Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
niby dzis fajnie w nocy spał, ale caly dzien sie drze, nawet na spacerze, kiedy z reguły grzecznie sypiał..
a dzis piekna pogoda, chetnie bym siedziala caly dzien na zewnatrz, ale nie z takim rozdarciuchem
zwymiotował po kazdym karmieniu dzis, czyli 2x. chyba za duzo mu dałam ;/
niech mnie wiecej rodzinka malza napedza, to przefutruje dziecko ;/
teraz spi na brzuchu, uklepałam go, ale wierci sie i pryka
a daje tego sab simplexu 15 kropel przed karmieniem
Lara, nie boj sie espumisanu, a czytalam tez o nim..on sie ngdzie nie wchlania, dziala tylko w przewodzie pokarmowym (rozbija pecherzyki powietrza)
tez nad tym ubolewam, ze trzeba mu podawac od Małego
ale super ta bluza, Sloneczna
kurna, gardlo mnie cos boli i glowa... ehhopryszczka tez mi sie zrobila
odnosnie tych nosideł na ramie, to ja tez chcialam kupic takie, ale znajoma ortopeda odradzila, nie powinno sie w tym nosic dziecka ponoc, bo uciska na jedna strone stawy biodrowego, co moze byc szkodliwe. Cos takiego ona mi powiedziała.
dlatego wybralam chuste i najzdrowsza pozycja jest na tzw.kieszonke.
sa filmiki na YT, mozna tez samemu sie nauczyc wiazac..Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Hejka u nas lepiej, mam nadzieję że już przechodzi to przeziębienie wstrętne, przez tą chorobę Leoś mniej jadł to i waga nie bardzo skoczyła, jadł mi tylko 5 minut, teraz już się poprawia je 10 minut mam nadzieję że powróci do normy jedzonka
Cath piękna córeczka i boskie zdjęcia
Słoneczna mój na szczęście śpi
Zdjęcie z dzisiaj
Miłego dnia dziewczynkisłoneczna 85, dorocia2324, sara_nar, Suri97, Penelope, Lara 82, mala_mi1982, Sue, Patrycja20, megg, AsiaSzw, derii84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak wy potraficie spać przy maluszkach, ja mam jakiś strach że mu coś zrobię, śpię tak z nim na czuja, nie ma szans się wtedy wyspać . Leoś się znowu kręci przy cycu jak zaczyna mocniej lecieć potem jak się normuje to ssie już spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:32
-
My spimy bardzo ladnie kolo siebie, ja sie praktycznie nie ruszam, Janeczka tez, wtulona w piers, wysypiamy sie obie.
http://dziecisawazne.pl/spanie-z-dzieckiem/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 15:48
justta, Suri97, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez z Natusiem spie. Z reszta w nocy nie ma mowy zeby usnal gdzies indziej niz z nami w lozku. Nie musze go nawet do cyca przystawiac, wystarczy ze poczuje moj zapach i obecnosc. W dzien spi i na lozku sam i w wozku i w lozeczku.
Na szczescie sie troche zdrzemnelam. Starszego polozylam spac i polozylam sie z Natanem. Ciezko mi sie tak wstrzelic z drzemka zeby oboje spali.Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Co do 'diety' podczas kp to ja w sumie jadę na kanapkach bułeczka, masło i twaróg półtłusty do tego kawa zbożowa anatol z mlekiem, na obiad jakaś zupa ewentualnie coś z piersi kurczaka, kolacja to samo. W międzyczasie serek wiejski, serek waniliowy i owoce. Kompletnie nie mam apetytu
asia888 mój Tymek charczy jak świnka przez ten zatkany nos z dobry miesiąc, na początku była tragedia teraz dziurki zrobiły się większe, zakraplam solą morską czekam i odciągam co się da, a raczej na ile Tymko pozwoli, bo skubany nawet przez sen odwraca głowę i nie daje zakroplić nosa, nie mówiąc już o użyciu aspiratora,też mamy fridę i żeby odciągnąć muszę zatkać sobie nos bo nie mam siły ciągnąć. Pediatra zaleciła nam do noska Nasivin 0,01% i rzeczywiście pomógł.Zakupiliśmy dodatkowo nawilżacz powietrza i czuć poprawę, ale u nas jest problem z uregulowaniem temp w domu bo palimy w piecu.
Hmm Tymkowi włoski nie wypadają, ale za to nad czołem ich praktycznie nie ma.
Słoneczna sab simplex po 15 kropli, ja daję tylko przed snem. A w dzień bobotic.
Mi hemoroidy wyszły ale niedużo,nic nie bolało czy piekło, problemów przy 2 tez brak i krwi nie zauważyłam.Ale rzeczywiście po zdjęciach w necie można się przerazić.
Z pampersów z rossmanna byłam zadowolona z tych http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-pieluszki-dla-dzieci-New-born-1-2-5-kg-28-szt,104851,1666,6744 ze wskaźnikiem wilgoci. Ale Tymek na szczęście nie ma uczulenia ani odparzeń, chociaż na początku miał lekko czerwoną pupę, ale teraz przy każdej zmianie pieluszki używam pudru Linomag.
Tymek od 21 dopiero o 2:30 na karmienie się obudził i później 0 5:30 aż w szoku byłam, że tak ładnie śpi. teraz jestem u siostry i jak zasnął po 12 w nosidełku tak śpi do teraz.asia888 lubi tę wiadomość
-
A ja kupiłam sobie online kurtkę i trampki:) we Wro ciepełko, choc wiało. Wróciliśmy ze spaceru, akurat jak wyszliśmy to wiatr sie uspokoił. Tomek dzis ma dzien miungwy, mało spał, przed co marudny. Budził sie z płaczem, na przewijaku histeria, bo głodny. Teraz po spacerze spi jeszcze w wózku, nie ruszam go, to moze zdążę zjes obiad
Złamalam sie i po dzisiejszym poranku kupiłam espumisan. Tomek od 6:30 do 09:00 męczył sie z kupa. A ja miałam kryzys i byłam tak zmeczona, ze nie potrafiłam utrzymać oczu otwartych. Ukojenie daje mu piers, ale je tak, ze az ulewa, a potem nie moze zrobic kupki. No i mam zagwozdke - czy on jest głodny i płacze, czy go brzuch boli i chce piersi. Masakra. Niemowlęta powinny mowic!!! Bo potem jak juz zacznie robic kupy, to nie nadążam mu pieluchy zmieniac.
Tak jak nie przybierał i nie chciał jesc, tak teraz w dzien je co godzinę!
No i kupiliśmy juz 2 pampersy, bo mu sie odciska falbanka. Nie wiem jak taki wielki pampers na tej małej dupci bedzie wygladac;) bo Tomek drobny jest ale długi!! Wyrasta mi juz z ubranek i wszystkie spodenki ma przykrotkie:)