X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Tak z jednej. Miałam tyle, bo ona nie byla opróżniana z 10 h. Była tak twarda i przepelniona, że prawie eksplodowała ;) teraz już tak mi się nie zdarza.

Suri z pleców na brzuszek Twoja Nelka się przekreca? Jestem w szoku :)

tez jestem w szoku skad ona ma tyle sily...ona tak jakos sie podkurcza i wtedy sie jej to udaje . Narazie zrobila tak z 3razy.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się boje wizyty u gina.. Ale pójdę po świętach..jak dotykam to blizna po nacieciu taka twarda jest:( dobrze ze to co "rozjechali" mi się po porodzie to się zroslbo...wygladalo strasznie,przyznam sie szczerze takie wiszące mięso i dziura. .przepraszam za doslownosc...

Włosy mi wypadają... Slyszalam ze szanpon i odzywka z vaxa jest dobra. Tylko jaka seria? Skoro ich pelno....

Opryszczka mnie strasznie boli :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam wizytę 26marca zobaczymy co to będzie. Mam nadzieje ze dam rade dojechać ze wzgl. Na młodego. To będzie pierwsza nasza taka wycieczka,aż do Katowic, no ale nie damy rady bez niego. Aż się boje na sama myśl,i zastanawiam się gdzie go przebrać. Chyba będziemy musieli w aucie choć temp. Trochę się boje, żeby dupki nie przeziebil.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ty pytalas o zatrzymanie. Nie jestem w stanie ci powiedziec bo mi bylo dabe zobaczyc tylko troche siary. Mleka nie widzialam wcale. A zaczelam brac w 3dniu. I albo od razu zadzialalo albo nie mialam mleka w piersiach ...

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRoszku Vax nie polecam. Kiedys byl super ale teraz sie zepsul niestety. Za duzo udziwnien wprowadzili.
    Mi nie wypadaja wlosy na szczescie ale uzywam caly czas szamponu przeciw wypadaniu jeszcze przed porodem z 2 tyg zaczelam go uzywac na szczescie. Wiedzialam czym to moze sie skonczyc.

Moj tez czasem uleje. Najwiecej wtedy kiedy nalapie sie powietrza i rzuca sie przy odbiciu to wiem ze zaraz bedzie z mlekiem. :-/

Ja mam chwile na sniadanie i ogarnelam sie wlasnie. Maly spi. O 10 kolejne karmienie i wtedy jade po zamowienie do apteki gemini i jeszcze musze isc ludziom afere zrobic bo zalali nam garaz w ktorym trzymamy auto ktorym jezdzimy tylko latem i nikt nie przyznal sie do tego i mamy mega zniszczenia poczawszy od lakieru na ktorym od miesiaca sa zacieki z farba i czort raczy wiedziec jeszcze z czym i jak to doszorujemy, ciekawe jak spacerowka nasza wyglada no wsciekka jestem jak pies. Z ponad miesiac temu musialo sie to stac. Ide fotki robic i jak sie nie dogadamy to rzeczoznawce wezwiemy. Grrr

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja mam tydzien pozniej, bo 31:) i tez nie wiem czy pojadę sama czy z małym. Do gina mam blisko, wiec zajmie mi to jakas godzinę, wiec ewentualnie P moze iść z nim na spacer.

Wczoraj chyba były jakies wybuchy na księżycu, bo dzis Tomek zachowuje sie zupełnie inaczej. Cała noc ładnie spał, w tym od 20 do 3!!! Teraz nakarmilam go o 7:30 i spi nadal:)

No i tadam, moja kruszyna od wczoraj pomyka w pampersach 2:) od razu lepiej, łatwiej założyć i jemu chyba wygodniej - moze dlatego był taki niespokojny? Bo mu najzwyczajniej w świecie ciasno było? Apeluje, Tomek, naucz sie mowic :)

Groszku, ja jestem ciekawa, jak tam sie wszystko zroslo. Ale Tobie nie zazdroszczę tych przejść. Kiedy masz gina? Czy juz byłaś na kontroli po porodzie?

Ja Chyba poproszę P, zeby zobaczył. Chociaż nie wiem, wolałabym, zeby zobaczył mnie tam przy okazji pierwszego seksu po porodzie. Powiem Wam, ze tesknie za tym. Pierwszy miesiac zleciał mi tak szybko, ze szok. I musze przyznać, że nie mamy tyle czasu na bliskość, co wcześniej i postanowiłam to zmienic, bo najzwyczajniej w świecie za tym tesknie.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Pięknie śpią te wasze maluszki w nocy, my dzisiaj co 1-2godz, coraz częściej tracę wiarę w moje kp :-(

Suri,silna ta twoja Nelcia :-)
    Olafek potrafi przewrócić się z boku na bok i to nie zawsze, za to wykwintnie trzyma głowę, i macha nią na obydwie strony leżąc na pleckach.

Patrycja jak to dobrze przeczytać takie wiadomości, a zdj Jest śliczne :-)

Musze ustalić sobie jakieś sprytne zdrowe menu, waga przestała lecieć w dół a ja chodzę ciągle głodna :-( tez tak macie??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, a karmisz małego z jednej czy z dwoch piersi?
    Bo ja przystawialam małego do 2, poza tym, jak mi przysypia przy piersi, to go nie odkładam do łóżeczka, bo czesto po kilku minutach sie budzi i je dalej. Musi sobie odpocząć :) jak opróżni cała piers to wtedy ładnie spi.

Ja mam kurde problem, bo w lewej piersi mam chyba wiecej pokarmu i ta piers jest minimalnie wieksza od prawej. Przystawiam na zmiane, wiec nie wiem o co chodzi!

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Deri, a karmisz małego z jednej czy z dwoch piersi?
    Bo ja przystawialam małego do 2, poza tym, jak mi przysypia przy piersi, to go nie odkładam do łóżeczka, bo czesto po kilku minutach sie budzi i je dalej. Musi sobie odpocząć :) jak opróżni cała piers to wtedy ładnie spi.

Ja mam kurde problem, bo w lewej piersi mam chyba wiecej pokarmu i ta piers jest minimalnie wieksza od prawej. Przystawiam na zmiane, wiec nie wiem o co chodzi!

W dzień przystawiam go do obu piersi, w nocy niestety to się nie udaje, bo jak zaśnie to na godzinę minimum.Próbowałam go obudzić, ale szybko wpada w fazę głębokiego snu i jak na razie nie udało mi się to.
    Mam ten sam problem, wcześniej moja prawa pierś była większa, gołym okiem można było to zobaczyć, teraz lewa jest większa i po przyjęciu płynów czuje, ze szybciej mi się lewa napełnia jak prawa

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to za tydzien bede u gina i poprosze o dostinex :) bylam wytrwala ale juz jestem tym zmeczona... Karmienie cycem trwa do 40 min opotem onaprzysypia budzi sie glodna bo nie najedzona wiec butla i pion wiec cale karmienie to z 2,5 h i jeszcze laktator do tego o musze odciagac by niebylo zastoju a w zeszlym tygodniu mialam 2 razy!! Nie ma tygodnia bym nie miala zastoju.. Masakra tyle meki :/ wiecbyledo przyszlego piatku i mam nadzieje ze dostinex pomize w 2 dni :) a ja tymczasem odzwyczajam ja od cyca... Szkoda tylko ze ona smoka nie chce... Wczoraj dostawialam ja moze z 3 razy i z 2 razy na chwilunie a tak to caly dzien butla :) ugh... A z tymulewaniem to sie u nas uspokaja ale stres ciagle jest bo jednak raz tym nosem chlusnela ostro wiec w pamieci zostala obawa:(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, ja tez chodze ciągle głodna i dużo jem :-)

Bella, ja mam klina, ale Tymek rzadko śpi w lozeczku, poza tym nie ulewa mu się. Ale myślę, ze nawet na klinie to strach kłaść dziecko na wznak, skoro ma tendencje do ulewania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:01

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja kładę Olafka na boku i co karmienie, to zmieniam mu strony do snu,a plecki podpieram kocykiem, bo tak jak wspominałam, trolik potrafi się obrócić :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas masakra od rana, te bóle brzuszka wykończą i jego i mnie

dziewczyny mnie straszcie z tą szyjką, ja jeszcze się tam nie oglądałam.

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja także jeszcze nie, aż się boje tam zajrzeć, bo skoro byłam rozerwana i wylądowałam z krwotokiem na blok, to cholera wie, jakie tam niniespodzianki mnie czekają :-(
    Zaczynam się powoli otwierać z tą trauma

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam chustę Womar Zaffiro skośnokrzyżową. Mam nadzieję, że do weekendu dojdzie.

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc slaba. Maly nie chcisl spac. Ampo 4 obudzila go kolka i strasznie plakal. Spalam juz z nim. W sumie lacznie maoe spalam dzis 2,5 h

Teraz tez nie spi. Nie kam juz sil.

Sue mi sie wydaje ze moja lewa tez ciut wieksza mimo ze karmie na przemian.

A rowno miesiac temu juz mialam podlaczona oxy. Mamy miesiac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Pia ja także jeszcze nie, aż się boje tam zajrzeć, bo skoro byłam rozerwana i wylądowałam z krwotokiem na blok, to cholera wie, jakie tam niniespodzianki mnie czekają :-(

deri :*
    ja znowu miałam dwa nacięcia, w dodatku szyto mnie ponad godzinę więc też mam obawy.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

deri :*
    ja znowu miałam dwa nacięcia, w dodatku szyto mnie ponad godzinę więc też mam obawy.

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja moje dziecko klade na boczku codziennie innym i z tylu blokuje kolderka a. Z przodu kocykiem bo moja sie juz po 2 tygodniach zycia obracala w kazda strone... Wiec pomyslalam o klinie by jej tak wiecznie nie blokowac tylko moze na wznak... Ale juz sama nie wiem :/ moze zostane przy tym kladzeniu na boku

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Kupiłam chustę Womar Zaffiro skośnokrzyżową. Mam nadzieję, że do weekendu dojdzie.
    A ja dwie bluzki i trzy bluzy do karmienia :) też mają być przed weekendem. Pora zacząć wychodzić "do ludzi" ;)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2597 2598 2599 2600 2601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ