Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hejoooooooooooo
u nas noce ok...po karmieniu o 20 obudzi l sie przed 1...pozniej 4 i 7....tak moze byc:)
ale od rana maruda, przbrany, nakarmiony lezy w wozku a ja go gibam na wszystkie strony...w tle odkurzacz:)
ja sie staram odkladac do lozeczka malego, ale dzis spal z namibo o nim zapomnialam:)chcialam zaczekac az zasnie a sama zasnełamhehehe ale ja grzecznie spie wiec Maly bezpieczny
my lecimy do szpitala na wizyte na 14, ciekawe co nam tam powiedza....
Kurdeu ns juz pogoda inna, ehhh....pochmurno, słonce ledwo sie przebija..a ja czuje ze juz mnie głowa boli -
Stokrota :) wrote:Ponowię pytanie bo nie było odzewu. Pozwalacie sobie czasem na zwykłą kawę przy kp ?
Tak jak mówi rudasek, można, ale najpierw wypij tak z pol kubka i zobacz jak się maluszek będzie zachowywal. Polozna mówila, ze dziecko może być pobudzone. Moja koleżanka pije dwie dziennie z lyzeczki z mlekiem, bo jej mala dobrze reaguje, nic jej nie jest i śpi ladnie. -
LadyDi wrote:Tak jak mówi rudasek, można, ale najpierw wypij tak z pol kubka i zobacz jak się maluszek będzie zachowywal. Polozna mówila, ze dziecko może być pobudzone. Moja koleżanka pije dwie dziennie z lyzeczki z mlekiem, bo jej mala dobrze reaguje, nic jej nie jest i śpi ladnie.
Dokladnie tak zrób, ja mialam wrazenie ze moj Maly byl pobudzony po herbacie, dlatego przeszłam na rumianek -
Gosiak wrote:O jaaaa, moje dxiecko owinięte kocykiem zgodnie z metodą dr Karpa wczoraj spało od 19 do 23:30, a dziś rano zasnęło na bujaczku na godzinę - mogłam się ogarnąć! I teraz znowu śpi!!!! Idę spać razem z nią - spróbujcie dziewczyny - słoneczna, lara, pia....
zawinęłam. smok w buźce. oczy jak 5 zł.leży sam! kwęknął tylko jak smoczek mu wypadł. zobaczymy co będzie dalejGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja pije zwykłą kawę, ale Pola wtedy nie spi. Jak wypije rano to nie śpi w dzień, a jak po 16 to ciężko ma w nocy usnąć. Także raz na parę dni , jak już padam na pysk, to wypije.
Dziś noc super, karmienie po 2 i o 5. 10 min ssania i kimkacudnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:55
Pola
Hania -
nick nieaktualnyNie pamietam kiedy ostatni raz cos pisalam.
U nas to co zawsze - grzeczne dziecko jest diablemAda koncertuje w nocy, ale nie sa to kolki tylko jej widzimisie. Dzisiaj mamy pierwsza wizyte u lekarza. Z kolei ja jutro sie wizytuje. Chcialabym usłyszeć, ze moge zaczac biegac, bo wygladam fatalnie... Polozna mowi, ze fajnie, ze brzuch mam plaski - owszem, jak leze ;/ ta faldka na dole mnie przeraza, to takie nie estetyczne. Rozstepy do tego zawijasa to pikus.. Pan pikus
.
Zeby bylo smiesznie to pisze do Was ze szpitala, bo juz miesiac czekam na wypis, tragedia... Salowe maja lepsze obroty niz te "cizie" z biura. -
he he ANgelcia no to ładne jaja
ja po wypis bylam 3 dni po porodzie i byl gotowY
No ja też mam nadzieje, ze juz moge sie ruszać, choć ja już przysiady z Mlodym na rekach robie, tak max 30 dziennieale tez bym chciala cos na brzuszek..no i marze zeby mi ta kresa zniknęla bo wyglada fatalnie
jak w ciazy wygladała super na brzuszku tak teraz dramat!
Ja sie wybieram na zumbe:D
-
ja dostałam wypis od razu.
koniec aktywności własnej matki. musi być cyc. ale udało mi się obrać ziemniaki do obiadu. gdyby nie mama moja, która zawsze ofiaruje nam 2-3 obiady na tydzień to nie wiem co byśmy jedlimrożonki:D zupy gotuję też na 4 obiady i połowę zamrażam.
jak wy się same organizujecie? przecież mama mi zawsze nie będzie gotować. -
Pia, ja się prawie w ogóle nie organizuję. Rano śniadanie robi nam mąż, gotuje też zupę co 2-3 dni. Zostawia mi ziemniaki obrane rano, do tego jem mięsko z zupy np.
Rano też robi mi kilka herbat i jeszcze termos do picia - w razie gdybym totalnie była uziemiona.
Nie sprzątam w ogóle, czasem rano w ramach rozrywki uda mi się wstawić pranie.