SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tak maja rodzice dzieci bez problemów brzuszkowych przez cały dzień to można gory przenosić. I na pewno ciężko takim rodzicom choćby wyobrazić sobie co to histeria i płacz.

Najgorsze jest to ze te baki zrobią się w dulce od nowa i znowu będą męczyć misia. Mam nadzieje ze ten ukl.pokarmowy szybko dojrzeje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie, nie ma szans :) U mnie ostatnio bardzo aktywne dni, w sobote bylam na zakupach, kupilam sobie ubrania na chrzciny, bedziemy chrzcic w poniedzialek wielkanocny. Tatys zajmowal sie Natalka, a ja 5 godz. Buszowalam po sklepach. Pierwszy raz rozstalysmy sie na tak dlugo, bardzo za nia tesknilam, nawet zaczelam ogladac jej zdj.w tel.:) w niedziele mielismy gosci, a dzisiaj udalo mi sie umyc okno i lazienke, zdazylam nawet wyprasowac firanke, a zajelo mi to godzine. Spacerek tez zaliczony.
    Espumisan podaje. Mamy problem z kupkami, prezy sie, nie moze zrobic, niestety wspomagamy sie czopkami.
    Mleko mod. Mamy Enfamil. Karmie piersia, ale po kazdym karmieniu jest placz i trzeba robic butelke.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja kiedyś jadłam zawsze maks. co 3h - zbilansowane, zdrowe posiłki. Teraz nie dość, że mogę pół dnia nie jeść, to łapię to co jest pod ręką. Na pewnp też jem dużo mniej ilościowo, zaspokajam tylko głód - kiedyś jadłam też dla smaku ;)

u mnie to samo, chociaż często mam na talerzu i nie mogę nic przełknąć. chwilami zmuszam się żeby jeść, bo wiem, że z czegoś musi się to mleko wyprodukować.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas wczoraj do południa było miło. Właśnie tak jak piszesz, nawet przebieranie było bez płaczu, leżał w kołysce sam, a my zjedliśmy razem z mężem śniadanie !

Okropnie mi tego brakuje. Przed Bartusiem, wszystko z Poślubionym robiliśmy razem. Jedliśmy, braliśmy prysznic, myliśmy zęby, spaliśmy, czytali, oglądali filmy, gotowali itd. Teraz wszystko osobno i ciągle w biegu :/
    Oczywiście kocham moje dziecko najmocniej. Ale żal mi tej więzi z Poślubionym. Z utęsknieniem czekam aż coś się odmieni.

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, pierwsze podejście do laktatora dało 70 ml w 20 minut, potem już nie chciało lecieć. Ale i tak jestem zadowolona, ręcznie (wciskając palcami) udawało mi się 50-60 w 45 minut wiec, mam więcej w połowę czasu. W nocy odciagne bo dam małemu butelkę to się nocnego uzbiera :) mam nadzieję rozkręcić laktację.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nie włączyłam tv od porodu :D Raz próbowaliśmy coś obejrzeć z Poślubionym, to jeden film przez dwa dni, w dodatku z wieloma pauzami na płacz. Z filmu nic nie pamiętam :D

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:

Ja jestem pod opieką endokrynologa już kilka lat i nigdy anty to nie miałam zlecnoego, zazwyczaj tsh, różne hormony, w ciazy ft3 i ft4.

Bietka, ja mam hashimoto. Przy wykryciu zlecono mi TSH, fT3 i fT4 oraz przeciwciała aTPo i aTG ale tak naprawdę dopiero dokładne i dwukrotne usg traczycy potwierdziło chorobę.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Bietka, ja mam hashimoto. Przy wykryciu zlecono mi TSH, fT3 i fT4 oraz przeciwciała aTPo i aTG ale tak naprawdę dopiero dokładne i dwukrotne usg traczycy potwierdziło chorobę.

Angelique ja mmiałam robione usg tarczycy jakieś 2 lata temu i nic nie wykazało... Teraz mam zlecone kolejny raz zrobić usg i aTPo i aTG. Tsh i ft4 miałam robione często.

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Dziewczyny jak wy potraficie spać przy maluszkach, ja mam jakiś strach że mu coś zrobię, śpię tak z nim na czuja, nie ma szans się wtedy wyspać . Leoś się znowu kręci przy cycu jak zaczyna mocniej lecieć potem jak się normuje to ssie już spokojnie

Ja tez nie spie z mala, nie potrafilabym. Zawsze mnie to przerazalo i nic sie w tej kwestii u mnie nie zmienilo.

Czy Wy wszystkie podajecie dzieciom jakies kropelki? Na kazdej stronie, ktora czytam espumisan i espumisan. Same podjelyscie taka decyzje czy za porada poloznej?

Jak czytam jak Wam Wasze bobasy daja popalic, to jeszcze bardziej jestem wdzieczna za moje malenstwo i mam nadzieje, ze sie nic nie zmieni, a bedzie tylko lepiej.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja nic nie podaję, tylko mleko swoje i mm. :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie podawalam niczego oprocz mleczka .

• Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie daję kropelek.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawalam nic ale w ten weekend skapitulowała, niestety.
    I podajemy espumisan i niestety bardzo mi się to nie podoba, ale nie mogłam patrzeć jak moje dziecko wil się jak waz i nie dało się go nawet wziąć na ręce tak sie prezyl. Podaje po konsultacji z lekarzem.

Bardzo zazdroszcze, ze nie musicie nic dawać i nie macie problemów brzuszkowych. Większość moich koleżanek tez nie wie co to znaczy, co jeszcze potęguje mój smutek,ze moja żabke tak musi bolec.

relge6yd3cl8y0me.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra przy problemach z brzuszkiem dodatkowo polecił acidolac. Znajomej synek przestał płakać dopiero jak zaczęła mu podawać probiotyk.
    Widziałam też dzisiaj mleko bebiko 1 comfort na kolki i zsparcia w rossmannie 27 zł.
    Rodzaj mm konsultowałyście z pediatrą czy same wybieralyscie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:32

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja wlaczam ale wtedy karmie;)) nie moge sobie odmowic m jak milisc i barw szczescia;))
    Moj zasnal dopiero 21.30 wczesniej tylko drzemka i patrze oczy otwiera.. Nie wiem skad on ma tyle sil od rana...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my normalnie oglądamy telewizor, bo ja zmiskiem mieszkam w salonie. Spimyrazem na łóżku, w dzień w wózku lub w kołysce. Ale w nocy boje się go odłożyć. Wyboiciesie spać z dziećmi, a ja boje się ze żadne i nie uslysze jak mu się np.uleje czy jak się zakrztusi. Poza tym mu jesteśmy z mismpkiem sami w domu do 16 potem wraca maz, TV czy radio chodzi oczywiście cichoz bo nie chce żeby młody był do takiej ciszy przyzwyczajony bo potem mu będzie ciężko się oswoić z hałasem jak gdzieś pojdziemy. Oczywiście w nocy jest cisza. No i w dzień jak widzę ze się bardzo męczy czy jest niespokojny to wylaczam aby się wyciszyl.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie też nie daję kropelek na brzuszek (odpukać). Ale za to od dziś podaję małemu tran. Odgórne zalecenie. Fuj! Biedaczek. Alevżeby nie być taką egoistką i nie faszerować maleństwa tym okropieństwem, kiedy sama sie krzywię, postanowiłam też łykać ten tran.

Penelope, ja przy ściąganiu pokarmu troszkę masuje piersi i zauważyłam że wtedy jeszcze troszkę więcej leci. Czasem też ciągnę każdą pierś po dwa razy, ten drugi raz po 3 min jż bez tej fazy wstępnej i też ciut jeszcze przez chwilę poleci. Zawsze trochę więcej się wtedy uzbiera.

Penelope lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak robie jak Topola.

A teraz leze juz w lozku i czekam az sie dziecko obudzi na karmienie i wtedy pojde spokijnie. Spac. Dobranoc dziewczyny.

Penelope lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mis właśnie zasnął, ale ciągle się kręci... Oby juz się nie obudził, bo cycki puste i bolą... A ja chcę spać!
    No właśnie się chyba obudził :-( na razie nie wstaję, może zaśnie (wątpliwe).

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze mi właśnie mija 6 tygodni od porodu, a ja ciągle krwawie! To jest jakaś katastrofa juz. Ile można? Wprawdzie wkładki wystarczają, ale bez nich ani rusz. No i nie jest to tylko plamienie.

‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ