X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobre z tym najerankiem:)

Tak mysle o tym ogorku na kanapki- pisalyscie ze jecie ale czy to dobry pomysl?
    Teraz to sama chemia. Tak jsk i pomidory.

Ja lezaczka nie kupilam jeszcze. Nie wiem czy jupic tiny czy fisher. Musze poczytac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn ma rano godzinę aktywności - leży i patrzy. Ja sie wtedy ogarniam i jem śniadanie. Dzis owsianka z jablkiem.
    Jak spał to posprzatalam i odkurzylam.
    Bylismy na spacerze i po zakupy. Była moja przjaciolka u nas na kawę. Tymek spał wiec mogłyśmy poplotkowac.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spowijam ciasno pieluszka flanelową ale zamówiłam otulacz SwadleMe i dzis powinien byc.
    Ogórków nie jem tak jak i pomidorów. To nie sezon jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 16:01

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wątpliwości co do świeżego ogórka...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mij krolewicz spi troszke. Boze jaka bloga cisza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem świeżego ogórka codziennie do sałaty. Dla mnie ok.
    Gosiak wrote:
    Ja też mam wątpliwości co do świeżego ogórka...

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Stokrota :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem i ogóry i pomidory i to całkiem sporo.

sebza, asia888 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a umowilas sie juz do gina? Ja sie zastanawiam jak ja pojde.. Zawsze sa opoznienia i jak moj maz wytrzyma z malym. Pewnoe bedzie tak ze pojedziemy wszyscy a oni beda jezdzic w trakcie wizyty samochodem zeby nie plakal. Chyba ze sie cos unormuje przez tez 3 tyg..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogórków zielonych nie jem wcale, chyba, ze od mamy z ogródka. Te sklepowe to sama chemia.
    Pomidorów teraz nie jem, bo to nie sezon.

Słoneczna, ja wlasnie zamawiam tiny love:)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash a umowilas sie juz do gina? Ja sie zastanawiam jak ja pojde.. Zawsze sa opoznienia i jak moj maz wytrzyma z malym. Pewnoe bedzie tak ze pojedziemy wszyscy a oni beda jezdzic w trakcie wizyty samochodem zeby nie plakal. Chyba ze sie cos unormuje przez tez 3 tyg..

Jeszcze nie, umowie sie na koniec marca. Pojadę sama, umowie sie na 15 a z małym zostanie moja mama pewnie bo maz w pracy. Tymek bez jedzenia wytrzymuje 2,5 h bez problemu wiec myśle ze dam radę.

We wtorek idę na paznokcie, zostawiam syna z mamą. Nakarmię go i pójdą na spacer. Zobaczymy jak bedzie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kotka też zupełnie olała sprawę. Nic ją nie rusza. A jak mały się rusza, to aż ucieka :)

My po usg bioderek. Jest ok. Kontrola po 3 miesiącu życia.

Ja nawet nie myślę, co będzie jak będę musiała iść do jakiegoś lekarza!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeszcze kminek pomaga na uwolnienie dzieciaczka od gazów. Jak zjemy nasz krem z selera, to gotuję zupę kminkową :)

I majeranek będę jeść ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedaleko pada jabłko od jabłoni - Tomasz zasnął przy dźwiękach piosenki Smooth criminal i grze mojego męża na basie:)
    Zrobił wlasnie kupę, ale bie bede go budzić, za 20 minut sam wstanie, bo bedzie głodny:)

Co do spowijania - próbowałam dzisiaj z Tomkiem. Darł sie tak, ze az czerwony sie zrobił - uwolnilam rece i nagle spokój. Wiec jak widac nie każde dziecko to lubi;) tomcio musi miec rączki blisko buzi:)

Topola lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u nas to samo było, w woombie był wrzask aż miło... ale u nas znalazłam sposób - jak mała przysypia przy piersi to wtedy ją zawijam. Jak jest aktywna, nie da się w żaden sposób.
    Dzisiaj już chyba 4 raz to przećwiczyłyśmy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój synek nie lubi żadnej brzuszkowej pozycji, nie lubi i stąd mamy problem z tym że niezbyt często ma okazję ćwiczyć podnoszenia główki, zaraz płacz...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "wynalazlam" ze mój synek lubi jak mu kładę pieluszke, wręcz układam jakby wokół głowy i trochę jakby daszek nad oczami. Lubi być nią opatulony, przykryty, szybciej w senność zapada :) testuje już 3 dzień, działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:12

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój uwielbia leżeć na brzuchu, zwłaszcza spać. Główkę ćwiczy też jak jest w pionie, wtedy muszę na prawdę dobrze ją podtrzymywać, bo wygina się na wszystkie strony.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

No dla mnie to tez jakąś abstrakcja, mam umowiona wizytę w Katowicach 26 marca, no i jedziemy razem, ale jak to będzie to nie wiem, m bierze urlop.

Boże mówią ze to się normuje trochę w 3 miesiącu. Ja się tylko zastanawiam czy jak się zaczyna czy jak się kończy?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Wy selera normalnie jecie? Ostatnio hbyło też pytanie o zupy pomidorowe, z przecierow można? Bo ja bym chętnie zrobiła ale się trochę boję.

c7hyim7.png
‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ