X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiazania chust, ja się będę uczyć od doradcy chustowego (mojej douli) w środę albo w piątek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Moj synek strasznie zaczal charczec :( na noc sie nasila i ciezko mu oddychac... Chyba nos zatkany :( probowalam odciagac frida ale niewiele to daje badziewie i ja tez nie potrafie tak mocno zssac tym :/ a sola fizjologiczna przeplukalam nos to wylecialy zolte gluty... Niwiem coz tym robic.... Mialyscie tak ?

Polecam wode morską do noska solbaby i aspirator.. Psiukam po 1 razie w kazda dziurke czekam około minuty i wyciagam, wychodzą gilki pięknie:)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu Piotrusiowi tez wypadają włoski, właśnie przyjrzalam się tetrze pod główka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 07:40

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez gubimy wloski szczególnie te u gory nad czołem:)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc bez histerii wow. Co prawda juz od 4 bardzo stekal na lezaco wiec go wzielam na klate i sobie do 5 tak lezelismy. Widziałam, ze go męczy, choć espumisan pomaga.
    Ale tak mi przykro ze od takiego maluszka muszę wlewac w niego takie specyfiki, i u nas nie da się raz na jakiś czas, muszę co iles godzin mu podawać, bo jak mija ten czas to brzus zaczyna bolec.
    Boże a ile to można podawać? Żeby nie miało to wpływu na jego organizm?
    Modłę się żeby szybko przeszło.
    Zobaczymy w tym tyg. jak będzie, dostalismy namiary na dobrego lekarza od brzuszkow wiec jak cos to się wybierzemy.

Jak dawkuje się SAP simplex?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 07:51

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mój tez się slini. Jak ma godz. Aktywności i z nim gadam to jak wysuwa języczek to aż się pieni. Ja myślę ze to normalne u dzieci, jak będzie starszy lub będzie zabkowal to dopiero będzie się lalo z pyszczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 07:55

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja mialam naciete krocze i na zewnatrz mi nic nie wyszlo.
    Ale jak wychodza hemoroidy bez nacinania to ja bym blagala o naciecie:) bo jak zobaczylam grafike w google jak to wyglada to zalamka!! Jak to chodzic z tym ?
    Ja mam czasem krew na papierze, tak jak pisze lara wiec chce to wyleczyc na starcie.

Boze moi nikt nie mowil ze moga wyjsc jak nie natna!!! Zalamalabym sie !!

Groszku zlote rady sa super;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    My w nocy jedno karmienie, a następne przed 5 i teraz.
    Nie wiem,jak to zrobiłam, ale mój syn przesikal się maksymalnie, teraz nie wiem ile biedak leżał taki mokry, mam nadzieje, ze nie długo, pieluszka zmieniania po 5:-(

Hemoroidy będę leczyć,ale najpierw muszę podleczyc zwieracz, wiec to jest priorytet dla mnie.

Lara współczuję Twojemu maluszkowi tego bolacego brzuszka, także obawiam się powtórki z przed dwóch dni, bo po nocnym karmieniu kupki nie widać :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące mm dajecie maluszką herbatki albo wodę z glukozą? Ile macie kupek dziennie ? Bo ja tylko jedną a kiedyś były po moim mleku prawie do każdej pieluszki

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas karmienie o 20, 1 i 4:30 super:)
    co do brodawek to mam podejrzenie ze załapałam grzybice brodawki. Na wwwmlecznewsparcie.pl są opisane objawy, które pRawie wszystkie mam. Jutro mam gina to zapytam co mam robić żeby wyleczyć. Wiedziałam, że kp nie może aż Tak boleć :(
    ć do chusty to ja mam elastyczną i uczyłam się wiązać na podstawie filmików z Youtube i instrukcji dołączonej do chusty. Teraz zajmuje mi to 3 min+ 5 min ułożenie Poli :)
    No i ja 6 tygodni temu właśnie zostałam odeslana na porodowke :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci nam mamusie nieublagalnie :-)
    Dzisiaj ok 16 minie miesiąc jak odbebnilam swoją podróż helikopterem na rzekoma porodowke :-P

słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Nam weekend minal ekspresowo. Troche sobie w dzien odespalam i wczoraj bylismy u tesciowej. Natankowi strasznie sie dupka odparzyla, az mu krew poleciala. Mimo ze czesto zmienialam pieluszke, smarowalam bepanthenem, sudocremem i zasypywalam maka ziemniaczana. Postanowilam zmienic pampersy z dad na te z rossmana. No i jak reka odjal, jest juz dupcia coraz ladniejsze. Tylko musze kupic rozmiar 2 bo te 1 sa troche przy male.

Lara ja tez Ci wspolczuje i mam nadzieje, ze szybko maluszkowi przejdzie ten brzuszek.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie a jaka masz elastyczna chustę?jakiej firmy? Kupowalas w mecie?

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam do bialych pampersow premium. Z rossmana moze te kupie mala pacze wyprobowac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dzisiaj będę już miała chustę. Oby mój syn polubił bo ostatnio bardzo raczkowy jest, a mi jest ciężko takiego klocka nosić ;)

Katis ja jak miałam podejrzenie grzybicy skutków to doradca laktacyjna powiedziała żebym je smarowała clotromazolum. Mi się wydaje ze pomogło. Sprawdź też czy Pola ma plesniawki, bo to przechodzi na dziecko jak kp.

Moje dziecię ma chyba skok rozwojowy, domaga się dużo częściej piersi, possie chwilę i odpływa, ale lubi sobie ciumkac. Wczoraj spał prawie cały dzień. Ogólnie jest trochę inaczej niż zwykle.

U nas na szczęście nie ma bólów brzuszka, kupka i baczki idą bez spinania. Mam nadzieję, że już tak zostanie :)

Ja wypróbowałąk już dady i te z rossmanna. Nie widzę różnicy i chyba zostaniemy na razie przy dadach.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Przystawilam inaczej, mocniej przytuliłam i zjadł spokojnie. A darł sie tak, ze az sie popłakałam razem z nim:/
    Jedno jest pewne - mimo pękniętej brodawki musze go dzis do prawej piersi częściej przystawiac, zeby było w niej wiecej mleka, bo mam wrazenie, ze prawa mniej go ma.

A tak z innej beczki - wszystkie używacie juz 2? Bo my cały czas w newbornach i jakoś nie widze większego pampersa na tej małej dupci :/
    Nam położna na sr tak te dady polecala, a widze, że czesto pupę odparzaja :/
    My mamy te babydream z rossmanna i jest ok. Dodatkowo stosuje po każdej kupie alantan plus, szybko sie wchłania i jak tylko cos czerwone sie pojawia, to od razu przechodzi.

Mnie tez hemoroidy sie pojawiły!! Przy 2 tu czuje jakbym dziecko znow rodziła! Musze dzis kupic te masc, którą polecala Laureczka. Ponoc tez posterisan jest ok. Masc cynkowa i olej kokosowy nie pomógł. Mnie czasami boli jak siedze!!

• Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka wody z glukoza się nie podaje, co najwyżej zwykła przegotowana. Ja kp, więc Ci nie pomogę bo nie dopajam.

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja przy 2 mam wrazenie ze mam za mala dziurke !! Przepraszam za doslownosc.
    Ale cieszmy sie ze nie mamy na zewnatrz!!

Swija droga. Ile chodzicie na spacerki? Ja mysle czy dzis 2 razy nie isc bo nie damrady w domu jak mi sie rozwyje.
    A ma byc 13 st. Do tej pory chodzilam po godzinie

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ty pewnie masz kruszyne po mamusi i się miesci w 1 :) mój klocuszek od jakichś 2-3 tyg używa 2.

Jestem w szoku moje dziecko wisi na mnie już pół godz a co najlepsze ciągle co jakiś czas słyszę przelykanie, więc je na pewno. To do niego nie podobne;)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy szczepienie 5w1. I w przyszlym tygodniu szczepienie.Najpierw wizyta pediatry i morfologia i na drugi dzien jak wszystko ok szczzepienie.

No mi wypadaja wlosy. Probowalan duzo specyfikow ale to trzeba po prostu przetrwac wiec niczego nie polece nic bo mi nie pomoglo.

U nas kupka raz na dzien po MM. Ja nie podaje nic poza mm. zadnych herbatek ani nic. Nie ma potrzeby u nas.

‹‹ 2583 2584 2585 2586 2587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ