Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBietka wrote:Tak z jednej. Miałam tyle, bo ona nie byla opróżniana z 10 h. Była tak twarda i przepelniona, że prawie eksplodowała
teraz już tak mi się nie zdarza.
Suri z pleców na brzuszek Twoja Nelka się przekreca? Jestem w szoku
tez jestem w szoku skad ona ma tyle sily...ona tak jakos sie podkurcza i wtedy sie jej to udaje . Narazie zrobila tak z 3razy.
-
Ja tez się boje wizyty u gina.. Ale pójdę po świętach..jak dotykam to blizna po nacieciu taka twarda jest:( dobrze ze to co "rozjechali" mi się po porodzie to się zroslbo...wygladalo strasznie,przyznam sie szczerze takie wiszące mięso i dziura. .przepraszam za doslownosc...
Włosy mi wypadają... Slyszalam ze szanpon i odzywka z vaxa jest dobra. Tylko jaka seria? Skoro ich pelno....
Opryszczka mnie strasznie boli -
Sue mam wizytę 26marca zobaczymy co to będzie. Mam nadzieje ze dam rade dojechać ze wzgl. Na młodego. To będzie pierwsza nasza taka wycieczka,aż do Katowic, no ale nie damy rady bez niego. Aż się boje na sama myśl,i zastanawiam się gdzie go przebrać. Chyba będziemy musieli w aucie choć temp. Trochę się boje, żeby dupki nie przeziebil.
-
nick nieaktualny
-
GRoszku Vax nie polecam. Kiedys byl super ale teraz sie zepsul niestety. Za duzo udziwnien wprowadzili.
Mi nie wypadaja wlosy na szczescie ale uzywam caly czas szamponu przeciw wypadaniu jeszcze przed porodem z 2 tyg zaczelam go uzywac na szczescie. Wiedzialam czym to moze sie skonczyc.
Moj tez czasem uleje. Najwiecej wtedy kiedy nalapie sie powietrza i rzuca sie przy odbiciu to wiem ze zaraz bedzie z mlekiem.
Ja mam chwile na sniadanie i ogarnelam sie wlasnie. Maly spi. O 10 kolejne karmienie i wtedy jade po zamowienie do apteki gemini i jeszcze musze isc ludziom afere zrobic bo zalali nam garaz w ktorym trzymamy auto ktorym jezdzimy tylko latem i nikt nie przyznal sie do tego i mamy mega zniszczenia poczawszy od lakieru na ktorym od miesiaca sa zacieki z farba i czort raczy wiedziec jeszcze z czym i jak to doszorujemy, ciekawe jak spacerowka nasza wyglada no wsciekka jestem jak pies. Z ponad miesiac temu musialo sie to stac. Ide fotki robic i jak sie nie dogadamy to rzeczoznawce wezwiemy. Grrr -
Lara, ja mam tydzien pozniej, bo 31:) i tez nie wiem czy pojadę sama czy z małym. Do gina mam blisko, wiec zajmie mi to jakas godzinę, wiec ewentualnie P moze iść z nim na spacer.
Wczoraj chyba były jakies wybuchy na księżycu, bo dzis Tomek zachowuje sie zupełnie inaczej. Cała noc ładnie spał, w tym od 20 do 3!!! Teraz nakarmilam go o 7:30 i spi nadal:)
No i tadam, moja kruszyna od wczoraj pomyka w pampersach 2:) od razu lepiej, łatwiej założyć i jemu chyba wygodniej - moze dlatego był taki niespokojny? Bo mu najzwyczajniej w świecie ciasno było? Apeluje, Tomek, naucz sie mowic
Groszku, ja jestem ciekawa, jak tam sie wszystko zroslo. Ale Tobie nie zazdroszczę tych przejść. Kiedy masz gina? Czy juz byłaś na kontroli po porodzie?
Ja Chyba poproszę P, zeby zobaczył. Chociaż nie wiem, wolałabym, zeby zobaczył mnie tam przy okazji pierwszego seksu po porodzie. Powiem Wam, ze tesknie za tym. Pierwszy miesiac zleciał mi tak szybko, ze szok. I musze przyznać, że nie mamy tyle czasu na bliskość, co wcześniej i postanowiłam to zmienic, bo najzwyczajniej w świecie za tym tesknie.
-
Dzień dobry:-)
Pięknie śpią te wasze maluszki w nocy, my dzisiaj co 1-2godz, coraz częściej tracę wiarę w moje kp
Suri,silna ta twoja Nelcia
Olafek potrafi przewrócić się z boku na bok i to nie zawsze, za to wykwintnie trzyma głowę, i macha nią na obydwie strony leżąc na pleckach.
Patrycja jak to dobrze przeczytać takie wiadomości, a zdj Jest śliczne
Musze ustalić sobie jakieś sprytne zdrowe menu, waga przestała lecieć w dół a ja chodzę ciągle głodnatez tak macie??
-
Deri, a karmisz małego z jednej czy z dwoch piersi?
Bo ja przystawialam małego do 2, poza tym, jak mi przysypia przy piersi, to go nie odkładam do łóżeczka, bo czesto po kilku minutach sie budzi i je dalej. Musi sobie odpocząćjak opróżni cała piers to wtedy ładnie spi.
Ja mam kurde problem, bo w lewej piersi mam chyba wiecej pokarmu i ta piers jest minimalnie wieksza od prawej. Przystawiam na zmiane, wiec nie wiem o co chodzi!
-
Sue wrote:Deri, a karmisz małego z jednej czy z dwoch piersi?
Bo ja przystawialam małego do 2, poza tym, jak mi przysypia przy piersi, to go nie odkładam do łóżeczka, bo czesto po kilku minutach sie budzi i je dalej. Musi sobie odpocząćjak opróżni cała piers to wtedy ładnie spi.
Ja mam kurde problem, bo w lewej piersi mam chyba wiecej pokarmu i ta piers jest minimalnie wieksza od prawej. Przystawiam na zmiane, wiec nie wiem o co chodzi!
W dzień przystawiam go do obu piersi, w nocy niestety to się nie udaje, bo jak zaśnie to na godzinę minimum.Próbowałam go obudzić, ale szybko wpada w fazę głębokiego snu i jak na razie nie udało mi się to.
Mam ten sam problem, wcześniej moja prawa pierś była większa, gołym okiem można było to zobaczyć, teraz lewa jest większa i po przyjęciu płynów czuje, ze szybciej mi się lewa napełnia jak prawa
-
No to za tydzien bede u gina i poprosze o dostinex
bylam wytrwala ale juz jestem tym zmeczona... Karmienie cycem trwa do 40 min opotem onaprzysypia budzi sie glodna bo nie najedzona wiec butla i pion wiec cale karmienie to z 2,5 h i jeszcze laktator do tego o musze odciagac by niebylo zastoju a w zeszlym tygodniu mialam 2 razy!! Nie ma tygodnia bym nie miala zastoju.. Masakra tyle meki
wiecbyledo przyszlego piatku i mam nadzieje ze dostinex pomize w 2 dni
a ja tymczasem odzwyczajam ja od cyca... Szkoda tylko ze ona smoka nie chce... Wczoraj dostawialam ja moze z 3 razy i z 2 razy na chwilunie a tak to caly dzien butla
ugh... A z tymulewaniem to sie u nas uspokaja ale stres ciagle jest bo jednak raz tym nosem chlusnela ostro wiec w pamieci zostala obawa:(
-
Derii, ja tez chodze ciągle głodna i dużo jem
Bella, ja mam klina, ale Tymek rzadko śpi w lozeczku, poza tym nie ulewa mu się. Ale myślę, ze nawet na klinie to strach kłaść dziecko na wznak, skoro ma tendencje do ulewania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:01
-
U nas noc slaba. Maly nie chcisl spac. Ampo 4 obudzila go kolka i strasznie plakal. Spalam juz z nim. W sumie lacznie maoe spalam dzis 2,5 h
Teraz tez nie spi. Nie kam juz sil.
Sue mi sie wydaje ze moja lewa tez ciut wieksza mimo ze karmie na przemian.
A rowno miesiac temu juz mialam podlaczona oxy. Mamy miesiac.
-
derii84 wrote:Pia ja także jeszcze nie, aż się boje tam zajrzeć, bo skoro byłam rozerwana i wylądowałam z krwotokiem na blok, to cholera wie, jakie tam niniespodzianki mnie czekają
Zaczynam się powoli otwierać z tą trauma
deri :*
ja znowu miałam dwa nacięcia, w dodatku szyto mnie ponad godzinę więc też mam obawy. -
derii84 wrote:Pia ja także jeszcze nie, aż się boje tam zajrzeć, bo skoro byłam rozerwana i wylądowałam z krwotokiem na blok, to cholera wie, jakie tam niniespodzianki mnie czekają
Zaczynam się powoli otwierać z tą trauma
deri :*
ja znowu miałam dwa nacięcia, w dodatku szyto mnie ponad godzinę więc też mam obawy. -
No ja moje dziecko klade na boczku codziennie innym i z tylu blokuje kolderka a. Z przodu kocykiem bo moja sie juz po 2 tygodniach zycia obracala w kazda strone... Wiec pomyslalam o klinie by jej tak wiecznie nie blokowac tylko moze na wznak... Ale juz sama nie wiem
moze zostane przy tym kladzeniu na boku