Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje złote dziecko śpi po każdym karmieniu w łóżeczku lub kołysce ok 1,15-2h.
No i na spacerze oczywiście.
Dziś super noc, równo co 3h się budził, zjadł i od razu zasypiał a ja go odkładałam do łóżeczka. Wyspałam się
Potwierdzam, ze Espumisan działa! dziś 3 dzień stosowania i widzę, że jest dobrze.
Jedynie rano stęka trochę i pręży się, ale bąki idą więc jest szybka ulga!
DZIŚ SKOŃCZYMY MIESIĄC O 17.50Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 15:18
MistrzyniWKochamCieMisiu, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie brakuje 3-4kg do wagi sprzed ciazy:) zalezy jak jem danego dnia:)
No i myślę, że moj biust z 1,5kg wazy wiecej niż przed ciaza, bo przed ciążą miałam bardzo małe b a teraz D i juz mam za małe staniki:)
Dziewczyny, kiedy mnie przestaną bolec sutki? Bo prawa dalej jest pęknięta, ale długo sie bedzie goić, bo za kazdym
Razem jak małego przystawie, to ta ranka sie odnawia (mam płaska brodawke, nakładki g...wno dały:/). Ale jak mam pełne piersi albo pod prysznicem boli jak cholera.. Przejdzie to?
-
hej
Laurka, mozesz łaczyć mleko z dwóch odciagnieć ale w przeciągu mac 12h...i zanim je połaczysz muszą miec tę samą temperature. Ja trzymam w lodówce jedną butelke, do drugiej sciaga i tez wkładam, mieszam dopiero jak chce podać Malemu.
Co do zakrztuszenia to dramat, nasz sie zakrztusił własną sliną jak miał 2 tyg...ledwo to przezylam
teraz nam sie czasem "zachodzi",,,nie wiem o co mu chodziale zaraz go klepne, albo przyblize mu swoją buzię do jego i ocknie sie..
Patrycja..wracajcie szybko do zdrowia
CO do ubranek to moj Maly w domku jest w pajacyku albo body na długi rekaw, spodenki i skarpetki, jak spi to przykrywam go b.cienkim kocykiem:) na spacer zakładam grubsze spodnie, buciki i kurtke:) czapa i apaszka:)
u mnie noce juz coraz bardziej regularne, kąpiel i karmienie ok 20, potem cyc 24-1, 3-4 i 7-8wiec w miareda sie zyc
w dzien juz coraz mniej spi i trzeba sie nim zajmować, szybko sie nudzi wiec fantazje trzeba miec
no i usmiech gości non stopppp -
A moje dziecko od 7 do 12 nie spał, tylko jadł, a teraz spi:) i spał od 12:30 do 14:30 i teraz spi od 15 w bujaczku
i tak sobie mysle, ze nie mogłoby byc odwrotnie?
W nocy tez jest regularność - je przed 20, potem 24-1, 3-4 i 6-7.
Pozniej po 8 ma czas wiszenia na piersi i robienia kupy za kupa:) no i po spacerze sie uspokaja. Dzis we Wrocławiu paskudna pogoda, wiec siedzimy w domu, ale od poniedziałku ma byc nawet do 17 stopni, wiec bedziemy spacerować, moze sie wypuścimy gdzies w miasto:)
-
Sue u nas wczoraj i dzis plucha jak na jesien, tez siedzimy w domu a tak by sie chcialo gdzies wyjsc
Maly przez ta pogode też marudny itd...ehhhh
Mam nadzieje, ze bedzie tak ja piszesz to wtedy na 2h na spacer :d -
Majka już kilka razy przekrecila mi się z brzucha na plecy, Ola jeszcze tego nie potrafi. W ogóle zauważyłam, że Oleńka łapie wszystko później o jakieś dwa tygodnie np usmiechanie, reakcja na drugą osobe.
Kurcze, nigdy nie chciałam ich porównywać, bo to dwie odrębne kobietki i każda rozwija się w swoim tempie, ale widzę ze robie to samoistnie, często nieświadomie. -
Ja pierniczę... No i nie śpi...
Co te nasze dzieciaki mają z tym spaniem ??
Boje się świat wielkanocnych... Jak w domu porobic przy takim dziecku??
Trzymam kciuki za zakrztuszone dzieciaczki...!! Mamusie, bedzie dobrze :*
Odnośnie zakrztuszenia, to nigdy pionowo...szybko pieluszka w środku buzi wyczyścić... I glowka na dol, klepac doo oporu po plecach...nie zrobicie tym krzywdy.
U nas baki prawie w ogóle nie idabardzo rzadko
ehh....
Fajne promocje są w smyku i 5-10-15
-
ash wrote:
Potwierdzam, ze Espumisan działa! dziś 3 dzień stosowania i widzę, że jest dobrze.
Jedynie rano stęka trochę i pręży się, ale bąki idą więc jest szybka ulga!
Masz ten Espumisan 100 mg / ml ? Czy 40 ?I ile go dajesz i ile na dobę ? Mój od rana nie mógł spać przez brzuszek strasznie mi go było szkoda:( Myślicie że w 3 tygodniu mogę mu już podać ten Espumisan ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:45
-
Lekarz powiedział żeby nic nie podawać ze to normalne jest u takich maluchów...
i że mój na pewno nie ma kolek bo by płakał w określonych godzinach przez jakieś 3 godziny.
A Oskarek kwęczy pręży się... czasami tak jakby chcial kupke zrobic caly czerwony sie robi.
Tutaj mi już zasypia a tu go to budzi i zaczyna płakać i wtedy też strasznie szuka smoczka tak jakby był ciągle strasznie głodny. Ale bączki cały czas idą wiec chyba powinno być dobrze nie powinno go boleć jak te gazy jednak są... jak myślicie co to może być ? Czy ten espumisan może pomóc ? -
Mi tez pediatra mowila, zeby nic nie dawac, bo to normalne, nie kolki. Ale ja zaczęłam podawać, bo strasznie się dzieciak męczył a teraz jest lepiej. Podaję bobotic - to są gotowe kapsułki twist - off, przy KP to dużo wygodniejsze.
Angélique89 lubi tę wiadomość