Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Po cycku synek spał prawie 5 godzin, rekord spania po karmieniu piersią!!!! Nakarmilam właśnie swoim i mm i padł znowu , ściągnęłam mleko na jutro i idę dalej spać, ciekawe do której pospimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 02:23
Laurka lubi tę wiadomość
-
Moja Zoja polożona spać o 22, obudzila się dopiero o 5:52 na karmienie. 8 godz prawie wytrzymala! Rewelacja! Normalnie czuje sie jak mlody Bog
teraz tez juz przysypia przy cycu.
Fajny arykul:
http://www.kobieta.pl/dziecko/niemowle/zobacz/artykul/spokojnie-noworodki-tak-maja/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 06:15
mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość
-
Tomek z kolei spał od 20:30 do 1:30. Juz go wzięłam na karmienie, bo sie kręcił przez sen. I jadł tak łapczywie, ze myslalam, ze mi ta piers odgryzie!! Pieknie zasnął, ale po godzinie oczy jak 5 zł, bo mokre ubranko.
Teraz znow sie karmimy, poszła kupa, on spi, wiec znow go musze rozbudzic zmiana pieluchy, wiec ciekawe jak bedzie ze spaniem:)
On sobie kweka przez sen, a ja sie na rowne nogi zrywam. I weź tu sie wyśpij człowieku..
-
Pia Gizela wrote:Lara u nas wczoraj do południa było miło. Właśnie tak jak piszesz, nawet przebieranie było bez płaczu, leżał w kołysce sam, a my zjedliśmy razem z mężem śniadanie !
Okropnie mi tego brakuje. Przed Bartusiem, wszystko z Poślubionym robiliśmy razem. Jedliśmy, braliśmy prysznic, myliśmy zęby, spaliśmy, czytali, oglądali filmy, gotowali itd. Teraz wszystko osobno i ciągle w biegu
Oczywiście kocham moje dziecko najmocniej. Ale żal mi tej więzi z Poślubionym. Z utęsknieniem czekam aż coś się odmieni. -
Groszek wrote:odnosnie tych nosideł na ramie, to ja tez chcialam kupic takie, ale znajoma ortopeda odradzila, nie powinno sie w tym nosic dziecka ponoc, bo uciska na jedna strone stawy biodrowego, co moze byc szkodliwe
Groszku, jest info od producenta, ze za każdym razem zmieniać ramie, żeby dziecko na dwóch stronach tam lezalo. Tak samo jak i podczas snu - raz na jednym, raz na drugim boku.
Może dziś przyjdzie to będę testować. Jak mala nie bedzie się darla tzn ze jej pasuje, a ona bardzo wrażliwa jest na niewygodne pozycje.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Już wiem jak się czują te, ktowych dzieci ciągle domagają się cycka. Wczoraj moje dziecko miało tak silną potrzebę ssania, że cały wieczór wisiał mi na cycku. Nic innego nie pomagało, żadne noszenie, przytulanie, nucenie. Krzyczał i się rzucał jak nie było mnie w pobliżu. Zobaczymy jak dziwisi dzień będzie wyglądał
-
My chyba nie jedziemy na swieta. Szczepienia mam po swietach a beda tez dzieci brata ktore czesto sa chore. Ponadto mam obawy jak maly zniesie podroz ok 2 h w foteliku, bo ta pozycja to troche jakby siedzial. Jeszcze sie wstrzymamy chyba z wyjajzdem
-
U nas ze smoczkiemproblem rozwiazala kolezanka, podpowiedziala zeby kupic prosty, bo mialam same wygete i maly plul nimi na wszystkie strony
i avent prosty zostal. Zaakeptowany i troche ciumka:)
Co do chust wczoraj uzylam elastycznej jestem mega zadowoloa zaklada sie latwo i w 5min i maly lubi tez chustowanie
U nas wczoraj okropny dzien maly z tym bakteryjnym katarem do tego doszedl kaszel i wymiot i pol dnia spedzilismy w szpitalu
Nosek przeplukuje sola fizjologiczna i friduje ale maly chaczy jak mala swinka ciagle -
Dzień dobry,u nas standardowa noc matek karmiących,co 2-3 godzinki,cały czas walczę o laktację
Macie z związku z tym jakieś złote rady???Zalezy mi na tym karmieniu bardzo.
Ja się skuszę na te nosidełko,co LadyDi pokazała,bo chusty nie mam,a te nie jest chyba takie skomplikowane.
-
Nam nareszcie pepuszek odpadl ale nie wiem czy jest wszystko w porzadku bo zostalo takie cos jakby obslizgle. Musze zadzw do poloznej.
Ja mialam w nocy pobudki co 2 godz na jedzonko. Do tego co maly sie ruszyl lub wydal dzwiek to oczy jak 5zl. No i przez zapchany nosek nie mogl spac to musialam mu psiknac do noska i odciagnac aspiratorkiem.
Pogoda sliczna, trzeba pozniej isc na spacerek. -
Jutro moze podjade w takim razie do lekarza niech zobaczy ten pepek bo nie ma co zwlekac.
Kurcze musze jakies ciuchy wiosenne sobie kupic bo mam tylko pare leginsow i ze 2 koszulki. Dziewczyny czy ktores z was maja jeszcze takie wystajace brzuszki? Bo moj jest jeszcze spory a juz ponad 3 tyg minely. Wygladam na poczatek ciazy. -
Ja mam nadal wystający brzuch, taki jak początek ciazy. Mieszczę sie w spodnie z przed ciazy ale brzuch jest wystający
Czekam aż bede mogła zacząć ćwiczyć.
Od soboty zaczynam łazić na strpperze w domu, chociaż taka aktywność na początek.
My na święta tez nie jedziemy do dziadków męża. 160km w jedna stronę to dużo dla takiego malucha a poza tym tam jest mnóstwo dzieci w wieku przedszkolnym czyli same wirusy.