Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie. Co pijecie z herbat? Bo ja herbaciara jestem i chciałam trochę ograniczyć czarna herbatę. Podobno można rooibos, a wy pijecie jakieś rumianki i co jeszcze? A herbata z kopru włoskiego to wmjakiej jest formie? Tzn jest rozpuszczalna czy taka do parzenia? Pomozcie, bo robię mężowi listę zakupów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:35
-
Luncia znowu grzecznie spala od 0:30 do prawie 5:00, kiedy po 20 minutach stekania i poprutywania w koncu strzelila kupe i spanie sie skonczylo.
Pokarmilysmy sie z obu, ale cos duzo jej sie na koniec ulalo. I jeszcze czkawki dostala, ech.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnycześć!
Masakra......... wczoraj nad ranem potarłam oko, nawet nie wiem kiedy, jak przewijałam małego pewnie i do wieczora rozwinęło mi sie ostre bakteryjne zapalenie spojówek. W jednym oku lepiej, w drugim gorzej. Pojechałam na sor i tam okulista stwierdził że jest jęczmień. Od wieczora wpuszczam jakies krople i maści z antybiotykiem, ale rano przeszło mi na gardło..... boję sie żeby nie rozwinęła się z tego angina....
Zachlastac się mozna. A juz było lepiej i mały też już był zdrowy....... Chociaz od kilku dni zauwazyłam jakby troszke mocniej mu charczało w nosku i w nocy sporadyczny kaszel - ale może to ślinka albo mleko.
W każdym razie ide dzisiaj do laryngologa..... i zobaczymy. Jade do rodziców na tydzień. Małym będa zajmowa sie moi rozice a ja będę go brała tylko na karmienie.
Załamac się można. Ciagle coś. A najgorsze, że niedługo szczepienie. Mamy max miesiąc żeby zaszczepic małego na rotawirusy....... ehhh. Jak siedzialam w domu było ok, tylko wyszłam do urzedu przychodni i proszę......
Ja piję głównie inkę z mlekiem i ziółka na laktację -
nick nieaktualnyCo do szczepień to ja chyba pierwszą dawkę dam hexy + rotawirusy a kolejne dam 5w1. No i wymysliłam, że dzień przed szczepieniem zrobie małemu morfologie i wieczorem do pediatry żeby oceniła. I jak wszytsko będzie ok to rano szczepienie...... chyba tylko tyle mogę zroić żeby upewnic się, że wszytsko jest ok
-
Ja piję herbatkę Bocianek, z kopru włoskiego, z suszonych malin. Wszystko do parzenia. Jeszcze jak mi się chce słodkiego to piję na ciepło sok z malin.
Gołąbki jadłam po porodzie, ale bez tylko samo wnętrze bez kapustki
Powiedzcie a tą kaszę jaglaną to jak jecie? Bo ja tylko do mięska podaję z sosem. Jak inaczej mogę ją jeszcze jeść? -
Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu
Mały kupa po tym jak nie wiem:)
-
Tutaj w Norwegii mówią tak samo jak piszą Laurka i LadyDi, że dieta nie ma wpływu na mleko ani kolki i wzdęcia u dzieci. Jedynie co to tak jak pisała Laurka,alkohol i ewentualnie zbyt duża ilość kofeiny. Mówią, żeby jeść wszystko i zdrowo bo i nam w połogu i dzieciom potrzeba witamin.
Jeśli chodzi o pępek to u nas po odpadnięciu tego kikutka jeszcze tam troszkę tego brudku było, nie było sucho od razu. Nawet krwi troszeczkę. Przemywałam cały czas tak samo wodą tylko i szybko to też zniknęło. Położna mówiła nam, że tak będzie i że to normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:26
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Pia, ja w garnuszku rozpuszczam troszkę oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego banana i albo świeże jabłko, albo mus jabłkowy i do tego wrzucam jaglanke:) mieszam i wrzucam do miseczki i polewam sokiem z malin albo borowek:) czasami tez dodaje troche cynamonu
Mały kupa po tym jak nie wiem:)
wypróbuję
Słoneczna, będzie dobrze:* Trzymam kciuki.
Mnie chyba każda wizyta u lekarza z synem będzie stresować. Po wczorajszej wizycie na usg jestem tego pewna. -
Hejka u nas jakby mała poprawa z katariem, ale kaszel jeszcze jest, chyba sływa mu po gardełku i tam podrażnia biadaczek, już nie wiem jak jeszcze mogę mu pomóc, mam nadzieję że już niedługo mu przejdzie
pozdrowionka mamusie -
Dzięki za info o u herbatach. Napisałam mężowi, zobaczymy co kupi
Ja gotuje kasze jaglana bez soli, a potem ją blenderuje z jogurtem naturalnym i cukrem. Można dodać owoców do blenderowwnia, albo potem na wierzch. Pycha, tak synowi przemycam kasze
Mi hemoroidy nie przeszły po pierwszym porodzie. Ale ja się pozno zorientowałam, ze to mam i wcale nie leczylam