X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosmetyczke na osiedlu, wiec P pójdzie na spacer na 1.5h a ja na paznokcie.
    Tomek tez w dzien je co ok. 1,5h. Jedynie po spacerze ma przerwę 3h. Teraz go karmie juz z drugiej piersi, bo taki głodny.

A ta Bawarka to co to? Naprawdę działa?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, dziecko moje ryczy, mąż go uspokaja a ja ogarniałam dom, bo syf i kurz niemiłosierny :/ Musiałam usiąść na chwilę, bo nie mam sił.

U nas 1-2 kupy, ale my dokarmiamy mm :/

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, ten spacer mnie zmeczyl bardzo, nogi mnie bolą i nawet krocze:-/
    Jest Mi trochę smutno, bo Tymek poszedł grać, mąż w pracy i w dodatku nie wiem, kiedy wróci :-( a Olaf nadal śpi, z czego się Cieszę, a z drugiej strony jest mi przykro, bo nawet on mnie olal:-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a czemu dokarmiasz??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lara witaj w klubue.
    Gosiak 2-3 kupy?? Moj ma zawsze praktyxznie kupe!!! Nie no ja zwariuje!!
    Ale u nas się tak unormowało ze 3-4 dni temu dopiero.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, u mojego też kupki ze śluzem. Wczoraj w nocy było dużo że aż zdjęcie zrobiłam pieluchy żeby pokazać gdzieś u lekarza. Na dodatek niektóre są zielone. U nas Kupy po piersi takie właśnie są zielone, a te po mm to takie jak dziewczyny piszą, musztarda. Wczoraj byliśmy na na ważeniu i właśnie miał musztardowa to powiedziała babka ze jest taka jak trzeba. Zglaszalam te zielone od jakiegoś czasie ale mówią ze to od pierwszego mleka, tego słabego. Na śluz mówiła że może możecie tak zdarzać. Ale u nas dość często na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni. Martwi mnie to też ale nikt z tym nic nie robi. Jutro będę u lekarza to pokaże zdjęcie, z tym ze ze to rodzinny a nie pediatra i boje się ze znów zbagatelizuja. Daj znać jak się czegoś dowiesz
    AsiaSzw wrote:

Mij teraz od kilku dni ma kupy z mega duza iloscia sluzu. Nie wiem dlaczego. Zastanawiam sie czy nie powinnam pojsc z nim do pediatry akbo wezwac do domu. Najchetniej bym sie przez tel skonsultowala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:03

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia to moze masz racje. Ta stronka co mi podalas to ta twoja doula rozumiem. Umowie sie moze leoiej mi sie zrobi. I do Toczyskiej tez zadzwonie. Dzis moj malutki bardzo z oierdami walczy. Biedaczek
    Tak, to ona. Umów się, umów, z nią możesz porozmawiać też o baby bluesie i o wielu innych rzeczach, na pewno coś doradzi, ma super wiedzę i doświadczenie. Może też przyjechać z wagą, bo ma.
    Ja wyszłam z założenia, że im szybciej nauczę się wiązać chustę, tym szybciej ogarnę chatę i generalnie wszystko :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, Czy ktoras ma w planach dluzsza podroz z takim malym dzieckiem? Albo juz moze ma za soba?
    Bo nas w kwietniu czeka tydzien w Warszawie. No i jakos bedziemy musieli tam dojechac z małą. Troche godzin z BB bedzie. :/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    AsiaSzw, u mojego też kupki ze śluzem. Wczoraj w nocy było dużo że aż zdjęcie zrobiłam pieluchy żeby pokazać gdzieś u lekarza. Na dodatek niektóre są zielone. Kupy po piersi takie właśnie są zielone, a te po mm to takie jak dziewczyny piszą, musztarda.
    Zgłoszę sprzeciw, bo moja ma musztardę od początku - a jest tylko i wyłącznie na piersi. Słoneczna też nie dokarmia mm z tego co wiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Mam pytanie, Czy ktoras ma w planach dluzsza podroz z takim malym dzieckiem? Albo juz moze ma za soba?
    Bo nas w kwietniu czeka tydzien w Warszawie. No i jakos bedziemy musieli tam dojechac z małą. Troche godzin z BB bedzie. :/
    Tak, my jedziemy za dwa tygodnie do Warszawy właśnie na przedłużony weekend.
    Myślę, że będzie ok, zrobimy sobie ze dwa przystanki, mała w samochodzie śpi aż miło, więc sama podróż powinna minąć bez problemów.

Suri97 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak z skąd jesteś? ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Gosiak z skąd jesteś? ;)
    Z Gdańska.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też na piersi miał musztarde i teraz także, bo mm to raz góra dwa razy w ciągu 24h,tzn od wczoraj tylko pierś i właśnie siedzi mi na cycku di tego z musztarda w pieluszce :-)

Sue bawarka to herbata z mlekiem, taki prababciny sposób na laktacje, wiec pije wszystko co rzekomo wspomaga

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczka - chwilę pospała i znowu cycek ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja nie mówię że to normalne że kupy po kp są zielone. Ja mówię że tak jest u mnie i uważam że to właśnie nie jest normalne i coś jest nie tak.
    Gosiak wrote:
    Zgłoszę sprzeciw, bo moja ma musztardę od początku - a jest tylko i wyłącznie na piersi. Słoneczna też nie dokarmia mm z tego co wiem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Gosiak, ja nie mówię że to normalne że kupy po kp są zielone. Ja mówię że tak jest u mnie i uważam że to właśnie nie jest normalne i coś jest nie tak.
    Ok, bo zrozumiałam, że na piersi norma to zielone kupy ;)
    Ale to może z niedospania ;D

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisalam w komentarzu ze "u nas " bo rzeczywiście może byc źle zrozumiane :)
    Gosiak wrote:
    Ok, bo zrozumiałam, że na piersi norma to zielone kupy ;)
    Ale to może z niedospania ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 18:06

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dopisalam w komentarzu ze "u nas " bo rzeczywiście może byc źle zrozumiane :)

Penelope ,pamiętam, że Tymus robił zielone kupki, gdy bolał go brzuszek przy tzw kolkach, a był tylko na piersi

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też musztarda :) zielone też się zdarzają, ale rzadko. Kiedyś były częściej. Też zrobyłam zdj i pokaxywalam pediatrze- mówił, że mogą takie się zdarzać.

Dzisiaj moje dziecko obsralo się dosłownie po pachy ;) bodziak i mając zainfekowane były kupa :p

U nas kupa jest min 2 razy dziennie taka większa i zdarzają się takie drasniecia jakby poszło z pierdem ;)

Mój syn ma dzisiaj kolejny raczkowy dzień, w lozeczku spał chyba z godz a reszta to przysypianie na raczkach i w wózku na spacerze.

c7hyim7.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy rozumiecie płacz swojego dziecka???
    Bo ja opadam z sił...nie wiem co robic jak
    on płacze..taki płacz połaczony z krzykiem ..
    Najedzony, przebrany , ubranko nie gniecie i płacz....to nie kolki ani ból brzuszka bo pierdy ida i kupki tez :D no ale płacz sie zdarza..trwa kilka minut ale mi sie serce kraje bo nie wiem co Maly chce, o co mu chodzi...a nie mam sumienia go zostawić na zasadzie " popłacz sobie"...ehhhhhhhh :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2593 2594 2595 2596 2597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ