Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No na moj brzuchol to pewnie tez tylko cwiczenia tylko, ze ja po cc. Juz sama nie wiem kiedy i jak moge cwiczyc. Na razie duzo chodze i z malym na rekach troche tancze do muzyki. Ale to nie cwiczenia
Moj maly raz przespal na kp 5,5 godz. Bylam w szoku. Ale zazwyczaj budzi sie co 2-4 godz. -
Moj w nocy co 2 h lub 2,5 czasem przespi. Kurcze tak czytam- moze on sie najada mniej tym mlekiem pierwszej fazy? Potem puszcza cyca i zasypia. Moze nie oproznia tego tresciwego i dlatego tak mniej spi??a staram sie przystawiac raz do jednej a raz do drugiej. To moze musze to zmienic?
Bluza jeszcze nie przyszla- nie wiem czy ktos tu zamawi ale ja sama tego nie wynalazlam:))
Cos chyba jeszcze mialam powiedziec ale zapomnialam.
Cos agaa i Patrycja dlugo sie nie odzywaja -
Słoneczna, mój też przesypiał zaledwie 2 - 2,5 godziny jak karmiłam tylko piersią. Odkąd wprowadziłam dokarmianie mm pół na pół to mały śpi miedzy 5-3 godziny. Jedno spanie jest zazwyczaj 4-5 godzin I potem kolejne po 3. ( w nocy) , w dzień miedź 1-2 godziny. Dokarmiam 3 razy na na dobę. Szybciej trawi mleko z piersi.słoneczna 85 wrote:Moj w nocy co 2 h lub 2,5 czasem przespi. Kurcze tak czytam- moze on sie najada mniej tym mlekiem pierwszej fazy? Potem puszcza cyca i zasypia. Moze nie oproznia tego tresciwego i dlatego tak mniej spi??a staram sie przystawiac raz do jednej a raz do drugiej. To moze musze to zmienic?
Bluza jeszcze nie przyszla- nie wiem czy ktos tu zamawi ale ja sama tego nie wynalazlam:))
Cos chyba jeszcze mialam powiedziec ale zapomnialam.
Cos agaa i Patrycja dlugo sie nie odzywaja -
Ja też mam zamiar ćwiczyć, ale jeszcze nie mogę się zmobilizować
na razie sporo młodego noszę i spacerujemy. Mi już w sumie została tylko faldka tluszczyku na brzuchu, będę musiała go ćwiczyć ładnie.
Mój śpi nawet 7 godzin w nocy a 5 to takie optimum -
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny ktore karmia tylko piersia. Ile wam schodzi pieluch? Bo mi bardzo duzo. Jak slysze ze robi kupe to zmieniam. Jutro chyba policze ale no bardzo duzo;)
Mi minimum 10 na dzień. Średnio 12-13. Plus w nocy zmieniam co karmienie czyli 3-4 razy. -
Mój tak ładnie nie śpi,jak co niektóre dzieciaczki
Właśnie jesteśmy po spacerku, Olaf jeszcze śpi, a ja zupę wcinam, ok 15 znowu wyjdziemy po Tymusia i do sklepu.
Co do brzucha, u mnie jest tragedia, poza tym jeszcze 7kg do wagi sprzed a do wymarzonej 9-10kgwyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy.
Ponawiam moje pytanie, czym się odzywiacie i co pijecie, żeby mieć bardziej treściwe mleko i więcej go w piersiach, ile czasu zajmuje wam karmienie?
Z Tymkiem nie miałam problemów, wiec teraz jestem głupia -
nick nieaktualny
-
Hej. My po szczepeiniu. Pola dzielna, płakała tylko przy wkluciu, ale ze szczepila ja jej babcia to się uspokoila. Waży 4370g .
Co do mnie to zakonczylam połóg. Ćwiczyć mogę, solarium mogę . Dostałam anty nazwa coś a,la azalia, przy nich mozna kp.derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny ktore karmia tylko piersia. Ile wam schodzi pieluch? Bo mi bardzo duzo. Jak slysze ze robi kupe to zmieniam. Jutro chyba policze ale no bardzo duzo;)
Ja tez musze chyba policzyc ile mi schodzi ale na pewno duzo. Zazwyczaj przebieram przed kazdym karmieniem czyli srednio co 2godz. Chyba, ze zrobi kupke po karmieniu to przebieram. -
Helo
jak ten czas leci
dzis mija 6 tygodni od narodzin mojego cukiereczka
szok!
Pytanie do dziewczyn ktore konczyly z kp:) w jaki sposob to robilyscieew jesli tabsy to byly to jakie i ile czadu po nich zanika:) jedni lekarze daja bromergon inni dostinex.. Kolezanka mi mowila ze po dostonex po 2 dniach ( po 1 tab kazdego) byl koniec:) wiec jak bylo u was? Chcialabym dalej pol na pol ale sciagam 20 ml wiec masakra orzy 6 tygodniowym szkrabje bobto nawet juz nie pol na pol jest... A umorduje sie niesamowicie by robic te kp i mm
-
derii84 wrote:Mój tak ładnie nie śpi,jak co niektóre dzieciaczki
Właśnie jesteśmy po spacerku, Olaf jeszcze śpi, a ja zupę wcinam, ok 15 znowu wyjdziemy po Tymusia i do sklepu.
Co do brzucha, u mnie jest tragedia, poza tym jeszcze 7kg do wagi sprzed a do wymarzonej 9-10kgwyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy.
Ponawiam moje pytanie, czym się odzywiacie i co pijecie, żeby mieć bardziej treściwe mleko i więcej go w piersiach, ile czasu zajmuje wam karmienie?
Z Tymkiem nie miałam problemów, wiec teraz jestem głupia
Ja jem wszystko, jak jestem głodna to wcinam i nic się nie przejmuje kilogramami, bo nie tyję ( ale tez nie chudne). Jem normalnie ale zdrowo (bez produktów mocno przetworzonych, konserwowanych itp.). Pije wodę, cienką herbatę, herbatę koperkowa, inke, bawarke, sok jabłkowy, marchwiowy, pomarańczowy. Mnie się po prostu wydaje, ze trzeba sobie i dziecku zapewnić odpowiednia ilość witamin, minerałów, kalorii i smaków. A jak się tak je i pije to mleko powinno się wytwarzać porządne. Aha, pije bardzo dużo. Mam rozmiar piersi teraz jakieś niewielkie C, wczesniej B, a Tymek rośnie jak na drożdżach i od porodu przytyl juz na pewno ponad 1,5 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 14:26
derii84 lubi tę wiadomość