X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tak maja rodzice dzieci bez problemów brzuszkowych przez cały dzień to można gory przenosić. I na pewno ciężko takim rodzicom choćby wyobrazić sobie co to histeria i płacz.

Najgorsze jest to ze te baki zrobią się w dulce od nowa i znowu będą męczyć misia. Mam nadzieje ze ten ukl.pokarmowy szybko dojrzeje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie, nie ma szans :) U mnie ostatnio bardzo aktywne dni, w sobote bylam na zakupach, kupilam sobie ubrania na chrzciny, bedziemy chrzcic w poniedzialek wielkanocny. Tatys zajmowal sie Natalka, a ja 5 godz. Buszowalam po sklepach. Pierwszy raz rozstalysmy sie na tak dlugo, bardzo za nia tesknilam, nawet zaczelam ogladac jej zdj.w tel.:) w niedziele mielismy gosci, a dzisiaj udalo mi sie umyc okno i lazienke, zdazylam nawet wyprasowac firanke, a zajelo mi to godzine. Spacerek tez zaliczony.
    Espumisan podaje. Mamy problem z kupkami, prezy sie, nie moze zrobic, niestety wspomagamy sie czopkami.
    Mleko mod. Mamy Enfamil. Karmie piersia, ale po kazdym karmieniu jest placz i trzeba robic butelke.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja kiedyś jadłam zawsze maks. co 3h - zbilansowane, zdrowe posiłki. Teraz nie dość, że mogę pół dnia nie jeść, to łapię to co jest pod ręką. Na pewnp też jem dużo mniej ilościowo, zaspokajam tylko głód - kiedyś jadłam też dla smaku ;)

u mnie to samo, chociaż często mam na talerzu i nie mogę nic przełknąć. chwilami zmuszam się żeby jeść, bo wiem, że z czegoś musi się to mleko wyprodukować.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas wczoraj do południa było miło. Właśnie tak jak piszesz, nawet przebieranie było bez płaczu, leżał w kołysce sam, a my zjedliśmy razem z mężem śniadanie !

Okropnie mi tego brakuje. Przed Bartusiem, wszystko z Poślubionym robiliśmy razem. Jedliśmy, braliśmy prysznic, myliśmy zęby, spaliśmy, czytali, oglądali filmy, gotowali itd. Teraz wszystko osobno i ciągle w biegu :/
    Oczywiście kocham moje dziecko najmocniej. Ale żal mi tej więzi z Poślubionym. Z utęsknieniem czekam aż coś się odmieni.

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, pierwsze podejście do laktatora dało 70 ml w 20 minut, potem już nie chciało lecieć. Ale i tak jestem zadowolona, ręcznie (wciskając palcami) udawało mi się 50-60 w 45 minut wiec, mam więcej w połowę czasu. W nocy odciagne bo dam małemu butelkę to się nocnego uzbiera :) mam nadzieję rozkręcić laktację.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja nie włączyłam tv od porodu :D Raz próbowaliśmy coś obejrzeć z Poślubionym, to jeden film przez dwa dni, w dodatku z wieloma pauzami na płacz. Z filmu nic nie pamiętam :D

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:

Ja jestem pod opieką endokrynologa już kilka lat i nigdy anty to nie miałam zlecnoego, zazwyczaj tsh, różne hormony, w ciazy ft3 i ft4.

Bietka, ja mam hashimoto. Przy wykryciu zlecono mi TSH, fT3 i fT4 oraz przeciwciała aTPo i aTG ale tak naprawdę dopiero dokładne i dwukrotne usg traczycy potwierdziło chorobę.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Bietka, ja mam hashimoto. Przy wykryciu zlecono mi TSH, fT3 i fT4 oraz przeciwciała aTPo i aTG ale tak naprawdę dopiero dokładne i dwukrotne usg traczycy potwierdziło chorobę.

Angelique ja mmiałam robione usg tarczycy jakieś 2 lata temu i nic nie wykazało... Teraz mam zlecone kolejny raz zrobić usg i aTPo i aTG. Tsh i ft4 miałam robione często.

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Dziewczyny jak wy potraficie spać przy maluszkach, ja mam jakiś strach że mu coś zrobię, śpię tak z nim na czuja, nie ma szans się wtedy wyspać . Leoś się znowu kręci przy cycu jak zaczyna mocniej lecieć potem jak się normuje to ssie już spokojnie

Ja tez nie spie z mala, nie potrafilabym. Zawsze mnie to przerazalo i nic sie w tej kwestii u mnie nie zmienilo.

Czy Wy wszystkie podajecie dzieciom jakies kropelki? Na kazdej stronie, ktora czytam espumisan i espumisan. Same podjelyscie taka decyzje czy za porada poloznej?

Jak czytam jak Wam Wasze bobasy daja popalic, to jeszcze bardziej jestem wdzieczna za moje malenstwo i mam nadzieje, ze sie nic nie zmieni, a bedzie tylko lepiej.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja nic nie podaję, tylko mleko swoje i mm. :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie podawalam niczego oprocz mleczka .

• Bietka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie daję kropelek.

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podawalam nic ale w ten weekend skapitulowała, niestety.
    I podajemy espumisan i niestety bardzo mi się to nie podoba, ale nie mogłam patrzeć jak moje dziecko wil się jak waz i nie dało się go nawet wziąć na ręce tak sie prezyl. Podaje po konsultacji z lekarzem.

Bardzo zazdroszcze, ze nie musicie nic dawać i nie macie problemów brzuszkowych. Większość moich koleżanek tez nie wie co to znaczy, co jeszcze potęguje mój smutek,ze moja żabke tak musi bolec.

relge6yd3cl8y0me.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra przy problemach z brzuszkiem dodatkowo polecił acidolac. Znajomej synek przestał płakać dopiero jak zaczęła mu podawać probiotyk.
    Widziałam też dzisiaj mleko bebiko 1 comfort na kolki i zsparcia w rossmannie 27 zł.
    Rodzaj mm konsultowałyście z pediatrą czy same wybieralyscie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 22:32

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja wlaczam ale wtedy karmie;)) nie moge sobie odmowic m jak milisc i barw szczescia;))
    Moj zasnal dopiero 21.30 wczesniej tylko drzemka i patrze oczy otwiera.. Nie wiem skad on ma tyle sil od rana...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to my normalnie oglądamy telewizor, bo ja zmiskiem mieszkam w salonie. Spimyrazem na łóżku, w dzień w wózku lub w kołysce. Ale w nocy boje się go odłożyć. Wyboiciesie spać z dziećmi, a ja boje się ze żadne i nie uslysze jak mu się np.uleje czy jak się zakrztusi. Poza tym mu jesteśmy z mismpkiem sami w domu do 16 potem wraca maz, TV czy radio chodzi oczywiście cichoz bo nie chce żeby młody był do takiej ciszy przyzwyczajony bo potem mu będzie ciężko się oswoić z hałasem jak gdzieś pojdziemy. Oczywiście w nocy jest cisza. No i w dzień jak widzę ze się bardzo męczy czy jest niespokojny to wylaczam aby się wyciszyl.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie też nie daję kropelek na brzuszek (odpukać). Ale za to od dziś podaję małemu tran. Odgórne zalecenie. Fuj! Biedaczek. Alevżeby nie być taką egoistką i nie faszerować maleństwa tym okropieństwem, kiedy sama sie krzywię, postanowiłam też łykać ten tran.

Penelope, ja przy ściąganiu pokarmu troszkę masuje piersi i zauważyłam że wtedy jeszcze troszkę więcej leci. Czasem też ciągnę każdą pierś po dwa razy, ten drugi raz po 3 min jż bez tej fazy wstępnej i też ciut jeszcze przez chwilę poleci. Zawsze trochę więcej się wtedy uzbiera.

Penelope lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak robie jak Topola.

A teraz leze juz w lozku i czekam az sie dziecko obudzi na karmienie i wtedy pojde spokijnie. Spac. Dobranoc dziewczyny.

Penelope lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mis właśnie zasnął, ale ciągle się kręci... Oby juz się nie obudził, bo cycki puste i bolą... A ja chcę spać!
    No właśnie się chyba obudził :-( na razie nie wstaję, może zaśnie (wątpliwe).

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze mi właśnie mija 6 tygodni od porodu, a ja ciągle krwawie! To jest jakaś katastrofa juz. Ile można? Wprawdzie wkładki wystarczają, ale bez nich ani rusz. No i nie jest to tylko plamienie.

‹‹ 2588 2589 2590 2591 2592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ