X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pomidorowej nie mozna. Bo kwasna.
    Ja jak zrobilam to nie jadlam;)

Boze paznokcie itd to abstrakcja;) muslalam ze pojde do fryzjera sle mylilam sie:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mlyn, zresztą jak zawsze ;-) w niedzielę wieczorem do szpitala dołączyła do nas również Maja, więc mam znów dwie panny do opieki i ręce pełne roboty. Każda trzeba kilka razy dziennie inhalowac, ostukiwac odciagac gluty non stop no i standardowe rzeczy jak karmienie, noszenie, przewijanie (a przy antybiotyki kupki rzadkie przy każdym karmieniu). Jest co robić.
    Ola czuje się już lepiej, Maja później zaczęła chorować, więc jeszcze ja mocno trzyma. Obie maja osluchowo jeszcze duże zmiany zapalne, ale ja widzę postępy :-)
    pozdrawiam i znów zmykam, bo ostatnio coś nie chcą spać a marudne przy chorobie okropnie.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu była na obiad pomidorowa, jarzynowa, brokuł i kalafior do drugiego dania, ryba, pomidor, ogórek, sałata, ryba gotowana na parze, klopsiki gotowane.

Ja już nie wiem co jeść. Wciąż coś nowego słyszę w związku z dietą matki KP. Osiwieję normalnie :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jajecznica była.

Mistrzyni zdrówka dla dziewczynek i sił dla ciebie!

Moja głowa prosi się o fryzjera, ale nie widzę tego. O kosmetyczce i paznokciach już nawet nie marzę :P

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 11 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mało intymne pytanie - czy któraś dostała już okresu?
    Ja dzisiaj, czyli po 2 mies od porodu. Zdziwiłam się, bo po pierwszym porodzie dostałam po 6 mies dopiero. A tu dziś taką niespodzianką, zwłaszcza że brzuch mnie w ogóle nie boli (a zawsze było nieciekawie).

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek tak jak Sue lubi rączki mieć do góry przy buźce. Nawet tak się urodził, z jedną rączką przy policzku :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak z tym okresem bo krwawię cały czas nadal od porodu. Niewiele, ale bez przerwy od ponad 3 tygodni.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 5 tygodni od porodu i ciągle krwawię :/
    Okres mam nadzieje, ze zawita dopiero jak skończę kp.

Mój maly sie bardzo słabo podnosi na brzuszku. W ogóle nie chce zakumac, ze tak można podnieść glowke i ze będzie fajnie :) Podnosi tylko głowę troche jak leży mi na klacie.
    Jak się przebudza, to go klade na brzuszek i zasypia na jakies pól godz jeszcze, a przy okazji puści pare bączków :)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem i seler i pomidorową...ogólnie jem normalnie. Nie jem tylko cytrusów i ostrożnie z przetworami mlecznymi bo zauważyłam, że mała ma jazdy. Nie trafiają do mnie rady "to można a tego nie można". To jest kwestia indywidualna. Trzeba próbować i obserwować swoje dziecko. To, że jedna nie może jeść pomidorów nie znaczy , że wszystkie nie mogą.Ja jem je bardzo często i moje dziecko je toleruje.Ale to trzeba wypróbować na samym sobie. Nie mozna dać się zwariować a problemy z brzuszkiem będą tak czy siak. Choćby się na samych sucharach jechało to układ pokarmowy musi się jakoś rozwinąć. Trzeba próbować produktów w niewielkich ilościach, obserwować malucha i jak nic się nie dzieje wprowadzać tego więcej do diety. Stopniowo. Nie można z założenia wyeliminować wszystkiego bo ktoś tak powiedział. Przecież musimy też dziecku dostarczać witamin, minerałów, składników odżywczych a ubogą dietą (bez wskazań tylko dlatego, że ktoś powiedział, że niczego nie mozna jeść) mu tego nie zapewnimy.

mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem pomidorowa, nawet nie wiedziałam, ze nie mozna:)
    Dzis zjadłam paczka, cholerną miałam ochotę :)
    Generalnie ponoc lepiej wybierać pomidory malinowe.
    Ja teraz robie sobie warzywa mrożone - wrzucam do garnuszka i sobie dusze.
    Mysle, ze jesli dziscko ma miec problemy brzuszkowe, to bedzie je miał - chocbysmy jadly suchary.
    Mam kilogram kiwi, nie wiem czy to małego nie uczuli:/

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mielismy wizyte poloznej i doktorowej. Z Natankiem wszystko w porzadku. Dzis caly dzien spokojny jak aniolek, teraz nie dawno zaczal marudzil, trzeba bylo go ponosic i teraz spi u taty na rekach. Ja mam chwile wolna, gotuje kompot z jablek. Mam takie ciemne przebarwienia z tylu na nogach i na brzuchu. Polozna powiedziala, ze to sa plamy poporodowe od watroby i zeby tego nie opalac bo moga zostac. Musze o tym poczytac.

No i polozna nie kazala jesc na razie nabialu i owocow ze wzgledu na wczorajszy bol brzuszka.
    Doktorowa natomiast stwierdzila, ze watpi ze moze miec maly skaze bialkowa bo na ciele nic nie widac, w rodzinie nic takiego nie ma. Ona by normalnie jadla wszystko i obserwowala malucha.
    I kogo mam sluchac?
    Niby dzisiaj nie jadlam nic mlecznego i byl spokoj, tylko teraz troche pomarudzil ale czy tak szybko to dziala? Przeciez kaza tydz conajmniej trzymac diete zeby zobaczyc efekty.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 11 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja tez jem pomidorowa, nawet nie wiedziałam, ze nie mozna:)
    Dzis zjadłam paczka, cholerną miałam ochotę :)
    Generalnie ponoc lepiej wybierać pomidory malinowe.
    Ja teraz robie sobie warzywa mrożone - wrzucam do garnuszka i sobie dusze.
    Mysle, ze jesli dziscko ma miec problemy brzuszkowe, to bedzie je miał - chocbysmy jadly suchary.
    Mam kilogram kiwi, nie wiem czy to małego nie uczuli:/
    Kiwi też jem. Dzisiaj nawet jadłam. U mnie jest git ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro zjem, na noc wole nie ryzykować:)
    Padam z nóg, mały teraz jeszcze sobie dojadl to czego nie zjadł po kapaniu;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie lekarza. Mały przeziebiony, zaczerwienione gardło, katar, osluchowo na szczęście czysty.
    Z ciekawostek: niemowlęta nie maja gorączki i katar może trwac 2 tygodnie i się nie martwić. Tylko żeby bardzo nie kaszlal i będzie dobrze. Uff. No i szczepienie tydzień po zakończeniu infekcji, nie przejmować się terminami.
    Doktor podobno dobry polecał szczepionkę 6w1, której nie bralam pod uwagę, a mowil ze jest najlepsza. I bądź tu mądry...

Młody od piątku przytyl 200 g, teraz wazy 4800 g i podobno wygląda na 3-miesieczne niemowlę ;-)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dalam mojemu m wychodne :-) A ja nakarmilam 2 dzieci, wykapalam 2 dzieci, uspilam 2 dzieci, poczytalam 'Koziolka Matolka', teraz leże pomiędzy nimi głodna i padnieta i nie mogę się wygrzebac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:43

Wysłany: 11 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    My po wizycie lekarza. Mały przeziebiony, zaczerwienione gardło, katar, osluchowo na szczęście czysty.
    Z ciekawostek: niemowlęta nie maja gorączki i katar może trwac 2 tygodnie i się nie martwić. Tylko żeby bardzo nie kaszlal i będzie dobrze. Uff. No i szczepienie tydzień po zakończeniu infekcji, nie przejmować się terminami.
    Doktor podobno dobry polecał szczepionkę 6w1, której nie bralam pod uwagę, a mowil ze jest najlepsza. I bądź tu mądry...

Młody od piątku przytyl 200 g, teraz wazy 4800 g i podobno wygląda na 3-miesieczne niemowlę ;-)
    Mała Mi a Twój ma duży katarek ? Kurde ja sie martwię bo my (ja i tatuś) konkretnie się poprzeziębialiśmy. Małą staramy się chronić jak się da i odpukać nie jest źle ale czasem mi harczy. Tak ciężko oddycha przez chwilę jak śpi, tak jak by miala katar. Po chwili przekręci się i oddycha normalnie. Gorączki nie ma, dwa razy zdarzyło jej się delikatnie kaszlnać ale sama nie wiem czy za dużo śliny połknęła czy to coś innego. Ostatnio mocno się pieni ;) Nie wiem czy z takim czymś już do lekarza lecieć....

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 11 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Dziś dalam mojemu m wychodne :-) A ja nakarmilam 2 dzieci, wykapalam 2 dzieci, uspilam 2 dzieci, poczytalam 'Koziolka Matolka', teraz leże pomiędzy nimi głodna i padnieta i nie mogę się wygrzebac ;-)
    Supermama :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 11 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak :-P mój połóg trwał regulaminowo 6-7 tygodni (2 ostatnie to bardziej brudzenie). 3 tyg przerwy i ooo....

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 11 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi jak ja doskonale Cię rozumiem... Mój co drugi tydzień ma wyjazdy służbowe, nie ma go trzy dni. Jak zostaje z dziećmi sama cała dobę (lub kilka pod rząd) bez choćby godziny oddechu (tak żeby ktoś pomógł i żeby wyłączyć umysł na chwilę) to wieczorami padam na pysk i nawet ręki do góry podnieść nie mogę. A u nas w nocy też Meksyk z kolkami. Nad ranem zawsze zastanawiam się czy kladlam się czy wstaje bardziej zmęczona. Kawę żłopie i cole. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:55

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 dni problemow brzuszkowych. Dzisiaj zostaly zakonczone mega kupka. Niestety musialam uzyc czopka glic. Natalka b. Plakala, prezyla sie. Juz nie wiedzialam jak jej pomagac zeby zrobila kupke. Nie pomogly dlugie masaze brzuszka ani podnoszebie nozek. Podawalam wpde, herbatki i nic. Dopiero czopek, pediatra i polozna.kazali dac polowe. Efekt natychmiastowy.
    Moj kot caly czas chce byc blisko dziecka, jaka N
    spi w wozku to Tiger pod nim. Jestem jednak b.ostrozna i pilnuje zeby nigdy nie zostal z.nia sam w pokoju.

U mnie juz nie ma krwawienia. Ale zakladam jeszcze.podpaski w razie W.

Mala.mi my jestesmy umowieni na to szczepienie.6w1. Kazdy musi.sam zadecydowac, bo opinii jest 1000.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 2557 2558 2559 2560 2561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ