Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
u nas pojawiło sie uczulenie na jonsona i teraz smaruje małą olejem kokosowym. Dupka poki co bez odparzeń tfu tfu. Użuwamy linomag i dady (już dwójki)
Usg bioderek mamy 1 kwietnia. W huśtawce mała potrafi zasnąćDziś w nocy karmienie o 1:30 i 4, nie dołączyłam do Was, bo oczy same sie zamykały. Wczoraj chyba znow kolka była, ale opanowaliśmy francę.
Mam nadzieje ze u Was tez w miare spokojnie. Dzis Pola ma dzien spania, jak wczoraj nic nie spala w dzien tak dzis budzi sie na cyca i drzemie dalej.
Aa no i 27 czerwca zostanę żonąSue lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Asiu ja uzywalam sudocrem z trzy dni jak młody miał takie konkretne odparzenie. Pomoglo. Teraz pupka jest piękna
a też już myślałam, że to kwestia pampersów.
Dzisiaj młody był ważonych i wyobrazcie sobie, że ten mój kluseczek w ciągu 2 tyg przytyl ok 800g, jestem w szoku. Waży już prawie 5 kg.
My zaraz też zbieramy się na spacerpogoda jest bosska. Tylko nie wiem jak ubrać młodego by się nie strzał...
-
moj od 4 rana nie spi
znaczy mala drzemka 15 minut o 10 i ryk i dalej heja...
musze go na sile uspac na brzuchu, albo na rekach....
w ciagu dnia jak sie znudzi, bedzie sie darł, ale nie usnie... od 3 tygodni chodze jak zombie ;/
czy to normalne zeby niespelna 2 miesieczne dziecko tyle nie spalo...?????????????
trace sily((
Gabrys zaczal sie do mnie usmiechac od kilku dni. taki juz swiadomy usmiech na moj usmiech
i juz gurzy powoli...
pobralam dzis mocz do zbadania bo trzeba powtorzyc badania po tej infekcji...az sie boje...
-
Rudasek wrote:hej
ja wczoraj byłam matka zoombie, dziś nawet sie wyspałam, bo cyc był 2 razy i to po 3-4hwiec zyje...
no ale eraz Maly daje popalićnie spi od 7..kweka cosik, kupka nie chce pojsc wiec sie prezy,krzyczy ze całe osiedle go słyszy. Ale za chwile zapuka pani połozna to moze sie nim zajmie i powie co i jak...
Dziewczyny ile jedza Wasze dzieci, mierzyłyscie?
Ja spusciłam do butelki 120ml...Mlody wypił i jeszcze cyca ciągnął, kurde nie za duzo tooo??? -
Sue robimy uroczysty obiad w restauracji razem ze chrzcinami. Wiecie, ciesze się, że bierzemy ten kościelny. Nawet jeżeli nie będziemy mieć wesela, jakoś zmieniły mi się priorytety
Co do sukienek to albo coś takiego :
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,Elizabeth-Passion,E-2723T,2014,item,25049.html
albo coś takiego :
http://www.vubu.pl/product-pol-62376-Rozkloszowana-elegancka-sukienka-biala.html
Ale jeszcze nie wiem, musze pomierzyć i zobaczyć który facon lepiej będzie leżał.
A Wy macie jakies portale z takimi właśnie kieckami ? Bo jak wpisze suknie ślubne to wszystkie długie i takie bardzo ślubneSue lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
czesc mamusie,
dawno nie zagladalam, nie dam rady Was nadrobic czasem podczytuje ale jakos nie mam mocy na pisanie.
Jestem zalamana, niestety moja mala nie chce jesc z cyca mam malo mleka odciagam ile sie da.. co 3h odciagam po nocy czasem jest max 70ml, w ciagu dnia 20-50ml czyli niewiele dlatego musze dawac mm. Polozna powiedziala ze musze sie wyluzowac wtedy mleko przyjdzie i tak kilka dni nie myslalam o tym a mleka dalej tyle samo a teraz znowu mam dola i ryczec mi sie chce tak bardzo chcialam karmic piersia i nie podawac mm a tu niestety jestem zmuszona mam zal do siebie ze nie potrafie wykarmic wlasnego dziecka:( pije jakies dziwne herbatki na laktacje, ktore tez niewiele daja. Probowalam przystawiac mala ale ona wypluwa cyca i wydziera sie i niby cos ciumka ale pociumka 30 min po 15 min kazdy cyc i dalej glodna, wiec musze podac mleko. Kupilam nakladki na brodawki i tez nie pomaga. Moze Wy mi cos poradzicie?
Nocki sa ciezkie ale jakos dajemy rade coreczka jest slodka i wynagradza mi wszystko mimo zmeczenia:) -
Maarta:) wrote:czesc mamusie,
dawno nie zagladalam, nie dam rady Was nadrobic czasem podczytuje ale jakos nie mam mocy na pisanie.
Jestem zalamana, niestety moja mala nie chce jesc z cyca mam malo mleka odciagam ile sie da.. co 3h odciagam po nocy czasem jest max 70ml, w ciagu dnia 20-50ml czyli niewiele dlatego musze dawac mm. Polozna powiedziala ze musze sie wyluzowac wtedy mleko przyjdzie i tak kilka dni nie myslalam o tym a mleka dalej tyle samo a teraz znowu mam dola i ryczec mi sie chce tak bardzo chcialam karmic piersia i nie podawac mm a tu niestety jestem zmuszona mam zal do siebie ze nie potrafie wykarmic wlasnego dziecka:( pije jakies dziwne herbatki na laktacje, ktore tez niewiele daja. Probowalam przystawiac mala ale ona wypluwa cyca i wydziera sie i niby cos ciumka ale pociumka 30 min po 15 min kazdy cyc i dalej glodna, wiec musze podac mleko. Kupilam nakladki na brodawki i tez nie pomaga. Moze Wy mi cos poradzicie?
Nocki sa ciezkie ale jakos dajemy rade coreczka jest slodka i wynagradza mi wszystko mimo zmeczenia:) -
Suri97 wrote:Gratulacje!
Jak tam u was? Emilek juz ma ponad miesiac
A co sie staki ze zakonczylo sie cc?
Co do suwaczka to wystarczy ze klikniej na jakikolwiek od ktorejs z dzieqczyn to przekieruje cie na stronke gdzie sie takie robi.
Najpopularniejsze chyba ti suwaczki.com Tam musisz kliknac na wiek dziecka i i tam krok po kroku zrobic suwaczek
U nas wszystko w porządku ; ) Mały jak go brzuszek nie boli jest bardzo grzeczny.
Z racji tego że byłam po terminie i nic kompletnie się nie działo, zero rozwarcia nic kompletnie dali mnie na wywołanie porodu. Parę godzin leżałam pod kroplówką, gdy już zaczęły się lżejsze skurcze to małemu spadało tętno ale na zapisie nie było aż tak tego widać tylko osłuchowo bardziej i lekarz twierdził że nic sie nie dzieje i zwiększał dawkę. Położne i studentki panikowały i biegały koło mnie z powodu tego spadku tętna przy skurczach . Ja patrząc na to wszystko załamywałam, ryczałam ciśnienie miałam 170/100 Poszły po innego lekarza ten mnie zbadał, dalej nie było żadnego rozwarcia a skurcze już były i w końcu on zadecydował że będzie CC bo i tak czy siak choć nie wiem jakbym się starała to naturalnie nie urodzę. Już po okazało się że wody były zielone. Nawet nie chce wiedzieć i myśleć co by było gdyby ten lekarz nie zadecydował CC .
o dzięki ; ) -
Gosia bylo super pospacerowac z Toba
Dziewczyny nie wiem jak wy to robicie ze wietrzycie dzieciakom pupy moj idzie spac to jak z gola pupa. Nie wspomne ze wlasnie mnie osralkupilam tormentiol jeszcze zobaczymy jak bedzie. Puki co zasypalam maka ziemniaczana i spi w eko pampersie.
Husteczek uzywalismy pampers sensitive ale juz ostatnio jak mu sie zaczerwienila pupa to przestalam uzywac i myje w rumianku a od dzis pod kranem mydlem.
Nadal mam dola z tego powodu. On pewnie taki niespokojny przez ta pupkeGosiak lubi tę wiadomość
-
Moj od 7 nie spi dzis eh
Na krztuszenie ja tezcstosuje ta pozycje do karmienia 'pod gorke' albo przerywam i przystawiam ponownie, slabo to pomaga ale troche
Ja tez niewiem jak wy wietrzycie te pupcie moj jak jest bez pieluchy uwielbia sikac dookola, niewiem jak mu te wietrzenie pupki zorganizowac -
Asiu jest jeszcze masz tormentalum. Podobne działanie do tormentiolu, ale bez szkodliwych składników. Ja ddzisiaj odebrałam f18 polecany przez Angelcie.
Przyszedł mi zapas oleju kokosowego
W taka pogodę nie wiem jak ubierać młodego. Dzisiaj miał jeszcze kombinezon zimowy, ale zastanawiam się czy czegoś lzejszego mu nie ubierać.