X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to ta czekolada bo ja nalesniki tez smazylam i bylo git.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widze reklamę kinder bueno to mi jezyk do dupy ucieka, mam taka ochotę na cos czekoladowego, że to po prostu szok!!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w łóżeczku też przesypia max. 10 min, na rękach śpi nawet do 2h :/ Ale wystarczy go odłożyć do łóżeczka i ryk.

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem czekolade normalnie. W tym momencie nawet ;p malej nic nie jest tylko mi kg nie spadają :p

http://dziecisawazne.pl/czemu-dzieci-sie-budza-po-odlozeniu-lozeczka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:16

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje złote dziecko śpi po każdym karmieniu w łóżeczku lub kołysce ok 1,15-2h.
    No i na spacerze oczywiście.
    Dziś super noc, równo co 3h się budził, zjadł i od razu zasypiał a ja go odkładałam do łóżeczka. Wyspałam się :)

Potwierdzam, ze Espumisan działa! dziś 3 dzień stosowania i widzę, że jest dobrze.
    Jedynie rano stęka trochę i pręży się, ale bąki idą więc jest szybka ulga!

DZIŚ SKOŃCZYMY MIESIĄC O 17.50 :):):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:18

MistrzyniWKochamCieMisiu, Laurka lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam się w czwartek, zostało mi 5 kg do wagi sprzed ciąży, ale teraz to moje cycki ważą więcej niż wtedy. No i zmieściłam się w jeansy sprzed ciąży :D

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nastapilo chyba zjawisko relaktacji, super... ciekawe co ja z tym mlekiem będe robić - chyba męzowi zacznę proponować "posiłek" :/ a tak poważnie... MASAKRA!

Kupiłam sobie dzisiaj spodniew pull'n'bear - taki rozmiar jak przed... kocham to :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brakuje 3-4kg do wagi sprzed ciazy:) zalezy jak jem danego dnia:)
    No i myślę, że moj biust z 1,5kg wazy wiecej niż przed ciaza, bo przed ciążą miałam bardzo małe b a teraz D i juz mam za małe staniki:)

Dziewczyny, kiedy mnie przestaną bolec sutki? Bo prawa dalej jest pęknięta, ale długo sie bedzie goić, bo za kazdym
    Razem jak małego przystawie, to ta ranka sie odnawia (mam płaska brodawke, nakładki g...wno dały:/). Ale jak mam pełne piersi albo pod prysznicem boli jak cholera.. Przejdzie to?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Laurka, mozesz łaczyć mleko z dwóch odciagnieć ale w przeciągu mac 12h...i zanim je połaczysz muszą miec tę samą temperature. Ja trzymam w lodówce jedną butelke, do drugiej sciaga i tez wkładam, mieszam dopiero jak chce podać Malemu.
    Co do zakrztuszenia to dramat, nasz sie zakrztusił własną sliną jak miał 2 tyg...ledwo to przezylam :(
    teraz nam sie czasem "zachodzi",,,nie wiem o co mu chodzi :( ale zaraz go klepne, albo przyblize mu swoją buzię do jego i ocknie sie..:)
    Patrycja..wracajcie szybko do zdrowia :)

CO do ubranek to moj Maly w domku jest w pajacyku albo body na długi rekaw, spodenki i skarpetki, jak spi to przykrywam go b.cienkim kocykiem:) na spacer zakładam grubsze spodnie, buciki i kurtke:) czapa i apaszka:)
    u mnie noce juz coraz bardziej regularne, kąpiel i karmienie ok 20, potem cyc 24-1, 3-4 i 7-8 :) wiec w miareda sie zyc :) w dzien juz coraz mniej spi i trzeba sie nim zajmować, szybko sie nudzi wiec fantazje trzeba miec :)
    no i usmiech gości non stopppp :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko od 7 do 12 nie spał, tylko jadł, a teraz spi:) i spał od 12:30 do 14:30 i teraz spi od 15 w bujaczku :) i tak sobie mysle, ze nie mogłoby byc odwrotnie?
    W nocy tez jest regularność - je przed 20, potem 24-1, 3-4 i 6-7.
    Pozniej po 8 ma czas wiszenia na piersi i robienia kupy za kupa:) no i po spacerze sie uspokaja. Dzis we Wrocławiu paskudna pogoda, wiec siedzimy w domu, ale od poniedziałku ma byc nawet do 17 stopni, wiec bedziemy spacerować, moze sie wypuścimy gdzies w miasto:)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue u nas wczoraj i dzis plucha jak na jesien, tez siedzimy w domu a tak by sie chcialo gdzies wyjsc :( Maly przez ta pogode też marudny itd...ehhhh :(
    Mam nadzieje, ze bedzie tak ja piszesz to wtedy na 2h na spacer :d

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka już kilka razy przekrecila mi się z brzucha na plecy, Ola jeszcze tego nie potrafi. W ogóle zauważyłam, że Oleńka łapie wszystko później o jakieś dwa tygodnie np usmiechanie, reakcja na drugą osobe.
    Kurcze, nigdy nie chciałam ich porównywać, bo to dwie odrębne kobietki i każda rozwija się w swoim tempie, ale widzę ze robie to samoistnie, często nieświadomie.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierniczę... No i nie śpi...

Co te nasze dzieciaki mają z tym spaniem ??

Boje się świat wielkanocnych... Jak w domu porobic przy takim dziecku??

Trzymam kciuki za zakrztuszone dzieciaczki...!! Mamusie, bedzie dobrze :*

Odnośnie zakrztuszenia, to nigdy pionowo...szybko pieluszka w środku buzi wyczyścić... I glowka na dol, klepac doo oporu po plecach...nie zrobicie tym krzywdy.

U nas baki prawie w ogóle nie ida :( bardzo rzadko :( ehh....

Fajne promocje są w smyku i 5-10-15 :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:

Potwierdzam, ze Espumisan działa! dziś 3 dzień stosowania i widzę, że jest dobrze.
    Jedynie rano stęka trochę i pręży się, ale bąki idą więc jest szybka ulga!

Masz ten Espumisan 100 mg / ml ? Czy 40 ?:) I ile go dajesz i ile na dobę ? Mój od rana nie mógł spać przez brzuszek strasznie mi go było szkoda:( Myślicie że w 3 tygodniu mogę mu już podać ten Espumisan ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:45

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Wasze maleństwa jedzą ml mleka modyfikowanego? Mój aż 90 ml co 3 godziny może to za dużo ?:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:45

qb3c3e5eerxx6827.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka ja tez podaje espumisan. 100 do kazdej butli.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Truskawka ja tez podaje espumisan. 100 do kazdej butli.

A ile kropelek do każdej butelki dajesz ?:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział żeby nic nie podawać ze to normalne jest u takich maluchów...
    i że mój na pewno nie ma kolek bo by płakał w określonych godzinach przez jakieś 3 godziny.

A Oskarek kwęczy pręży się... czasami tak jakby chcial kupke zrobic caly czerwony sie robi.
    Tutaj mi już zasypia a tu go to budzi i zaczyna płakać i wtedy też strasznie szuka smoczka tak jakby był ciągle strasznie głodny. Ale bączki cały czas idą wiec chyba powinno być dobrze nie powinno go boleć jak te gazy jednak są... jak myślicie co to może być ? Czy ten espumisan może pomóc ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez pediatra mowila, zeby nic nie dawac, bo to normalne, nie kolki. Ale ja zaczęłam podawać, bo strasznie się dzieciak męczył a teraz jest lepiej. Podaję bobotic - to są gotowe kapsułki twist - off, przy KP to dużo wygodniejsze.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, trzymam kciuki za Majeczkę. Niech szybko wraca do zdrowia!

Mój wazy 4800 i ma jeszcze pieluchy 2 i nie uważam, iz są male. A Tymek do szczupłych nie nalezy ;-)

‹‹ 2574 2575 2576 2577 2578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ