X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue w mojej rozpisce diety ze szpitala jest napisane ze kiwi mozna - umiarkowane ilosci;))

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Mała Mi a Twój ma duży katarek ? Kurde ja sie martwię bo my (ja i tatuś) konkretnie się poprzeziębialiśmy. Małą staramy się chronić jak się da i odpukać nie jest źle ale czasem mi harczy. Tak ciężko oddycha przez chwilę jak śpi, tak jak by miala katar. Po chwili przekręci się i oddycha normalnie. Gorączki nie ma, dwa razy zdarzyło jej się delikatnie kaszlnać ale sama nie wiem czy za dużo śliny połknęła czy to coś innego. Ostatnio mocno się pieni ;) Nie wiem czy z takim czymś już do lekarza lecieć....

U nas wirusa przyniósł Kamil z przedszkola. Tez chronilam jak mogłam, ale się nie udało. U Tymka rozwijało się to z 5 dni, ale ja właśnie widziałam, ze cos jest nie tak. Kichal znacznie więcej, czy kaszlał nie jestem pewna, bo może mu się mleko cofa czy cos. Katar zaczynał się bardzo delikatnie, dziś juz miał mega katar rano po spaniu i charczal dziwnie.
    Lekarz mówił, by się nie martwić. Pod nos masc majerankowa, odciągąć katar frida niczym nie psikac chyba ze będzie konieczność, dawać witaminę c. I tyle. Iść do kontroli tylko gdy się zwiększy kaszel. Reszta przejdzie.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni mój wieczór dzisiejszy to nic w porównaniu do tego co masz ty. Ja miałam tak raz na razie. Poza tym mój syn chodzi do przedszkola, a ty Franka masz cały czas w domu? Bo chyba za mały na przedszkole. No i masz dwa niemowlaki. Dla mnie nie do ogarnięcia, podziwiam cie!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, właśnie wiem ze trzeba zdecydować ktora szczepionke wybrac. Tylko teraz znów zaczęłam się zastanawiać.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bylam dzisiaj u gina. 15 minut w poczekalni spedzilam czytajac o karmieniu piersia. To, co wyczytalam moze zainteresuje mamusie, ktore ledwo co jedza, a dzieci nadal maja gazy. Przeczytalam, ze w spolecznosciach roznych kultur na calym swiecie panuje ogolne przekonanie, zeby matka karmiaca piersia unikala ostrych przypraw i wzdymajacych warzyw jak fasola, brokuly, itp. ale to, co my jemy NIE MA wplywu na to czy dziecko bedzie mialo gazy, bo mleko nie jest wytwarzane z tresci naszego zoladka, ale z krwi.
    Takze co za tym idzie, temat alkoholu ma wiecej sensu. Zawartosc alkoholu w naszej krwi bedzie sie przekladala na mleko.
    I piwo nie pobudza laktacji, wrecz przeciwnie - hamuje. Takze jak matka karmiaca piersia pije regularnie piwo to moze miec wrazenie, ze ma pelniejsze piersi, ale to nie dlatego, ze produkuje wiecej mleka, ale dlatego, ze bobas jedzac bedzie mniej sciagal i zostawial piersi pelniejsze.
    Pomyslalam, ze to interesujace ujecie tematu.

Lekarka powiedziala, ze sie pieknie zagoilam i wszystko wyglada dobrze. Moge normalnie cwiczyc i znowu kochac sie z mezem, ale badanie bylo tak piorunsko nieprzyjemne, ze sie chyba jeszcze wstrzymam ;-/

Luna na 4 godziny zostala w domu z dziadkami i wszystko bylo dobrze. Nawet sie powerandowala po raz pierwszy, bo temperatura doszla chyba dzisiaj do 10'C! Zastanawialam sie czy malutka w ogole zauwazyla moja nieobecnosc LOL Ja te 4 godziny odczulam w cyckach! Myslalam, ze mi pekna.

Wczorajsza noc byla najlepsza jak dotychczas. Luna ani razu nie zaplakala! Az ja wzielam wybudzilam o 6:00 w koncu na karmienie.

Czy Wasze maluszki tez sie robia po miesiacu takie bardziej rozgarniete? Bo u nas do niedawna to bylo tylko spanie i jedzenie i kupy w miedzyczasie. A od kilku dni Lunka jest bardziej przytomna i oglada swiat i nawet nowy dzwiek z siebie ostatnio wydala :-D Cudowne to jest!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Powiedzcie mi Wy selera normalnie jecie? Ostatnio hbyło też pytanie o zupy pomidorowe, z przecierow można? Bo ja bym chętnie zrobiła ale się trochę boję.

Jadlam ostatnio kilka razy, bo moj tata ugotowal. Wszystko bylo ok. Wszystko mozna jesc, chodzi o to, zeby jesc zdrowo, bo zdrowe jedzenie jest zdrowe :] Kobiety, ktore karmia piersia i zapychaja sie fast foodami nie maja mleka gorszego jakosciowo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dobra, to ja trochę zmienię temat z niespania i płaczu... Bo żadna jeszcze nic nie pisała. Dziewczyny zakocone, jak Wasze koty zareagowały na nowego lokatora?
    U nas właściwie strzeliły ignora. Ani się nie obraziły ani nie były zainteresowane, udawały, że Janki nie ma. Dopiero jedna od 2-3 dni się przemogła i przychodzi się położyć bliżej i mruczy - a wtedy Janka się od razu uspokaja. Pamięta ten dźwięk z brzucha ;)

A czy Twoj maz dal kotom cos ze szpitala co pachnialo Janka zanim przyjechalyscie do domu? Bo moj maz tak zrobil. Nie wiem czy to cos dalo, ale czytalam, zeby tak zrobic. Nasz kot czasem podchodzi i wacha glowke malutkiej, a jak ona spi w wozku, to siersciuch kladzie sie gdzies obok wozka. Czesto jest blisko niej, ale z umiarem. Zrobilam kilka takich zdjec, gdzie wyglada jak kocia nianka hihihi

Topola super, ze sie odezwalas i ze juz u Ciebie lepiej!

Topola lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Słoneczna, że mam za mało pokarmu też słyszałam od mamy :D Ale dałą spokój jak jej mówię, że nie jest to możliwe, bo jak z jednej karmię to z drugiej aż mi cieknie. To teraz że za chude mleko. A dziś stwierdziła, że może lepiej dawać mu trochę piersi, resztę mm, a co mi zalega w piersiach to ściągać i wylewać! Te teorie zeszłego stulecia. MM jest receptą na wszystko :/
    A co do noszenia, to to samo słyszę, nie noś, nie pozwalaj spać na rękach, to niedobrze, że tak pozwalasz mu spać na rękach przy piersi, ty w domu nic nie zrobisz.

A przed chwilą dzwoniła teściowa, czy moje dziecko płakało dziś, bo jej się serce kraje, jak on płacze... A ja to chyba mam znieczulicę, czy jak?

Az ciarek dostaje jak slysze takie rzeczy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pia ja mam chuste tkana natibaby i jest super :) Stokrota vos slyszalam ze mozna dziecko sadzac dopiero jak samo bedzie siedziec ale moze zle slyszalam bo niby inaczej to zle na kregoslup wplywa...

Tez mam natibaby, ale Lunie sie niezbyt podobalo za pierwszym razem a moja mama twierdzila, ze ona jest za malutka. Zastanawiam sie czy nie dokupic elastycznej chusty. Ta natibaby jest przepastna i gruba!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wpadłam tylko na chwile :)

U Nas z kołkami już lepiej jednak systematyczność popłaca :)

Na trądzik niemowlęcy pomógł płyn oczyszczający z musteli i krem linomag teraz myjemy cetafilem i smarujemy cetafilem :)

Co do szczepień to biłam sie z myślami do samego wejścia do gabinetu w koncu zaszczepiłam refundowanymi plus rotawirusy inne dodatkowe będziemy robić pokoleń nie wszystko na raz :)

Z ciekawostek wczoraj dostałam @ ale to nie dziwne w koncu nie karmie piersią...

Pozdrawiam Wszystkie gorąco i zycze zdrówka tym co chorują...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, karmimy ;)

Gabrys przespal od godz. 20 do 1 :) ale niespodzianka ;)

jak czytam, co Pia pisze o mamie i tesciowej to sie wkurzam...

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy:) od 21 maly wytrzymal:)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powtórka z rozrywki. Pobudka o północy, jedzenie i niespanie. Otuliłam go teraz i leży w łóżeczku i ciumka smoka. Oczy jak pięć złoty.
    I jeszcze dostał czkawki. A mnie się chce spać...

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprawka: wcale grzecznie nie leży ...

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba cud... Zjadl i poszedł spać. Sam zasnal w łóżeczku... Dalam mu pieluszke do przytulenia... Pogadal sobie i śpi aaaaaa!!!!!! Nie mogę po prostu. I śpi nawet bez smoczka :O godzina zaśnięcia 2.20

Bez krzyku i płaczu? :O
    Niech ten stan trwa jak najdłużej :-)

A dodam ze dzisiaj sie chustowalismy, moze zaapokoil juz pragnienie matki?? I sie troszkę wyciszyl??
    Polecam chustowanie :-)

Aha i jestesmy po sszczepieniu... Mam nadzieje, ze to nie jego sprawa to grzeczne zachowanie.
    Moje dziecko bylo dzielne, nie plakal najgorzej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 02:50

asia888, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mój syn już od jakiegoś czasu jest batdziej ciekawy świata. Rozgląda się co się dzieje dookoła, dłużej skupia wzrok. Wczoraj doczekaliśmy się z mężem pierwszego świadomego uśmiechu :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pierwsze karmienie od 20:46 :p szok! Poszla wlasnie mega kupa, wiec się przebierzemy, druga piers i spać. Ciekawe ile pospi :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie zauważylam, ze pieluchy 2 są juz trochę male, wiec skoncze paczkę i zaczynać będziemy 3 ;)

Co do pologu, Ja krwawilam 3 tyg i teraz to nawet śluzu nie ma zbytnio.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ominęło mnie karmienie nr 1, które u nas było o 0:30. Witam się z drugiego od 4:40 czyli 4 godz przespala :D jaaaaaa :)
    Groszku gratuluję Ci ze dziećmi zasnął :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak sprobuje opatulic jak wroce. Teraz spi na dworze.
    Kupilam sobie kaszke dla dzieci to zjem...
    Pis moja msma tez tylko gada ze moze za malo pokarmu? I zeby nie nosic.. Te zlote rady mnie dobijaja. Nikt mi nie pomogl i tylko radza a ja chodze juz po scianach

A jaką kaszke? Bobivita ? Możemy ją jeść? :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2558 2559 2560 2561 2562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ