X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lezenia na brzuchu to Stać tylko tak śpi od kilku dni. Jak kładę go na plecy to odrazu zaczyna się wiercić i marudzić. Dzisiaj w nocy wędrował po lóżeczku tzn przesunął się do przodu o jakieś 20-30 cm :) a ostatnio w nocy skopal z siebie cały kocyk.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, z jednej piersi tyle sciagnelas? Wow!! Ja mysle, ze wiecej bym ściągnęła, bo jak odłożyłam laktator to chwila nieuwagi i cała koszulka i stanik mokra... Tomek ssie piers ponad 20 minut i słysze przelykanie, wiec jest git.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ostatnio troszke zaniedbalam ten latwy plan bo maly marudzil na przyklad dzis totalna rozpierducha. Ale przyszla mata edukacyjna i jitro zobaczymy jak zdaje egzamin w latwym planie :)
    Generalnie Ignas jest spokojny jak mu brzuszek nie dokucza.

Sue piers musi sie przyzwyczaic do laktatora. Dzis odciagnelas 70ml jutro byloby wiecej. Poprostu musi sie nauczyc innego wydalania mleka.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wędrowania po lozeczku, to Tomek tez wędruje:)

Bietka lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, co to jest ten łatwy plan?

No jutro znowu ściągnę. Musze kupic sobie te pojemnicxki na mleko i bede mrozic, jutro ide do kosmetyczki i w razie gdyby Tomcio zglodniał to P bedzie miał na wszelki wypadek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z brzuszka na plecy . z plecow na brzuszek. ;) Spodobalo sie jej to. Nie wiem czy nie za mala na takie rzeczy ale co zrobic.

Ciekawe jak tam maluszki od MIstrzyni i Patrycji. Czy juz sa domku...

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Tomek chyba zaczyna odkrywać, że ma rece wlasnie, bo pakuje je ciagle do buzi :) jak jest głodny, to potrafi sie przyssac do własnej dłoni :D albo do mojego ramienia, albo piersi gdzies z boku sutka.
    Ale Deri, masakra, taki maja te nasze dzieci chwyt, ze szok. Mnie kiedys Tomek uszczypnal w piers, to az łzy miałam w oczach, zanim mu te rączkę zabralam.
    Kochana mój od poczatku miał takie ssanie i właśnie pcha raczki do budzi i ssie dlatego chciałabym żeby jednak polubił smoczek, bo juz nawet kciuka odkrył. A do Dycka tez pijawa malutka potrafi się przyssac lub do szyi czy buzi. To takie śmieszne jest.

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne te nasze dzieciaczki :) Tomek jak go biorę na rece to robi tez takiego dzięcioła jak szuka cycka:P a jak robi dziobek, zeby złapać piers, to mam ochotę go schrupać, taki jest słodki:)

Oglądam wlasnie Prawo Agaty i ide spac, bo Tomcio pewnie za 2 godziny bedzie chciał jesc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelka juz po karmieniu spi.
    Skoncze jeszcze ogladac mecz i ide tez spac.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri i w ile dni laktacja ustala?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z jednej. Miałam tyle, bo ona nie byla opróżniana z 10 h. Była tak twarda i przepelniona, że prawie eksplodowała ;) teraz już tak mi się nie zdarza.

Suri z pleców na brzuszek Twoja Nelka się przekreca? Jestem w szoku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 22:57

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi tak smutno i tak zle. Dzisiaj pisalam jak ładnie Natalka bawi sie z moja babcia. Kilka godzin temu zabrało ją pogotowie. Wyskoczyła jej endoproteza stawu biodrowego. Jestem załamana, ma.81 lat, jest schorowana, nawet nie chce myslec o kolejnej operacji. Chyba dzisiaj nie.zasne. Czekam na yel. Od mojego taty, pojechal do szpitala. :(:(:(

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane ;*
    Córeczka w czwartek juz bedzie z nami :) Już z nią wszystko wporządku :) Bardzo się cieszę. Dzięki za kciuki :) ;*

Przesyłam fotke

http://www.iv.pl/images/16774768343655834652.png

mala_mi1982, Penelope, megg, Laurka, Katiś, Patrycja20, derii84 lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spocie bo ja nie mogę bo Piotrek oczywiście ma w dupie spanie.
    Nie daje rady.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez po jedzeniu sie patrzy. Odbilismy i lezymy. Dobrze ze nie krzyczy:)
    Licze pieluchy dzis!;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa trzymaj sie. To juz ladny wiek. Na pewno jej jakis to poprawia. Trzymam kciuki

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mój Misio spal od 20 do 1 jestem w szoku.
    A jakie usmiechy mi posyla- bezcenne :D :D hihi

Opryszczka mnie boli... Pulsuje i taki gorąc czuje w tym miejscu :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się od 1 karmimy :)

Januszkowa, będzie dobrze!

PatrycjaP cieszę się, że z malutką lepiej. Piękne foto!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też potrafi się w akcie desperacji przyssać do swojej piąstki, albo jakiegokolwiek innego fragmentu piersi. A jak piersi szuka to też mi dzięcioła przypomina :)

i nie chce mi usnąć

dziewczyny kiedy zaczyna się robić strupek po szczepionce na gruźlicę?

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się witam z karmienia :)

Januszkowa trzymam kciuki aby z babcią było wszystko dobrze!

Patrycja cieszę się, że Majeczka ma się lepiej i wraca do domu :)

Ja Ci nie pomogę z tym strupkiem.

Wczoraj zauważyłam, że pepuszek młodego jest trochę czerwony. Wcześniej nic się nie działo, zagoil się ładnie już dawno temu a teraz wygląda jakby coś tam znowu się zaczynało dziać... Popsikalisny octaniseptem i będe obserwować. Mam nadzieję, że nic się z nim nie dzieje.

c7hyim7.png
‹‹ 2595 2596 2597 2598 2599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ