X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra u mnie tez nie rozumieja ze on jest za maly na wizyty byl szwagier ze szwagierka i tescie to maly 2 dni dochodzil do siebie byl bardzo nie spokojny... No ale jak kazdy podchodzi tyca i chce brac na rece jak zabawke to nic dziwnego ze dla dziecka to za wiele... Nie rozumieja tego i sie obrazaja....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zycze cierpliwosci i aby maluszki pospaly cos w dzien
    moj odpukac "w miare" spi w dzien i mam czas jakis dla siebie

czytam terz o tych skokach rozwojowych, ale to by za dlugo trwalo a pierwszy podobno jest w okolicach 5 tyg, zobaczymy czy moj na to zareaguje

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze rano Bilal go brzuszek ale ok 10 poszły super gazy, i kupy i wiem ze teraz nic go nie boli!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moj od 7 nie spi jest wisk w kolko i cyc tez juz jestem koszmarnie zmeczona zeby chociz z godzine pospal... A to tylko 15min drzemki i cyc znow, juz mam dosc dzis....

Moj na przewijaku dostaje hiserii... A i czesto zasika wszystko do okola i musze go w kolko przebierac to wisk jest jeszcze wiekszy....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaję zasadę, iż nie wtrącam się w życie innych ludzi. Są dorośli, wiedzą co robią. I tego samego oczekuję od nich. Moje otoczenie już to chyba wie, bo rzadko coś mówią ;)
    A najgorsze dla mnie jest wtrącanie się w moje sprawy na płaszczyźnie macierzyństwa. Dlaczego? Bo ktoś podważa to, że jestem dobrą matką dla swoich dzieci i każda tego typu uwaga uderza we mnie z ogromną siłą. Przecież ja robie wszystko dla dzieci, staram się w 100 % żeby im było dobrze.
    Może nie jestem dobrą panią domu, kucharką, czy business woman ;) ale matką dla moich dzieci jestem najlepszą czy się to komuś podoba czy nie!

• Topola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy smarujecie buźki dzieciaczkom jak idziecie na spacer? Bo położne kazały jak najmniej kosmetyków wszelakich używać przy takim maleńkim dziecku ale sama nie wiem.

Widzę, że temat doradzających mam. U mnie to samo. Wiem, że chce dobrze ale doprowadza mnie to do szału. Automatycznie już zaczynam na każde jej słowo reagować agresywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:06

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego nie dziwię się, że się denerwujecie jak Wam ktoś podważa karmienie, pyta o płacz itp. Przecież robicie wszystko co w waszej mocy i jesteście dla waszych dzieci najlepsze. Oj można się wkurzyć

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście nikt się nie wtraca i nie daje złotych raz więc łzy :)
    Co do gości to ja jeszcze przed porodem zapowiedziałam, że przez pierwszy miesiąc gości nie przyjmuję i nikomu to nie przeszkadzalo. Do tej pory byli u nas tylko teściowie i moja siostra. Teraz już nawet bym chciała by ktoś nas odwiedzil :-P

Ja na dwór nie smaruje nicZym.

c7hyim7.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOPOLA , ja smaruje buźkę kremem babydream na wietrzną pogodę. Na co dzień nie smaruje mu buzi niczym.

ash lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziewczyny czy smarujecie buźki dzieciaczkom jak idziecie na spacer?
    Tak, kremem na słonce i mróz Klorane. Jest co prawda perfumowany ale sprawdza się świetnie. Zresztą płyn do kąpieli też mają niezły.
    Ogólnie to buzię też od czasu do czasu smaruję bepanthenem, jak się pojawiają jakieś krostki. Buzia jest po nim ładna.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to może też powinnam jednak smarować. Sama nie wiem, mam trochę opory przed wszelakimi kosmetykami. Póki co używamy tylko oliwki i nic więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:47

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale brat Tobie powiedział... nie jest Twoja własnością jest Twoje i tyllko Twoje ( no i Twojego męza) . Wkurza mnie takie gadanie...

Współczuje Wam wtrącania się rodziny- mam w to jak zajmować się własnym dzieckiem... Moja tez na początku próbowała dorzucać swoje 5 grodzy i też włosy się mi na głowie jeżyły. aż powiedział co myśle o złotych radach i że jak będę potrzebowała takowej to o nią poproszę

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama na szczescie nie daje mi złotych rad, nawet ostatnio jak wyjeżdżała powiedziała, ze pieknie sobie daje rade i jest ze mnie dumna. Ale poradziła mi, ze jak Tomek ma czkawkę, to cycek pomaga, pomogła mi jak miałam nawal pokarmu. No i jak była u mnie, to nie wtrącała sie wcale, ale ugotowała mi obiady, zrobiła zakupy, poprasowała. Tomka na rece wzięła dwa razy i to owinęła go sobie w kocyk, bo stwierdziła, ze tak sie bedzie bezpieczniej czuła.
    A jak jej powiedziałam, ze położna kazała mi dokarmiać małego mm, to powiedziała "zamiast pomoc w karmieniu piersią, to na wszystko wciskają mm". Ona rodziła dzieci prawie 30 lat temu i stwierdziła, ze ona jest teraz od rozpieszczania. A teściowe uwielbiają krytykować.
    Jak mowi znane powiedzenie "kto nie zostaje artysta, zostaje krytykiem" ;)

Wszystkie jesteśmy zajebistymi mamami, a reszta niech spada na drzewo prostować banany :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja nie smaruję niczym. Też uważam, że im mniej kosmetyków tym lepiej.

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam sernik. Bez czekolady wiec powinno byc ok. Wyciekaja mi siki przez pieluchy. Nie wiem moze juz 2 powinnam kupic? Ale pepek nie odpadl nadal wiec utonie w tych dwojkach chyba

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tyg temu o tej porze moj urwis lezal juz u mnie na brzuchu.. Juz bylo po porodzie:) uf;))

Sue, Gosiak, ash lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze kupic ten leżaczek tiny love, bo w tym moim
    Chicco poki co mały nie poleży, a on jest do 9kg, wiec za długo go nie pouzywam i stoi bez sensu, a tak mogłabym uzywac jako łóżeczka w dzien, bo w ciagu dnia małego łóżeczko parzy i spi na kanapie, a my nawet nie mozemy sobie nóg wyprostować. Znalazłam za 389 zł i to w kolorze biało zielonym, wiec pasującym do mojego salonu:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja trochę zmienię temat z niespania i płaczu... Bo żadna jeszcze nic nie pisała. Dziewczyny zakocone, jak Wasze koty zareagowały na nowego lokatora?
    U nas właściwie strzeliły ignora. Ani się nie obraziły ani nie były zainteresowane, udawały, że Janki nie ma. Dopiero jedna od 2-3 dni się przemogła i przychodzi się położyć bliżej i mruczy - a wtedy Janka się od razu uspokaja. Pamięta ten dźwięk z brzucha ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez maja gdzies :)

Dziewczyny wrocilam od pediatry. Maly wazy ponad 4.5kg nie pamietam dokladnie. Wizyta super. I od dzis wszystkie ktorych dzieci maja problem z pierdami jemy MAJERANEK !!!Do wszyztkiwgo. Dxiala antywzdeciowo. :)

Gosiak, słoneczna 85, Penelope, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy duzo majeranku do przyprawiania, bo ja lubie:)
    Generalnie przyprawy sa dobre, bo pomagają na trawienie.

‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ