X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest ze Wasze dzieci tyle śpią w nocy? Na mm to rozumiem, ale kp??
    Moj z zegarkiem w ręku co 3h głodny.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na moj brzuchol to pewnie tez tylko cwiczenia tylko, ze ja po cc. Juz sama nie wiem kiedy i jak moge cwiczyc. Na razie duzo chodze i z malym na rekach troche tancze do muzyki. Ale to nie cwiczenia :(

Moj maly raz przespal na kp 5,5 godz. Bylam w szoku. Ale zazwyczaj budzi sie co 2-4 godz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w nocy co 2 h lub 2,5 czasem przespi. Kurcze tak czytam- moze on sie najada mniej tym mlekiem pierwszej fazy? Potem puszcza cyca i zasypia. Moze nie oproznia tego tresciwego i dlatego tak mniej spi??a staram sie przystawiac raz do jednej a raz do drugiej. To moze musze to zmienic?

Bluza jeszcze nie przyszla- nie wiem czy ktos tu zamawi ale ja sama tego nie wynalazlam:))

Cos chyba jeszcze mialam powiedziec ale zapomnialam.
    Cos agaa i Patrycja dlugo sie nie odzywaja

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o brzuchu:))

Ja tez mam jeszcze spory ale chowam w dres;) i nie widac;))
    Czystalam na watku o ciele i cwiczeniach ze powinno sie odczekac 6 tyg bo tam przebiega jakas tetnica i mozna spowodowac krwotok

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla bluza. Kaptur smieszny bo tak duzy ale bede go rozkladac na plecach. Rekawy te biale te dluugie ale one chyba maja byc takie pomarszczone troszke;)
    Mieszcze sie w m. Schudne troche to bedzie jak ulal.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze w piżamie... :/

a o ćwiczeniach pomyślę jak przestanę krwawić i będę mieć siłę na nie.

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na swieta. Będzie to 200 km :/ ale Tymek już będzie miał 2 miesiące, wiec damy rade.

Mój po kp śpi różnie. Ale w nocy prawie zawsze przespi 5 - 6 h, a raz spał 7.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w jeden dzien jedziemy do tesciowej na swieta. Tylko my mamy niedaleko bo z 20min jazdy samochodem. To nie ma tragedii.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore karmia tylko piersia. Ile wam schodzi pieluch? Bo mi bardzo duzo. Jak slysze ze robi kupe to zmieniam. Jutro chyba policze ale no bardzo duzo;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mój też przesypiał zaledwie 2 - 2,5 godziny jak karmiłam tylko piersią. Odkąd wprowadziłam dokarmianie mm pół na pół to mały śpi miedzy 5-3 godziny. Jedno spanie jest zazwyczaj 4-5 godzin I potem kolejne po 3. ( w nocy) , w dzień miedź 1-2 godziny. Dokarmiam 3 razy na na dobę. Szybciej trawi mleko z piersi.
    słoneczna 85 wrote:
    Moj w nocy co 2 h lub 2,5 czasem przespi. Kurcze tak czytam- moze on sie najada mniej tym mlekiem pierwszej fazy? Potem puszcza cyca i zasypia. Moze nie oproznia tego tresciwego i dlatego tak mniej spi??a staram sie przystawiac raz do jednej a raz do drugiej. To moze musze to zmienic?

Bluza jeszcze nie przyszla- nie wiem czy ktos tu zamawi ale ja sama tego nie wynalazlam:))

Cos chyba jeszcze mialam powiedziec ale zapomnialam.
    Cos agaa i Patrycja dlugo sie nie odzywaja

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar ćwiczyć, ale jeszcze nie mogę się zmobilizować ;) na razie sporo młodego noszę i spacerujemy. Mi już w sumie została tylko faldka tluszczyku na brzuchu, będę musiała go ćwiczyć ładnie.

Mój śpi nawet 7 godzin w nocy a 5 to takie optimum :)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze po mm dluzej spia ale nie chce go dokarmiac poki mam pokarm i ladnie przybiera

Penelope, Laurka, ash lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny ktore karmia tylko piersia. Ile wam schodzi pieluch? Bo mi bardzo duzo. Jak slysze ze robi kupe to zmieniam. Jutro chyba policze ale no bardzo duzo;)

Mi minimum 10 na dzień. Średnio 12-13. Plus w nocy zmieniam co karmienie czyli 3-4 razy.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tyle kup. Ja nawet nie licze pampersow. Nie wspomne ile razy przecieknie albo siknie w czasie przewijania. Ciagle go przebieram :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak ładnie nie śpi,jak co niektóre dzieciaczki :-(
    Właśnie jesteśmy po spacerku, Olaf jeszcze śpi, a ja zupę wcinam, ok 15 znowu wyjdziemy po Tymusia i do sklepu.

Co do brzucha, u mnie jest tragedia, poza tym jeszcze 7kg do wagi sprzed a do wymarzonej 9-10kg :-( wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy.

Ponawiam moje pytanie, czym się odzywiacie i co pijecie, żeby mieć bardziej treściwe mleko i więcej go w piersiach, ile czasu zajmuje wam karmienie?
    Z Tymkiem nie miałam problemów, wiec teraz jestem głupia

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby ktoras z Was chciala to mam do sprzedania buteleczki 90ml mleka Hipp Bio Combiotik. 15szt za 60zł z przesylką. Data do 15 kwietnia, moja Ada tego nie chce pić.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My po szczepeiniu. Pola dzielna, płakała tylko przy wkluciu, ale ze szczepila ja jej babcia to się uspokoila. Waży 4370g .
    Co do mnie to zakonczylam połóg. Ćwiczyć mogę, solarium mogę . Dostałam anty nazwa coś a,la azalia, przy nich mozna kp.

derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Ja tez musze chyba policzyc ile mi schodzi ale na pewno duzo. Zazwyczaj przebieram przed kazdym karmieniem czyli srednio co 2godz. Chyba, ze zrobi kupke po karmieniu to przebieram.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :) jak ten czas leci :) dzis mija 6 tygodni od narodzin mojego cukiereczka :D szok!
    Pytanie do dziewczyn ktore konczyly z kp:) w jaki sposob to robilyscie :) ew jesli tabsy to byly to jakie i ile czadu po nich zanika:) jedni lekarze daja bromergon inni dostinex.. Kolezanka mi mowila ze po dostonex po 2 dniach ( po 1 tab kazdego) byl koniec:) wiec jak bylo u was? Chcialabym dalej pol na pol ale sciagam 20 ml wiec masakra orzy 6 tygodniowym szkrabje bobto nawet juz nie pol na pol jest... A umorduje sie niesamowicie by robic te kp i mm :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Mój tak ładnie nie śpi,jak co niektóre dzieciaczki :-(
    Właśnie jesteśmy po spacerku, Olaf jeszcze śpi, a ja zupę wcinam, ok 15 znowu wyjdziemy po Tymusia i do sklepu.

Co do brzucha, u mnie jest tragedia, poza tym jeszcze 7kg do wagi sprzed a do wymarzonej 9-10kg :-( wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy.

Ponawiam moje pytanie, czym się odzywiacie i co pijecie, żeby mieć bardziej treściwe mleko i więcej go w piersiach, ile czasu zajmuje wam karmienie?
    Z Tymkiem nie miałam problemów, wiec teraz jestem głupia

Ja jem wszystko, jak jestem głodna to wcinam i nic się nie przejmuje kilogramami, bo nie tyję ( ale tez nie chudne ;-) ). Jem normalnie ale zdrowo (bez produktów mocno przetworzonych, konserwowanych itp.). Pije wodę, cienką herbatę, herbatę koperkowa, inke, bawarke, sok jabłkowy, marchwiowy, pomarańczowy. Mnie się po prostu wydaje, ze trzeba sobie i dziecku zapewnić odpowiednia ilość witamin, minerałów, kalorii i smaków. A jak się tak je i pije to mleko powinno się wytwarzać porządne. Aha, pije bardzo dużo. Mam rozmiar piersi teraz jakieś niewielkie C, wczesniej B, a Tymek rośnie jak na drożdżach i od porodu przytyl juz na pewno ponad 1,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 14:26

derii84 lubi tę wiadomość

‹‹ 2590 2591 2592 2593 2594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ