SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Co pijecie z herbat? Bo ja herbaciara jestem i chciałam trochę ograniczyć czarna herbatę. Podobno można rooibos, a wy pijecie jakieś rumianki i co jeszcze? A herbata z kopru włoskiego to wmjakiej jest formie? Tzn jest rozpuszczalna czy taka do parzenia? Pomozcie, bo robię mężowi listę zakupów :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:35

• Bietka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję owocową i koper włoski taki do parzenia. Właściwie to wszystko. Reszta to woda.

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luncia znowu grzecznie spala od 0:30 do prawie 5:00, kiedy po 20 minutach stekania i poprutywania w koncu strzelila kupe i spanie sie skonczylo.
    Pokarmilysmy sie z obu, ale cos duzo jej sie na koniec ulalo. I jeszcze czkawki dostala, ech.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije z herbat fix z herbapolu dla matek karmiacych, lactosan z herbapolu, koper wloski taki w torebkach,

Z innych inke z mlekiem, wode, wode z sokiem jablkowym, wode z sokiem malinowym, kompot z jablek

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Masakra......... wczoraj nad ranem potarłam oko, nawet nie wiem kiedy, jak przewijałam małego pewnie i do wieczora rozwinęło mi sie ostre bakteryjne zapalenie spojówek. W jednym oku lepiej, w drugim gorzej. Pojechałam na sor i tam okulista stwierdził że jest jęczmień. Od wieczora wpuszczam jakies krople i maści z antybiotykiem, ale rano przeszło mi na gardło..... boję sie żeby nie rozwinęła się z tego angina....

Zachlastac się mozna. A juz było lepiej i mały też już był zdrowy....... Chociaz od kilku dni zauwazyłam jakby troszke mocniej mu charczało w nosku i w nocy sporadyczny kaszel - ale może to ślinka albo mleko.
    W każdym razie ide dzisiaj do laryngologa..... i zobaczymy. Jade do rodziców na tydzień. Małym będa zajmowa sie moi rozice a ja będę go brała tylko na karmienie.
    Załamac się można. Ciagle coś. A najgorsze, że niedługo szczepienie. Mamy max miesiąc żeby zaszczepic małego na rotawirusy....... ehhh. Jak siedzialam w domu było ok, tylko wyszłam do urzedu przychodni i proszę......

Ja piję głównie inkę z mlekiem i ziółka na laktację

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie te herbatki. Maja anyz;) lubie ten posmak laktoaan to tak tak jak fix tylko nie ma kminku a ma kwiat lipy. W srodku jest tez meliska:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja chyba pierwszą dawkę dam hexy + rotawirusy a kolejne dam 5w1. No i wymysliłam, że dzień przed szczepieniem zrobie małemu morfologie i wieczorem do pediatry żeby oceniła. I jak wszytsko będzie ok to rano szczepienie...... chyba tylko tyle mogę zroić żeby upewnic się, że wszytsko jest ok

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatkę Bocianek, z kopru włoskiego, z suszonych malin. Wszystko do parzenia. Jeszcze jak mi się chce słodkiego to piję na ciepło sok z malin.

Gołąbki jadłam po porodzie, ale bez tylko samo wnętrze bez kapustki :P

Powiedzcie a tą kaszę jaglaną to jak jecie? Bo ja tylko do mięska podaję z sosem. Jak inaczej mogę ją jeszcze jeść?

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez idziemy na morfologie przed pare dni. Przed szczepieniem jest jeszcze wizyta u pediatry.

Dziewczyny jak to z tymi hemoroidami u was?
    One zanikaja potem?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sloneczko ucielo sobie drzemke i potem pojdziemy na spacer. A popoludniu wizyta u chirurga. Nie wiem jak tam wytrwamy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu :)
    Mały kupa po tym jak nie wiem:)

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w Norwegii mówią tak samo jak piszą Laurka i LadyDi, że dieta nie ma wpływu na mleko ani kolki i wzdęcia u dzieci. Jedynie co to tak jak pisała Laurka,alkohol i ewentualnie zbyt duża ilość kofeiny. Mówią, żeby jeść wszystko i zdrowo bo i nam w połogu i dzieciom potrzeba witamin.

Jeśli chodzi o pępek to u nas po odpadnięciu tego kikutka jeszcze tam troszkę tego brudku było, nie było sucho od razu. Nawet krwi troszeczkę. Przemywałam cały czas tak samo wodą tylko i szybko to też zniknęło. Położna mówiła nam, że tak będzie i że to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:26

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu :)
    Mały kupa po tym jak nie wiem:)

wypróbuję ;)

Słoneczna, będzie dobrze:* Trzymam kciuki.
    Mnie chyba każda wizyta u lekarza z synem będzie stresować. Po wczorajszej wizycie na usg jestem tego pewna.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej stresuje mnie podroz i przetrwanie wizyty!!
    Moze sie troche wyreguluje. Dzis nawet drzemki robi. Jest postep;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a jaglanki sie nie gotuje??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas jakby mała poprawa z katariem, ale kaszel jeszcze jest, chyba sływa mu po gardełku i tam podrażnia biadaczek, już nie wiem jak jeszcze mogę mu pomóc, mam nadzieję że już niedługo mu przejdzie

pozdrowionka mamusie

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta jak u was pozatym. Ile Leos juz wazy??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki mam dzisiaj dzień fatalny...czuję się jak bym obuchem w łeb dostała....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o u herbatach. Napisałam mężowi, zobaczymy co kupi :-)

Ja gotuje kasze jaglana bez soli, a potem ją blenderuje z jogurtem naturalnym i cukrem. Można dodać owoców do blenderowwnia, albo potem na wierzch. Pycha, tak synowi przemycam kasze :-)

Mi hemoroidy nie przeszły po pierwszym porodzie. Ale ja się pozno zorientowałam, ze to mam i wcale nie leczylam :-(

‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ