X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw Gosiak - gdzie mieszkacie?

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moze to u mnie jest problem bo ja bardzo malo pije :(

Ja mieszkam w Gdansku na osiedlu kolorowym to jest kolo Oruni Gornej :) Do Gosiaka mam 10 minut autem :)

Sylwia a ty mowisz caly czas o tej pediatrze Toczyskiej czy bylas u jakiejs innej?? Ja jutro jade do tej przychodni w ktorej Toczyska przyjmuje tylko pech jest taki ze ona dzieci zdrowych nie prowadzi w przychodni wiec ktos inny nas przyjmie :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Rudasku no to ci zazdroszcze tego jedzenia.
    Ale ty chyba mowilas ze ci strasznie płacze, jak tam przestał?

Bo jak jesz wszystko to może dlatego płakał?

a wiesz co róznie. Są dni kiedy płacze a sa kiedy czuwa ale ma oczy smiejące, smieje sie i gada sam do siebie. Dzis tez gorszy dzin, najedzony, przebrany ale poołakuje a raczej drze sie..ale minuta dwie i tyle...minie 10 min i to samo. Brzuszek go raczej nie boli bo kupki ida i piedziochy, polozna byla i badała- brzuszek miekki. Wiec albo z nudów sie drze albo nie wiem o co mu chodzi....to taki kilkusekundowy przerażliwy płacz, nie wiem o co kaman:(, od samego rana tak ma......

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, bo czytam: Probiotyki da niemowląt są szczególnie zalecane przez pediatrów, gdy maluszek ma problemy z brzuszkiem: wzdęcia, zaparcia, biegunki, gazy jelitowe, kolka jelitowa, ulewanie.
    I sama już nie wiem czy nie zapodać takiej kuracji po antybiotyku Janeczce...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze pić trzeba bardzo dużo przy KP. Jak mam małego nakarmić to zawsze bezpośrednio przed wypijam kubek wody - trochę więcej niż szklankę. No i oprócz tego normalnie pije. Jak wypije za malo, a KP to mnie boli głowa. :-)

• megg Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem naleśniki. Z dżemem brzoskwiniowy i białym serem

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w końcu wypilam tej coli troche :-) Niezdrowa wiec mam wyrzuty sumienia, ale dużo tego nie było ;-)

Na jutro wieczorem mam zamówionego pediatrę, jak nic się nie poprawi. A katar Tymka większy i robi się żółty. Lepiej nie jest.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupia jestem bo tak za mna chodza nalesniki ale nie chce zeby malego przez to brzuszek bolal. Moze do masy wleje troche wody i mleko. Na razie Natus ladnie spi w wozku. Moglam troche odpoczac i poskladac pranie bo juz mnie blizna tak ciagnela z prawej strony. Ja pije bardzo duzo wody. Jutro ugotuje sobie kompot z jablek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    AsiaSzw Gosiak - gdzie mieszkacie?
    Ja na Wiszących Ogrodach.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pospane..
    Znowu cyc.

Asia to szybko. Ja mialam zwolnienie do 27 lutego i dostalam za to kase dzis a przeciez urodzilam 18. Pewnie pozniej zrobia korekte. Ooby tylko be kontroli

Ja kupilAm ten Floraktin co pisala Rudasek ale nie podawalam jesCze bo mniej sie preZy.

Cos Angelcia ucichla

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam zwolnienie do 28 i dostalam kase, ale korekta jest juz zrobiona i dostane mniej pierwszego macierzynskiego.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Juz pospane..
    Znowu cyc.

Asia to szybko. Ja mialam zwolnienie do 27 lutego i dostalam za to kase dzis a przeciez urodzilam 18. Pewnie pozniej zrobia korekte. Ooby tylko be kontroli

Ja kupilAm ten Floraktin co pisala Rudasek ale nie podawalam jesCze bo mniej sie preZy.

Cos Angelcia ucichla

Podobno dobry ten lek jest...nie próbowałam, ale polozna mi polecała, a to babka ktora nie zywi dziecka chemia i jakimis swiństwami :) tylko pamietaj 6 kropelek dziennie,nie wiecej..mozna go stosować nawet przez pół roku codziennie...

a u mnie znów pisk...no i wczoraj dokarmiłam go butla i swoim pokarmem i dzis jest bunt na cyca..nie bedzie ci,agnał i tyle...ale butla oki, zabiłby sie! co za dziad...nie chce odciagac non stop i podawac butli, po to mam cyce....masakra!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja bym upiekla jeden wielki nalesnik i raczej na wodzie, skoro polozna zabronila ci nabialu to mleko i kefir odpadaja w pierwszej kolejnosci.

Jak to jest z ta skaza bialkowa ? Jedni mowia zeby nie jesc abialu bo jak jesz to bedzie. A inni mowiaze jesli wyeliminujesz nabial calkowicie, to poziej dziecko bedzie na niego uczulone... Zglupiec mozna... Jakto w kocu jest

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje Biogaja :)

Magdas lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie dieta lekkostrawna to biala maka wiec jakies pieczone bulki drozdzow, ciastka domowe, pieczone placki nalesniki mysle ze mozna

A jakie jecie owoce i warzywa ? Bo ja z tym mam najwiekszy problem... Mozna pomidor., ogorek i papryke ? Bo ja arazie jem w kolko marchew szpinak burak i cukinie. A z owocow jablko banan

Jecie zupe pomidorowa ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Padam na twarz bo on praktycznie spi tylko na dworze!!!
    Mambalagan ale co tam..
    Możemy sobie ręce podać - mam dokładnie tak samo. Chociaż dziś się położyłam z Janką jak w nocy - na łóżku w sypialni z dostępnym cyckiem i obie pospałyśmy z godzinkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ogórka zielonego, a pomidory i paprykę tak, ale gotowane/duszone w sosach. Mam już dość kanapek z szynką indyka/kurczaka i z ogórkiem. Ale co tam :P
    Ale jak wcześniej nie jadałam białego pieczywa, tak teraz nadrabiam i mi smakuje :)

asia888 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, Gosiak, u mnie tak samo. Z rykiem wyszliśmy na spacer. Uspokoił się dopiero jak go wytrzęsło na wertepach. I zasnął. Obudził się pod domem :D

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spacery sa cudowne!! Mam inne dziecko! Zjadł o 16, troche sie z tata pobawił i teraz lezy spbie ze smoczkiem i drzemie:)
    Zaraz cycek i pozniej kąpanie, znow cycek i spac :)

Ja jem jak przed ciazy i w ciazy, z ta różnica, ze nie jem słodyczy i cytrusów.
    Jeazcze powstrzymuje sie przed surowymi warzywami - mysle, ze powoli zacznę wprowadzać.
    Ponoc z pomidorów lepiej wybierać Malinowe.

Dzis na śniadanie zjadłam owsiankę z dżemem jabłkowym i jogurt piatnicy, na obiad rosol i kurczaka pieczonego. My nie solimy, używamy za to duzo przypraw, wiec w sumie dla mnie dieta przy kp to kontynuacja mojego odżywiania z drobnymi restrykcjami:)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię posolone, dobrze przyprawione ziołami potrawy. W ciąży jednak ograniczyłam sól o połowę. I tak zostało do teraz, ba nawet się przyzwyczaiłam :)

Jejku moje dziecko śpi nadal w wózku! Czyli od 17.00! Niesamowite! Mnie udało się zrobić kolację dla siebie i męża. Kanapki dla niego do pracy. I siedzę na komputerze :D

Dziewczyny, któe piją herbatkę z kopru włoskiego! Ile mam szklanek wypić tego naparu? Przy okazji spaceru kupiłam go w aptece. I już szklankę wypiłam :)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ