X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobre z tym najerankiem:)

Tak mysle o tym ogorku na kanapki- pisalyscie ze jecie ale czy to dobry pomysl?
    Teraz to sama chemia. Tak jsk i pomidory.

Ja lezaczka nie kupilam jeszcze. Nie wiem czy jupic tiny czy fisher. Musze poczytac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn ma rano godzinę aktywności - leży i patrzy. Ja sie wtedy ogarniam i jem śniadanie. Dzis owsianka z jablkiem.
    Jak spał to posprzatalam i odkurzylam.
    Bylismy na spacerze i po zakupy. Była moja przjaciolka u nas na kawę. Tymek spał wiec mogłyśmy poplotkowac.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spowijam ciasno pieluszka flanelową ale zamówiłam otulacz SwadleMe i dzis powinien byc.
    Ogórków nie jem tak jak i pomidorów. To nie sezon jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 16:01

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wątpliwości co do świeżego ogórka...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mij krolewicz spi troszke. Boze jaka bloga cisza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem świeżego ogórka codziennie do sałaty. Dla mnie ok.
    Gosiak wrote:
    Ja też mam wątpliwości co do świeżego ogórka...

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Stokrota :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem i ogóry i pomidory i to całkiem sporo.

sebza, asia888 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a umowilas sie juz do gina? Ja sie zastanawiam jak ja pojde.. Zawsze sa opoznienia i jak moj maz wytrzyma z malym. Pewnoe bedzie tak ze pojedziemy wszyscy a oni beda jezdzic w trakcie wizyty samochodem zeby nie plakal. Chyba ze sie cos unormuje przez tez 3 tyg..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogórków zielonych nie jem wcale, chyba, ze od mamy z ogródka. Te sklepowe to sama chemia.
    Pomidorów teraz nie jem, bo to nie sezon.

Słoneczna, ja wlasnie zamawiam tiny love:)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash a umowilas sie juz do gina? Ja sie zastanawiam jak ja pojde.. Zawsze sa opoznienia i jak moj maz wytrzyma z malym. Pewnoe bedzie tak ze pojedziemy wszyscy a oni beda jezdzic w trakcie wizyty samochodem zeby nie plakal. Chyba ze sie cos unormuje przez tez 3 tyg..

Jeszcze nie, umowie sie na koniec marca. Pojadę sama, umowie sie na 15 a z małym zostanie moja mama pewnie bo maz w pracy. Tymek bez jedzenia wytrzymuje 2,5 h bez problemu wiec myśle ze dam radę.

We wtorek idę na paznokcie, zostawiam syna z mamą. Nakarmię go i pójdą na spacer. Zobaczymy jak bedzie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kotka też zupełnie olała sprawę. Nic ją nie rusza. A jak mały się rusza, to aż ucieka :)

My po usg bioderek. Jest ok. Kontrola po 3 miesiącu życia.

Ja nawet nie myślę, co będzie jak będę musiała iść do jakiegoś lekarza!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeszcze kminek pomaga na uwolnienie dzieciaczka od gazów. Jak zjemy nasz krem z selera, to gotuję zupę kminkową :)

I majeranek będę jeść ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedaleko pada jabłko od jabłoni - Tomasz zasnął przy dźwiękach piosenki Smooth criminal i grze mojego męża na basie:)
    Zrobił wlasnie kupę, ale bie bede go budzić, za 20 minut sam wstanie, bo bedzie głodny:)

Co do spowijania - próbowałam dzisiaj z Tomkiem. Darł sie tak, ze az czerwony sie zrobił - uwolnilam rece i nagle spokój. Wiec jak widac nie każde dziecko to lubi;) tomcio musi miec rączki blisko buzi:)

Topola lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, u nas to samo było, w woombie był wrzask aż miło... ale u nas znalazłam sposób - jak mała przysypia przy piersi to wtedy ją zawijam. Jak jest aktywna, nie da się w żaden sposób.
    Dzisiaj już chyba 4 raz to przećwiczyłyśmy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój synek nie lubi żadnej brzuszkowej pozycji, nie lubi i stąd mamy problem z tym że niezbyt często ma okazję ćwiczyć podnoszenia główki, zaraz płacz...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "wynalazlam" ze mój synek lubi jak mu kładę pieluszke, wręcz układam jakby wokół głowy i trochę jakby daszek nad oczami. Lubi być nią opatulony, przykryty, szybciej w senność zapada :) testuje już 3 dzień, działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:12

megg lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój uwielbia leżeć na brzuchu, zwłaszcza spać. Główkę ćwiczy też jak jest w pionie, wtedy muszę na prawdę dobrze ją podtrzymywać, bo wygina się na wszystkie strony.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

No dla mnie to tez jakąś abstrakcja, mam umowiona wizytę w Katowicach 26 marca, no i jedziemy razem, ale jak to będzie to nie wiem, m bierze urlop.

Boże mówią ze to się normuje trochę w 3 miesiącu. Ja się tylko zastanawiam czy jak się zaczyna czy jak się kończy?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi Wy selera normalnie jecie? Ostatnio hbyło też pytanie o zupy pomidorowe, z przecierow można? Bo ja bym chętnie zrobiła ale się trochę boję.

c7hyim7.png
‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ