X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kupa prawie przy każdym karmieniu. na pewno wychodzi gdzieś koło 6 dziennie a czasami 10.

Ja już nie wiem jak z tymi kupami. U mnie od 2-3 dni sa pomarańczowe z fragmentami musztardy. Diety nie zmieniłam więc nie wiem od czego:-(. Troszke sie martwię.

Musze zacząc robic zdjęcia. W przyszłym tyg ide do pediatry to jej pokażę... co do sluzowych kupek to u mnie tez wszyscy olewali temat. Ale ja wiem że u mojego Grzesia były inne. Jak miał infekcje to robił sluzowe.... sama nie wiem co o tym sądzić. Zielonkawe tez sie czasami zdarzały ale sporadycznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupka zawsze w poludnie jak w zegarku normalnie. haha :D
    Czasami druga wieczorem jeszcze zrobi i to tyle.

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w ostatnim czasie robi kupke raz na 2 dni, juz 3 razy musielismy sie wspomagac czopkami. Karmie piersia i dokarmiam enfamilem. Wode tez podaje. W ciagu dnia wypija okolo 60 wody, ale.nie pomaga na kupki. Nasze dziecko jest na prawde grzeczne, jestem w stanie duzo rzeczy zrobic w domu, ugotowac, posprzatac, dzisiaj nadal akcja mucie okien. A z mala siedzi moja 81-letnia babcia, jak jest cos nie tak to mnie woła, ale potrafi ja super zabawic ;) Natalka z otwartymi oczkami potrafi lezec ponad godz. Rozgladac sie. Lubi tez slucjac muzyki. Kolysanki, melodyjki, ja jej spiewac i puszczam Bajm ;)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia u mnie tez pomarancZowe kupki i polozna widziala - mowila ze takie maja byc. Moga byx ze sluzem. U mnie takie biale jakby fragmenciki serka czy czegos i te mowila ze ok. Jakby zwazona smietana na zupie.. O tak to moge okreslic;)
    Czasem jest odcien zielony ale rzadko. Ja sie staram trYmac diety a i tak wcinam biszkopty czy chalke, czasem sernik.

Rudasku a zobacz napiecie brzuszka jak placze. U mnie tez tak jest i to jest inny placz niz normalnie-nagly i glosniejszy. Wtedy masuje mu brzuszek, dzis polozylam termoforek ale mniej jest tego od wczoraj . Daje espumisan.
    Moze od jedzenia? Pisalas ze jesz wszystko.

Ja dzis w ksiazce o tym czytLam i jest jednak napisane co jesc i pic czyli to co jemy ma wplyw na nasze dzieci i nie uwierze w to ze nie ma.

( po co by kazali brac DHA pediatrzy? Nawet to do mnie przemawia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 19:21

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa zmiwn sobie suwak bo sie popsul. Napisane jest ze Twoje dziecko ma 3 dni;))

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja już nauczyłam się rozumieć płacz Poli, a najlepsze jest to ze jak płacze bo jest głodna to płacze tak: geeee, Heerenveen, geeeee i to takie śmieszne jest :D inny jej płacz to takie: nieeeeee, nieeeeee, nieeeee :D ale tak jak Tobie zdarzają się takie placze które Bóg wie co oznaczają to wtedy ja tule i mówię czule: tak moje dziecko płacze, taka krzywda się dzieje, mamusia kocha i nie pozwoli aby coś się stało. No i po chwili się uspokaja:)

Co do podróży to my w czerwcu planujemy jechacie nad morze(ruda Śląska- Szczecin) :D

zaczęłam pić femaltiker na laktacje, bo mleka mam "na styk", a chce coś zamrozić aby móc z domu wychodzić. Zobaczymy :) czy ktoras wie ile dni trzeba to pić?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,przed chwilą się przestraszyłam, bo siedzieliśmy razem z mężem i rozmawialiśmy, Olafek obok nas a tu nagle płacz ale tak przerazliwy, nie wiedziałam co się stało, a okazało się, że Olaf złapał włosy swoje, zacisnal pięść i nie potrafił puścić i ciągnął włosy, biedny.Bardzo go to bolało, musiałam mu paluszki wyprostować i uwolnić te włoski. Strasznie mi go żal

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, Tomek płacze na nie na przewijaku :)
    Jak jest głodny to jest takie "łaa, iłaaa" :)
    Ja wlasnie chyba ściągnę pokarm z jednej piersi, bo jak zawsze mały pił dwie na noc, tak teraz odpadł po jednej.
    Mam pytanie - jak dzieci usypiają Wam przy piersi, to odbijacie? Bo ja odbijam małego miedzy jedna a druga piersią, ale jak zasypia tak twardo, to nie odbijam, zeby go nie rozbudzać.

Powiem Wam, że po miesiącu pokochałam karmienie piersią. Na poczatku było ciezko, przez bol piersi i pęknięta brodawke. Teraz nawet ta prawa piers nie boli. Boli mnie tylko jak mam mega pełne piersi i pod prysznicem. A jak jest u Was? Macie jeszcze takie tkliwe piersi czy juz przeszło?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Wiecie co,przed chwilą się przestraszyłam, bo siedzieliśmy razem z mężem i rozmawialiśmy, Olafek obok nas a tu nagle płacz ale tak przerazliwy, nie wiedziałam co się stało, a okazało się, że Olaf złapał włosy swoje, zacisnal pięść i nie potrafił puścić i ciągnął włosy, biedny.Bardzo go to bolało, musiałam mu paluszki wyprostować i uwolnić te włoski. Strasznie mi go żal
    Janeczka dziś uderzyła się rączką w oko i zaczęła płakać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek chyba zaczyna odkrywać, że ma rece wlasnie, bo pakuje je ciagle do buzi :) jak jest głodny, to potrafi sie przyssac do własnej dłoni :D albo do mojego ramienia, albo piersi gdzies z boku sutka.
    Ale Deri, masakra, taki maja te nasze dzieci chwyt, ze szok. Mnie kiedys Tomek uszczypnal w piers, to az łzy miałam w oczach, zanim mu te rączkę zabralam.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz po operacji wybudzil okolo godziny temu. Ponoc zatrzymaja go ze dwa dni :[ Maja do mnie dzwonic jak juz bedzie w swojej sali. Zle mi, ze rodzina z nim tam byla, a ja zona w domu. Chce do niego jechac, a tu sie snieg z deszczem rozkreca :-/ Chwala Panu moi rodzice jeszcze sa z nami do konca tygodnia, bo gdyby ich nie bylo to ja nie wiem, co ja bym tu zrobila. Ciesze sie, ze wszystko dobrze poszlo, ale nie bedzie mogl wrocic do pracy przez 4 do 6 tygodni, a urlopu nie ma! I finansowo bedziemy w jeszcze gorszej dupie niz przez ostatnie poltora miesiaca mojego zwolnienia :[ Ja do pracy wracam w poniedzialek i role sie nagle odwroca i wszystko bedzie na mojej glowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:14

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Topola Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje dzieciom tran? Tutaj każą dawać od 4 tygodnia, ale stresuje mnie to strasznie bo krztusi się przy tym i boję się. Ewentualnie zamiast można dawać wit. D więc może się przerzucimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 20:17

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja placz mojej corki rozumiem, bo ona jest prosta w obsludze. Placze jak sie ja wyciaga z kapieli i na przewijaku jak ma goly tylek - wystarczy zmienic pieluche i ubrac i natychmiast jest spokoj. Kweka tez jak zblizaja sie baczki i kupa.

U nas kupa tez musztardowa, raz rzadsza raz gestsza. Kuo jest pewnie 8-12 na dobe. Zero problemu z trawieniem i wydalaniem - jest na samym cycku bez zadnego dokarmiania, dopajania i innych wymyslow. Powinnam zaczac liczyc ile pieluch idzie na dzien, bo duzo tego jest!

Sue moja juz od dawna raczki pcha i juz pewnie ze 3 tygodnie temu odkryla swoje kciuki, chociaz nie ma jakiejs ogromnej potrzeby ssania. Niedawno mnie rozsmieszyla, bo wlozyla sobie jeden kciuk do buzi w przerwie miedzy jedzeniem - ja jej te raczke odsunelam, a ona natychmiast drugi kciuk do buzi! Spryciula!

Moje dziecko za to w porownaniu do tego, co tutaj o Waszych czytam niezbyt lubi lezenie na brzuszku. Jeszcze ja to nie kreci. I slini sie przy tym LOL

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, moj tez wkładał sobie rece do buzi, ale mam wrazenie, ze teraz robi to bardziej świadomie :)
    A co do lezenia na brzuchu, to Tomek akceptuje tylko na mojej piersi. Wtedy podnosi głowę i jest jak taki piesek z samochodu co tak głowa dynda :) moze sprobuj tak? Pocwiczy sobie troszkę miesnie :)

Co do kupek, to u nas sie zmniejszyła ilośc w ciagu doby -
    Czytałam, ze przy kp to normalne - ponoc dziecko moze nawet tydzien nie kupkac i jest to komplement ze strony jego układu pokarmowego:)
    Wcześniej było karmienie-kupa, teraz zdarza sie, ze kupa jest co drugie :)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka dobrze,że z mężem ok.Nie przejmuj się swoją nieobrcnoscia fizyczną, duchową napewno byłaś, a to najważniejsze.

Śmieszne są te nasze dzieciaczki z tymi paluszkami w buzce.

Gosia, ale nic sobie Janeczka nie zrobiła z tym oczkiem?

Karmienie u nas zakończone butelką, a miało być tak pięknie :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosia, ale nic sobie Janeczka nie zrobiła z tym oczkiem?
    Na szczęście nie, trochę popłakała, mama przytuliła, pocałowała i już było ok.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ściągałam mleko laktatorem, bo piers jak kamień i laktator nie ściągnął wszyskiego. Jak ścisne piers, to az tryska, a tu z laktatora nic nie leci:/ i sciagnelam tylko 70ml z jednej piersi.

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, sama sobie znalazłam odpowiedź:

http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

• Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn dopiero istatnio nauczył się płakać i robi to tylko jak jest bardzo głodny lub zmęczony. Wtedy jest taki chwilowy przerazliwy krzyk.

Do do ssania to on kiedyś wsadził sobie niechcący kciuka do buzi i z takim wielkim zdziwieniem na twarzy zaczął go ssać :) uścisk też ma silny, nie mogę mieć rozpuszczonych włosów jak go noszę, bo jiż kilka razy tak je chwycił, ze myślałam, że mi je wyrwie :)

Sue ja raz tylko sciagalam mleko i to ręcznie, wyszło jakieś 120 ml. Mogłabym więcej, ale już mi się nie chciało męczyć, bo to był środek nocy. Spróbuj może ręcznie ściągać.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw powiedz mi jak odnajujecie się w łatwym planie? Ignas spokojny jest?

c7hyim7.png
‹‹ 2594 2595 2596 2597 2598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ