X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka dzisiaj
    http://iv.pl/images/2330322016997225062.jpg

http://iv.pl/images/7367356635079575827.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 16:47

Sue, Lara 82, Penelope, mala_mi1982, MistrzyniWKochamCieMisiu, Katiś, truskawkax25, megg, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, sliczna dziewczynka!!:)

Moj rzadko sika na przewijaku, a jak juz, to tak dyskretnie, lezy na boczku i sika. Minę ma typu "psotnik szprotnik, jak jest cisza na przewijaku, to znak, ze cos sie dzieje:)

Moje dwa chłopaki sobie śpia obok, jeden głowa w jedna, drugi w druga stronę, a matka robi zakupy online i pije kawe:)

Mistrzyni, ja Cie na maksa podziwiam!! Ja z jednym czasami chodzę do tylu i obiad jem o 20, a Ty trójkę ogarniasz!
    Kobiety sa niesamowite! I na maksa zorganizowane:)
    Cos w tym jest, ze im wiecej pracy, tym lepsza organizacja czasu:)
    Chińskie przysłowie jest takie fajne "jesli masz za mało czasu, weź sobie dodatkowe zajęcie"

Suri97, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Dałam mleko modyfikowane po raz pierwszy wczoraj o 19 wypił 50 ml po piersi. Na jedzienie obudził się po 23 i dałam pierś i po niej mm, wypił 30 ml i nie chciał. Odbiłam i położyłam do kosza. Po kilku minut usłyszałam że coś się dzieje, zerwałam się a tam chlusnal serwatka przez usta i nos na prześcieradło, rękaw i główkę miał zalana. Dużo tego było. I co ja teraz mam myśleć? Co to jest. Nie dałam mm do rana, planuje dać ok 12 i 19 tylko mm a resztę dnia i noc podawać kp. Czy Wam się też tak zdarzało?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Penelope mi sie tak zdarzylo i teraz po kazdym mm trzymam w pionie 30 min i dopiero wtedy do lozeczka i koniecznie na boczek

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, koleżanki dokarmialy ale nie po każdym jedzeniu bo całkowicie zlikwidujesz laktacje sobie. Jedna zawsze dawała rano butelkę mm. Druga 2x dziennie o tych samych porach zawsze. Ja bym tak zrobiła,ze np. Raz czy dwa razy dziennie zawsze o tej samej porze. Np. Po tych najczęstszych kamieniach, gdy czujesz zecpiersi są bardziej opróżnione.

A troszkę jak uleje to nic. Mój czasem po KP ulejekonkretnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri - jaka ona piękna !! <3 w ogóle to mnie rozczulaja na maksa wszystkie niemowlaki.

Sue - coś w tym rzeczywiście jest. Trzeba być zorganizowanym, mi duzo jeszcze brakuje. nie mam czasu dla siebie, bo pewnie jak każda mama najpierw myślę o dzieciach, żeby były czyste, najedzone, radosne, a na końcu o sobie. A to też tak nie powinno być do końca. Dlatego muszę sie nauczyć jeszcze lepszej organizacji, żeby wygospodarować tą chwilę dla siebie na wyciszenie się np z książką.

Penelope - ja miałam tak z Maja bardzo często, w zasadzie od urodzenia ulewala - chlustala bo ma refluks żołądka. Najważniejsze to układać na boku, ja też pod materac podkladalam koc (czy klin) żeby główka była wyżej. No i trzymać po posiłku (szczególnie po mm) tyle czasu aż się odbije, nawet pół godz. Ja już do perfekcji opanowalam noszenie obu panien równocześnie. Dziecku nic się nie dzieje oprócz tego że straciło posiłek, więc szybciej może być glodne. Chyba po prostu przejadl się i stąd taka sytuacja.

Pochwalę się - moje panny dziś dały mi się pierwszy raz przespac porzadnie!! Nakarmilam o 21 a później dopiero o 4! Wytrzymały 7 godzin!, dla mnie to nie do uwierzenia. Normalnie cud miód :-D oby to nie był jednorazowy przypadek.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Właśnie Lara, mam zamiar już nie dawać za każdym razem mm, dziś będzie tylko dwa razy w dzień, około 12 i 19 i dłużej Go potrzymam w pionie i położę na boku. Mam nadzieję że się więcej w takim wydaniu nie powtórzy.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope u mnie było tak samo. Co do tego dokarmiania mm (miałam ci wczoraj napisać, ale zapomniałam) - dawałam początkowo po każdym 30 ml. Teraz daję rano 60 ml, w południe kolejne i przed spaniem. I też często ulewa, najwięcej ulewał jak dawałam mm po każdym kp. Chociaż teraz też ulewa, ale mniej i nie zawsze.

Nasze dziecko śpi dziś tylko na rękach, odłożone do łóżeczka po max. 5 min zaczyna płakać dopóki się go nie weźmie na ręce. I jak tu w domu coś zrobić? Nawet nie mam czasu dokładnie o chustach poczytać i wybrać czegoś dla siebie :/

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy wasze dzieci też popłakują, pojękują przez sen? Bo mojemu się zdarza i nie wiem co o tym myśleć.

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia pojekuja to malo powiedziane. Ja powiem wam ze dokładnie od czwartku wieczorem nie wiem co się stało, ale Piotrus strasznie płacze przy najmniejszym baczku. Jak robi kupkę tez. Ja juz chyba nie będę pila herbatki z kopru bo po niej jest jeszcze więcej baczkow. To jest tak przykre ze szok. Nawet jak go biorę do odbicia to brzuszek boli jak na nim leży na ramieniu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia mojemu sie zdarza czesto. Dzis w nocy to dal popalic. Prezyl sie i plakal. Kurcze sle ze przez to, ze zjadlam wczoraj nalesniki i kasztanka jednego. Tak mi sie chcialo;(

Bietka z tego co mi wiadomo to anty tpo robi sie w diagnozowaniu hiashimoto. Moja kolezanka miala w ciazy i to kazali jej badac

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze jednak ma wplyw na bobasa to co jemy.

Nalesniki na patelni robie bez tluszczu , nie byly odsmazane wiec myslalam ze ok.
    No chyba ze dzem morelowy? Ale dzemy jem wszystkief

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna! Coraz bardziej się boję tego ulewania i krztuszenia jak czytam Wasze historie. W panikę zaraz jakąś wpadnę. Póki co mój Mio czasem troszkę się zachłyśnie i kaszlnie raz czy dwa, albo uleje leciutko. Ale jak mu się kiedyś zdarzy zakrztusić porządnie to ja chyba zawału dostanę. Coraz bardziej mnie to przeraża!!!

Nasz też pojękuje przez sen często. Czasem nawet się przebudzi, zapłacze raz i zasypia spowrotem.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zwariuje...

Nocka dzis do bani. Ledwo zyje.
    Pobudka co 2 godziny, kurcze... Ehhh i Maly dzis spal z nami, nie miałam sily co chwile wstawac...

Boże, trzymajcie sie mamusie zakrztuszonych dzieciaczkow, na pewno wszystko będzie dobrze!!

Czy któraś juz przeszla na pampersy 3?
    Bo ja się zastanawiam... Misiek ma 4400 a jeszcze gdzies z 70 sztuk pampersów 2 nam zostalo..hmm, nie wiem czy kupować 2 jeszcze czy juz 3.

Macie jakies ćwiczenia na uda, brzuch i pośladki??

Aha, stosuje Sab simplex i chyba nie widzę poprawy :(

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuch- brzuszki na uda i posladki kroczenie czylijedna noga do przodu i przykucasz tak jakbys kroka do podlogi nisko robila najlepiej z ciezarkami w reku...

Groszek lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez poplakuje i popiskuje przez sen

i ulewa i krztusi sie

iu nas nocka do bani maly od4 do 8 nie spala od 8 tylko drzemki i cyc w kolko eh padam na twarz

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj pediatra "pocieszyła" mówiąc, że te sensacja brzuszkowe trzeba przeczekać, bo czasem nic nie pomaga.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sue wczoraj wazylam
    Z malym i bez i wyszlo ze on wazy 5,1!!
    Dwojki dopiero zaczelismy ale wydaja sue i tak duze!!

'
    Moj maly w ogole nie spi;( tylko drzemki po 10 min.
    Groszku u mnie w nocy tylko po 2 gidz. Czasem i to nie. Dzis o 6 go odlozylam a o 7.36 juz plakal

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja zaczynam rozszerzać dietę i nie jest gorzej. Naleśniki nnormalnie smaże na kropelce oleju.ostatnio nawet zrobiłam sobie frytki z selera :)

Moje dziecię mmruczy czasami przez sen, ale rąk jakby bylo mu przyjemnie

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja przeczytałam, ze wazylas Sue :) chciałabym z 5 kg ważyć :) ale mniej! :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 2573 2574 2575 2576 2577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ