Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:Aw ogole dziewczyny wy kupujecie cos w ramach podziekowan? Jesli tak to co?
Ja mojemu ginowi kupilam pozlacane pioro z watermana z napisem "dziekuje - 12.02.2015 Adrianna'. Drugiemu lekarzowi kupilam skromnie dlugopis tez z tej firmy za cesarke i poświęcenie, bo przyjechal specjalnie dla mnie.
Przy wyjsciu ze szpitala" obsludze" dalam kawe, herbate, ptasie mleczko i torcik wedlowski. Ostatnio jak bylwm odebrac wypis to o dziwo mnie pamietalydalam im ciuszki z ktorych Ada wyrosla, bo te dzieci tam sa ubrane jak bidulki.
Ada dopiero zasnela ;/. Porazka nie spala od 16, przetrymalam ja do 19 do kapieli. Dalam butle i co? Jesc nie chciala, spac tez nie!!! Noc pewnie bedzie tragiczna.
Zaraz pojde z pieskiem na spacer... Chociaz tak sie moge odstresowac!słoneczna 85, bella84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio jeszcze dostalismy od gosci fajne nosidelko egonomiczne. Ale Nelka musi troche jeszcze do niego podrosnac. Ale nie moge sie doczekac jak juz bede ja w tym migla nosic
A ktoras z was bedzie sie zaopatrywala w takie nosidelko? czy wszystkie tylko na hustach bedziecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:44
-
Suri, ja też mam nosidełko ergonomiczne, będziemy pewnie korzystać po 6-tym miesiącu. Mimo, że ma wkładkę dla niemowląt, to jednak te wkładki są trochę takim picem na wodę i do czasu aż dziecko nie siedzi, dużo lepsze są chusty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:56
Suri97 lubi tę wiadomość
-
Tutaj strona do tego chusto-nosidelka http://www.bajkowachatka.pl/NOSIDELKO-CHUSTA-BabaSling-Classic-firmy-TheBabaSling/4960/
Mnie boli miednica i kość lonowa jak karmie na leżąco. Nie wiem czy tam się wszystko schodzi do pierwotnego ksztaltu, czy jest aż tak nadwyrezone po porodzie..mam nadzieje ze przejdzie. -
nick nieaktualnyTo co ja mam to jest przystosowane dla niemowlat i od urodzenia mozna w nim nosic.
My go dostalismy w zeszlym tyg i raz juz nosilam w nim mala i jest po prostu mega. Ale wydaje mi sie ze sprawdzi sie jeszcze lepiej jak troche podrosnie. Narazie nam w zupelnosci wystarcza chusta z ktora moglabym sie nie rozstawac. -
nick nieaktualny
-
Boszzz ja chyba tez chce taka chuste moze ogarne cos w domu. Nasz maly dzis przespal prawie caly dzien. Ciekawe jaka noc bedzie
juz sie boje..
LadyMk nie przesadzaj nawet jak odstawisz nabial to i tak nadal jest co jesc. Ja z nabialu tylko troche mleka do kawy 1 raz dziennie. Nic wiecej. I daje rade. -
Sloneczna ja na hemoroidy polecam maść "proktis m " jest super. Po porodzie miałam obrzydliwe hemoroidy wyglądały dosłownie jak jajka psa teraz mnie to bawi ale wtedy wylam z bólu i z bezsilności..lekarz w szpitalu powiedział ze jak przez tydzień się nie wchłona to koniecznie muszę iść do proktologa..na szczęście zniknęły
maść stosowałam dwa razy dziennie.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
Laureczka25 -
Derii, mój też w nocy spi dwie godziny przed cycu, a w dzień ledwo 1.5 godziny wytrzymuje jak nie śpi. Jak jest głodny to płacze. Ale na kg się to u nas niestety nie przekłada. Od piątku dokarmiam 3x dziennie, 60 ml mojego i 60 mm.
Jutro znów ważenie, oby był progres.derii84 wrote:Dziękuję za wyrozumiałość dziewczyny, myślałam, że jestem rozkapryszona mamuśka, a jednak to nie moje widzi mi się.
Penelope, to może i dlatego mój synuś nie najada się moim mleczkiem,a próbuje wszystkiego, pije bawarke, herbatki laktacyjne, wodę i mleko takie same jest. A co najbardziej mnie dziwi to fakt iż w nocy pierś mu wystarcza, i budzi się min co 2 godzin... To jest dla mnie bardzo dziwne
Na drugim forum niespodzianka -
AsiaSzw wrote:Boszzz ja chyba tez chce taka chuste moze ogarne cos w domu. Nasz maly dzis przespal prawie caly dzien. Ciekawe jaka noc bedzie
juz sie boje..
LadyMk nie przesadzaj nawet jak odstawisz nabial to i tak nadal jest co jesc. Ja z nabialu tylko troche mleka do kawy 1 raz dziennie. Nic wiecej. I daje rade.
Jak wygląda Twój jadłospis?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:40
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyMK, u nas zielona kupka od około dwóch tygodni, naczutalam się i tak naprawdę może znaczyć wiele. Duże prawdopodobieństwo, ja u mnie ze mleko które mały ssie jest tym mlekiem pierwszym, że nie dochodzi do tego tłustego. Może za szybko zmieniana jest pierś. U mnie w ogóle nie ma tłustego wiec pił takie wodniste. Stąd chyba zielone kupki. Też ze sluzem!!! Od do dni ściągam pokarm i dokarmiam mm, 60 ml jednego 60 ml mm. Też mi było cholernie smutno ale musiałam. Od 10 doby do 25 przybrał mi tylko 40 gram!!!! , wisiał potem na cyckach ale też się za wiele nie ruszyło a minął ponad miesiąc. Stąd decyzja o dokarmianiu niestety. Mi lekarka nie kazała rezygnować z nabiału, mówiła że to nie od tego. Ja ściągnęlam pierwszy raz pokarm i widziałam ze jest wodnisty. Zwróć uwagę na kolor. Może u Ciebie jest to samo. No i i zobaczymy jak waga. Ps. No i po mm kupki są bardziej żółte i zbite, coś ala serwatka.
LadyMK wrote:Dzien dobry, u nas z wygospodarowaniem czasu ciężko... Wituś od 3dni ma zieloną kupkę na przemian z normalną, potem doszedł śluz w kupce a następnie sam śluz. Teraz mu ciężko kupkę zrobić. Wcześniej prężył się i wyginał strasznie, a teraz to już w ogólecały dzień krzyk i płacz...
ja sama już nie wytrzymuję i płacze razem z nim... Obwiniam się, że coś zrobiłam nie tak i teraz mały cierpi.
Położna poleciła nam Delicol, jeszcze przed tymi kupkami zielonymi, ponieważ wcześniej też się prężył i jeździło mu w jelitkach, ale delikatnie. Mówiła, że jeszcze ma niewykształcone jelitka i ciężko mu się trawi laktazę, która jest w mleku.
Teraz już nie wiem co robić...
Na początku myślałam, że to po soku z malin domowej roboty, który dodałam do wody. Teraz znajoma mi napisała, żebym odstawiła cały nabiał.. (to co ja mam jeść? suchą bułkę?). Jednak ja sądzę, że to nie od nabiału, bo wcześniej kupki ładnie robił, a ja mleko i przetwory jem od początku. Wituś nie ma żadnych zmian skórnych itp
Pomóżcie(
Jutro zadzwonię do położnej, zobaczymy co zdecyduje...czy będzie konieczne jechać do lekarza:((
Już dziś prawie się złamałam i chciałam dać mm...ale ja tak bardzo pragnę karmić piersią!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:48
-
Penelope wrote:Derii, mój też w nocy spi dwie godziny przed cycu, a w dzień ledwo 1.5 godziny wytrzymuje jak nie śpi. Jak jest głodny to płacze. Ale na kg się to u nas niestety nie przekłada. Od piątku dokarmiam 3x dziennie, 60 ml mojego i 60 mm.
Jutro znów ważenie, oby był progres.
Rozumiem Cię doskonale. Dużo bym dała, żeby mieć tyle pokarmu i takiej jakości, jak z Tymkiem miałam.
Ale czarno to widzę, choć nadzieję cały czas mam.
Olaf w dzień co godzinę się domaga, a moje sutki proszą o litość
-
Ash za to ze nie przyszedl?
kurcze mowie Ci ze pewnie myslal ze bedziesz 5 dni. Ja sie zdziwilam ze przyszedl do mnie do pokoju !! Musial znalezc sale przeciez. A w szpitalu na obchodach zawsze byl taki chlodny.
Angelcia Ty to sie szarpnelas na pozlacane pioro;))
Ja mialam oplacona polozna wiex swoje dostala a druga z dyzuru ktora byla przy mnie to kupilam jej kawe i czekoladki.
Ginowi nie wiem co. Myslalam raczej o jakims alko.
Laureczka dzieki. Jutro kupie masc. Ja nie mam nic takiego wystajacego na zewnatrz wiec moze sie uratuje:))
Dzis duzo czytalam o kolkach i stwierdzam ze moj ma
bo nie musza trwac paru godz a pare min. Objawy pasuja. Wieczoremi w nocy nawet przez sen prezy sie i krzyczy, robi sie czerwony i probuje puszczac baczki. Za chwilke normalnie spi. Juto kupie espumisan 100 a teraz zaparzylam kminekGroszek lubi tę wiadomość
-
Mój mniejszy królewicz... Prince Olaf
http://iv.pl/images/18721041131850272517_thumb.jpgSuri97, mala_mi1982, Sue, Gosiak, Patrycja20, słoneczna 85, sara_nar, Penelope, Lara 82, asia888, Asiaa1201, megg lubią tę wiadomość