy i to po 3-4hwiec zyje...
no ale eraz Maly daje popalićnie spi od 7..kweka cosik, kupka nie chce pojsc wiec sie prezy,krzyczy ze całe osiedle go słyszy. Ale za chwile zapuka pani połozna to moze sie nim zajmie i powie co i jak...
Dziewczyny ile jedza Wasze dzieci, mierzyłyscie?
Ja spusciłam do butelki 120ml...Mlody wypił i jeszcze cyca ciągnął, kurde nie za duzo tooo???Stokrota :) lubi tę wiadomość