X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja brałam ten bromergon i laktacja mi powróciła... :/

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide jutro na paznokcie :) meza z małym wysyłam na spacer. Musze cos zrobic dla siebie, bo oszaleje:)
    No i za jakis czas musze wsadzić go do wózka i pojechac chociaż do miasta na godzinę, do ludzi, bo brakuje mi cywilizacji troche :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. U mnie cięzka noc. Grzes nie spał od 2 do 5. Musialam poprosic o pomoc mame żeby go przewinęła po karmieniu i uspiła bo ja byłam strasznie nieprzytomna.Dzisiaj w ciagu dnia odsypiała. Jak poadłam to nawet nie wiem kiedy czas zleciał.

Dziewczyny, mam mniej mleka w lewej piersi. Nie bardzo wiem co zrobic. Staram sie przystawiac małego najpiwer do lewej, odciagam jeszcze po każdym karmieniu ale poprawy nie ma. Już nie wiem co zrobic....

I jeszcze pytanie do mam karmiących piersią. Jak wyglądaja kupki waszych maluchów? Kolor konsystencja?

Do gina ide za tydzień i mam nadzieje że będzie zielone światełko do kochania sie :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    I jeszcze pytanie do mam karmiących piersią. Jak wyglądaja kupki waszych maluchów? Kolor konsystencja?
    Jak musztarda - taka bardziej francuska niż sarepska ;)

słoneczna 85, Lara 82, mala_mi1982, derii84, Sue, Pia Gizela, Pia Gizela, Patrycja20 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, dobrze, że mi przypomniałaś! Idę na paznokcie za tydzień w środę... Juz mysle jaki wzór wybrać :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka musTarda ale bardziej pomaranczowe z bialymi czasteczkami;)

PrzysZedl do mnie termoforek z pestek wisni;)
    I wiekszy stanik;) kupilam zwykly bawelniany ale wygodny;)

My znowu na cycu. Gosiak co ile Ty karmis?
    Bo ja skonczylam karmic 15.40 i znowu je;(

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    U mnie taka musTarda ale bardziej pomaranczowe z bialymi czasteczkami;)
    My znowu na cycu. Gosiak co ile Ty karmis?
    Bo ja skonczylam karmic 15.40 i znowu je;(
    Polubiłam za ciasteczka w musztardzie ;)
    Ja zaczęłam po spacerze o 15:20 i teraz przed chwilą znowu jadła - czyli jak u Ciebie ;)

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja od pierwszego zastoju borykam sie z mniejsza iloscia pokarmu w lewej piersi. Jestem w stanie odciagnac z niej max 50-60ml a z drugiej na lajcie 100ml i uwierz mi wszystkiego probowalam nic nie daje rady. Ani czestsze odciaganie ani masaze ani kompresy ani herbatki.

Boszzz ja przed ciaza jadlam Bromergon aby zbic prolaktyne jak ja sie fatalnie po tym czulam masakra musialam zmienic na dostinex bo nie dalam rady.

Mij teraz od kilku dni ma kupy z mega duza iloscia sluzu. Nie wiem dlaczego. Zastanawiam sie czy nie powinnam pojsc z nim do pediatry akbo wezwac do domu. Najchetniej bym sie przez tel skonsultowala

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, umówiłaś się na naukę chustowania? :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia nie bo jakos nie mam kiedy. Rozpieprzona jestem ostatnio. Noce mamy koszmarne mam syf na chacie ze szok i jakiegos dola ostatnio :(
    Ile placilas za ta Toczyska? Tak jak ci wyszlo na tym kalkulatorze z jej strony czy cos taniej?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy musztardowe, mocno zolte. Na pewno gęstsze niż na poczatku :)

Jezu wy wychodzicie na tyle czasu od dziecka... U mnie nie ma szans. Nie mam jak odciągnąć a Tymciu zaraz domaga sie piersi. Ja sobie tylko dzis brwi zrobiłam piękne :-)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną,Gosiak ja skończyła o 15.30 i znowu on 16.50 jest na cycu.
    Kurcze zwazylismy go i chyba nie przybiera na tym moim cycu? Muszę skontrolować jeszcze pod koniec tyg.

Dziś mi się rozwyl na spacerze, dobrze ze spacerowalam blisko czulam ze tak będzie bo miał niespokojny sen.

Kurcze powiem wam ze jak czytam niektóre wpisy to dola łapie i tyle. 5h snu mój moze z 5rzy spał po 3 tak nawet do 2mu ciężko dobić.
    Kosmetyczną,fryzjer mogę zapomnieć chyba ze z dzieckiem na ręku. On czasem nie da się uspokoić mojemu m , zero jakiegoś rytmu dnia wiec dupaaaa.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupy musztardowe jak pisała Gosiak _musztarda francuska.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem to saMo,co wy dziewczyny, jedynie folguje sobie ze słodyczami, bo nie potrafię się oprzeć, no i jadam więcej nabiału.
    Pije sporo ok 0.75l bawarki plus ok 1l wody, herbatke laktacyjna, różne herbatki, sok jabłkowy, ok 3 litrów samych płynów przyjmuje dziennie.

My już po drugim spacerku, Mały zaczyna się wybudzac powoli, a ja czekam, żeby go przystawic do piersi, dzisiaj tylko cycka daje, butelka Poszła w bok, Zobaczymy czy nam się uda

U nas francuska jak nic, ale rzadziej niż zwykle, wcześniej po każdym kp a teraz raz na dzień :-( jak dobrze pójdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:19

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia nie bo jakos nie mam kiedy. Rozpieprzona jestem ostatnio. Noce mamy koszmarne mam syf na chacie ze szok i jakiegos dola ostatnio :(
    Ile placilas za ta Toczyska? Tak jak ci wyszlo na tym kalkulatorze z jej strony czy cos taniej?
    :( doła miałam w niedzielę, na szczęście przeszedł. Za Toczyńską płaciłam 150zł. Dała mi jedną wizytówkę promocyjną.

I też mam syf w domu, ale się mojej douli nie wstydzę - w końcu z nią rodziłam ;) Ona zresztą ma dwie małe córeczki i mówi, że ma większy. A tekst: Patrzę, kurz leży - to i ja poleżę - jest z jej bloga, więc syfem się nie przejmuj.
    Toczyńska z kolei jak przepraszałam za bałagan mówiła, że to normalne do 3-ego miesiąca i mówiła, że ma 4 koty w domu, więc zna kocią sierść i żwirek gdzieniegdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 17:27

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas też kupa rzadziej 2-3 razy maksymalnie, wcześniej 6-7.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak czasteczek a nie ciasteczek;)
    Glodnemu chleb na mysli;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak czasteczek a nie ciasteczek;)
    Glodnemu chleb na mysli;)
    :) :) :) :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara witaj w klubue.
    Gosiak 2-3 kupy?? Moj ma zawsze praktyxznie kupe!!! Nie no ja zwariuje!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to moze masz racje. Ta stronka co mi podalas to ta twoja doula rozumiem. Umowie sie moze leoiej mi sie zrobi. I do Toczyskiej tez zadzwonie. Dzis moj malutki bardzo z oierdami walczy. Biedaczek

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ