X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Co pijecie z herbat? Bo ja herbaciara jestem i chciałam trochę ograniczyć czarna herbatę. Podobno można rooibos, a wy pijecie jakieś rumianki i co jeszcze? A herbata z kopru włoskiego to wmjakiej jest formie? Tzn jest rozpuszczalna czy taka do parzenia? Pomozcie, bo robię mężowi listę zakupów :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:35

• Bietka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję owocową i koper włoski taki do parzenia. Właściwie to wszystko. Reszta to woda.

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luncia znowu grzecznie spala od 0:30 do prawie 5:00, kiedy po 20 minutach stekania i poprutywania w koncu strzelila kupe i spanie sie skonczylo.
    Pokarmilysmy sie z obu, ale cos duzo jej sie na koniec ulalo. I jeszcze czkawki dostala, ech.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije z herbat fix z herbapolu dla matek karmiacych, lactosan z herbapolu, koper wloski taki w torebkach,

Z innych inke z mlekiem, wode, wode z sokiem jablkowym, wode z sokiem malinowym, kompot z jablek

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Masakra......... wczoraj nad ranem potarłam oko, nawet nie wiem kiedy, jak przewijałam małego pewnie i do wieczora rozwinęło mi sie ostre bakteryjne zapalenie spojówek. W jednym oku lepiej, w drugim gorzej. Pojechałam na sor i tam okulista stwierdził że jest jęczmień. Od wieczora wpuszczam jakies krople i maści z antybiotykiem, ale rano przeszło mi na gardło..... boję sie żeby nie rozwinęła się z tego angina....

Zachlastac się mozna. A juz było lepiej i mały też już był zdrowy....... Chociaz od kilku dni zauwazyłam jakby troszke mocniej mu charczało w nosku i w nocy sporadyczny kaszel - ale może to ślinka albo mleko.
    W każdym razie ide dzisiaj do laryngologa..... i zobaczymy. Jade do rodziców na tydzień. Małym będa zajmowa sie moi rozice a ja będę go brała tylko na karmienie.
    Załamac się można. Ciagle coś. A najgorsze, że niedługo szczepienie. Mamy max miesiąc żeby zaszczepic małego na rotawirusy....... ehhh. Jak siedzialam w domu było ok, tylko wyszłam do urzedu przychodni i proszę......

Ja piję głównie inkę z mlekiem i ziółka na laktację

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie te herbatki. Maja anyz;) lubie ten posmak laktoaan to tak tak jak fix tylko nie ma kminku a ma kwiat lipy. W srodku jest tez meliska:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to ja chyba pierwszą dawkę dam hexy + rotawirusy a kolejne dam 5w1. No i wymysliłam, że dzień przed szczepieniem zrobie małemu morfologie i wieczorem do pediatry żeby oceniła. I jak wszytsko będzie ok to rano szczepienie...... chyba tylko tyle mogę zroić żeby upewnic się, że wszytsko jest ok

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatkę Bocianek, z kopru włoskiego, z suszonych malin. Wszystko do parzenia. Jeszcze jak mi się chce słodkiego to piję na ciepło sok z malin.

Gołąbki jadłam po porodzie, ale bez tylko samo wnętrze bez kapustki :P

Powiedzcie a tą kaszę jaglaną to jak jecie? Bo ja tylko do mięska podaję z sosem. Jak inaczej mogę ją jeszcze jeść?

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez idziemy na morfologie przed pare dni. Przed szczepieniem jest jeszcze wizyta u pediatry.

Dziewczyny jak to z tymi hemoroidami u was?
    One zanikaja potem?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sloneczko ucielo sobie drzemke i potem pojdziemy na spacer. A popoludniu wizyta u chirurga. Nie wiem jak tam wytrwamy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu :)
    Mały kupa po tym jak nie wiem:)

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w Norwegii mówią tak samo jak piszą Laurka i LadyDi, że dieta nie ma wpływu na mleko ani kolki i wzdęcia u dzieci. Jedynie co to tak jak pisała Laurka,alkohol i ewentualnie zbyt duża ilość kofeiny. Mówią, żeby jeść wszystko i zdrowo bo i nam w połogu i dzieciom potrzeba witamin.

Jeśli chodzi o pępek to u nas po odpadnięciu tego kikutka jeszcze tam troszkę tego brudku było, nie było sucho od razu. Nawet krwi troszeczkę. Przemywałam cały czas tak samo wodą tylko i szybko to też zniknęło. Położna mówiła nam, że tak będzie i że to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:26

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu :)
    Mały kupa po tym jak nie wiem:)

wypróbuję ;)

Słoneczna, będzie dobrze:* Trzymam kciuki.
    Mnie chyba każda wizyta u lekarza z synem będzie stresować. Po wczorajszej wizycie na usg jestem tego pewna.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej stresuje mnie podroz i przetrwanie wizyty!!
    Moze sie troche wyreguluje. Dzis nawet drzemki robi. Jest postep;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a jaglanki sie nie gotuje??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas jakby mała poprawa z katariem, ale kaszel jeszcze jest, chyba sływa mu po gardełku i tam podrażnia biadaczek, już nie wiem jak jeszcze mogę mu pomóc, mam nadzieję że już niedługo mu przejdzie

pozdrowionka mamusie

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta jak u was pozatym. Ile Leos juz wazy??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki mam dzisiaj dzień fatalny...czuję się jak bym obuchem w łeb dostała....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o u herbatach. Napisałam mężowi, zobaczymy co kupi :-)

Ja gotuje kasze jaglana bez soli, a potem ją blenderuje z jogurtem naturalnym i cukrem. Można dodać owoców do blenderowwnia, albo potem na wierzch. Pycha, tak synowi przemycam kasze :-)

Mi hemoroidy nie przeszły po pierwszym porodzie. Ale ja się pozno zorientowałam, ze to mam i wcale nie leczylam :-(

‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ