Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hmm moze to u mnie jest problem bo ja bardzo malo pije
Ja mieszkam w Gdansku na osiedlu kolorowym to jest kolo Oruni GornejDo Gosiaka mam 10 minut autem
Sylwia a ty mowisz caly czas o tej pediatrze Toczyskiej czy bylas u jakiejs innej?? Ja jutro jade do tej przychodni w ktorej Toczyska przyjmuje tylko pech jest taki ze ona dzieci zdrowych nie prowadzi w przychodni wiec ktos inny nas przyjmie -
Lara 82 wrote:Rudasku no to ci zazdroszcze tego jedzenia.
Ale ty chyba mowilas ze ci strasznie płacze, jak tam przestał?
Bo jak jesz wszystko to może dlatego płakał?
a wiesz co róznie. Są dni kiedy płacze a sa kiedy czuwa ale ma oczy smiejące, smieje sie i gada sam do siebie. Dzis tez gorszy dzin, najedzony, przebrany ale poołakuje a raczej drze sie..ale minuta dwie i tyle...minie 10 min i to samo. Brzuszek go raczej nie boli bo kupki ida i piedziochy, polozna byla i badała- brzuszek miekki. Wiec albo z nudów sie drze albo nie wiem o co mu chodzi....to taki kilkusekundowy przerażliwy płacz, nie wiem o co kaman:(, od samego rana tak ma...... -
Aha, bo czytam: Probiotyki da niemowląt są szczególnie zalecane przez pediatrów, gdy maluszek ma problemy z brzuszkiem: wzdęcia, zaparcia, biegunki, gazy jelitowe, kolka jelitowa, ulewanie.
I sama już nie wiem czy nie zapodać takiej kuracji po antybiotyku Janeczce... -
Glupia jestem bo tak za mna chodza nalesniki ale nie chce zeby malego przez to brzuszek bolal. Moze do masy wleje troche wody i mleko. Na razie Natus ladnie spi w wozku. Moglam troche odpoczac i poskladac pranie bo juz mnie blizna tak ciagnela z prawej strony. Ja pije bardzo duzo wody. Jutro ugotuje sobie kompot z jablek.
-
Juz pospane..
Znowu cyc.
Asia to szybko. Ja mialam zwolnienie do 27 lutego i dostalam za to kase dzis a przeciez urodzilam 18. Pewnie pozniej zrobia korekte. Ooby tylko be kontroli
Ja kupilAm ten Floraktin co pisala Rudasek ale nie podawalam jesCze bo mniej sie preZy.
Cos Angelcia ucichla -
słoneczna 85 wrote:Juz pospane..
Znowu cyc.
Asia to szybko. Ja mialam zwolnienie do 27 lutego i dostalam za to kase dzis a przeciez urodzilam 18. Pewnie pozniej zrobia korekte. Ooby tylko be kontroli
Ja kupilAm ten Floraktin co pisala Rudasek ale nie podawalam jesCze bo mniej sie preZy.
Cos Angelcia ucichla
Podobno dobry ten lek jest...nie próbowałam, ale polozna mi polecała, a to babka ktora nie zywi dziecka chemia i jakimis swiństwamitylko pamietaj 6 kropelek dziennie,nie wiecej..mozna go stosować nawet przez pół roku codziennie...
a u mnie znów pisk...no i wczoraj dokarmiłam go butla i swoim pokarmem i dzis jest bunt na cyca..nie bedzie ci,agnał i tyle...ale butla oki, zabiłby sie! co za dziad...nie chce odciagac non stop i podawac butli, po to mam cyce....masakra!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dorocia ja bym upiekla jeden wielki nalesnik i raczej na wodzie, skoro polozna zabronila ci nabialu to mleko i kefir odpadaja w pierwszej kolejnosci.
Jak to jest z ta skaza bialkowa ? Jedni mowia zeby nie jesc abialu bo jak jesz to bedzie. A inni mowiaze jesli wyeliminujesz nabial calkowicie, to poziej dziecko bedzie na niego uczulone... Zglupiec mozna... Jakto w kocu jest -
Ogolnie dieta lekkostrawna to biala maka wiec jakies pieczone bulki drozdzow, ciastka domowe, pieczone placki nalesniki mysle ze mozna
A jakie jecie owoce i warzywa ? Bo ja z tym mam najwiekszy problem... Mozna pomidor., ogorek i papryke ? Bo ja arazie jem w kolko marchew szpinak burak i cukinie. A z owocow jablko banan
Jecie zupe pomidorowa ? -
słoneczna 85 wrote:Padam na twarz bo on praktycznie spi tylko na dworze!!!
Mambalagan ale co tam..słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Ja jem ogórka zielonego, a pomidory i paprykę tak, ale gotowane/duszone w sosach. Mam już dość kanapek z szynką indyka/kurczaka i z ogórkiem. Ale co tam
Ale jak wcześniej nie jadałam białego pieczywa, tak teraz nadrabiam i mi smakujeasia888 lubi tę wiadomość
-
Te spacery sa cudowne!! Mam inne dziecko! Zjadł o 16, troche sie z tata pobawił i teraz lezy spbie ze smoczkiem i drzemie:)
Zaraz cycek i pozniej kąpanie, znow cycek i spac
Ja jem jak przed ciazy i w ciazy, z ta różnica, ze nie jem słodyczy i cytrusów.
Jeazcze powstrzymuje sie przed surowymi warzywami - mysle, ze powoli zacznę wprowadzać.
Ponoc z pomidorów lepiej wybierać Malinowe.
Dzis na śniadanie zjadłam owsiankę z dżemem jabłkowym i jogurt piatnicy, na obiad rosol i kurczaka pieczonego. My nie solimy, używamy za to duzo przypraw, wiec w sumie dla mnie dieta przy kp to kontynuacja mojego odżywiania z drobnymi restrykcjami:)
-
Ja lubię posolone, dobrze przyprawione ziołami potrawy. W ciąży jednak ograniczyłam sól o połowę. I tak zostało do teraz, ba nawet się przyzwyczaiłam
Jejku moje dziecko śpi nadal w wózku! Czyli od 17.00! Niesamowite! Mnie udało się zrobić kolację dla siebie i męża. Kanapki dla niego do pracy. I siedzę na komputerze
Dziewczyny, któe piją herbatkę z kopru włoskiego! Ile mam szklanek wypić tego naparu? Przy okazji spaceru kupiłam go w aptece. I już szklankę wypiłam