Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A w ogole dziewczyny mialyscie juz pierwsza wizyte u gina od czasu porodu? Bo ja mam jutro i jestem bardzo ciekawa co mi powiedza. Nie ogladalam swojego krocza, wiec nawet nie wiem co tam sie dzieje, ale od poczatku czuje sie swietnie, wiec chyba powinno byc dobrze. Ciekawa jestem czy mozna dostac zielone swiatlo na seksy przed uplynieciem 6 tygodni08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie kochane! Miałam trochę przerwy od forum, wybaczcie. Czasem coś podczytywałam, ale niewiele. Jak pisałam wcześniej trochę męczyłam się z zalążkiem depresji. Na szczęście dzięki szybkiem i mądrej interwencji mojego męża i położnej zwalczyliśmy to świństwo zanim miało czas się rozwinąć. Czuję się już dużo lepiej i nawet próbuję znowu troszkę karmić piersią. Jednak mleka mam mało i cały czas się dokarmiamy mm.
Mam nadzieję, że u Was same dobre wieści -
Nie pisalam dawno do was
jakos brak mi czasu
coraz wieksze te nasze dzidziulki:) ja patrze na mojego Jasia z takim podziwem jak sie uśmiecha i zaczepia:) juz pare razy udało mu sie powiedziec "aguuuu" piekne to jest
wychodzimy sobie juz na dluzsze spacerki:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f77b9dafc945.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e20676f6a8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73fadc1c68fb.jpgRudasek, Sue, mala_mi1982, bella84, Penelope, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
ash wrote:Laurka kryzys laktacyjny u Ciebie tak jak u mnie. U mnie juz sie korkuje, bo mały je chętniej i mniej sie złości choć nadal nie jest tak jak było.
Pij dużo i przystawiaj często do piersi.
mialam tez przez week. dokladnie bylo to samo..pił i nagle sie denerwował, płakał, szarpał- masakra! ale wiem tez ze mniej oiłam, byłam tak zabiegana ze nie mialam czasu. sciagnełam z cyca zeby zobaczyć ile tam mam i ledwo wytargałam 60ml z obu.....
ale juz wrocilo do normy, dzis 120ml z obu i jeszcze sie lało samoistnie, wiec pewnie jeszcze tam sporo mam, ale juz zostawiam dla Malego..bo lada moment sie obudzi :dash lubi tę wiadomość
-
Dziś zrobiłam podejście nr 2 jeśli chodzi o karmienie z butelki medela calma. Tym razem dobrze ją poskręcałam i rzeczywiście trzeba pociągnąć mocno żeby leciało ale....Moja Miśka się dwa razy tak zakrztusiła, że się przestraszyłam, mleko wylałam i wyciągnęłam cyca...ja nie wiem...ona ma jakieś mega ssanie chyba. Może dlatego przy piersi najada się w 6 minut. Znacie jakieś butelki o mniejszym przepływie niż medela ? Przecież czasem musze ją zostawić z moim D. i z butlą a tu takie cyrki. W ogóle boję się o to zachłystkowe zapalenie płuc jak ona mi się tak zakrztusi. Wtedy oddech łapie tak jak by się dusiła a po chwili się to normuje...nie wiem jak rozpoznać kiedy jest jakieś niebezpieczeńtwo. Przeciez nie będę przy każdym zachłyśnięciu jechać na IP bo to się zdarza od czasu do czasu jednak. ehhh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 22:36
-
A i byłam dziś u gina na kontroli. Powiedział, że mogę ćwiczyć co chcę. Spokojnie mięśnie brzucha też. Basen jak najbardziej. Nie widzi żadnych przeciwskazań do jakiejkolwiek aktywności fizycznej (jestem po cc). Myślę , że facet wie co mówi bo odbiera porody i wykonuje cc w szpitalu gdzie rodziłam i jest ogólnie szanowanym lekarzem. Bardzo chciałam z nim rodzić no ale Miśka zechciała przyjść na świat miesiąc wcześniej. Tak więc muszę tylko wyleczyć się z przeziębienia i ogarnąć karmienie butelką i śmigam na basen i może na jakiegoś fitnesa.
A odnośnie zabezpieczania się dostałam receptę na jakieś piguły dla kobiet karmiących piersią. -
Bietka wrote:Ja mam wizytę w pt, ale swój "pierwszy raz" mam już za sobą
czułam się trochę dziwnię, ale chyba to kwestia świadomości blizny. Ciekawa jestem co mi gin powie na temat mmojej blizny.
Bietka nie czekalas 6 tygodni? Nie kazali Ci czy sami tak zdecydowaliscie?
A macie jakas rade na linea negra? Chcialabym, zeby mi to paskudztwo jak najszybciej zniknelo! Moze smarowac kremem na blizny?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, ja tez nie moge na ta kreskę patrzeć! Cała ciaze jej nie było a teraz krecha na poł brzucha:/ czytałam, ze to moze sie utrzymywać nawet do kilku miesięcy po porodzie! No way!
Ja mam gina 31.03, mam nadzieje, że sa mi zielone światło do biegania, bo moje buty juz wyczyszczone tylko czekają na rozpoczęcie sezonu:) jej, chyba sie rozryczę jak pojde biegac:) ja spaceruje z wózkiem, ale raczej spacerem tego nazwać nie mozna - jak patrzą na mnie te matki posuwajace sie z prędkością 1km/h, to pewnie myślą matka wariatka:D a ja nienawidzę wolno chodzić!! Nawet w ciazy latalam jak perszing i wszyscy na mnie krzyczeli. Tomek nie narzeka:)
Ide na drzeme, bo książę za godzinę bedzie jadłspi juz ponad 3h!!
-
Heeej
Moja dzisiaj odespała troche w dzień na spacerkach i znowu jazda...ciągle przy mnie,ciągle przy cycu...nawet zasypiała przy suszarce a jak tylko wyłaczyłam to momentalnie płacz...czy to.ten skok rozwojowy? Śpie po 2h i to w dzień dzięki mamie...rano lekarz a mi głowa pęka a ile nocy jeszcze... -
Witam sie z karmienia dzis nr 1 od 30 min:) kurcze piszecie o zielonym swietle na sex a u mnie nawet jak je teraz dostane to maz jeszcze 4 tyg w morzu
ale jak wroci to beeeedzie sie dzialo.. Doskonale wiem jak to jest po Kilku tygodniowej abstynencji.. Normalnie jakby sie dziewica bylo ;p ze tak sie wraze i ciasno i boli hehehe
a my to przez infekcje koje grzybicze to wogole przed porodem ok 2 tyg tez nie wspolzylidmy wiec total czas abstynencji to bedzie jakies 11 tygodni!!! Masakra:p juz plan obmyslamy ze moze dziadki do nas na weekend jakis wpadna do malej a my na noc do hotelu :p hehe:D