Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
truskawkax25 wrote:Masz ten Espumisan 100 mg / ml ? Czy 40 ?
I ile go dajesz i ile na dobę ? Mój od rana nie mógł spać przez brzuszek strasznie mi go było szkoda:( Myślicie że w 3 tygodniu mogę mu już podać ten Espumisan ?
Espumisan 100, daje 6 kropelek przed każdym karmieniem.
Mieliśmy identyczne objawy jak opisałam. Nie były to kołki tylko problem z gazami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 18:42
-
Ehh... Ja tak mysle sobie ze jak podawalam espumisan to baki były za teraz przy Sab Simple daje i nie ma
Ehh... Gosiak a to pierwsze czego używasz? Ten Bobotic?
Ja to chyba zaraz aptekę otworzeehh...
Gosiak a dajesz przed karmieniem? Bo jesli tak to ok, wchlonie sie nawet jak uleje to mleko, wiec spokojnie
My dzis u teścia byliśmy... Prababka swoje pogadala znowu oczywiście. Juz myślałam, ze pozabijam. Na szczęście mężu ratowal sytuacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:16
-
Espumisan i Bobotic to to samo tylko inna dawka. Mozesz dac espumisan na luzeczce do buzi to tak samo jakbys bobotic wcisnela. Sab simplex tez to samo tylko mniejsza dawka niz espumisan.
Ja w przyszlym tygodniu bede miala kroole z niemiec na kolki ale inne niz sabsimplex. Pamietam ze mojemu pierwszemu synkowi pomogly odrazu. Moj jako takich kolek nie ma ale meczy go brzuch strasznie a od przyszlego tyg przechodzimy stooniowo na mm wiec musze byc przygotowana na kazda ewentualnosc -
Stokrota :) wrote:Mamy kp jak długo zamierzacie karmić piersią ?
Ja właśnie niestety kończę swoją przygodę ze swoim mleczkiem... Miałam zapalenie piersi i od tego taka wysoka gorączkę a teraz mam przepisane tabletki na powstrzymanie laktacji... Eh gdyby Malutki ciągnął cyca to myślałam żeby może do 6-go miesiąca karmić. -
truskawkax25 wrote:Ja właśnie niestety kończę swoją przygodę ze swoim mleczkiem... Miałam zapalenie piersi i od tego taka wysoka gorączkę a teraz mam przepisane tabletki na powstrzymanie laktacji... Eh gdyby Malutki ciągnął cyca to myślałam żeby może do 6-go miesiąca karmić.
-
słoneczna 85 wrote:Mij dzis nie spal w ogole.
Pare drzemek po ok 10 min. Jestem zmwczona tym wszystkim. Cycki
miekkie- chyba nie mam pokarmu!!!
Zobaczymy jak jutro:(
Może wypij bawarke ? Ja piłam i miałam mnóstwo pokarmu, ale nie wiem czy to faktycznie przez bawarkę czy juz tak miałam po prostu:)słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Stokrota :) wrote:O kurcze...to musiało boleć....Ja od początku zamierzałam karmić do 6 miesiąca.Ciekaw jestem czy tyle pociągnę. Ostatnio trafiłam na jakiegoś bloga gdzie dziewczyna pisała, że karmiła dziecko prawie 4 lata....dla mnie to już hardcore !
Ból okropny... do tego gorączka ponad 40 stopni miałam już ochotę te piersi wyciąć
4 lata to już "lekka" przesada według mnie.
Znam też przypadek gdzie chłopczyk juz chodził nie wiem ile dokładnie miał ale sam podchodził do mamy podciągał bluzkę i do cycaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 20:55
-
Więc tak, ściągam pokarm, dziś dwa razy po 60 ml, używam laktator tt ręczny ale marny, palcami ściągam, ciężka robota ale przynajmniej wiem ile daje swojego a ile mm. Dałam dziś o 12 stej 60 ml ze swoim plus 60 ml mm, i tak samo o 19 stej . Nosiłam pół godziny, odbijam w połowie karmienia i po, kladlam na boku, nie zmienialam pieluchy po karmieniu, wszystko tak jak wyczytałam w necie by uniknąć ulewania (w naszym przy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 22:01
-
(w naszym przypadku było wręcz chlustanie całym ). Mały od dwóch godzin jest w koszu, podniosłam też cześć gdzie ma główkę żeby była wyżej. Odpukać śpi, nie chlusnal. Ale i tak póki co w noc nie dam mm, dopiero rano. Poobserwuje ze dwa dni i wtedy może odwaze się znów w nocy z raz dawać mm.
-
Penelope ja walcze teraz o laktacje jeszcze bo zanika mi pokarm. Co 3h odciagam ok 120-150ml w 30 minut. Po 15 min kazda piers. Na poczatku jak mi tak nie zastopowalo to moment i 100ml bylo. Z laktatora jestem bardzo zadowolona. I zawsze bedw go polecac. Juz miesiac go uzywam dzien w dzien wiele razy i jest mega.
Penelope lubi tę wiadomość