X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wiedział doskonale ze wychodzę bo podpisał moj wypis osobiście!!!!
    Mam żal do niego bo wiedział ze tylko z jego względu wybrałam Praski, wiedzial jak mi zależało zeby to on robił cc ( tu nie mam pretensji bo wiedziałam ze w weekendy go nie ma).
    No nic, moze mi kiedyś minie.
    W szpitalu pielęgniarki i położne dostały czekoladki :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Matko wasze dzieci ze smokami a moj nie chce..
    Moja też nie chce...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wypisu chyba od niego nie mam;)

No tak ja tez ze wzgledu na niego chociaz wiedzialam ze przy naturalnym porodzie to juz go nie bedzie.
    To sama nie wien co kupic. Ja mialam zagrozona ciaze na poczatlu anpotem ta szyjka i gduby nie on to roznie mogloby byc.

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Mój tylko jak spać idzie lub jak śpi :-) i to jest dobre :-)

A co do hemoroidów...eh, mam ale tym zajmę się później, mam teraz bardziej skomplikowane zadanie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smoka zaakceptowal może że trzy razy. Zazwyczaj pluje nim.

Moje dziecię dzisiaj miało bardzo śpiący dzień. Właściwie tylko jadł i spał. Także mogłam sporo rzeczy ogarnąć :) zrobiłam przegląd w jego ciuszkach i zabralam za małe.

Ja na razie chustę pozyczam, ale elastyczna. Tkanka kupię jak Staś zaakceptuje noszenie w chuście :)

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii wspolczuje takiej gosciny. Do nas najpierw tesciowa z mezem a teraz moi rodzice przylecieli, zeby pomagac i spedzic czas z wnuczka a nie zebym ja ich obslugiwala i czas umilala: gotuja nam, zmywaja, odciazaja jak moga.

My dzisiaj znowu mielismy pelny dom gosci, a Lunka sobie spala lub byla przytomnie rozkoszna.

Minionej nocy moje dziecko przespalo 5 godzin! Az w koncu sama ja podnioslam i przystawilam o 6:00 do karmienia, bo moje piersi juz w szwach pekaly. Ale za to ja tez sobie pospalam!

Ja mam chuste Natibaby, ale Lunce niezbyt sie podobalo za pierwszym razem i od tamtej pory nie probowalam. Odczekam az bedzie wieksza. Mamy tez jakies nosidelko, ktorego nie planujemy uzywac tak gdzies do lata.

Luna tez nie chce takich typowych smoczkow. Tylko Philips Avent Soothie jej podpasowal. Ale i tak nie zawsze chce, a ja nie zawsze daje.

Czy ktoras z Was stosowala naturalne metody planowania rodziny i co wazniejsze zamierza kontynuowac teraz po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 00:28

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna na hemoroidy stosowałam maść z tołpy dla kobiet w ciąży w aptece mi polecono przy karmieniu piersią. Swoją drogą czy przy porodzie sn i z nacięciem też hemoroidy wychodzą ? U mnie położna jak powiedziałam że nie miałam nacięcia to od razu zapytała czy hemoroidy nie wyszły.
    Co do mleka to moje jest koloru nie czysto białego tylko lekko żółtawego. Po wyjściu ze szpitala jak Tymek nie przybierał na wadze to z racji że miałam nawał pokarmu odciagałam i np z trzech odciągnąć gdy postało kilka godzin zlewałam z wierzchu te bardziej tłuste do jednej butelki i nim karmiłam synka.
    deri myślę że nie powinnaś odkładać leczenia hemoroidów.
    Oststnio rozmawiałam z koleżanką ma 9 letniego syna i 3 letnią córkę i po pierwszym porodzie mówiła że położna źle ja zszyla z odstępami w dodatku przekreciła macice i dooiero przy drugim porodzie mogli jej to naprawić. Masakra.
    kurde mi nawet do głowy nie przyszło żeby coś dać położnej która odbierała poród, a była naprawdę super.
    Pytanie do mam których maleństwa skończyły 6tyg na jakie szczepienie się zdecydowałyście ?
    Bo ja już zgłupiałam i chyba zaszczepimy standardowo tymi szczepionkami z funduszu i później jedynie meningokoki.
    Na zdjęciach te smoczki jakieś duże u was prawie do noska my mamy aventa i jakiś malutki on chociaż napisane na nim jest 0-2 wiec muszę kupić nowy. Chociaż rzadko mu go daję to dla M. lekarstwem na wszystko jesy danie Tymkowi smoczka, a nie ma co go przyzwyczaja tym bardziej że kilka razy zakrztusił się właśnie przez smoczek.
    Kurdę Tymkowi się ulało i to sporo ale nie obudził się na jedzenie a jego pora już minęła 45 minut temu. Ide chyba spać w takim razie.
    Wypadają wam włosy ? Bo ja szału już dostaje tak mi lecą z głowy. Może coś polecicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 00:57

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar Suri zdaje sie niedawno pisala, ze jej wlosy leca. Moze Ci cos poradzi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mój tez nie chce! A czasem mógłby być wybawieniem dla moich sutow!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 03:20

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk ja jem na sniadsnie jajecxnice albo kanapki z wedlina, potem zupa potem 2 danie i kolacja tez kanapki albo nalesniki. Tez zawsze jadlam duzo nabialu ale nie mam wogole problemu z odstawieniem.

Kuzwa boli mnie gardlo :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez mam te hemoroidy bo odczuwał bol przy baczkach i 2.
    W ogóle cala ciążę nie miałam problemów z zaparciami to teraz mam. I nawet nie wiem co mogę zjeść aby było lepiej przy KP.

RNo 2dni napilam się po lyz. Oliwy z oliwek, trochę pomogło ale malusio.

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez maly pluje smokiem i tez w dzien karmienia co godzine albo i czesciej !

Widze ze macie w wiekszosci chusty tkane,, a gdzie nauczylyscie sie wiazac je ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek strasznie zaczal charczec :( na noc sie nasila i ciezko mu oddychac... Chyba nos zatkany :( probowalam odciagac frida ale niewiele to daje badziewie i ja tez nie potrafie tak mocno zssac tym :/ a sola fizjologiczna przeplukalam nos to wylecialy zolte gluty... Niwiem coz tym robic.... Mialyscie tak ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie o 00.00 i o 3. Teraz zasypiamy :)

Blonnik przy hemoroidach przynosi ulgę przy 2. Jest miekka wtedy.
    Chustę nauczyłam sie wiązać u poloznej. W Twoim mieście powinien być ktos, kto sie zna na chustonoszeniu. Wpisz w Google, na pewno wyskoczą jakies dane.

A ja ostatni raz bylam u teścia i prababki...

- kazali mi lizać czolo i wypluwac za siebie żeby oduroczyc Malego!!!!
    - nie mogłam przykrywać glowki Małego pieluszka tetrowa, choc tak zaaypiamy
    -w 3 miesiącu zycia mam dać spróbować mandarynke dziecku!
    -uważać na dietę, trzymać rygor!
    -nie sluchac lekarzy! ( a kogo- babki? I jej starych prawidel?)
    -dokarmiać mm(mimo ze się ulewa po piersi)
    -nigdzie z dzieckiem nie jeździć!
    -podawać herbatki, kiedy ja nie chce

To tylko polowa!! Myślałam, ze mnie szlag tam trafi!

I non stop, "co ONA (ONA!!!!) w domu zrobi? Bo dziecko non stop na rękach... Tak nie może być...noszone i hustane..."

Ooo...niech przyjada..to będę non stop na złość nosić i bujać i huśtać, o tak !!! Teraz tym bardziej!!!

Od czerwca idziemy na basen! Znowu będzie źle!!

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    U nas tez maly pluje smokiem i tez w dzien karmienia co godzine albo i czesciej !

u mnie tak samo. chociaż czasem zassie smoczek.

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po karmieniu nr 1, młody śpi, a ja cos nie mogę...

Mój mały tez smoka nie chce. Normalnie bym nie namawiała, ale tata ma utrudnione zadanie. W sobotę wyrwalam się na godzinę z domu (wow jak długo ;-) a mały płakał cały czas.

Mój w dzień tez je co godzinę. Nie śpi, to je, a co ma robić ;-)

Asiaa u mojego małego tez był a może jeszcze trochę jest katarek. Ale mały nie miał problemu ze spaniem. Charczal jak się obudził tylko. Lekarz kazał odciągnąć i dawać wit. C.

Mi jak po pierwszym porodzie leciały włosy, to okazało się ze to mi tarczyca wariuje (z niedoczynności zrobiła się bardzo dużą nadczynność). Wiec uczulam te które są "tarczycowe" żeby to kontrolować.

Groszku, ja to bym się śmiała z takich rad :-) będzie co opowiadać ;-) Mi tez kazała ciotka wiązac czerwona kokardke kolo dziecka, a ja nie będę ;-)

Ja trochę nie rozumiem idei obdarowywania lekarzy czy pielęgniarek. Przecież opieka nad nami to ich obowiązek, a bycie milym to po prostu zwykla ludzka grzecznosc. Mnie nikt dodatkowo nic nie daje za moje usługi, choć jestem mila i często wykonując swoja prace idę na rękę klientom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 04:56

Laurka lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez charczy ale nie podczas snu wiec to nie katar. Tak się dzień bo dzidzi często się jedzenie zwraca, jest suche powietrze itd. Ja nie wyciagam na sucho, zawsze najpierw psikam sola i szybciutko frida.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u mnie nikt nie uczy chustonoszenia, zadupie normalnie!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Tomek nie chce jesc z prawej piersi:( wierzga, płacze, possie chwile i znow wierzga i tak przez 20
    Minut, az nie opróżni piersi. Czuje, ze lewa pełna i twarda jak kamień a prawa miękka :( boje sie, ze mi pokarm w niej zaniknie. Nie wiem czy mu gorzej leci czy co, mam tak pęknięta brodawke, ze moze cos w tym jest? No i teraz na pewno mi sie nie zagoi,
    Bo dzis musze go częściej do prawej przystawiac, moze to ja troche rozpędzi.

Miesiac temu o tej porze Tomek leżał juz na mojej piersi.:)

derii84, Pia Gizela lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jechalam na blok operacyjny miesiac temu... I plakalam

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ