X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara Espumisan nie wchlania sie do organizmu tylko jest wydalany w calosci wiec spokojnie mozesz podawac.

mala_mi1982, ash lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym synku uzywalam dad i bylam zadowolona a tego uczulily i tyle. Na razie te z rossmana sa ok tylko wlasnie musze z nich 2 kupic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja chodzę raz dziennie na minimum godzinę w porywach do dwóch

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pojde z nim do rossmana. Kurcze dla mnie to atrakcja wejsc do sklepu:) bo tylko w domu i w domu.
    Maz sie przeziebil wiec w zoraj bardzo nie ponosil nawet bo sie balam ze zarazi. Czasem placze ze zmeczenia jak nie mam juz sil. A wy?

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Moj synek strasznie zaczal charczec :( na noc sie nasila i ciezko mu oddychac... Chyba nos zatkany :( probowalam odciagac frida ale niewiele to daje badziewie i ja tez nie potrafie tak mocno zssac tym :/ a sola fizjologiczna przeplukalam nos to wylecialy zolte gluty... Niwiem coz tym robic.... Mialyscie tak ?

Asia, jak sa żółte gile to katar bakteryjny. Nawilżaj kilka razy dziennie solą fizjologicznapo 1 kropelce i kładx po czyms takim na brzuszku - same wylecą grawitacyjnie. Ja dodatkowo wyciagam gluty chusteczką jak zauważę. Frida sie nie sprawdza bo to nie jest katar taki że wisi po pas.
    Mi pediatra kazała tez 3x dziennie stosowac krople euphorbium. Sa bezpieczne bo to homeopatia a o tyle działaja lepiej niz sól fizjologiczna, że aerozol dalej dociera niz kropelka.

Co do zielonych kupek to moga byc jeszcze od żelaza. U Grzesia tak było jak wypiłam sok z buraków. Albo drobna infekcja jesli jest duzo śluzu.

Przez ostatnie 3 dni moja mam zajmowała się w nocy małym ja tylko brałam go na karmienie - spałam w innym pokoju. Wysypiałam się jak nigdy - nic nie słyszałam. Dzisiaj miałam z nim pierwsza noc i masakra. Budził się co 2h, rano męczyły bączki.... ehhh teraz śpi... :-)

asia888 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam pampersy 2 zielone. U nas sie sprawdzają i cenowo wychodza ok. Ostanio w tesco kupiłam paczke - 1 szt za 0,46zł, w rossmaninie 0,51 zł za sztukę :-)

Ja będę szczepić prawdopodobnie teraz 6w1. Te na nfz maja żywe komórki - to ja dziekuję. Zapisana jestem na 20 kwietnia. Dzień wcześniej zrobię morfologię i sie okaże. Na rotawirusy nie będę jednak szczepić

ja na hemoroidy uzywam procto hemolan krem. Smaruje jak sobie przypomnę. Krwi juz nie ma ale piecze podczas 2. Zaczerwienienie zniknęło więc chyba działa. Tylko musze bardziej systematycznie smarować

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną nawet nie wiesz ile razy juz plakalam, chyba tyle co mój syn. Najgorzej po takich nocach jak ostatnio gdzie młody płakał i nawet cycus nie pomagał. Wiedziałam ze muszę być spokojna bo tym mogę mu pomoc, ale nie dawalam rady ze zmęczenia. Pomimo ze razem z mężem się nim zajmowalismy, ja nie mogłam odpocząć bo nie mogłam zasnąć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mam chustę firmy tula. Dobra bawełna, nie rozciąga się :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u nas. Dzis pojedziemy wozkiem po espumisan. I zastanawiam sie czy w razie czego nie kupic czopkow viburcol.

A jak wasze wozki sie sprawuja? Moj jedo narazie ok. Jestem zadowolona poki co

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - fajne artykuły

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja tak miałam wczoraj, bo poprzednia noc była fatalna i potem cały dzień aktywności, pospała tylko na spacerze. Na szczęście dziś pospałyśmy ładnie, ale wczoraj płakałam ze zmęczenia

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zamoiwlam skbie wczoraj z kuponem ta bouzo tunike do karmienia z pentelki. Mam nadzieje ze bedzie dobra.
    Bo tak w miejscu publicznym wyjac cyca to kiepsko a tak to moge wlozyc go pod bluze.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spróbujcie rurki windi - działaja :-)

Ja tez jestem zadowolona z wózka. Jedyny minus na razie to to że jest ciezki - do noszenia

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiak no ciezko dlatego mysle jakby to bylo z dwojka dzieci. Pewnie jednak odczekamy ze 2 lata.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez używamy zielonych pampersow. 2 juz od końca 2tyg. Życia. 1 czy ampera czy z rosmana bardzo na nóżkach się odciskaly piotrusiowi.
    Fakt cały czas zawinął z przodu żeby były pod pepuszkiem, mimo ze zagojony,ale niech się wietrzny, no a na poczatku sięgały prawie po pachy.

My dostalismy 2gigapaki 2zielonych i jeszcze m kupił 2dad 76szt do wypróbowania. Choć ich nie lubię na dzień zakładał aby wykorzystać. Choć nie wiem czy damy rade to zużyć, bo myślę ze w połowie kwietnia to juz będą powoli 3 wchodzić u nas.

Cenowo lampki wychodzą np. W aptece Gemini po 0,43szt wiec tak samo jak dady. A ja z koleżanką robimy wspólne zakupy w Gemini raz w miesiącu aby mieć za free przesyłkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:45

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, my wczoraj byliśmy w lesie, szliśmy bezpośrednio z domu, po sporych wertapach i zdał egzamin na 5+

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A i zamoiwlam skbie wczoraj z kuponem ta bouzo tunike do karmienia z pentelki. Mam nadzieje ze bedzie dobra.
    Bo tak w miejscu publicznym wyjac cyca to kiepsko a tak to moge wlozyc go pod bluze.
    No właśnie miałam Cię pytać o te bluzy, bo chyba też się w końcu będę musiała zdecydować. Chociaż przeraża mnie na razie ogarnięcie karmienia w miejscu publicznym.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Osiak no ciezko dlatego mysle jakby to bylo z dwojka dzieci. Pewnie jednak odczekamy ze 2 lata.
    Ja zakładam, że po 3-4-tym miesiącu jednak się zmieni na plus - na pewno znikną kolki + noszenie w chuście na pewno pomoże i się bardziej ogarniemy. Pediatra mi mówiła, że ogarnięcie się zajmuje jakieś 3 miesiące.
    Wszystko zależy od tego - ale jakby noce były takie jak dzisiaj, to ja narzekać na pewno nie będę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak karmienia nie unikniemy np u pedaitry karmilam w gabinecie bo juz plakal.
    Boje sie ze bede gdzies czekac do neurologa i bede musiala karmic w poczekalni. Mnie to krepuje

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem. Ja mam szal taki specjalny do karmienia, ale jeszcze nie testowalam. I mysle nad tym nosidlem co podsylala LadyDi - ponoc super do karmienia wlasnie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2584 2585 2586 2587 2588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ