SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja ci kiedyś pisalam jak kończyłam KP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 14:27

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii mnie na laktację bardzo pomogło nie wiem co właściwie, ale codziennie piję dużo wody (w moim wykonaniu dużo to 2 l), herbatkę z suszonych malin, herbatkę Bocianek i taki napój z łusek kakaowych (bardzo znany na Śląsku właśnie ze względu na pobudzenie laktacji) podobny do kakao. I faktycznie mam więcej w piesiach.
    Niestety nie przekłada się to na odciąganie laktatorem :/

wróciliśmy ze spaceru przed chwilą, teraz śpi w wózku jeszcze. a ja chyba pójdę wymyć buty zimowe :D

piękne słonko u mnie!

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mam problemu z mlekiem w piersiach. Jem tak na prawde wszystko tylko nie ostre, nie wzdymajace i nie tluste. A herbatki na laktacje pijesz? Jeszcze podobno dobry jest felmatiker czy jakos tak.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 pampkow to malo. Kurcze u mnie to pewnie ze 20? Jutro policze;) zacne od polnocy;))
    My juz po spaverze. Bylismy na targu;) juz widac Wielkanoc;)

Potem usiadlam sobie na lawce i czytalam gazete a maly spal;))
    Boze jakby tak w domu jeszcze spal;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia - kanapki z szynką drobiową, ogórek, zupy (z większości warzyw, szczególnie zupy krem i rosołki), makarony i kasze z sosami na śmietance, pomidorach, gulasze warzywno-mięsne, a z mięs jem kurczaka i indyka, raczej nic smarzonego, tylko duszone i na parze i pieczone.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na spacerze, zrobiłam zakupy i teraz przysiadłam na ławeczce. Jak pięknie jest... Cisza, spokój, słoneczko ;)
    A w weekend ponoć powrót zimy :/
    Ja nie liczę pieluch, ale schodzi duużo :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha, ja mam faldke skory na dole brzucha, góra i boki ok, mysle, ze to zasługa fitnessu w ciazy, ze brzuch jest w miarę :)
    No i zwazylam sie dzis i waże 55,5:) jeszcze 2 i bedzie waga sprzed ciazy, do wagi marzenie mam 5,5:)
    Cwiczyc zacznę po kontroli u gina, jak pozwoli to wracam do biegania :) ostatni raz biegalam 09.06, juz z Tomkiem a jeszcze nieświadoma tego :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jeszcze fałdkę, ale jak wciągnę to nie wygląda tak źle ;) myślę, że szybko dojdę do wagi sprzed ciąży a nawet uda się zgubić coś więcej.
    Co do diety - kanapki z chleba na zakwasie z wędliną, owsianka, kasza jaglana z owocami, jajecznica, jajka na miękko, różne zupy, ziemniaki z mięsem gotowanym, buraczki, marchewka. Staram się unikać nabiału, ale masło i jajka jem, czasem jogurt czy kawałek sera też.
    Ale to wszystko dość nieregularnie jednak. Rano zawsze jem śniadanie - mój M. robi i zwykle też przygotowuje coś na obiad. Dzisiaj będą naleśniki, ale dziś śniadanie rozłożyłam sobie na dwie części i obiad zjem koło 16 najwcześniej. Wczoraj obiad jadłam o 17, a o 13 paczkę betit beurów. Powinnam więcej pić, ale czasem nie mam kiedy zrobić sobie herbaty - a piję bocianka, melisę, herbatę malinową, kawę zbożową medeli, kompot z jabłek i wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 15:00

słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi no wlasnie rzadziej przystawiam mala nawet laktator ograniczylam ale skonczylo sie to zastojem jednym potem drugim grrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które dokarmiają ale też podają swoje mleko. Czy przepajacie po karmieniu?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i dokarmiam mm i nie przepajam.

Penelope lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije tez kompoty mamy ze sloikow np morelowy. Z jablek gotuje sama i bardzo mi smakuje, te jabluszka tez . Czesto jem buszkopty. Dzis mAm barszczuk czerwony.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze co za noc. Mezowi wycinaja wlasnie wyrostek, ale operacja poprzedzona prawie 24 godzinami bolu. Mala wieczorem od jakiejs 20:00 do 1:00 budzila sie co godzine i kwekala i dojadala. W koncu poszla spac i potem karmilam juz tylko o 3:30 i 7:30. Dzien dzisiaj mokry, pochmurny i przybijajacy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompot jabłkowy też piję i herbatkę z kopru.

Ze słodyczy - domowy jabłecznik, czasem pół cukierka

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Jak to jest ze Wasze dzieci tyle śpią w nocy? Na mm to rozumiem, ale kp??
    Moj z zegarkiem w ręku co 3h głodny.

Tez zadalam takie pytanie dwa tygodnie temu, a potem nagle z dnia na dzien (lub moze z nocy na noc) jak Luna skonczyla 4 tygodnie nagle zaczela dluzej spac w nocy niz w dzien i zaczelo jej sie normowac. Teraz juz spi po 3-4 godziny w nocy miedzy karmieniami. Karmimy sie przed polnoca, potem okolo 3 lub 4 w nocy a nastepnie okolo 6-7 rano :) Ja widze, ze u takiego bobaska to nawet jeden dzien moze przyniesc nagla zmiane.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, współczuje mężowi!! Duzo zdrowia dla niego. Wyrostek to takie małe gowno, a
    Boli jak cholera!!
    Moj Tomek tez wiecej spi w nocy, karmie go zawsze z dwoch piersi, moze to dlatego.
    I spi 20 do ok 1, czasami nawet do 2 potem do 5 i niestety czasami sie zdarza, ze zaczyna dzien o 5 wlasnie:) czasami jeszcze pośpi do 7:)

Teraz spi w wózku a ja wypilam kawe i zjadłam ciastko:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja brałam ten Dostinex

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczylam kosmetyczke. Moi przyjaciele przyszli i doslownie wygonili mnie z domu :) Zeby mialam chociaz chwilke dla siebie. Opuscilam dom jak Nelcia spala i wrocilam to nadal spala. :)

Laurka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy paznokcie ogarne. Sa w fatalnym stanie. Dobrze, ze przynajmniej na porodowke jechalam ze swiezo pofarbowanymi i podcietymi wlosami, wiec po 5 tygodniach jeszcze nie jest tak zle, hihi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jutra zaczyna mi sie szkola ale na szczescie w domu. Nie musze nigdzie jechac. :)

‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ