Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie pije prasdziwej kawy tylko inke.
Boze ja juz nie mam sil. Chodze dZis i placze bo maly nie chce spac. Teraz usiadlam w fotelu i maly u mnie lezy i tak przysypia a jak go odloze to zalewa sie lzami.
Nie mam jak ugotowac obiadu. Ciagle jestem sama. No zalamka:/ -
Słoneczną mam to samo, jestem załamana, jak ktoś pisze ze mu dziecko śpi 1 godz to juz zazdroszcze. A ja nie mam pomysłu jak sama wyjść z domu.
To nie możliwe, spróbowała w sobotę na 20min. Po karmieniu i co ledwo wyszlam darl się cale 20min. Nic nie pomagało. -
Słoneczna, a próbowałaś owinąć?
Nie chcę zapeszać, ale Janeczka dziś śpi już trzeci raz - za każdym razem godzinkę z haczykiem.
A ja jeszcze dobrze nie umiem jej owijać, ciągle widzę, że robię jakieś błędy...
http://www.bliskodziecka.com.pl/metody-uspokajania-niemowlat-zasada-pierwsza-spowijanie/ -
Lara, ja daję, ale widzę, że ma okresy kiedy naprawdę je i łyka długo i dużo a w międzyczasie sobie ciumka...
U nas na szczęście noce są w miarę ok...
Ja chyba aż kupię specjalną pieluchę bambusowo-muślinową 120x120 specjalne do tego otulania, bo kocyk powinien być kwadratowy, a większość mam prostokątnych. -
Suri97 wrote:Prawie kopiuj wklej
Najpierw musisz dac "Cytuj". Wtedy wyskoczy ci caly html. I to musisz po prostu skopiowac. Od poczatku do konca.
Tylko bez poczatkowego [ QUOTE] i koncowego [\QUOTE] I potem wystarczy edytowac posta na 1 str i tam to wkleic
Done!Sue, Penelope, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:
Mamy, które mają chusty do noszenia - jaką kupić? Wiem tylko, że bardziej polecają tkane niż elastyczneAle jaka firma, jaka długość?
Mam elastyczną i tkaną z Lenny Lamb. Polecam bardzo firmę. Jeśli chodzi o chustę to dla początkującej chustomamy lepsza będzie elastyczna, bo zawiązujesz ją na sobie i wkładasz dziecko. Chusty tkane wiąże się i dociąga z dzieckiem na ręku, co nie jest na początku wcale takie proste. Minus elastycznych jest taki,że one są dobre tylko dla małych dzieci, ale nie pamiętam do ilu kg. Większych pewnie nie utrzymają zbyt dobrze (chociaż mogę się mylić).Pia Gizela, asia888 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Łączę się w bólu. Jeszcze co moja mama dzwoni i mówię, że karmię, to słyszę "daj mm, masz za chude mleko, dziecko jest głodne, zagłodzisz go". Chwilami zaczynam wierzyć w to chude mleko
U mojej córci to na 100% potrzeba bliskości, ona się najada, a w międzyczasie sobie tylko ciumka, chce być blisko.
Ja jej tego nie odbiorę na pewno.
Angélique89 lubi tę wiadomość