X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dwojki podwijam bo 1 wydawaly mi sie za plytkie i wyciekalo a dwojki sa od 3 kg.
    Moj znowu je. Masakra jakas dzis.
    Wole zeby jadl i zeby byl spokoj niz ma sie drzec;(

Czyli podsumowujac jaka chusta ma byc dla niemowlaka??

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja daje Espumisan łyżeczka! Mały ładnie otwiera buzie i zjada całą porcje :) smakuje bananem wiec pewnie dlatego :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na pampersach premium care 1 i dadach 1.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mysle ze smoczek jest wybawieniem. Gdybym ja nie dawala malemu smoka to tez ciagle butle musialby dostac aby zassac. Mam cala szuflade smoczkow i tylko MAM mu odpowiada.

Penelope daj znac jak laktator. Ja wlasnie jade z koksem.

Moj soi juz dzis 4 raz. Pewnie do 18 pospi i ootem do 19 bedziemy gadac i ogladac rozne rzeczy i jak tata przyjedzie to kapiel :)
    Syn wlasnie usmazyl mi nalesniki. Boszzz jakie pycha :) z musem jablkowym.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to masz pocieche z syna;)
    Ja na glodniaka nadal przy cycu. Nie moge odejsc na krok. Chwile zasnelam nawet.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Czyli podsumowujac jaka chusta ma byc dla niemowlaka??
    Tkana skośnokrzyżowa - najlepiej używana, taka, żeby była kilka razy prana, wtedy się lepiej wiąże.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie
    Czy odciągnięte mleko które wstawiłam wczoraj do lodówki bede mogła jutro zamrozić? Czy jesli nie wykorzystam to wylać?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash chyba do wyalnia tak mi sie wydaje...ale podpytaj bardziej doswidczonych mam, pewnie tu któraś wie :)
    ja wylewam jak stoi w lodówce ok dnia czy dwóch..wole swieżego naciagnąć :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna on tez miewa dni ze slabo ze snem, ale widze i wiem ze bez smoka mialabym armagedon. Nie ma opcki meczyc sie nie bedziemy we dwoje. Ja zasypia to go i tak wypluwa, a wczesniej to z 20 razy ide do niego bo jojczy bo mu smok wypadl, ale w koncu zasypia a ja moge na spokojnie chociaz mleko odciagnac aby cycki nie pekly :(
    Uwielbiam kiedy on spi a ja moge posiedziec obok niego z kanapka albo lapsem. O wlasnie jojczec zaczyna no prawie 18 i walka z bąkami :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash mozesz zamrozic. Mleko w lodowce z temp 4 stopnie moze byc przechowywane 5 dni.
    Rudasku marnujesz takie dobrodziejstwo czemu nie zamrozisz. Jaka szkoda twojego mleka jejuuu przeciez nic mu nie dolega po rozmrozeniu jest rownie wartosciowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 17:52

ash, Laurka lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc mleko mozna tez do kąpieli dodawać - dobrze działa na wszystkie problemy ze skora. Jak juz nie podajemy
    Dzieciom, to mozna tak wykorzystać.
    No i mleko mozna tez ponoc do noska kropelke dac, jak ma katarek :)

Laurka lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mlekiem zakraplałam oczka jak mu mocno ropiały w pierwszym tygodniu i od razu pomogło. Tak poradziła położna. Smaruję też czasem buźkę troszkę bo męczymy się bardzo z trądzikiem.

Laurka lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was ze np. do 18 nic nie jecie. Ja wiem co to znaczy jak dziecko płacze, ale mam tak wilczy apetyt ze jestem załamana bo chyba nie schudne. Ja juz doszłam do wprawy i potrafię karmić Piotrusia w beciku trzymając go w jednej ręce na stojąco, dzięki czemu mogę jedna ręką wyjąć zupę podgrzac ja nalacna talerz, zrobić herbatę itd. Wiadomo bułki nie przekroje. No i wózkiem wozimy się po całym domu bo lepiej jeździ niż kołyska. Nawet wózek do WC wjeżdża ze mną. Oczywiście to chwilowe.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie moglabym nie jesc caly dzien. Ja musze co 3 godz jesc, a nawet chce mi sie czesciej jesc ale juz sie hamuje. Mam nadzieje, ze sie to unormuje bo na wiosne trzeba kg zrzucic.

Na razie odpukac moje dzieciatko daje mi jesc i wiekszosc czasu grzecznie sobie lezy, troche go nosze jak jest niespokojny i jak sie uspokaja to odkladam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez Was podziwiam! Mam łaskawe dziecko które daje mi zjeść śniadanie normalnie, drugie śniadanie i obiad. Ogólnie to stwierdzam tfu tfu ze jest bardzo grzeczny. Złości sie jak jest głodny i przy przebieraniu- wtedy jest wrzask jakby ho obdzierali ze skory! No cóż... Trudno.

Jutro mam pierwsze wyjście bez synka! Jadę na paznokcie, nie bedzie mnie 1,5-2h. Odciagnelam pokarm gdyby jednak zgłodnial ale pewnie zdarze wrócić na karmienie :)

Idę szykować kąpiel, snem smacznie spi nadal ale czas kąpieli to czas kąpieli.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękam. Nie mam już sił. Jestem niewyspana, sfrustrowana z nadmiarem trosk. I zaczynam marudzić.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś jadłam zawsze maks. co 3h - zbilansowane, zdrowe posiłki. Teraz nie dość, że mogę pół dnia nie jeść, to łapię to co jest pod ręką. Na pewnp też jem dużo mniej ilościowo, zaspokajam tylko głód - kiedyś jadłam też dla smaku ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja to samo. Brak mi slow. Leze z cycem dzis caly dzien. Teraz chyba usnal.. To seriale zobacze chociaz

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze gdyby nie te baki w dupie to mój Piotruś byłby tak spokojny ze szok. Cały dżin był dziś marudny, nawet był kryzys histerii maz go uspokoił i spał mu na klacie godzinę. Teraz wyjelam nasz lezaczek bujaczek, żeby go czymś zainteresować wlaczylismy muzyczne i hustawke, Piotruś tak się wyluzowal,ze poszly mega baki i kupa, momentalnie dziecko anioł, uśmiech na guźce,sam po leży na łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:51

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj jestem wykonczona. Dzisiaj jakis dzien noszenia na rekach . Mala strasznie domaga sie przytulania i bliskosci. Nie potrafie jej tego odmowic :) To nic ze nie jadlam nic od obiadu. w sumie to nawet nie ma obiadu w domu. Z szafy wysypuje sie sterta ubran, w kuchni tez nie pozmywans.
    Trudno ;) Teraz zasnela ale nie mam sily ogarniac domu. Ide sie wykapac i dolacze do spania z moja corcia.

‹‹ 2587 2588 2589 2590 2591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ